- Home
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via CANAL+
Plot District 9
"You are not welcome here."
Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.
Wikus van de Merwe
Francois Moraneu - CIV Engineer Team
Interviewer
Ross Pienaar
booyo
Ben normaal gesproken niet echt van het science-fiction genre, maar District 9 vond ik echt geweldig. Ongelooflijk spannend en, hoe gek het ook klinkt, realistisch. Mooie aan de film dat je steeds meer mee begint te leven met de aliens, naarmate je hun gevoelens leert kennen.
Dikke 4*
Gang_Star
Omwille van die goede verhalen die ik vantevoren gehoord heb over deze film, toch maar gaan kijken. En oh oh, wat een aparte film
. Een collega van mij vertelde me dat dit een vage film was... hebben we dan wel dezelfde gekeken
? Special effects zeker te pruimen en het aparte verhaal: i love it! Harde actie, richting het einde toe, met dat pak waarin de hoofdrolspeler begon te knallen, dat had wat weg van de xbox game HALO
Zeer goed vermaak, waarbij de film snel afgelopen is en je smakt naar meer!
Peter13
Door de trailer, het orginele verhaal en de goede waarderingen op MM en voornamelijk IMDB werd mijn aandacht voor deze film erg getrokken. Het heeft nog wel een tijdje moeten duren, maar vanavond heb ik de film dan eindelijk bekeken.
Voor mij bestond de film uit drie delen: Het docu-gedeelte aan het begin, het middenstuk waarin de film veranderd naar een speelfilm (vanaf het begin van de mutatie) en het slot vol actie.
Het begin van de film, dus het docu-gedeelte, vond ik erg sterk. Ik kreeg tijdens het kijken van dit stuk, het idee dat je bijna naar een echte documentaire zat te kijken. Toen het middenstuk begon, vond ik de film echter al wat terugzakken qua niveau. Ik bleef nog wel geboeid, maar de bijzonderheid (die het begin wel had), verdween als sneeuw voor de zon. Het actieslot vond ik helemaal zeer standaard en weinig bijzonders, ik denk dat hier nog veel meer in had gezeten.
Kortom: Een orgineel verhaal en een sterk begin tegenover een redelijk middenstuk en een zeer matig einde.
*3,0
Madecineman (moderator films)
Verrassend gave Zuid Afrikaanse SF-flick.
Had eigenlijk geen idee wat ik hier van moest verwachten. De reacties in mijn omgeving op District 9 waren overwegend toch niet echt positief te noemen vandaar dat het nog een tijdje geduurd heeft voor ik me aan de film waagde. Maw aan je vrienden heb je ook al geen ene donder als het op filmsmaak aankomt
Origineel uitgangspunt voor een SF film waarbij de Aliens nu eens de ondergeschikte partij zijn en verworden tot een soort vluchtelingen met een totaal ondergeschikte status in de Zuid-Afrikaanse maatschappij. Een gedeelte van de thematiek is natuurlijk terug te voeren op lands geschiedenis met apartheid maar meer nog zegt het wat over de huidige stand van zaken. Het verhaal van de 'Shrimps' deed me vooral denken aan dat van de recente uitbarstingen van geweld en vreemdelingenhaat in Zuid Afrika tegen emigranten uit de Afrikaanse buurlanden. Goede SF weet altijd iets te zeggen over de wereld van vandaag (al dan niet met een dikke knipoog).
En die knipoog is meer dan aanwezig in District 9. Ik stop dan nu ook met het aanhalen van enige relevantie met de werkelijkheid want wat deze film toch vooral uitstraalt is de enorme fun en enthousiasme die met filmmaken gepaard kan/moet gaan. De rede waarom ik deze film zo waardeer. Het bewijs dat je geen mega sterren en budgetten nodig hebt om een amusante en spectaculaire topfilm af te leveren.
Ik snap ook prima waarom dit project Peter Jackson zijn aandacht trok, het is een film die hij vroeger in zijn beginjaren ook had kunnen maken. Een zelfde soort passie voor gore en B-films spreekt uit deze District 9 als uit Jacksons zijn vroegere werk. De humor is cynisch met een zwart randje en zit vooral in het eerste gedeelte van de film, de tweede helft lijkt zich meer op het plot en de actie te concentreren.
