Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Mean Streets
"You don't make up for your sins in church. You do it in the streets..."
Een wreed portret van de bezeten relatie tussen twee oplichters die zich een bestaan bijeenscharrelen in de buurt Little Italy in New York, waar de boodschap luidt: als je in misdaad handelt betaal je met geweld. Liefde en trouw hebben geen waarden, terwijl ze juist zo goed van pas zouden kunnen komen.
John 'Johnny Boy' Civello
Joey 'Clams' Scala
Jimmy
Diane
Sollomon T.
deze film heb ik graag gezien , hij staat in mijn collectie en zal regelmatig bekeken worden
( houd van het nummer Mr postman dat bij de openings scéne draait )
4,5
Tenshinhan
Goed geacteerd, goede muziek keuze en de film heeft de juiste sfeer maar er gebeurd gewoonweg te weinig in deze bijna 2 uur durende film om mij constant geboeid te houden.
3,0 sterren
JDS
Stuk voor stuk leuke boeiende scénes, maar Scorsese weet ze niet tot een mooi geheel te smeden. Het gebrek aan een echt verhaal is ook zonde (de enige verhaallijn die er te ontdekken valt is Johny Boy die problemen heeft met Michael en de relatie tussen Charlie en Therese). Een jonge DeNiro weet in deze film wel de show te stelen en zet zijn personage overtuigend neer. Keitel in een soort van vaderfiguur (die hij nog vaker zou gaan spelen; Reservoir Dogs bijv.) is ook aardig op dreef.
Zonde dat er te weinig samenhang is in deze film, verder zeker de moeite waard: 3.5*
Movie_fan#
Deze moet ik echt nog een keertje zien, kan je deze film ergens kopen Bv Freerecordshop ofzo? Dankje
movie*freak
Bestelen kan ook Bol.com is betrouwbaar
stefan dias
Stuk voor stuk leuke boeiende scénes, maar Scorsese weet ze niet tot een mooi geheel te smeden. Het gebrek aan een echt verhaal is ook zonde *
Maar door die scènes blijft de film wel overeind. Het is meer een sublieme milieuschets (en nu jaren na datum ook nog eens een tijdsdocument): New York op zijn New Yorkst. dat er niet echt een verhaal inzit is achteraf voor mij dan ook zo geen probleem. Het blijft toch allmeaal hangen. Natuurlijk ook door De Niro op zijn top en Keitel, één van de allergrootsten.
decsss
zojuist gezien, deze film is gewoon prachtig. En wat een sfeertje heerst er in deze film. Heerlijk.. 5***** Martin Scorsese weet me altijd te raken met zijn films.
niethie
Aardig voorproefje voor onder andere scorsese's latere meesterwerk taxi driver, een aardig sfeertje, weer een mooi beeld van de smerige straten en het tuig wat erop rondloopt en geweldig acteerwerk van destijds veelbelovende talenten de niro en keitel.
Toch vind ik de film niet perfect en zie ik het in tegenstelling tot een hoop andere users hier niet als groot meesterwerk. Toch nog 3,5 sterren
Frankeermachine
Mee eens. Er wordt goed geacteerd en de dialogen zijn afentoe briljant.
Het enige wat me zwaar tegenviel was het magere verhaal. Ik heb de film met moeite afgekeken, want het kon me niet boeien. Ik was benieuwd hoe de film zou aflopen, maar het plot was erg voorspelbaar.
Deze film is zeker geen groot meesterwerk en ook geen 5 sterren waard.
decsss
Het verhaal achter deze film is dat er geen verhaal achter zit. Tenminste zo zie ik het.
abberline
Ik vond de film niet echt boeiend, ik geef het een 2,5 dankzij de personage Johnny Boy die was erg leuk
stefan dias
Zo is dat: een rauwe lap New York straight from the seventies, die wel eeuwen verwijderd lijkt van het nette opgepoetste stadje dat ze er nu van aan het maken zijn. (ok, veel leefbaarder natuurlijk, maar toch… de ziel lijkt een beetje weg te lekken)
rokkenjager
Mean Streets was het laatste grote werk die ik van de meester niet zag, daar kwam gister verandering in......Keitel, De Niro, Scorsese.....wat kan er in godsnaam mis gaan?...nou veel.
Het begon allemaal erg aardig en boeiend, maar na zoeen 20 minuten zakte de film al in. Er waren veel saai stukken in de film, de verhaal was opzich niet boeiend, de dialogen zijn niet zo geweldig als ze moeten zijn, dat geldt tevens voor de on-liners. Daarnaast is de film low-budget....daardoor is de film erg lelijk, de camerawerk is niet solide en de montage is afschuwelijk. Toch zijn er ook goede punten, De Niro acteerde groots, net als altijd.....dat geldt evenzo voor Keitel. Ook herken ik hier veel van Scorsese's grootheid. Ik hou het voorlopig op 3*sterren.
jimbo79
degelijke film van scorsese en hoewel hij het niveau niet haalt van zijn latere werk zie je toch het talent al
scenario is matig en rommelig verteld maar de niro en keitel zijn geweldig en de sfeer is goed neer gezet
geen topper maar voor een oude low budget scorsese wel de moeite
Mr_White
- 2067 berichten
Vroege Scorsese steunt hevig op sfeer (heerlijk broeierig) en goede acteerprestaties (De Niro laat al vroeg zien waartoe hij in staat is). Is helaas niet perfect (de montage en het camerawerk laat soms nogal wat steken vallen) maar zeker een sterke film.
