Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Mean Streets
"You don't make up for your sins in church. You do it in the streets..."
Een wreed portret van de bezeten relatie tussen twee oplichters die zich een bestaan bijeenscharrelen in de buurt Little Italy in New York, waar de boodschap luidt: als je in misdaad handelt betaal je met geweld. Liefde en trouw hebben geen waarden, terwijl ze juist zo goed van pas zouden kunnen komen.
John 'Johnny Boy' Civello
Jimmy
Diane
Bob Gray
- 2045 stemmen
Nee ingewikkeld is het ook niet alleen niet echt duidelijk verteld. Ik vond dat er gewoon te weinig interessante dingen gebeurden. Maar al met al een heel aardige film hoor. Maar helaas niet zo sterk als ik verwacht had.
stefan dias
nee, ingewikkeld is het niet. Ik herinner me ook niet zozeer een verhaal, maar vooral een sfeer: onversneden, rauwe 70's.
®Tc
Film die me enorm teleurstelde, had me eerder verwacht aan een soort Goodfellas/The Departed maffiaverhaal maar kwam bedrogen uit. Meer dan een doelloze tocht is het niet.
De film moet het vooral hebben van een paar vermakelijke en goed geacteerde scènes maar houdt dat niveau nooit echt vast waardoor alles nogal saai en eerder doelloos wordt met een enorm slecht einde erboven op. Visueel ook enorm onder het kunnen van Scorsese soms wel mooie beelden maar over het algemeen nogal grauw en standaard daardoor zit er een zeker sfeertje in de film maar echt naar een hoger niveau tillen voor mij doet het ook niet.
Net herzien op de special edition dvd, waar het genieten is van de digitaal gerestaureerde versie. Er is amper sprake van een plot, maar wat een sfeer en wat een heerlijk experimentele cameravoering. De soundtrack, vol met vrolijke oude krakers, is ook top. Duidelijk een opmaat voor Scorsese's latere Goodfellas en ook overduidelijk een grote inpiratiebron voor The Sopranos. Geweldige dialogen, naturel akteerwerk en prachtige lange shots. Niet het meesterwerk dat velen er in zien, wat mij betreft, maar wel een sterke klassieker.
Paalhaas
Echt waar? Ik hoor dat eigenlijk alle beschikbare digitale versies van deze film, deze incluis, verre van geweldig zijn. Maar ik heb m'n huiswerk misschien niet heel grondig gedaan dan?
The Last
Ik had ook nogal een brakke versie, verpestte het ook grotendeels, maar goed.
Inderdaad een soort voorproefje op wat we allemaal later zouden krijgen (Taxi Driver, Goodfellas etc.), de vergelijking met The Sopranos is een beetje uitgemolken.
Vond het verder een redelijk saaie bedoening. Aardige registratie van het straatleven in Little Italy, maar uiteindelijk ruim een uur te lang om mijn aandacht voldoende vast te houden. Pluspunten zijn het goede acteerwerk, leuk experimenteel camerawerk en het typisch 70's sfeertje. Helaas schiet de dvd ruim tekort, en duurt het gewoon een uur te lang. Misschien ooit een hogere cijfer, bij mogelijke herziening op fatsoenlijke kwaliteit. Voor nu een krappe 2,5*.
MindFucker
Vond het best vermakelijk en Keitel en De Niro speelden prima.
Alleen was die laatste scene een beetje lachwekkend
elk nadenkend mens trapt op de rem of geeft gas bij als er een auto naast je rijdt waaruit geschoten wordt toch ? Keitel blijft er gewoon een halve minuut naast rijden met exact dezelfde snelheid
Beetje raar maargoed. Zoals ik zei verder wel okee..
Gattopardo
De eerste grote Martin Scorsese film, een waar tijdsdocument.
In mijn ogen is dit meesterwerkje misschien wel zijn beste film.