De film mag dan wellicht wat onevenwichtig zij in vorm en zijn belangrijkste karakters dat wordt meer dan ruimschoots vergoed door de geweldige gedrevenheid die in de film zit. Het tempo is heerlijk rap, echt rust krijg je als kijker eigenlijk nooit en saai wordt het gewoon nergens. En hoewel het creature-design van de aliens wat beter had gekund brengen ze wel een enorm cool arsenaal aan wapens mee.
Is District 9 een B-film? Ja misschien wel maar is een B-film die die zijn status zo weet te perfectioneren tot in de puntjes nog wel een echte B-film?
Hoe dan ook, zeer zeker een aangename verrassing graag meer van dit soort films AUB.
Dikke 4* (wellicht nog zelfs met een 0,5* verhoging in de toekomst).
Tegenvaller. Had hier best redelijke verwachtingen van en die leken soms ook wel uit te komen, maar alles op een rij gezet vond ik dit vooral erg onevenwichtig. Net of Bloomkamp veel ideeën had en daar niet uit gekozen heeft.
De film begint als een mockumentary waarbij de aliens heel erg duidelijk een metafoor zijn voor de Zuidafrikaanse apartheid (maar de film lijkt ook te verwijzen naar de tweede wereldoorlog en hedendaagse angst voor bijvoorbeeld de Islam in het westen). Leuk gedaan en erg fris. De film houdt dat echter niet vol en stapt regelmatig weg uit de stijl om dan weer film te zijn, wordt vervolgens weer mockumentary enzovoorts. Echt uitgewerkt worden de verwijzingen en de metaforen dan weer niet. En zo hangen ze er een beetje bij.
Na een uur begiint de grote finale en die lijkt hoe langer hoe meer een ode te worden aan trash films uit het verleden. Door dat grote gevechtspak komt er ook nog even een soort superheldenfilm voorbij was natuurlijk sowieso al een enorm sulletje die nu ineens bijna superkrachten krijgt.
Best fun allemaal, maar dat actiedeel had echt een paar knallen te veel en duurde te lang. Uiteindelijk was het begin waarin de verhoudingen geschetst werden tussen aliens en mensen eigenlijk het sterkste deel van de film. Verder waren alle menselijke karakters met enige betekenis vooral irritant en ongeloofwaardig. En is het plot vaak verre van logisch.
Best fris en bij vlagen leuk, maar de oscarnominatie en de enorm positeve reacties begrijp ik niet zo.
glimlicht
Een grote verrassing dit!
Wat een eigenaardige en originele film... Het begint allemaal erg direct, met een documentaire-achtige sfeer. De aliens worden vrij snel gepresenteerd en het lijkt de normaalste zaak van de wereld dat er uit de kluiten gewassen sprinkhanen op aarde rondlopen. Wow. Knap van de regisseur dat hij dit zo weet te presenteren.
Ik zat de gehele speelduur aan de buis gekluisterd, het werd maar spannender en spannender. Ik leefde echt mee met de arme aliens en hoopte dat ze snel van de aardbodem konden gaan opstijgen. Ik stond bijna te springen toen het ruimteschip eindelijk bewoog. Had bijna nooit door dat ik naar special-effects zat te kijken, ze leken zo echt!
Wikus is een geweldig personage, liet mij vaak lachen en later kreeg ik ook voor hem medeleven. Het zal je allemaal maar gebeuren.... Wat zat er trouwens veel actie zeg in deze film, heb wel honderden mensen/aliens het loodje zien leggen. Had ik niet van te voren verwacht
van deze film.
Uitmuntend!
*4,5
Donkerwoud
Het realistische aspect van de ''mockumentary'' is geniaal getroffen en schetst een briljant beeld van de onmenselijkheid waarmee we met onze minderheden omgaan. Helaas komt de film langzaam in wat gebruikelijker vaarwater en wordt het wat meer een standaard blockbuster. Is niet per definitie slecht hoor, maar het heeft niet mijn persoonlijke voorkeur. Wel hadden ze de overgang iets geloofwaardiger mogen doen. Ik had graag in een eerder stadium al gezien dat de aliens niet alleen de gestoorde freaks zijn die de beeldvorming ervan heeft gemaakt. Nu blijkt er ''opeens'' een vriendelijke alien tussen te zitten en wordt het beeld wat we hadden meteen ontkracht. Maar ik geef ook meteen ruiterlijk toe dat een blockbuster als deze verre mijn voorkeur heeft boven de gebruikelijke leegte van Transformers en standaard superhelden.
killerfreak
mja, ik weet niet wat ik hiervan moet zeggen.
