• 9.378.888 stemmen

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Mystery / Thriller | 130 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Chris Weitz

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2009

Plot The Twilight Saga: New Moon

"Forbidden to remember. Terrified to forget."

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraaglijk is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vindt troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

Triple G schreef:

Hmm, weinig kerels hier met een beetje gevoel voor romantiek. Jammer toch...

Dus dit is uw definitie van een film met oprechte en intelligente romantiek?

Laoslander schreef:

Dus dit is uw definitie van een film met oprechte en intelligente romantiek?

Was gekscherend bedoeld. We hebben het hier over een tienergebeuren dat echter, naar mijn mening, zeer aangenaam in beeld is gebracht. Nee, zo goed als ik dat in vele andere films heb ervaren, dus een oprecht en intelligent geacteerde romantiek zou ik dit dan weer niet willen noemen.

Neemt niet weg dat veel mannen hier meer walging uiten over de getoonde romantiek dan er ieder geval iets voor te voelen. En daar doelde ik eigenlijk op.

Triple G schreef:

Waarom zouden we uberhaupt iets voelen bij deze film? Moeten jongens hier naar de zakdoek gaan grijpen bij die gefabriceerde, wanhopig antiklassieke, maar o zo commerciële liefde tussen Edward en Bella? Ik moet toegeven mijn walgingsuiting was hier bijzonder groot. Heeft dat iets met mijn emotionele gelaagdheid te maken denk je? Aan alle twilight fans raad ik aan om eens naar Eternal Sunshine of the Spotless mind te gaan kijken. Tenminste, voor diegene die echt iets zínnigs willen zien over romantiek en relaties.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou die film heb ik gezien, maar dat is wel wat anders he dan deze film.

Daar spelen ook acteurs mee die al jaren in het vak zitten.

Het verhaal is ook compleet anders.

Maar het stelt ook niet zo heel veel voor als je kijkt naar deze film.

CaptainTwisted

Zwaar overschatte film. Ik heb hem gewoon afgekeken. Ik vond hem maar matig. Ik snap niks van die hele nieuwe vampieren hype. Ik was jaren geleden al helemaal gek van "inteview with a vampire", maar toen had de grote massa het waarschijnlijk te druk met andere dingen uitmelken.

Naast de "Ooh zo verboden liefde tussen Edward en Bella" (die we ook al 10000 keer tegenkomen in andere kaskrakers, heeft deze film totaal geen enkele inhoud te bieden.

Maar de plotselinge vampier-uitmelkerij is van start gegaan.

Laoslander schreef:

Sluit me hier bij aan. Laat de zwakke nietszeggende quotes nu maar komen!

CaptainTwisted schreef:

Sluit me hier bij aan. Laat de zwakke nietszeggende quotes nu maar komen!

@ Laoslander. Er is een verschil tussen iets voelen en naar een zakdoek grijpen. Heb ook duidelijk aangeven dat dit niet kan tippen aan een aantal andere films met veel beter uitgewerkte gevoelens op dit gebied. Je reageert overigens of ik je persoonlijk aanviel. Dat deed ik niet. Ik kon hier iets bij voelen, jij niet. Is prima en kan ik begrijpen. Maar dit soort zaken blijven persoonlijk, is het niet? Maar misschien zegt 't wel iets over míjn driestuiver emotionele gelaagdheid. Maakt me echter weinig uit.

CaptainTwisted schreef:

Maar de plotselinge vampier-uitmelkerij is van start gegaan.

Als we 't gaan hebben over échte vampierenfilms heb je verdomd gelijk. Heb 't boek gelezen en de film gezien. Interview with a vampire is schitterend. Boek én film.

Triple G schreef:

Beide zijn idd meesterwerken. Was een van de weinige keren, dat de film iets beter was als het boek nog!

Ella1234

Ik begrijp wel waarom deze film een slecht gemiddelde heeft omdat tieners deze films geweldig vinden. en ik denk dat hier niet veel tieners op komen

New moon is ook bedoelt voor tieners!

Zelf vind ik dees GEWELDIG en twilight ook

planet_of_death

Leg eens uit. Wat is hier zo geweldig aan?

Genre schreef:

Typisch voorbeeld van een meisje dat overdreven hoog stemt omdat er gespierde blote basten in voorkomen. Door zo'n stemmen krijgen films een veel te hoog gemiddelde (zie twilight).

Twilight was goed maar het gemiddelde is wel erg zwaar overdreven.

Wat wil je dan???

Een lelijke jongen, die niet gespierd zijn. Dan kan je net zo goed alleen het boek lezen!!

typissch een reactie van iemand die denkt dat ie een filmkenner is , Duuuhh!!

planet_of_death schreef:

Leg eens uit. Wat is hier zo geweldig aan?

Dat snap je alleen als je van dit soort films houd!!!

planet_of_death

Oke, stel dat ik van deze film hield, wat was hier dan goed aan?