Van bijna alles waar hij later zo bekend mee zou worden ligt hier de oorsprong.
Het is echt prachtig om te zien hoe Scorsese door de jaren heen steeds terugviel, en nog steeds terugvalt, op hetgeen hij destijds wist te creëren.
De grote kracht van deze film is dat alles nog intiem, rauw en direct is.
Latere Scorsese films waren dan wel grote kaskrakers maar dit is en blijft puur vakmanschap.
Vinokourov
Mean Streets gaat eigenlijk helemaal nergens over. Robert de Niro die een onbezonnen karakter neerzet is wel oke en sommige scenes waren ook best wel te pruimen, maar over het algemeen was het onsamenhangend en vooral niet-boeiend. Deze film bevestigde het beeld dat het nooit meer goed komt tussen Scorsese en mij.
speranza
De sfeer die deze film uitademt bevalt me veel beter dan Good Fellas.
speranza
Ossenaren
Hele goede film dit. 1 van de betere "street" films. Heb hem ook in mijn Top 10 staan. Vind dat je deze never nooit kunt vergelijken met een Goodfellas of bijvoorbeeld Cape Fear.
Al met al 2 sterren.
PatrickL
Al met al 2 sterren.
Je hebt de film in je top 10 staan maar geeft de film maar 2 sterren?
Aanvallend deel van een bericht verwijderd.
Ossenaren
Je hebt de film in je top 10 staan maar geeft de film maar 2 sterren?
Ik heb de film gister nog eens gekeken met mijn vriendin. Dit scheelde schijnbaar een hoop. Hij was ineens stukken beter! Heb hem opgewaardeerd van 2 naar 5 sterren.
Schitterende film dit!
gr,
Bill.
LucretiaBorg
Eén van zijn eerste gangsterfilm, met een aantal goede spelers en hier zie je al de potentie van een fantastische regisseur, wat hij dan ook nog steeds waarmaakt.
Improvision
Geen al te beste film. De scènes op zich hebben allemaal wel iets, een bepaalde sfeer, maar het geheel voelt heel onsamenhangend aan. Sorcese wil te veel informatie in een te korte tijdspanne proppen, waardoor de eigenlijke rode draad wat verwatert en ik mijn aandacht er niet bij kon houden. Uiteindelijk de film maar afgezet. 1,5 ster voor de acteerprestaties en de sfeer in enkele scènes.
Joakiem
Inderdaad, aardige film, niet meer dan dat
ik zou hem niet snel nog een keer kijken, er gebeurd gewoon veel te weinig. Sfeer in de film is goed maar daar heb je 't ook mee gehad
kikujiro
Ik vond het einde nogal tegenvallen, maar al met al een redelijke film, die op momenten zelfs inspireert.
vinnie2000
vind vooral De Niro hierin geweldig, en tis inderdaad geen standaard film, maar echt een classic en de eerste film die scorsese maakte zoals hij dat zelf helemaal wilde.
JanVR
Je ziet hier echt al Marty's stijl. Vooral door het soort montage met de muziek en af en toe de visuele stijl zoals in GoodFellas en Taxi Driver (bv. De scenes in dat ene café kun je visueel wel vergelijken met het restaurant uit GoodFellas.) Je merkt wel dat de film low-budget was, namelijk $500.000…
Buiten het feit dat hij wel wat onsamenhangend was, was het einde nog wel spannend vanaf DeNiro zijn grote bek opzette.
'What's a mook?'
Lucsz
Typische Scorsese-film met typische Scorsese-elementen. Veel geknok van de maffia in bars, veel gescheld en een geweldige Robert De Niro. Deze film lanceerde de carrieres van De Niro, Keitel en ook van Scorsese zelf. Het zijn hier allemaal nog jonkies, voor Taxi Driver, voor Raging Bull en al de andere successen.
Deze film is bij vlagen geweldig. Robert De Niro is fantastisch zoals altijd en Harvey Keitel ook. Ik vind alleen dat het plot af en toe flink inzakt en wat zeer saaie momenten kent. De film blijft echter overeind door de klassieke scenes, de slow-motionshots in de eerste tien minuten, de dialogen tussen Charlie en Johnny en de quotes.