Film begint vrij ingewikked. 't Is te zeggen: de kijken weet in het begin niet hoe, wat, waarom en ook de manier waarop wordt gefilmd is bijzonder origineel.
Gaandeweg word je dan ook nog helemaal opgeslorpt in het verhaal en het leven van het hoofdpersonage, om nog maar te zwijgen van de special effects!
Geweldig filmpje. Het hoeven dus zeker niet altijd bekende hoofdrolspelers te zijn!
Ghola
Ook de tweede keer dat ik deze film zag moest ik af en toe aan Starship Troopers denken: vlotte, speelse SF, met hier en daar wat satire. Nu ja, de satire wordt al ingewisseld voor de elementen van een standaard actiefilm, maar dat geeft de effecten en designs mooi de ruimte om te schitteren in hun hoofdrol: aliens, wapentuig, ruimteschepen en niet te vergeten een heuse mech zien er vaak verbluffend uit, en zorgen er met de goede montage voor dat het formulewerk hier zelfs fris aandoet.
RPP
Wat ik wel jammer vond is dat de film zich juist in Zuid Afrika afspeelt. Daardoor lijkt het alsof alleen in Zuid Afrika rassenhaat plaats vindt (vond).
Dat is toch ook zo. In Nederland of USA bijvoorbeeld bestaat er helemaal geen rassenhaat.
Filmkriebel
Eén van de beste SF films van de laatste jaren, die ook flink wat originaliteit vertoont in een genre dat al jaren aan het doodbloeden was. Nergens zeemzoeterig, zwart-wit of cliché. District 9 is straight to the point en in alles verrassend. De sociaal-satirische ondertoon komt nu en dan eens tot uiting, en het verhaal zorgt voor wilde science-fiction actie. De FX, zoals de vormgeving van de aliens, mogen best gezien worden. Enkel het hoofdpersonage, Wikus, vond ik niet zo geslaagd en kon iets ernstiger. Sterke film in ieder geval, meer moet het niet zijn.
dave
Redelijk fantastische film van Suid-Afrikaanse origine. Het decadente 'District 9' zet meteen de vreugdeloze sfeer, geholpen door het akelige realisme waarmee de film aanvangt. De gebeurtenissen grijpen je bij de strot van begin tot eind en blijven je aanhoudend verrassen. Zeker tijdens het laatste uur, waarin de teloorgang van Van de Merwe prachtig in beeld wordt gebracht, wordt je meermaals op het verkeerde been gezet. Het is schitterend aangetoond hoe onbetrouwbaar een mens kan zijn en hoe we onszelf direct beter voelen dan op garnalen lijkende aliens. De plotselinge samenwerking met Christopher kwam zowaar als donderslag bij heldere hemel, eens temeer omdat het verhaal alle kanten uit zou kunnen botsen. Samen met baie fraaie Special Effects, goede acteerprestaties en een einde dat zijn weerga niet kent is dit goed voor een kleine twee uur smullen en genieten.
4,00
daoneandonly
Pfoe, hier sla je wel heel erg de plank mis!