Ella1234 schreef:

Dat snap je alleen als je van dit soort films houd!!!

Slaat nergens op, dat je suggereert dat er weinig tieners op deze site zitten. Hoe weet je dat? Hou je dat zelf bij?

En sorry hoor, het is al zielig genoeg dat je jezelf bij de massa telt! Heb je geen eigen mening dan? Stel dat morgen iedereen het leuk vind naakt van een flat te springen, doe jij het dan ook?

avatar van Keane1983

Keane1983

@ Captain Twisted:

Als ze net zo knap zijn als de mannen in deze film wil ik best komen kijken

Terug naar de film.
Een film die erg langzaam opgang moet komen, een beetje te langzaam als je het mij vraagt.
Ik weet ook niet als ik deze beter vind dat deel 1.
Toch is het totaal plaatje niet onaardig om naar te kijken.
Acteerwerk zit wel goed alleen de soundtrack, wederom erg jammer dat bijna geen enkel liedje terug komt in de film!!!
De sfx waren om te doen, ik vond het niet storend maar ik heb betere gezien. vooral aan de wolven kon je dat goed zien.
Wat betreft de romantiek in deze film....daar daat deze film toch alleen maar over??? Liefde voor elkaar, verboden liefdes, jalousie.
Ook dit vond ik leuk in beeld gebracht en was voor mij overtuigend genoeg. Natuurlijk blijft het (in mijn ogen) niet meer dan een tiener love movie.
Wel tenenkrommend is de eindscene wil je met me trouwen....en BAF!!! Afgelopen. Ben erg benieuwd wat eclips ons gaat brengen.

Van mij krijgt deze film een 3.5*

avatar van Rpattz

Rpattz

ik moet eerlijk zeggen dat ik deze wat minder vond dan twilight. ik weet het niet maar bij twilight had je meer romantiek en spanning dan bij new moon. misschien ook omdat we edward ook veel minder zagen dan bij de eerste.

verder vond ik kristen stewart ook weer irritant acteren net als in twilight met het verliefd kijken en het niet kunnen praten en op haar lip bijten.enz.

robert is een goede acteur maar hier laat hij het ook niet zien. Dat komt ook denk ik door het karakter die hij speelt.

hopen dat eclipse beter is.

Keane1983 schreef:

@ Captain Twisted:

Als ze net zo knap zijn als de mannen in deze film wil ik best komen kijken

avatar van moviechick-99

moviechick-99

Super film!!!! Beter als de eerste maar wel spijtig dat je Edward minder zag en Jacob meer. Maar ik vond het echt een super film. Vond hem persoonlijk wel beter als Twilight maar Twilight was ook goed. In Twilight hong er inderdaad meer romantiek maar toch. Wat er wel was is dat ze nu het geheim van Jacob wist en dat ze moest kiezen tussen beide ook al was ze wel zelf een beetje verliefd op Jacob. Het einde vond ik ook verassend goed. Will you mary me? Ben dus zeker beniuwd hoe Eclipse gaat zijn en natuurlijk ook Breaking Dawn ook al weet ik wat er in de toekomst gaat gebeuren tussen Bella en Edward ik blijf een Twilight,new moon.... fan. Leuke verassende film moet je zeker kijken.

avatar van Justinw

Justinw

Gaan we eindelijk bij onze Duitse les geen duitse rukfilms meer kijken. En zouden we Das Experiment gaan kijken . En nu gaan we in een keer dit stukje slechte film bekijken.

moviechick-99 schreef:

*Zucht*, ik geef mijn strijd tegen stereotypes op. Overtuig me nou is met niet zo'n standaard rescencie......

planet_of_death

Same here... de onderbouwingen in de positieve recensie's zijn erg slecht.

avatar van AHWA

AHWA

Wat deze film zo goed maakt, is de sfeer en je interesse voor het onderwerp, of je bereid bent om op te gaan in het verhaal, mee te gaan in wat zij beleven.

Ik beoordeel de Twilight-films zo hoog omdat ze voor mij een zeer hoge herkijkwaarde hebben. Het acteerwerk is niet al te best, Stewart is een leuke meid, maar verder dan fronsen en op haar lip bijten komt ze niet. Maar toch, ze heeft iets wat mij interesseert.

Ook Pattinson doet het niet geweldig. Hij is voor mij dan ook niet meer dan eye candy en de gevoelige scenes komen ook niet goed over. Lautner doet z'n best, maar mist nog wat ervaring.

Desalniettemin is Twilight uiterst vermakelijk. Waarom? Het highschoolgenre gecombineerd met het vampiergenre, twee genres dus waar ik graag naar kijk.

Gecombineerd met een prima verhaal, mooie plaatjes van Forks, vooral het grijze, regenachtige sfeertje van deel 1 was prima gedaan. In deel 2 werd het allemaal wat warmer, wat prima past bij de verandering die Jacob ondergaat.

