• 9.378.921 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Waarom lukt de functie "zoek bericht" niet bij deze film?

avatar van Nasty

Nasty

Leuke film

Dat documentaire achtig begin vond ik niet zo maar daar na werd het best vermakelijk .

Het apparte verhaal maakte de hele film toch interressant alhoewel het niet echt het genre is waar ik van houd .

Door de bovenstaande recenties ben ik deze toch maar gaan kijken en het viel me helemaal niet tegen .

Toch ruim boven het gemiddelde deze film .

3,5 * van mij .

avatar van pi3thebasterd

pi3thebasterd

Leuke film en al, maar willen ze je laten denken dat Johannesburg in Nigeria ligt??

mcdaktari

Nee ?? Hoe kom je daar bij? omdat er een paar Nigerianen in voor kwamen. Dus jij dacht dat er in johannesburg geen Nigeriaan woonde, er wonen wel meer verschillende nationaliteiten. Kijk hier in Nederland, hoeveel verschillende culturen zijn hier wel niet. En daar ook

avatar van tomola

tomola

mcdaktari schreef:

Als ik een film kijk en ik ben blij dat hij afgelopen is, dan verdiend die in mijn ogen nooit 3 sterren. En kom nou niet met zo'n zwak excuus van dat is voor de mooie aankondiging.

misschien vanwege de special effects en acteer werk.

ben het wel eens met Genajames, het verhaal in deze film raakt kant nog wal.

de nieuwsgierigheid heeft er voor gezorgd dat ik hem afkeek.

Als je "war of the worlds "nog niet gezien hebt dan raad ik aan die op te zetten, en deze bewaren voor als er echt niks meer is.

my 2 cents

mcdaktari

Ik betwijfel of er iemand zich iets aan trekt van wat jij aan raad . Ik denk dat ze beter kunnen kijken naar de waardering in z'n algemeen, en die is vrij hoog

avatar van tomola

tomola

dit isniet de eerste slechte film die hoog word gewaardeerd...

die score gaat ook nog wel om laag

mcdaktari

Luister beste tomola, of de score omlaag gaat zal me worst wezen. Ik zeg alleen dat IK het een hele goeie film vind, en dat jij hem minder vind is voor mij geen ramp hoor. Moviemeter is er tenslote voor om ieder z'n mening te laten geven, en wat andere van de film vinden respecteer ik, voor mij is het nu een goeie film en over een paar jaar ook nog.

avatar van De Meester

De Meester

Overgewaardeerde film, zeker op IMDB. De film boeit op een bepaalde manier, maar ook nooit helemaal. Dat is te danken aan het slappe verhaal wat getypeerd kan worden als gatenkaas. Ik heb de film met redelijk gemak uitgekeken, hetgeen aangeeft dat ik hem dus niet slecht vond. Toch kom ik echt niet verder dan 2.5 sterren.

avatar van Rouleerder

Rouleerder

Wel leuk om te zien als je niks te doen hebt, verwacht niet te veel dan blijkt het een aardige B-film te zijn.

De manier waarop de film is gemaakt met de interviews tussendoor maakt het niet echt leuker om te kijken,

Kijk je graag sci-fi, dan is hij wel te kijken, vind je sc-fi niks, doe dan ook niet de moeite deze film te bekijken....

***

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Even de film laten inwerken op me en dan nu mijn recensie.

