Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Mean Streets
"You don't make up for your sins in church. You do it in the streets..."
Een wreed portret van de bezeten relatie tussen twee oplichters die zich een bestaan bijeenscharrelen in de buurt Little Italy in New York, waar de boodschap luidt: als je in misdaad handelt betaal je met geweld. Liefde en trouw hebben geen waarden, terwijl ze juist zo goed van pas zouden kunnen komen.
John 'Johnny Boy' Civello
Joey 'Clams' Scala
Jimmy
Diane
You_bastard
Wanneer komt deel 2 hiervan ik wil weten hoe het gaat aflopen. De niro gaat zeker wraak nemen en hoe......
Jordy
Mwah ik vond het sfeertje wel mooi neergezet, paar erg sterke momenten, sterk geacteerd, enz... maar er gebeurde toch net iets te weinig om 'm écht boeiend te maken, kabbelde maar een beetje door de hele tijd. Dan vond ik films als Taxi Driver, Raging Bull of Goodfellas een heel stuk beter
Jordy
sja echt duidelijk is het niet... waar mocht ie DOOD geschoten zijn gaat dat wat lastig worden lijkt me
FisherKing
Scorese; de Niro en Keitel in een film van begin 70 : Uniek..
Frieky
Ik heb hem gezien, helaas een import versie. Dan kan je dat Engels echt slecht verstaan, heb de helft van de film moeten missen ofzo.
Daardoor vond ik hem wellicht minder interessant dan ik zou verwachten.
Mr. Smile
Dit is echt een goeie film. Prima acteerwerk en af en toe mooie muziek
Zachery Glass
Die hallo-ik-ben-een-beetje-gek mimiek op het gezicht van De Niro! Meesterlijk! Toch wel een schitterende film, vind ik. En dan te zeggen dat dit komt van een man die ooit nog naar het seminarie wou!
Diesel
Ik heb 'm gisteren zitten kijken. Het is een zeer interessante, soms dramatische maar vooral komische film. Sterk geregisseerd door Scorsese en Keitel en De Niro zijn beide geweldig.
Heb er echt van genoten.
BoordAppel
Zo denk ik er ook over en nog hetzelfde cijfer ook. Wil ik nog even aan toevoegen dat ik de constante muziek op de achtergrond soms irritant vond.
Da Jando
Die hallo-ik-ben-een-beetje-gek mimiek op het gezicht van De Niro! Meesterlijk!
Dat is zeker waar!
...maar er gebeurde toch net iets te weinig om 'm écht boeiend te maken...
Dat vind ik ook. 3*
Zachery Glass
Ik blijf dit toch één van de sterkste films vinden uit de jaren '70 (naar mijn smaak dan
). Vooral die rol die Harvey Keitel speelt, vind ik memorabel.
Het spel religie/misdaad dat hier gespeeld wordt, is meesterlijk zonder meer.
En Johnny Boy - wat kun je zeggen over die kerel?
voor Robert De Niro.
En de popmuziek in deze film! Prachtig! Blijft toch wel de beste bubbelpoptune ever : "Be My Baby" van The Ronettes.
Mischa
Ben zelf vooral dol op Rubber Biscuit van the Chips: ha-be-da-be-du-be-doo-woop!
jacom
wat? irritante muziek?
dat is juist één van de sterkste stukken uit de film. ik lachte me kapot als ik die napolitaanse muziek hoorde. zeer grappig, je ziet robert de niro en kompanen een paar man in elkaar slagen, terwijl je van die melige muziek hoort ("te voglio bene assaje"), wat zoveel wil zeggen als, ik zie je echt graag.
fantastisch gewoon. daar is duidelijk over nagedacht
Phoenix
Damn, word vanavond weer goochelen met de videorecorder. Ze zouden al deze goeie films niet alleen in het weekend moeten uitzenden maar meer verspreiden over de hele week.
jassonn
De film kon me niet echt boeien eerlijk gezegd.Ging me allemaal wat te langzaam en er gebeurde niet echt veel.2,5 *
Purmerend
De film kon me niet echt boeien eerlijk gezegd.Ging me allemaal wat te langzaamen er gebeurde niet echt veel.2,5 *
Helemaal mee eens Jassonn ook van mij 2,5*
De_Filmpoëet
