District 9 (2009)
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via CANAL+
Plot District 9
"You are not welcome here."
Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.
Wikus van de Merwe
Francois Moraneu - CIV Engineer Team
Interviewer
Ross Pienaar
Kevin13
normaal hou ik niet zo van sf films maar deze leek me toch het kijken waard.
Nou ik ben echt zwaar teleurgesteld. ik heb hem al na 20 minuten er uitgedaan.
Verwijder je stem dan als je hem niet volledig bekeken hebt.
Seamus
Jij bent zeker niet opgegroeid in het internet tijdperk he?
Dit was sarcasme.
You_bastard
Verassende goede SF film met een goed opgebouwde verhaal.
Ik heb ook expres niks erover gelezen of de trailers van bekeken en ik was blij dat ik dat gedaan had.
Want ik werd langzaam in een boeiend verhaal getrokken in een wereld van eerste ontmoeting van buitenaardse wezens en de consequenties daarvan. Het 1e deel van de film werd zo realistisch vertoond dat je het gevoel had dat je naar een uitzending van zembla zat te kijken.
Verder was de film origineel en de special FX waren gedetailleerd goed. Ik heb altijd een hekel aan als de CGI zo nep uitziet maar bij deze film had ik daar geen last van. Ondanks de feit dat in de hele film de aliens CGI waren.
xxsilversurferxx
Ik vond hem een beetje tegenvallen .
Blijkbaar had ik er te veel van verwacht , special fx waren wel goed
ik geef * *
Wist er vooraf eigenlijk niet zoveel van en zonder enig idee wat te verwachten de film ingegaan.
Beetje een raar idee, maar best geinig uitgewerkt, met name richting het einde. Het verhaal kent nogal wat originele vondsten die de film eigenlijk maken tot wat het is.
Maar de hele hosanna-stemming over de film, zoals op IMDB, begrijp ik niet helemaal. Wellicht omdat het niet helemaal mijn genre is of zo. Maar toch een leuk filmpje.
Een film hoeft van mij zeker niet alles van A tot Z uit te leggen, maar als een film het net niet is, kan ik me daar aan storen, zoals:
- Waarom heet het District 9? Zijn er al eerder een 1 t/m 8 geweest? En dan bedoel ik niet films natuurlijk, maar opvangkampen.
- Hoe hebben ze toch de taal onder de knie gekregen? Ik snap dat ik ook Arabisch kan leren in 20 jaar, maar Aliens? Je hebt toch geen enkel referentiepunt als je van een andere planeet komt?
- Waarom krijgt Wikus de leiding over het verhuisteam? Hij is toch volstrekt incapabel! Is dat enkel en alleen omdat zijn schoonvader een hekel aan hem heeft? Dat vind ik echt te makkelijk
En dan is er nog 1 dingetje dat ik niet begrijp... De vader alien zegt dat het 3 jaar duurt om Wikus te genezen. Als de aliens weggaan, zegt de vader: 'Tot over 3 jaar'. Waarom? Hoezo dan weer die 3 jaar? Ik begrijp 't gewoon niet. Of heb ik zitten slapen?
Voor mij was het meest onduidelijk:
ze verkrijgen die vloeistof door 20 jaar lang te zoeken. Die vloeistof zit kennelijk in een soort electronica die ze van een vuilnisbelt halen.
Maar eenmaal buiten het District moet zo'n vloeistof toch veel makkelijker te krijgen zijn? Het is toch gewoon iets van de Aarde of niet?
xxsilversurferxx
Dan hoeft onze Wikus toch niet jarenlang te wachten op nog zo'n cilindertje?
Ze hadden natuurlijk ook langs de kwik fit kunnen gaan
Superflauw hahaha
Tayama
Voor mij was het meest onduidelijk:
Eh?
Er is één scène met drie aliens op een vuilnisbelt. Hier worden 3 zinnen gesproken die antwoord geven op die vraag. Eén zo'n garnaal vind een stuk technologie, maar word dan gecorrigeerd door de ander die zegt dat het nutteloze Aardse technologie is, alleen hun eigen technologie bevat de vloeistof die nodig is.
En omdat ze 20 jaar geleden problemen hadden, en hun vloeistof opgeraakt was, moeten ze alles afstruinen naar hun technologie om de laatste beetjes vloeistof te kunnen vinden en de juiste hoeveelheid bij elkaar te zoeken om hun vliegtuig te starten. Die restjes zijn blijkbaar zo schaars dat het 20 jaar kost om de benodigde hoeveelheid te vinden.
Sowieso vind ik het een beetje useless bij een film als deze te vallen over zogenaamde "plotholes". Waarom ogen de aliens dom? Waarom kunnen mensen met hen communiceren? Waarom vechten ze niet eerder terug, waarom duurt het 3 jaar, waarom krijgt een retard leiding over een belangrijk team? Waar is Piet Paulusma? Dat boeit toch helemaal niet. De film poogt helemaal niet een uitgediept verhaal te vertellen.
marcjeb
eindelijk weer eens een echte film.. deze low budget film is nog niet eens uit hier, en heeft nou al meer geld binnen gehaald als bijvoorbeeld terminator salvation..
deze film heeft al bijna 6x ze budget binnen gehaald.. waarbij terminator salvation nog geen eens 2x
Over de film, het is een soort documentaire/film dat maakt de film ook stuk interesanter om te kijken want het geeft het gevoel dat het echt gebeurt is.. echt een waanzinnige film dit, dit is mijn film van 2009. De aliens zien er realstisch uit en je ziet ook maar weer hoe slecht de mensheid is.
