Genre: Mystery / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via Netflix
Plot Shutter Island
"Some places never let you go."
De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.
Teddy Daniels
George Noyce
Deputy Warden McPherson
Warden
HonigKing
Een hele goede film met een sterk verhaal. Het acteren van iedereen was ook top.
Scorsese bewijst wederom zijn klasse.
Zeker een 5 waard.
DiTati
Geweldig, heb 2 uur lang op het puntje van mn stoel gezeten! Helemaal mijn soort film, en Dicaprio bewijst nog maar eens waarom hij de beste mannelijke acteur ter wereld is (vind ik dan)!
Ricochan38
Matige film......
Soms was er wel een creepy shot maar daar blijft het wat mij betreft bij.
Ik kwam er niet in. Dit werd mede veroorzaakt door de mensen om me heen in de zaal. Gewoon kletsen, binnen komen en weggaan onder de film door, lachen op misplaatste momenten.
Ik weet niet of ik weer eens naar Spui-bioskoop in Den Haag ga.
drie sterren,
Naar zo'n film moet je ook op een rustige avond of middag gaan.
Rmie
Naar zo'n film moet je ook op een rustige avond of middag gaan.
maandag middag om 1600 uur
Ik was vergeten dat het krokusvakantie was.
Reservoir Dogs
Goede film van Scorsese die weer een grauwe prent aflevert. Over het algemeen werd er sterk geacteerd. Er hangt een donker sfeertje in de lucht en naarmate de film vordert word het allemaal wat ingewikkelder en moet je wel je hoofd erbij houden. Naar het einde toe vond ik de film net een beetje te lang duren. Maar over het algemeen ben ik positief over de film. (ook een paar schrikmomenten)
demercy
Ik snap het verhaal niet helemaal 100% kan iemand mij het verhaal wat eenvoudiger vertellen zodat ik er meer beeld bij in kan denken. Ik snap bijvoorbeeld al dat flashbacks niet, het kwam mij een beetje verwarrend over en het einde snapte ik ook niet zo goed
Creasy_Bear
Ze lieten Teddy helemaal zijn gang gaan, zodat hij de realiteit onder ogen zou zien. De droom in het brandende gebouw is deels wat hij heeft verzonnen ( over de pyromaan ) en deels werkelijheid ( schotwond in de buik van die vrouw . Op het einde denk ik dat hij de waarheid wel onder ogen ziet, maar doet alsof die een terugval heeft gehad, omdat hij hier niet mee kan leven. Hij zegt ook nog: leven als een monster of doodgaan als een goeie man.
Een van de betere films van de laatste jaren!
ghostman
Schitterende film. Deed me een beetje aan Vertigo denken. Oneindig veel beter dan Gangs of New York, The Departed ... ! Ook veel artistieker! Maar zeker niet zo vooruitstrevend en experimenteel als Raging Bull en Taxi Driver. Deze film mist de dynamiek en straalt minder passie uit dan zijn audiovisuele meesterwerken.
Vertigo van Hitch is beter dan Shutter Island(, ook filmtechnisch). Maar Taxi Driver vind ik beter dan Vertigo.
De cinematografie vond ik hier wel erg conservatief...
Is Scorsese van 30 jaar geleden back?
****0,19* / ***** ( 4,19 / 5 )
cm_punk
Vond het op een gegeven moment wat langdradig worden. Dicaprio zet wel een goede rol neer, maar bij kleine bijrolletjes waren toch wel minder (zoals die cipiers)
Die laatste zin als omschrijving mag moviemeter ook wel verwijderen, als ik het verhaal al had gelezen voordat ik de film in de bios zag, zou ik de film helemaal niks vinden. Tip voor moviemeter dus.
bolleminho
Afgelopen weekend in de bioscoop gezien. Vond het een zeer sterk verhaal. De film bleef boeiend tot aan de ontknoping op het einde. Heel goede cast, met vooral een erg goed acterende Leonardo DiCaprio.
Een aanrader voor iedereen die van dit genre houdt.
Sgerrard_8
' maar ' 8,3 op IMDB na 11 000 stemmen, die gaat dus waarschijnlijk onder de 8,0 komen na 100 000 stemmen.
sonyjh
het verhaal is echt zoals in silent hill 2 de videogame.