De hooggespannen verwachting die ik had van de film loste deze niet in. De cast had hier geen schuld aan, want vooral Kietel en de Niro acteren geweldig. De film kwam mij onderbelicht over, zodat ik soms amper de ‘gebeurtenissen’ kon volgen. Wellicht zal iemand gaan beweren dat het bijdraagt aan de sfeer, maar in mijn optiek zijn ze daarin te ver doorgeschoten. Het verhaal was ook niet fantastisch, sleepte zich tevens langzaam voort. De muziek was te vaak overdreven aanwezig. Soms had dit een komisch effect, nog vaker was het irritant. Misschien nog wel erger; Mean streets deed mij emotioneel weinig, waar taxi driver, Raging Bull, Goodfellas en Casino een grote indruk achterlieten. Met name Kietel en de Niro redden de film.
Freud
Deze film is echt helemaal aan mij voorbijgegaan, ik snap niet waarom want normaal kan ik zelfs de saaiste draken zonder problemen uitkijken. De sfeer was super, ook enorm goed geacteerd, dat kan ik wel zeggen, maar ik heb niets van het verhaal kunnen oppikken en weet nog steeds niet waar het om gaat.
Ik zal gewoon geen sterren geven, want als die omroepster zegt 'schitterende Scorsese uit het begin van zijn carriere, op een niveau dat hij daarna nooit meer zou halen', dan zal daar wel wat overdrijving in zitten, maar toch ook wel een goede film vermoed ik. Ik zal gewoon proberen hem te vergeten, en over een paar jaar nog eens opnieuw proberen, in een frissere staat van geest.
Newbie
Goede acteerwerk en een redelijke sfeervorming, maar daar blijft het bij. Het verhaal kon me niet boeien, als er al een verhaal was...
mister blonde
is het prachtige verhaal van vriendschap, loyaliteit en misdaad je niet opgevallen?
Zachery Glass
Wat ik me vooral herinner was die prachtige tweestrijd tussen kerk (meer bepaald Franciscus van Assisië) & criminaliteit bij Charlie.
Newbie
Hmm, ik doelde meer op, wat is er nu eigenlijk tijdens die 114 minuten gebeurd? In mijn ogen, bitter weinig... Ik had het niet zozeer over de thema's...
jacom
wat moet dan allemaal in een film gebeuren voor dat jij hem goed kan vinden? enkele spectaculaire achtervolgingen, special-effects of gewoon wat gevechtscenes?
een gewoon verhaal met schitterende vertolkingen is al niet meer genoeg? om nog maar te zwijgen over de schitterende soundtrack.
bisse
Een spastisch vechtende de niro op een pooltafel,keitel in een morele tweestrijd,voor die tijd technisch meesterwerk en scorcese aan het roer....wat wil je dan nog meer newbie??????
Newbie
een schitterende vertolking maakt de film niet, een interessant en spannend verhaal wel. De soundtrack was goed maar toch weer niet schitterend vind ik. Er zijn veel betere.
....wat wil je dan nog meer newbie??????
(om het nog fatsoenlijk te houden)
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik heb Mean Streets vorige week voor de eerste maal gezien, maar ik denk dat ik heb over een tijdje nog eens moet kijken om beter 'in' de rolprent te komen. ***1/2 heeft 'ie nu overigens al zeker te pakken!
pikedre
onbegrijpelijk dat hij zo'n lage score heeft !!!
prachtige film van scorsese....... vooral het einde. (echt scorsese slot)
Devastation HCT
Over het algemeen wel goed, maar had vaak te saaie momenten. Toch nog een 4*.
En wat het einde betreft, deed het me denken aan Taxi Driver

Dit zijn de favoriete films van 'Peaky Blinders'-acteur Cillian Murphy

Deze titels verdwijnen de komende dagen van Netflix

Voor de fans: topfilms met bijna dezelfde cast als 'The Irishman'

Once upon a Time in America

Festen
Drama, 1998

La Haine
Drama / Misdaad, 1995
epilepsyprotection money gangstersecret lovegeldverlossingthe movie brats