Je slaat zelfs naast de werktafel *facepalm*
District 9
Nette film dit, zonder meer. Wat ik apart vond van deze film, is dat je vanaf scène één in het diepe gegooid word, wat betreft de huidige situatie. Een snufje meer achtergrond informatie in het begin van de film, dan wel op een voorzichtige manier toegebracht, had ik erg kunnen waarderen. De docu-introductie zou dan zijn helemaal op z'n plaats zijn. Dit stoorde me eigenlijk alleen me begin. Want met het einde van het docu-gedeelte begon alles over de situatie een beetje op z'n plaats te vallen. Of dit dankzij de intro komt, of of het schuld daarvan is, geen idee. (Hiervoor zou ik de film een twee maal moeten bekijken. Wat hoe dan ook nog eens zal gebeuren.) Wat me in het begin dunkte als een erg stugge film, werd uit eindelijk een nette sf actie film. Dat stugge gedeelte bewijst dan ook zijn nut halverwege(?) de film wanneer Van Merwe lichamelijk veranderd, en zowel van kant, van mens naar alien. Vanaf dit punt wordt het een (behoorlijk heftige) actie film, met hele spannende stukjes, waarbij je twijfelt of de hoofdpersoon nog wel leeft in de resterende tijd van de film. Het sterkste aspect van deze film vind ik nog de 'feel' achter de aliens. Ze zijn namelijk niet achterlijk, superslim of iets anders in een veel hogere manier dan de mensen. Dit maakt ze geloofwaardig, levend. Ze hebben namelijk grenzen, net zoals de mens. Jammer dit grenst het minpunt van deze film. Want er zijn (blijkbaar) een hoop dingen die de mensen niet weten. Dat maakt ruimte voor het onmogelijke. Want bijvoorbeeld dat 'alien-jochie' dat even met een paar toetsjes het moederschip laat bewegen, deed mij wel even in het haar krabben.
Al met al is dit een stevige (sci-fi-) actie film met een diep liggend sausje over iets van apartheid.
Dreiecke
Een goede aanklacht tegen de mensheid die iedereen die "anders" is buitensluit, mishandelt, apart zet, privileges ontneemt en noem maar op. De boodschap is gebracht vanuit verschillende invalshoeken, met emotie en humor. De absurditeit valt niet eens op en is geloofwaardig en daarmee breekt de regisseur onze gevoelens en denkbeelden open. We voelen mee met de "aliens" en hebben begrip voor hun situatie en we schamen ons voor onze vooroordelen. De mooiste ontdekking is dat ze geheel ten onrechte als minderwaardig bestempeld werden en ook nog eens iets heel moois en nuttigs bezitten.
xxc
Wat een ontroerende film is dit zeg..
Ik zat hier een beetje tegenop te kijken, het bekijken van deze film. De zoveelste 'alien-invasie' film. Maar dat hij zo goed en sterk zou zijn had ik absoluut niet verwacht.
Toen de film nog maar even opstond, had ik al gauw weer het gevoel hoe verschrikkelijk de mensen kunnen zijn.. Zeker die momenten in het lab..
En ja, het einde.. Ontzettend mooi gemaakt allemaal. Ik vond het ook een pluspunt dat we buitenaardse wezens eens een keer anders zien dan we normaal van ze zien.
Ook de beelden zijn lekker afwisselend. Soms bekijk je het vanaf de cam, soms vanaf de camera die live uitzend en soms vanaf de echte camera.
Sharlto Copley kwam erg overtuigend over.. Ja, je krijgt zoveel begrip en respect voor die man tijdens het verhaal en de film.. Ja, van hem zou ik wel wat meer willen zien.
Wel moet ik zeggen, dat ik al gauw doorhad en dacht dat van de Merwe ook zou gaan transformeren als buitenaards wezen. En mijn vermoedens werden al gauw bevestigd..
Ja, ook deze film heeft me weer aan het denken gezet.. Aangezien films dat niet gauw bij mij voor elkaar krijgen, vind ik dit een ontzettend sterke film.
Goed verhaal, goede acteurs, mooie effecten.
Zit te twijfelen tussen een 4,5 en een 5..
perceived
Hilarisch en boeiend met een dosis maatschappijkritiek. Fijne film! 8.5*
snarf7
in het begin dacht ik wat moet dit worden, maar na 10 min zat ik lekker in het verhaal.
goed neergezet door de hoofdrol speler, goede special effects........vervolg?
Goeie science-fiction film waarin een groep aliens strand op de aarde. Origineel in de uitvoering (gefilmd in een documentaire-achtige stijl), en ook de locatie is van groot belang (sloppenwijken in Johannesburg). Flink wat actie en ook redelijk spannend. Een leuke rol van Sharlto Copley, die vooral in het begin voor de komische noot zorgt. Het einde had alleen wel wat korter gekund.
Decec
Een goede actie/SF film...
Het is wel horror, vind ik, veel bloedvermoordend...
Prima acteerwerk...
Camerawerk: in het begin vind ik te snelle beweging, later rustiger...
Geen topfilm...