Voor mij een van de beste games en ook het verhaal vond ik daar zeer tof, vooral de ontknoping.
Shutter island is dus qua verhaal en sfeer juist zoals die game... met andere settings.
Zeer goede film, maar ik had het gevoel dat ik het allemaal al wel eens gezien had.
Drs. DAJA
4,19? Hoe kom je daar aan?
Kan best hoor. Gevoelsmatig geef ik hem ook een 4,7781...
Toch een klein tegenvallertje voor mij, niet dat de film slecht is. Integendeel!
Vooraf en vooral gezien de trailer had ik wat meer thriller/spanning verwacht in de film. Hier en daar is het wel meesterlijk gedaan, mede dankzij de meesterlijke soundtrack, prachtige sfeer en setting van het afgelegen eiland. Die zorgen ervoor dat je wel goed met een claustrofobisch gevoel opgescheept zit.
Echter duurt het allemaal iets te lang in het begin en wordt er bovenal heel veel gepraat in de film. Dit gecombineerd met vele flashbacks, waarvan ik toch bij een aantal niet echt het gevoel had dat ze iets toevoegden zorgde het ervoor dat de film hier en daar een tikkeltje te langdradig aanvoelde. Het had wel een half uurtje korter gemogen.
De film pakt de 2e helft van de film ook een andere draad op, de spanning valt voor een groot gedeelte weg en ontaardt meer in een soort van zoektocht naar de waarheid. Ik had hier toch wat meer suspense willen zien.
Het einde is enigzins verassend en een knap staaltje script schrijven. Het is natuurlijk wel iets wat je van tevoren kan voorspellen, alleen je moet het maar op een geloofwaardige manier als dit kunnen vertellen. Wel duurde de flashback me weer iets te lang waardoor het een beetje te zoet werd, maar het laatste dialoog van een zeer goed acterende DiCaprio vond ik dan wel weer geniaal.
Niet het meesterwerk die ik had verwacht, maar zeker een bovengemiddelde film voor mij. Wel krijg ik het idee dat de film meer zo'n hoog gemiddelde krijgt vanwege de grote namen die deze film sieren.
Ruime 3,5* (net geen 4*)
Nakkie13
Ik voeg me compleet bij Rep_Robert.
Ik had het einde al enigzins voorspeld. Scorsese is dan weer de regiseur die me aan het twijfelen doet slaan tot het eind, en dat is knap.
Ook al zag ik het eind aan komen ik was constant onder de indruk door het visuele aan de film. Het is echt prachtig om aan te zien. Locatie, stijl, kleding... alles is tot ij de puntjes perfect.
Maar uiteindelijk was ik ook niet ondersteboven.
En dat is niet negatief, want de film is nog steeds fantastisch.
Alleen niet speciaal...
Toch een mooie 4 voor DiCaprio en Scorsese
kayltje
Heb deze film afgelopen weekend gezien en heb er erg van genoten. De film was precies wat ik er van verwacht had, erg spannend. Het einde was inderdaad een beetje voorspelbaar, maar ik weet nu stiekem nog steeds niet wat de waarheid is. Op het eind was ik wel een beetje de kluts kwijt.....
Al met al, goed acteer werk, goed verhaal en veel spanning.
Nakkie13
Op het einde zakt hij gewoon terug in zijn waanbeelden en moeten ze alsnog een lobotomie uitvoeren.
chevy93
en moeten ze alsnog een lobotomie uitvoeren.
Ze geven wel het gebaar om het te doen ja, je zag die teleurgestelde blik ook van die dokter.
En de laatste shot is van de vuurtoren, waar ze die uit zouden voeren.
Ik vond het trouwens jammer dat in het gesprek met de dokter op het einde, dat de dokter zegt dat Teddy al eens eerder was teruggevallen in zijn psychose. Weet je meteen dat dat nu ook wel weer zal gebeuren.
De verassing was groter geweest als je denkt dat alles goed is en dat hij dan ineens zegt: "We've gotta get of this fucking island"
chevy93
Beetje jammer
. Ik ben het met je eens en waarschijnlijk is het ook zo.Dat is waar ja. Ze geven iets teveel prijs om het einde echt overdenderend te maken.
