• 9.378.933 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.620.462)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

Deputy Warden McPherson

avatar van Pacino87

Pacino87

Gister in bios gezien, echt een geweldige film!
Leonardo speelde echt heel goed. De sfeer van de film was ook heel mooi. De film wordt steeds spannender en spannender...
Over het einde heb ik nog een tijdje zitten nadenken... en dit is wat ik denk (spoiler):

Velen hier denken dat Leonardo echt gek was en dat hij zijn vrouw heeft vermoord. Ik denk dat ze hem express naar het eiland hebben gelokt en hem daar langzaam gek hebben gemaakt en hem deden geloven dat hij zijn vrouw had vermoord enz. Wat denken jullie hiervan? Hoe weten jullie zo zeker dat hij al gek was en dat het niet een spel was tegen hem?

• 11918 berichten

Kan je niet zeker weten, en ik persoonlijk vind het nogal onzinnig om daar verder over te speculeren. Film viel me trouwens wat tegen... niveau van o.a. Taxi Driver en Goodfellas werd geen moment echt gehaald.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik heb er een heel artikel over gelezen in onze krant. Het lijkt me wel een heel erg interessante film. In de bios draait voor de rest toch niet echt iets speciaals. Die nieuwe film van Anthony Hopkins viel tegen volgens een vriend van mij.

avatar van Digles

Digles

Geweldige film!

Van het begin af aan vollop ingeleefd in de geniale acteerkunsten van leonardo! Het verhaal ook erg goed met een ingenieuze opbouw. op een gevgeven moment kon het verhaal alle kanten op!

Overige acteurs ook prima gekozen voor deze rollen.

Een film die bij blijft en zeker de moeite waard is om alle ontknopingen nog eens te bekijken!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Clearm schreef:

Matige film, je kruipt wel in het personage en het acteerwerk is goed.

En dan geef je een halve ster?? Matig is bij mij zeker 2,5 * en als het acteerwerk goed is nog een halfje erbij...

Pacino87 schreef:
Gister in bios gezien, echt een geweldige film!

Dan zeg ik (niet heel subtiel) snap je de film niet en moet je hem nog een keer kijken . Dat zou namelijk aan het eind na alles tog wel duidelijk moeten zijn.. misschien als je hem nog een keer kijkt snap je waarom.

BlueJudaskiss schreef:

Dan snap je de film niet en heb je dus niet in de gaten hoe geniaal deze film is en moet je dus zeker niet gaan stemmen voordat je hem snapt.

janneman12 schreef:

Je moet er van houden ,maar op de dag vandaag maken ze graag wazige films , voor mij geen tweede hiervan

Jaja dus geef je heel laks 0,5 sterren.. Mensen als jou moet je egt niet serieus nemen.. Hoeveel sterren geef je dan een 1 of andere chinese b film.. Daar zou je inderdaad 0,5 aan mogen geven.. Maar ookal vind je hem niet leuk het is onmogelijk om dan 0,5 sterren te geven aan deze film.

avatar van yorickk

yorickk

Er zijn nou eenmaal debiele die niet nadenken en of een 0,5 geven of een 5. Zulke mensen zouden ze moeten vebieden te stemmen

Bij iemand die fatsoenlijk nadenkt zie je een vorm die in de buurt komt van een normale verdeling.

avatar van chevy93

chevy93

Kan iemand mij vertellen of het druk was in de bios? Dat ivm de vraag of we moeten reserveren of niet

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De ene bioscoop is de andere niet. Ik ben gisteravond zonder te reserveren naar deze film gegaan.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

BlueJudaskiss schreef:

Dat is ook lastig hoor. Taxi Driver en Goodfellas gaat hij waarschijnlijk nooit meer overtreffen .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Maar er zijn ook een handjevol (van zijn eigen) films die hij wel overtreft.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

JacoBaco schreef:

Maar er zijn ook een handjevol (van zijn eigen) films die hij wel overtreft.

Inderdaad.

avatar van In2Sneakers

In2Sneakers

Dat gestoorde wijf in die trailer is gruwelijk eng !