Prima SF!
stevyforello
De film begon enorm traag. Ik had moeite met de film blijven kijken waar het me totaal niet kon boeien, tot het punt dat 'het' gebeurde met de hoofdrolspeler. De film kwam toen pas tot leven en nam zowel diepgang als spanning en actie entertainment.
Goed geacteerd, prima effects en een integrerende storyline maakte deze film tot een waar spektakel om toch uit te kijken. Het einde vond ik een gemiste kans, ik denk dat de flm nog hogere ogen had gegooid met een briljant einde.
Vanwege het trage begin en het toch wat teleurstellende einde 3,5-4 ipv 4,5-5.
movierobert
Film maar eens bekeken omdat ik er hoorde dat die erg goed was, en dat was die!
Ben helemaal geen science fiction fan maar hier zit veel meer inhoud in dan dat alleen.
En daarom zeker de moeite waard om eens te bekijken. Kan niet wachten op District 10!
LOTR-lover
Toevallig kwam deze film op m'n pad en wat een aangename verrassing was dit! Ben altijd wel een fan van SF films dus het kon niet anders dan dat ik enthousiast zou gaan worden van District 9. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Vind het verhaal geweldig, en de langzame aftakeling, of is het juist progressie, van van der Merwe is zeer meeslepend. Uiteraard genoeg plotwendingen op het einde zodat er een vervolg kan komen (een eventuele oorlog als revanche). En uiteraard de slotscene met een volledig gemuteerde van der Merwe die het bloempje maakt van metaal.
Deze film is simpelweg een must-see voor de SF fans.
Sergio Leone
Actievolle, maar ook tragische science-fiction, deze District 9.
Vorig jaar, les godsdienst. We zouden "een science-fiction" voorgeschoteld krijgen, met "garnalen enzo". Redelijk anders, na films als Fucking Amal, Requiem for a Dream en Patch Adams. Geen idee wat te verwachten.
Het verhaal was wat aftasten, tot Wikus z'n voorval overkomt. Dan is uiteraard alles duidelijk. De film heeft dan een hectisch, doch goed te volgen tempo. Het einde was erg ontroerend en maakt dat ik dit een goeie film vindt. Ik heb sommigen al dingen zien schrijven als "open einde" etc, maar dit is geen open einde. Voor mij is dit afgelopen.
Sharlto Copley. Toen nog nooit van gehoord. Wat een aangename verrassing. Hij acteerde erg goed. Wat stuntelig, maar met het hart op de juiste plaats. Wat een naam ook: Wikus Van de Merwe. Heerlijk in het Engels.
De rest van de cast kan ik me al niet zo goed meer herinneren. Zal naast een kort geheugen ook te maken hebben met standaard-prestaties.
De stijl van filmen was verrassend. De documentaire-stijl (later te weten gekomen dat dit om een zgn mockumentary ging..) sloeg bij mij wel aan. Soms wat rommelig, maar het toonde wel goed het hectische leven in en rond District 9.
De sci-fi elementen waren ruimschoots aanwezig, de garnalen zagen er best te doen uit. Voor de gebruikte wapens geldt hetzelfde.
Aangename film.
ossman1987
Uitstekende blockbuster
Ik ging er blanco in en was behoorlijk blij verrast door de filmstijl en de humor.
Richting het einde wordt het misschien wat plichtmatiger maar doordat het lekker vlot doorloopt en het er gezien het budget ook prima uitzag ben ik dik tevreden.
ruime 4 ****
N23
Het is een lekkere film en een orginele film 'aliens die asiel komen vragen'. En leuk om te zien dat zij de inferieuren wezens waren. Het concept en de beeldgeving doen het geweldig goed. Niks op aan te merken. En waar juist de aliens het goed doen falen de mensen. En dan bedoel ik het enkel over hun acteer werk.
Ik begon haast te geloven dat er inderdaad aliens geland waren in 1982. Mede doordat Pathe de Kuip posters had opgehangen 'no alien allowed' en dergelijk.