Echt een boeiende film, je wordt langzaam eht verhaal ingezogen !!
Eenmaal in het verhaal dan wil je daar ook blijven.
Eh?
ik heb het helemaal niet over plotholes. Ik vroeg me gewoon af hoe dat nu zat. en dat restje vloeistof dat ze in dat cilindertje gieten was dus van hun eigen technologie? Oke, dat had ik dan gemist.
Dat was inderdaad hun eigen technologie. Zou ook een beetje vreemd zijn moest het uit Aardse technologie komen. Als ik iets van hier openvijs(schroef) komt er geen halve liter pus uitlopen
Tayama
ik heb het helemaal niet over plotholes. Ik vroeg me gewoon af hoe dat nu zat.
Nee, was ook niet naar jou - maar jij quote zelf toevallig een bericht van iemand die het daar wel over had. Vind het veel te zonde voor een leuke film om te gaan jammeren over "plotholes" - die in zoverre overduidelijk zijn dat ze dat helemaal niet zijn.
Maar goed, we mogen dus wel concluderen dat die beoordeling van 3 sterren van jouw gebaseerd zijn op een heel foute kijkervaring, toch? Aardse vloeistof die een ruimteschip laat vliegen... Kos, dat klinkt toch niet alsof dat echt zou kunnen gebeuren?
jojoshua
Normaal gesproken ben ik geen fan van sci-fi, maar dit kon ik toch wel waarderen. Natuurlijk, als je gaat zoeken zijn er heel wat dingen te noemen in de film die wellicht niet helemaal kloppen, maar de originele manier van filmen, het bijzondere verhaal en de boodschap van de film, maken toch dat ik dit een bijzondere film vind.
Ook aan te raden aan mensen die niet van sci-fi houden, wat mij betreft!
Pastichio Rocker
Och, ik ben ook wel te porren voor een leuke sci-fi film, maar dit was maar een zouteloze bedoening. Ik heb denk ik teveel sci-fi films gezien om het kaf van het koren te scheiden.
marcjeb
Och, ik ben ook wel te porren voor een leuke sci-fi film, maar dit was ook maar een zouteloze bedoening.
Gelukkig dat iedereen ze eigen mening heeft.. en jij bent ook iemand die hem naar 20 minuten uit gezet heeft??
Maar gelukkig zijn de feiten dar de film een groot success is, en dat er een vervolg gaat komen.
film van 2009 (Y) ! over Sci-fi gesproken, star trek was ook een prachtige film.
Pastichio Rocker
Het interesseert me echt helemaal niks hoe goed deze film wordt gewaardeerd of dat anderen dit wel een 'topfilm' vinden. Leuk voor je.
Maar ik heb die recensie niet geschreven om daarna door één of ander bijziend pubertje te worden uitgemaakt voor iemand die de film niet zou hebben gezien, alleen maar omdat ik 'm een laag cijfer geef, want dat slaat als een lul op een drumstel.
Wat heb je hier tegenwoordig toch een kleuters zitten. dit haalt echt het discussieniveau van MovieMeter naar beneden.
Ruuwd
leuke film om te kijken, inderdaad raar om te zien dat de aliens zo onderdrukt worden en niet terug vechten, terwijl ze beschikking hebben over genoeg technologie! omdat je een heel ander idee hebt van deze wezens zou je een andere verhaallijn verwachten.. maar op deze manier wel leuk neergezet.
marcjeb
je blijft maar reageren he... heerlijk zo'n oud kereltje.
geen discussie mogenlijk, deze film is een succes
kijk uit naar het vervolg
AHWA
Als jij vindt dat over deze film geen discussie mogelijk is, heb je hier niets te zoeken.
luuk1988
Ahwa heeft het begrepen!
Zelf had ik meer van deze film verwacht. Hij hangt gewoon in zijn geheel samen aan toevalligheden en dat irriteerde me wel een beetje. In de slums zag je nauwelijks van die aliens terwijl ze zeiden dat het er overbevolkt was. Ze hadden de film een stuk spannender kunen maken door die aliens in opstand te laten komen en dat die aliens hun eigen wapens gingen gebruiken en zo. Het is toch apart dat de hoge baas die heel het ontruimingsproces moet leiden hoogstpersoonlijk alle deuren langs gaat om ze uitzettingsbevellen te laten tekenen? Ik denk dat ze hier een hoop meer uit hadden kunnen halen want het verhaal opzich vind ik best orgineel
sportfan27
Volgens mij ook , ze vonden op die vuilnisbelt iets wat lijkt op een accu , en daar hadden de de inhoud van nodig , zo kwam het op mij over .
marcjeb
Ben benieuwd wanneer er weer eens een succes als deze uit gaat komen
Uier
- 2006 berichten
Ik ben benieuwd wanneer je eens stopt met het plaatsen van infantiele posts.
Starmaster501
KAn iemand mij een PM sturen hoe het kan dat 520 mensen de film al hebben gezien?
En een aantal Belgen die gewoon naar de bioscoop gegaan zijn.

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand 25+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Drie aanraders die sinds kort op Netflix staan

Inglourious Basterds

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
slumstraatbendemutationzuid-afrikajohannesburg, south africa transformatiedystopiegeneticsregeringsatirebuitenaards wezenprawn mockumentaryalternate historyracismemetamorphosisxenophobiainternment camp alien technologysegregationprivate military company based on short film