yeyo
Scorsese is natuurlijk de geknipte regisseur voor misdaadfilms in New York. Hoe hij optimaal gebruik weet te maken van de omgeving is weergaloos: sleazy goktenten, donkere kroegen en grauwe steegjes, I love it. Om dan zelfs maar te zwijgen van het heerlijke New Yorkse accent gepaard de uitbundige gestes die de personages maken.
Mean Streets is daarnaast erg realistisch, het lijkt bij momenten haast alsof je naar een documentaire over een paar lowlifes in The Big Apple zit te kijken. Maar helaas is er (misschien door dat realisme) erg weinig structuur in de film: het gaat van de hak op de tak, een sterk uitgewerkt verhaal is er niet. Ook de meeste personages vond ik nogal onovertuigend. Keitel bijvoorbeeld acteert teleurstellend. Enkel De Niro zet een bijzonder interessant personage neer: de gestoorde, irritante, zielige Johnny Boy. De man bewijst maar weer eens wat voor een gevarieerd acteur hij is.
Tegen het einde toe wordt de film aanzienlijk beter en leidt het naar een pakkende climax. Zelfs het tot daarvoor geforceerde liefdesverhaaltje wordt dan nog boeiend. Desalniettemin, een lichte teleurstelling.
yorgos.dalman
Debutant Nick Gomez zou begin jaren '90 zijn eigen Mean Streets maken: Laws of gravity met o.a. Peter Greene.
Meer dan veelbelovend: recht in de roos. Raak. Treffend eerbetoon en toch volstrekt op zichzelf staande film over het ruige leven van enkele kruimeldieven in de straten van Brooklyn, New York.
Leland Palmer
Eerste ietwat tegenvallende film van Scorsese. De film kijkt eerst best aardig weg, maar op een gegeven moment gebeurt er zo lang eigenlijk niks dat het naar het einde toe nogal saai wordt. De Niro zet een goede rol neer, net als Keitel (die de mooiste scéne op z'n naam heeft; het moment dat hij zwaar dronken is en de camera z'n gezicht volgt). De film kent een lekker sfeertje, vooral de scénes in de kroeg zijn mooi donker geschoten, maar het einde viel me weer wat tegen. Opzich mooi gemaakt deze Mean Streets, maar niet echt boeiend en er gebeurt te weinig om 'm echt bovengemiddeld te vinden.
Don MN
Mean Streets
Inderdaad, ode aan de SnorriCam-scène, vond 'm echt realistisch aanvoelen, mede door de passende muziek. Fantastisch, net als de rest van de film, die de volledige speelduur weet te onderhouden. Ondanks dat je kunt gissen wat er gaat gebeuren is de climax erg indrukwekkend. Martin Scorsese weet vroeg in zijn carrière heel genuanceerd drama en komedie te combineren in een uiterst sfeervolle en klasse geacteerde misdaadfilm.
ghostman
Inderdaad, een schitterende film. Dit is nog altijd na al die jaren mijn lievelingsfilm van Scorsese gebleven...
danuz
Vooral qua vorm vond ik dit een uiterst interessante film. Veel rauwer dan ik van Scorsese gewend ben, maar helaas kon het verhaal me maar weinig grijpen. Vooral de documentair geschoten stukken (van straatfeesten e.d.) vond ik fascinerend. En Keitel blijft een geweldig acteur, die me altijd meer heeft gelegen dan DeNiro.

Dit zijn de favoriete films van 'Peaky Blinders'-acteur Cillian Murphy

Deze titels verdwijnen de komende dagen van Netflix

Voor de fans: topfilms met bijna dezelfde cast als 'The Irishman'

Once upon a Time in America

Festen
Drama, 1998

La Haine
Drama / Misdaad, 1995
epilepsyprotection money gangstersecret lovegeldverlossingthe movie brats