De geschapen wereld, de aliens ect ect zien er voorbeeldig uit dat er weinig verkeerd kan gaan. Maar toch te veel stereotypes en de hoofdrol speler zelf doet het in mijn ogen bijzonder slecht.
moviemafketel
- 19752 berichten
Flauw filmpje met een bloed-irritante hoofdrolspeler. Als mens nog erger dan als half mens half garnaal trouwens. Garnaal, haha kijk dat vond ik dan wel weer komisch. Hoe kom je erop als maker? Stelletje vreselijke B-acteurs die met hun spierballen-taal mochten komen aanzetten.Wapens van de aliens waren cool, snap alleen niet waarom ze ze niet al veel eerder gebruikten. Ze hadden zelfs met gemak de hele wereld kunnen overnemen. Leuk dat het een keer andersom was hoor, maar zo vreselijk ongeloofwaardig dat het niet leuk meer was. RobocopII-pak op het laatst maakte het helemaal af. Ik vond het allemaal meer een komedie. Zoals dat gemurwel van die garnalen haha. Ik heb kennelijk even gemist hoe het mogelijk was dat zij die wezens konden verstaan. Zuid-Afrikaans klinkt vreemd, maar garnalen-taal is toch geen taal die in het schoolpakket zit. Heb er dus van genoten, maar helemaal om de verkeerde redenen geloof ik.
jordandejong
Verassend goede film...
District 9 begint wat rommelig. De eerste 20 minuten hebben een documentaire-achtige vibe. Orgineel maar niet helemaal geslaagt vind ik.
De setting is perfect. De aliens strijken is een keer niet neer in de VS, maar in Zuid-Afrika. Ook dat is een aparte keuze, maar wel geslaagd.
Mooi gefilmde scenes waar je de stad met dat reusachtige ruimteschip erboven ziet hangen.
Wanneer het documentaire een klein beetje naar de achtergrond wordt gedrukt, en de film echt begint, nam voor mij de pret alleen maar toe. Sharlto Copley zet een leuk personage neer, die een vreemde metamorfose ondergaat.
De aliens zijn ook erg aandoenlijk. Verder zitten er ook genoeg droge scenes in.
De handel in kattevoer
Prostitutie voor de aliens
Ook dat alien-kind was hillarisch.
Wel jammer van het einde met die robot. Alhoewel de kills met dat ding er leuk uitzagen, vond ik het hele robot-gebeure toch wat ver gaan.
gizmo_o
Wat te doen als een groep aliens pech krijgen op het station aarde.
Onderhoudende, vlotte, spannende en tragische sciencefiction film die een hypothetisch probleem voorlegt: wat te doen met een zeer grote groep zich voortplantende en op het eerste oog niet sterk ontwikkelde (qua breinfuncties) aliens die zijn gestrand op aarde, boven Johannesburg om precies te zijn. Hier worden ze in sloppenwijken (District 9) gedumpt, want niemand wil ze feitelijk in de buurt hebben. Daarbij worden er (onethische) medische experimenten op ze gedaan en worden ze mishandeld. De antiheld Van De Merwe (Nederlandse naam, lekker uitspreekbaar voor de Engelstaligen hehe), overigens er goed weggezet door Copley, heeft aanvankelijk de leiding over een grootschalige verhuisactie, die voor hem eindigt in een drama, maar wel een soort held van 'm maakt.
De speciale effecten waren goed, evenals de weergave van het langzame maar slopende transformatieproces waar Van De Merwe doorgaat..
Ik vind dat er niet altijd even logische keuzes worden gemaakt door de scriptschrijver.
In conclusie een sterke sci-fi die bij herziening wellicht nog een half omhoog gaat, maar voor nu 4* waard is.
vdzwet
Heerlijke film! Een perfecte balans tussen science fiction en een realistische boodschap waardoor de film goed te pruimen blijkt. Als een film met dit genre zo'n breed publiek aan weet te spreken vind ik dat een geweldige prestatie!
sirecc
Wat een film
Het ondewerp op zich goed bedacht , omde zwarte eens e laten discrimineren
Rdelijk goed gecteerd maar ik word niet echt mee gevoerd in de film
De acteur wist me net te boeie

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Drie aanraders die sinds kort op Netflix staan

Inglourious Basterds

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
slumstraatbendemutationzuid-afrikajohannesburg, south africa transformatiedystopiegeneticsregeringsatirebuitenaards wezenprawn mockumentaryalternate historyracismemetamorphosisxenophobiainternment camp alien technologysegregationprivate military company based on short film