District 9 is misschien wel de beste sf die ik ooit heb gezien, hype of geen hype. Heel erg origineel concept en anders dan andere overdreven neergezette sf. Ook op de mensheid wordt in deze film met toch wel een duidelijke toon aangesproken. En niet eens op een storende manier. Ik denk dat de mens in het echt ook zo zou reageren op situaties als in deze film. Acteerwerk van bv de soldaten is daardoor ook totaal niet overdreven. De spanning tussen de mens en de aliens is goed voelbaar. De aliens zijn ge-wel-dig. Waarbij je denkt dat ze misschien wel eens heel erg primitief zijn maar uiteindelijk zeer slimme en ontwikkelde wezens zijn. Wel zijn de aliens weer gewoon lopend op 2 poten en met 2 armen dus weer erg gericht op de menselijke vorm. Maarja probeer maar eens een interessant wezen te ontwerpen die dat niet heeft. In deze vorm komen ze toch het indrukwekkendst over en maken ze ook toch weer een soort van connectie met de mens. Als je dat niet hebt dan ga je ze zien als totaal iets anders terwijl je ze zo nog een beetje kunt vergelijken met de mens waar de film ook een beetje om draait. In deze film wordt een bepaald groepje aliens onder de loep genomen wat ik ook totaal niet saai vind oid. Meestal wil je met dit soort films zoveel mogelijk vechtscene's, veldslagen, special effects. Maar nee bij dit verhaal is dat gewoon niet eens nodig. Je gaat zelfs meeleven met de geanimeerde aliens met menselijke emoties. Ook de grove bijna echte gore stukjes wat afwisselt met een dosis humor geven de film een realistisch beeld. Het eerste deel is voor de meeste mensen misschien een lastig stuk om door te komen. Maar geloof me het is het waard. Zit het eerste deel gewoon uit. Het docu gedeelte krijgt naarmate de film vordert een mooi plekje in het verhaal. Het acteerwerk is voor het grootste deel ook gewoon bovengemiddeld tot goed en is dus niks op aan te merken. En dan over de CGI! Wat ziet dit er goed uit voor een film met een budget van 30 miljoen. Hollywood kan nu al veel van Neil Blomkamp leren. Wat een debuut. Nu zit ik al uit te kijken naar ander werk wat er gaat komen van deze man en na deze film mag je mij al een fan noemen. 1 van de beste films dus die ik tot nu toe heb gezien dit jaar. Al met al dus een positief verhaal van mijn kant.

avatar van Nivo

Nivo

ik vond dit echt een heerlijke film om weg te kijken.. hij is niet ingewikkeld en dat is juist het mooie van deze film.. over de effecten had ik zeker niets te klagen.. het leukste aan deze film vind ik nog wel de hoofdrolspeler die zo heerlijk simpel is...

in het begin liep die een beetje langzaam is dat ook niet helemaal mijn ding maar na het eerste half uur zat ik er midden in.. heerlijk

avatar van misteryland

misteryland

avatar van xzaz

xzaz

misteryland schreef:

anders vind ik dit echt een zwak filmpje :s

Oe, geen 'And They Will Live Happily Ever After'?

avatar van Adentro

Adentro

Verrassende science-fiction film, normaal gesproken niet mijn genre.
Verrassend, want:

- is er ooit eerder een film geweest waarin de hoofdpersoon Wikus van der Merwe heet? Wat een anti-heldennaam!
- heb nooit eerder een alienfilm gezien die zich afspeelt in Johannesburg
- Aliens zien er niet altijd schattig uit, zoals E.T.

Toch ben ik ook weer niet heel erg onder de indruk, daarvoor vind ik de hoofdpersoon niet pakkend genoeg. Ik heb niet enorm mee zitten leven met zijn wederwaardigheden. Ook vind ik dat ik met teveel vragen blijf zitten. Een film hoeft van mij zeker niet alles van A tot Z uit te leggen, maar als een film het net niet is, kan ik me daar aan storen, zoals:

- Waarom heet het District 9? Zijn er al eerder een 1 t/m 8 geweest? En dan bedoel ik niet films natuurlijk, maar opvangkampen.
- Hoe hebben ze toch de taal onder de knie gekregen? Ik snap dat ik ook Arabisch kan leren in 20 jaar, maar Aliens? Je hebt toch geen enkel referentiepunt als je van een andere planeet komt?
- Waarom krijgt Wikus de leiding over het verhuisteam? Hij is toch volstrekt incapabel! Is dat enkel en alleen omdat zijn schoonvader een hekel aan hem heeft? Dat vind ik echt te makkelijk

En dan is er nog 1 dingetje dat ik niet begrijp... De vader alien zegt dat het 3 jaar duurt om Wikus te genezen. Als de aliens weggaan, zegt de vader: 'Tot over 3 jaar'. Waarom? Hoezo dan weer die 3 jaar? Ik begrijp 't gewoon niet. Of heb ik zitten slapen?

Verder denk ik dat de film beter had kunnen zijn, als er meer tweestrijd in de bevolking was laten zien. En dan bedoel ik tussen de alien-haters en de mensen die ze juist goed willen behandelen. Nou zie je op een gegeven moment wel mensen lopen met borden waarop staat 'I love aliens', maar dat is maar een heel klein aspect van de film.