De vampierwereld wordt gelukkig nog redelijk klein gehouden, de Volturi hebben we nu gezien, maar ook niet zo heel lang. Daar wil ik best nog wel meer van zien. Ook over het verleden van de familie Cullen is nog genoeg over te vertellen. Ik weet niet of dat aan bod zal komen, maar de interesse is er om de reeks voor mij te blijven volgen.

Muzikaal is de film ook prima. Vooral de honkbalscene met Muse uit deel 1 komt daarbij naar voren, toch wel de beste scene uit deel 1.

Muziek, sfeer, genre, verhaal, allemaal dik in orde. Alleen het acteerwerk niet zo, maar dat neem ik wel op de koop toe.

Toch hebben mensen wel gelijk als ze zeggen: je moet ervan houden. Het is een love it-or-hate it-filmreeks. Buffy the Vampire Slayer deed het in de eerste seizoen veel beter, maar Twilight mag er zeker zijn.

Laoslander

en waar ik me toch zo ongelofelijk aan erger, is die niet verdiende serieux die deze film aanmeet. High School musical is dan nog zelf bewust slechte cinema

avatar van Marjoleine89

Marjoleine89

Mooi vervolg op deel 1...!

avatar van OscarWilde

OscarWilde

Mee met mijn vriendin gekeken. Waar film 1 nog te verdragen was, is dit gewoon pure bucht. Verhaal heeft ook geen spanningsboog of wat dan ook. Vreselijk

avatar van summersun

summersun

@Laoslander

Het is overduidelijk dat dit genre niet jou smaak heeft, echter vraag ik me af of dat jou mening over deze film(s) niet vertroebelt.
Je vergelijkt deze film met eternal sunshine... alleen is dat een eerlijke vergelijking?
Is dat niet hetzelfde als ben hur vergelijken met hot shots?

juist

Wat ik wil zeggen is dat eternal sunshine voor een ander publiek gemaakt is dan deze film(s) en dus dienen ze ook op een andere manier bekeken en beoordeeld te worden.

Als je objectief naar deze film kijkt is het eigenlijk een vrij sterke film die zijn kracht niet haalt uit diepgaande romantiek noch uit een overdaad aan actie scenes maar uit het verhaal zelf, zeker het verhaal is vrij simpel, maar als je goed kijkt, is dat dan eigenlijk wel zo?

Wat ik in de lage waarderingen zie is dat er gewezen word op slappe romantiek en het missen van een opbouwende spanning, maar dit verhaal heeft beide eigenlijk niet nodig want het is op zich al sterk genoeg om de film te dragen.

Daarentegen wat ik zie in de hoge waarderingen is te kort door de bocht en lijkt duidelijk aan te geven dat die meningen gegeven worden door fans van het genre (of de blote basten)

Aangezien ik geen fan ben van het genre (eigenlijk geen fan van welk genre dan ook) dacht ik dat mijn mening misschien bij kan dragen aan het objectief benaderen van deze films in plaats van een simpel gevecht te houden tussen fans en tegenstanders van het genre.

Mijn originele idee was om 4.5 ster te geven echter vanwege de nogal slordig afgewerkte special effects met name het eerste gedeelte met de wolvenheb ik deze op 4 gezet.

In het kort dus:
Een bovengemiddeld sterke film die het moet hebben van de kracht van het verhaal en niet van hoe dit tot uiting word gebracht.

avatar van Zinema

summersun schreef:

Zonder betweterig te willen te zijn, kan bij deze uitspraak (volgens mij) geen enkele verantwoording passen om deze film een 4.0 (nog nèt niet de 'perfecte film/ meesterwerk of desnoods een 8' ) toe te kennen.. Misschien heb je je vergist tijdens het aanklikken van de sterretjes? Bij bovengemiddeld denk ik, royaal gedacht, aan een 6 (drie sterren), maar nog eerder aan een 2.5. Ieder zijn meug natuurlijk, edoch moest e.e.a. even kwijt.

Zinema schreef:

Je kunt het maar beter opgeven. We moeten accepteren dat de gemiddelde kijker van New Moon 14 jarige meisjes zijn, die door de hormonen naar puberzweet ruiken.

Ik vind deze film-reeks die gebasseerd is op een klits Emo-verhaaltjes, echt de meest achterlijke reeks. Deze film is zo ongelofelijk populistisch, door allerlei slechte acteurs, die alleen zijn doorgebroken door hun 6-pack. Deze film is ook echt de reden, waarom ik de laatste tijd steeds meer fan word van de engelse Horror/Thriller. Die hebben echte karakter-spelers. Die films hebben gewoon alles wat dit soort films niet hebben. Ik verlaag mijn stem ook naar 0,5 *.

avatar van Lisa.-

Lisa.-

Ik vond hem leuker als Twilight.

Vooral omdat er erg goede acteurs bij kwamen.

Het verhaal vond ik ook gewoon leuker.