Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
danijel
zo te zien aan de poster wordt het zeker geen kinder film..hoop ik!
juhnzun
De versie uit 1991 prince of thieves viel behoorlijk tegen
maar ben toch wel enthousiast om deze tezien hopelijk wordt het net zo machtig als Gladiator !
JacoBaco
Het lijkt wel of dit een soort goedmakertje van Ridley Scott aan Crowe is omdat Crowe het maar niets vond dat zijn personage doodgaat in Gladiator.
@JacoBaco:
Maar we kennen het einde van 'Robin Hood' toch nog niet?
dieterverhaeghe
Of je het nou wil of niet, dit wordt DE film van 2010!!!
Is ook wel mijn genre!!!
domkey
Of je het nou wil of niet, dit wordt DE film van 2010!!!
Is ook wel mijn genre!!!
Oke, het is uw genre maar dan gelijk gaan verkondigen of dit zou DE film van 2010 worden?
We zijn Januari!
mcdaktari
In dit soort films vind ik Russell Crowe het beste. Ik hoop dat het weer zo'n prachtige film als Gladiator word. Maar ik kan me haast niet voorstellen dat het niks word
Child in time
Hier kijk ik echt naar uit, Robin Hood is zo'n beetje een jongensdroom.. Hopelijk maken ze er een prachtige hoogstaande epos van..
thunderball
Wat ik begrepen had was dat Crow juist perce, samen met Scott, wilde dat
a het hoofdkarakter niet een liefdesrelatie zou krijgen en
b op het eind zou sterven,
want, zo vonden ze, anders zou de film niet werken, daar het verdriet om zijn vrouw en kind centraal moest staan. Verder zou men er dan ook geen vervolg op kunnen maken.
Ze hebben dit idee nog flink moeten verdedigen tegen de filmstudio.
schram101
Jullie kunnen beter je spoilertags iets verplaatsen. Ieder weldenkend mens kan uit die zinnen opmaken wat jullie bedoelen..
van duijn
Ik ben erg benieuwd naar deze film. Russel Crowe is een van mijn meest favoriete acteurs. Ik denk dat Scott hier wel wat van gaat maken. Ben er erg benieuwd naar
Nick.
Lijkt me een erg goede film, hopen dat Crowe weer schittert als hij in gladiator deed
JacoBaco
Ze hebben dit idee nog flink moeten verdedigen tegen de filmstudio.
Dat is dan toch een kleine opluchting.
@JacoBaco:
Maar zegt nog niets over het verloop van het Robin Hood filmverhaal natuurlijk
JacoBaco
Dat is zo beste Brix. Ik wilde ook alleen maar even bevestiging over Gladiator.
Ik durf mijn hand er alvast voor in het vuur te steken dat hij niet zal sterven in deze film. Ik denk dat de film eindigd met een dronken Robin Hood op zijn bruiloft.
Ik hoop trouwens wel dat hij een groene maillot aanheeft, maar ik vrees van niet.
Kevin13
In het boek sterft hij dus ik hoop dat hij het hier ook doet. En op dezelfde manier.
- 19680 berichten
Ik weet wel zeker van niet Jaco.
Een cape misschien?
domkey
Ik weet wel zeker van niet Jaco.
Een cape misschien?
Naakt misschien, ik heb wel zin in een komedie.
- 19680 berichten
Naakt misschien, ik heb wel zin in een komedie.
Daarvoor moet je bij 'Hairlock Downey' zijn.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'