Verder wel genoten hoor, maar gewoon wat puntjes van kritiek.

mcdaktari

Ach, daar zit je nu met al je vragen.

avatar van latrat

latrat

die schoudercamera en documentatie 'footage' in combinatie met de geweldige CG is op zich al een reden om gebiologeerd te blijven kijken.

avatar van canciser

canciser

De naam Neill Blomkamp ga ik onthouden. Erg goede film. Geen Amerikaan in de hoofdrol, maar een lekker plat pratende Zuid-Afrikaan. Alles kwam realistisch over, mede door de mockumentary manier van filmen in het begin. 4 sterren.

avatar van JanFilm

JanFilm

Een hele aparte film welke zich niet houd aan de normale regels. Dit zorgt voor spanning! Plus dat het verhaal steeds anders loopt dan ik vermoede.

De film begint met een wat documentaire achtige opzet was op één of andere manier het hele verhaal geloofwaardiger maakte. Hoewel het verhaal doorspect is met onlogische details deed dit nauwelijk afbreuk. Vooral de links naar de Apartheid, corrupte bedrijven en politiek en de aard van de mensheid kon ik goed waarderen.

De aliens waren prima vormgegeven. De hoofdrol personage was perfect gekozen en uitmuntend neergezet.

Kortom, een zeldzaam goede film.

avatar van Tabossi

Tabossi

Geweldig originele film. Vanwege een aantal punten: het is vrijwel voor het eerst dat er niet met een paniekreactie door mensheid wordt gereageerd op het bestaan van aliens (zoals in zoveel SF's), maar met precies die reactie die verwacht van de bekrompen mens: inkapselen en geforceerd proberen te laten integreren in de maatschappij. Verder kon het verhaal me boeien, al lag de symboliek er soms wat dicht bovenop (het alienprobleem als parabel op de omstandigheden van vluchtelingen). Niettemin erg geslaagd. Het valt eigenlijk best te omschrijven als een indrukwekkend ogend mengsel tussen The Fly en Half-Life 2 (Gravitygun!!).

avatar van eltorro

eltorro

misteryland schreef:

anders vind ik dit echt een zwak filmpje :s

Ik las ergens dat de regiseur zei, dat als de film een succes zou worden hij een vervolg zou gaan maken. En de film heeft nu al het budget 4 keer terug verdiend, dus waarschijnlijk komt er nog wel een vervolg.

avatar van Woutrr

Woutrr

SF intereseerd me normaal minder maar toch..

Het verhaal is origineel en spannend, zeker een aanrader!

Ik heb wel 3 kleine opmerkingen:

- De interviews komen soms rommelig over, maar anderzijds zijn ze ook een goede aanvulling.

- Spijtig dat ze (volgens mij) beelden van NGC (megafactories: Tanks) hebben gebruikt. ... dat komt "amateuristisch" over.

-Het bloed van die "aliens" is zwart, maar de "hoofdrol-alien" bloed aan z'n hoofd en dat is rood?

Die punten zijn natuurlijk te verwaarlozen, gewoon goede film!

avatar van filmofiel

filmofiel

Redelijke film van Jackson al komt ie wel soms wat rommelig over, gezien de vermakelijke special effects heb ik 'm toch afgekeken. Het enige wat ik me afvraag al is het maar een film is dat de hoofdrolspelers zo goed kunnen communiceren met die aliëns,ze spreken hun taal niet maar begrijpen het wel.

avatar van Spetie

Adentro schreef:
Verrassende science-fiction film, normaal gesproken niet mijn genre.
Verrassend, want:
- Aliens zien er niet altijd schattig uit, zoals E.T.

Is dat verrassend? Was je bij Alien, Predator, War of the Worlds en nog tig andere films dan ook zo verrast dat de Aliens niet zo schattig oogden?

avatar van Seamus

Seamus

Hier kan je een korte District 9 prequel zien !

Alive In Joburg - video.google.com

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Spetie schreef:

Misschien heeft ze alleen ET gezien?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik zit meer te denken aan Jeff Bridges als Starman .

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Third Rock From The Sun?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wellicht ben ik dan de enige die John Lithgow toch best eng vind.

avatar van Spetie

Pastichio Rocker schreef:

Misschien heeft ze alleen ET gezien?

Dat zou inderdaad kunnen.