notorious_kim
Ik moest deze van een vriendin zien omdat ze deze film een must-see vond. Maar ik ontbreekte er iets in, ik kwam maar niet in het verhaal, dit is nochtans een onderwerp dat me interesseert.
Dit bovengemiddelde drama kan helaas de tand des tijds niet stoppen. Scorsese heeft uiteraard véél betere (maar ook slechtere) films gemaakt. Behoorlijk gedateerd maar redelijk vermakelijk.
guylopez93
goeie film
ondanks dat er weinig gebeurde, wist deze film me toch nog wel te pakken. De acteerprestaties waren zeer goed, er was een vermakelijke sfeer waardoor ik me aandacht er ook bij kon houden en de film had een goed einde
stiekem vond ik Harvey Keitel ietsie beter spelen dan Robert de Niro
mjk87 (moderator films)
De hand van Scorsese was duidelijk te zien. Goede sfeer, mooie beelden, goed camerawerk, perfecte muziekkeuze weer. Direct in de opening al. Alleen had de film weinig tempo, en soms was dat volledig verdwenen. Films als Casino en Goodfellas gaan 140 minuten lang door zonder pauze en zonder dat het druk aandoet. Dat heeft Mean Streets nog niet.
Daarnaast was het spel prima, al zou DeNiro de film nog niet hebben kunnen dragen. Dat moest Keitel toch doen. Toch een bovengemiddelde film.
Dit is echt goeie shit!
Nee, even serieus, Mean Streets is zeer de moeite waard. Ik heb nog weinig films gezien uit de vroege periode van Scorsese's regisseursschap; de eerste keer dat ik Streets zag, was ik niet onder de indruk. Het is natuurlijk iets compleet anders dan Gangs of NY, the Departed... Even wennen.
Maar de film is prachtig. Een zeer overtuigende sfeertekening van hoe het leven eruit kan hebben gezien van sommige New Yorkers (van Italiaanse afkomst) een aantal decennia geleden.
Ik vind mooi om te zien hoe deze subcultuur wordt neergezet in de film, proberend om zich aan te passen aan de Amerikaanse way of life maar toch nog steeds vastzittend aan oude mores, overgekomen vanuit het moederland. Een thema dat uiteraard sterk doet denken aan Godfather II.
Scorsese heeft een script geschreven met een aantal prachtige personages erin. Johnnyboy (met afstand de leukste), Charlie, Michael, barman Tony, Theresa.
En wat spelen De Niro en Keitel uitmuntend.
Daarbij vind ik het verhaal heel goed opgebouwd, uitmondend in een grande finale. En dit zal waarschijnlijk door vele gebruikers al zijn beschreven maar ik doe het toch nogmaals: de cameratechniek is geweldig. In een aantal scènes worden Keitel en ook De Niro op de huid gezeten door de camera. En dat levert fantastische cinema op.
Dan heb ik het nog niet eens gehad over de soundtrack: lekkere muziek!
("barman Tony...barman Tony... ik ken die vent!" zat ik me steeds te bedenken tijdens de film. Richie Aprile! Ik dacht het al. Zo gaaf als je dan achteraf gelijk blijkt te hebben
stefan dias
Akkoord wat Goodfellas betreft, maar van Casino werd ik wel een beetje zeeziek en ook was het té veel Goodfellas II.
Nee,Mean Streets is een fantastisch tijdsdocument, waar de inhoud het nog haalt op stijl. Die indruk had ik niet bij Casino. (wat niet wegneemt dat het geen goede film is natuurlijk) Maar deze staat in mijn top 10 voor iets. Rauw en 100% onversneden NewYork, puur natuur geacteerd. Een meesterwerk van een der grootste meesters.
LaCosaNostra
Dit is echt goeie shit!
Haha dat dacht ik ook de hele tijd
Had dus ook gelijk, is wel grappig om zulke acteurs in zulke oude films toevallig weer tegen te komen.
josseheijmen
Zeker weten!! Op zo'n moment is het gewoon fijn cinefiel te zijn.
Bob Gray
- 2045 stemmen
Mooi gefilmd, lekkere sfeer, sterk acteerwerk maar toch miste ik iets van een verhaal. Het kabbelde maar wat voort zonder enige structuur erin. Had toch iets meer ingezeten. Toch een heel aardige film.
Bob Gray
- 2045 stemmen
Ik vond er niet echt een duidelijk verhaal inzitten. Nou is een verhaal op zich niet heel belangrijk voor me, maar ik vond er totaal geen lijn in zitten. Het sprong een beetje van gebeurtenis naar gebeurtenis zonder écht interessant te worden. Dat vond ik zo jammer want het is erg mooi gefilmd.
Zo net Taxi Driver herkeken en dat is toch wel m'n favoriete film van Scorsese. Nu Raging Bull nog...
Hmm, vreemd...

Als ik een film zou moeten noemen met een duidelijk verhaal zou het Mean Streets zijn! Gek leent overal geld, krijgt problemen met één van zijn crediteurs, wordt neergeschoten. Verteld vanuit het perspectief van gek's vriend. Valt op zich wel mee qua ingewikkeldheid, toch?

Dit zijn de favoriete films van 'Peaky Blinders'-acteur Cillian Murphy

Deze titels verdwijnen de komende dagen van Netflix

Voor de fans: topfilms met bijna dezelfde cast als 'The Irishman'

Once upon a Time in America

Festen
Drama, 1998

La Haine
Drama / Misdaad, 1995
epilepsyprotection money gangstersecret lovegeldverlossingthe movie brats