Dit is echt zo'n film die je 1x kijkt en daarna valt hij waarschijnlijk tegen. Ik ben benieuwd of deze film de Top 250 überhaupt wel gaat halen.
Darker than L
Beetje jammer
Ik ben het wel met je eens hoewel ze dit toch wel inperken, doordat ze open houden of hij wel echt terug is gevallen in zijn psychose. Ik interpreteer persoonlijk van niet.
Sjoerdow
Ik vond Shutter Island weer echt een geniaal filmpje wat ik van Scorsese verwacht.
Shutter Island ademt helemaal de sfeer uit die ik wil proeven in een Mysterie/thriller. Ik liet mij behoorlijk meeslepen in de rol van DiCaprio en vond daardoor zijn dromen ook behoorlijk indrukwekkend.
Je kan ook goed merken aan de film, dat Scorsese de letters van het boek heel erg nadrukkelijk heeft nageleefd. Het verhaal vertaald zich heel goed op het witte doek. Kleding, sfeer en karakters, het is allemaal dik in orde.
Bovendien stoorde ik mij geen moment aan de dialogen, en het einde was erg toepassend.
Al twijfel ik of DiCaprio daadwerkelijk schuldig was aan de moord van zijn vrouw, of dat hij gewoon gedrogeerd is en zovaak voorgelogen werd, dat hij accepteerde dat men hem gek waande.
Al leek op het laatst (dat vond ik erg knap) het verhaal van Daniels zelf, steeds onwaarschijnlijker en begon je de psychiater steeds meer te geloven.
Dit alles maakt Shutter Island voor mij een dikke topper!
4,5 sterren
DonLeone
sommige films zouden nooit mogen gemaakt worden, dit is er ook zo een. wat een saaie, voorspelbare film was dit! een geniaal eerste deel, maar helaas een extreem tegenvallend tweede deel. bovendien ook echt geen Scorsese-thema. wat een flop van Scorsese! schandalig!!!
joostus
Een van de betere films van de laatste jaren!
Kijk julie snappen het
cordiacovens
hij valt juist niet terug, het is zo dat hij die lobotomie laat uitvoeren zodat hij dus vergeet dat hij zijn vrouw vermoord zonder dat hij zijn hele leven ermee rond moet lopen dus faked hij een terugval zodat die lobotomie word uitgevoerd en hij het dus voor altijd vergeten zal zijn
joostus
recensie
Zoooveeeeeel mensen snappen de film niet helemaal.. Dan is het inderdaad niet gek dat deze film gaat eindigen onder de 4 sterren.. wat hij helemala niet verdient.. Want zoveel mensen hebben niet door hoe geniaal deze film is.. Want zoveel mensen zie ik schrijven wat jij schrijft.. Als je de film goed snapt, dan weet je dat bij het einde duidelijk is dat: leonardo di caprio WEL gek is en schyzofreen is en dus die verhalen (onbewust door schyzofreen) verzonnen heeft om zijn verhaal kloppend te maken.. En dat word bevestigd door allemaal kleinde details die die geniaal zijn.
En dan zeggen mensen ook dat hij ook op het einde opnieuw weer is terug gevallen omdat hij zegt: 'chuck, we moeten van dit eiland af'.. Maar dat acteert hij, hij speelt alsof hij weer het niet snapt..en dat kan je weten aan de zin die hij op het eind zegt zoiets van 'liever sterven als een goed mens dan leven als een monster'.. Daarmee bedoelt hij.. als hij vrij gelaten word dan leeft hij de rest van ze leven terwijl hij weet dat hij een monster is omdat hij zijn vrouw heeft vermoord.. dus speelt hij liever alsof hij het opnieuw niet meer snapt en dus gaat sterven als een goed mens.. Omdat hij dan dus niet bevestigd dat hij een monster is..
En dit snappen helaas zoveel mensen niet.. maar dit moet je uit de film kunnen halen mede door ene heleboel details.. hoe verklaar je anders al die dingen

Thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio verdwijnt binnenkort van Netflix

1 April, kikker in je bil: acht films die je compleet voor de gek houden

Leonardo DiCaprio met snor te zien op eerste foto 'What Happens at Night' van Scorsese

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio vrijdag op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999