Ik wil hem graag zien.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

janneman12 schreef:

Apart stemgedrag heb jij. :/

avatar van 1976Ben

1976Ben

Meeslepend en grandioos verfilmde nachtmerrie. Heerlijk om je in mee te laten zuigen. Goedgetroffen, bijna continu creepy sfeer.

avatar van -M-

-M-

Ik ben benieuwd. Binnenkort ff naar de bios. Dat doe ik alleen als ik iets van een film verwacht. Mijn verwachting is dus hoog. Recentie volgt...

joostus schreef:

Op alle fronten een onzinbericht. Ik snap de film prima maar mis de power van eerdergenoemde films.

avatar van GastHeer

Nomak

GastHeer schreef:

B-O-E-K L-E-Z-E-N

O-N-Z-I-N

Het kan toch niet zo zijn dat je je toevlucht moet zoeken tot boeken om een film te doorgronden. Als dat wel zo is, dan heeft de regisseur gefaald!

avatar van Shinobi

Shinobi

Vandaag in de bioscoop gezien en man wat een film zeg. Deze film liet me echt sprakeloos achter. Eén ding is duidelijk met deze film: niets is wat het lijkt.

De sfeer zit er gelijk goed in en Dicaprio speelt erg overtuigend. Dat gecombineerde met de onheilspellende praktijken op het eiland en flashbacks naar het verleden hielden mij echt vastgekluisterd.

Een dikke 4, 0 sterren.

avatar van Strijdhagen

Strijdhagen

Je hoeft het boek ook niet te lezen, ik heb de film gezien en begrijp hem helemaal, je moet gewoon goed je hoofd erbij houden, Het wordt in principe 3 keer duildeijk gemaakt: vuurtoren, flashback, bed na flashback

avatar van Molman

Molman

Direct na afloop vond ik de film niet heel bijzonder en op zijn best geinig uitgewerkt, met name door het gebrek aan echt spannende momenten.

Maar nu twee dagen later vind ik het met terugwerkende kracht toch wel een goede film die zich, ondanks dat je het plot op een gegeven moment wel ziet aankomen, knap ontwikkeld. Met een ander einde had ik de film zeker een lagere waardering gegeven.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

De film blijft wel lekker hangen ja, ik ga hem zeker nog eens een keer kijken met een kans op verhoging.

avatar van patjuuh

patjuuh

gisteren deze film bekeken in de bios. zeer sterk verhaal met een verrassend plot. hierbij schuwde regisseur Martin Scorcese z'n eigen manier van filmen niet. geweldige setting en goede acteurs. voor mij 5 sterren,

• 11918 berichten

Wat was dan volgens jou die 'eigen manier'?

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Je zou toch ook maar je eigen manier schuwen...

avatar van Observator

Observator

Shutter Island. Een film waar ik vooraf weinig van af wist. En misschien maar goed ook, want inhoudelijk is er weinig over de film te zeggen zonder te spoileren. En dan heb ik misschien al te veel gezegd.

Een film waarvan ik weinig wist, behalve dat ie van Scorsese was. Ik heb Scorsese sinds mijn aanmelding bij MovieMeter enigszins vermeden. Weet niet precies waarom. En misschien wel onterecht. Want Shutter Island is best een aardige film.

Het soort film moet je liggen. Begin van de film is apart te noemen. Behalve dat het in 1954 afspeelt, doet het ook oubollig aan. Sfeer is merkwaardig. Net als het camerawerk en de dosering van de muziek. Waardering voor dit deel kwam bij mij pas achteraf. Droomscènes zijn tof. Zien er meer dan netjes uit. Ook de spanningsgraad is prettig.

Tweede deel is minder. DiCaprio's gevoel voor dramatiek is bekend. Clou en ontknoping zijn wel weer prima. De film wordt netjes afgerond.

Zal de film waarop ik SI vind lijken niet noemen, behalve dat het een voormalig nr. 1 film van mij was. Zoals gezegd: het moet je liggen. Vond het persoonlijk wel prima vermaak.

avatar van Keepertje8

Keepertje8

Briljante film, alleen in mijn ogen net wat te toegankelijk, te gesloten, te conventioneel. Ietsje meer Lynch en deze had Mulholland Drive voor mij van de troon gestoten...