• 9.373.638 stemmen

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Harvey Keitel en David Proval

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Mean Streets

"You don't make up for your sins in church. You do it in the streets..."

Een wreed portret van de bezeten relatie tussen twee oplichters die zich een bestaan bijeenscharrelen in de buurt Little Italy in New York, waar de boodschap luidt: als je in misdaad handelt betaal je met geweld. Liefde en trouw hebben geen waarden, terwijl ze juist zo goed van pas zouden kunnen komen.

John 'Johnny Boy' Civello

Charlie Cappa

Tony DeVienazo

Teresa Ronchelli

Michael Longo

Giovanni Cappa

Joey 'Clams' Scala

olivier

Dit is écht onwaarschijnlijk grote cinema! Dit is meer dan wss scoresese's beste prent (en bijgevolg top5 alle tijden), en toch... krijgt hij hier helemààl niet het respect dat ie verdient!!?? 'Mean Streets' is een keiharde, compléét vernieuwende film die een superharde mep uitdeelt aan zijn kijkers. DeNiro en Keitel werden op slag wereldberoemd, Scorsese de koning der koningen. Deze film heeft de héle filmgeschiedenis sindsdien beïnvloed, en alle 'nieuwe' concepten als 'pulp fiction' en 'cidade de deus' zijn deze 'mean streets' zéér dankbaar voor zijn inspiratie! 'Mean Streets' is een méésterwerk dat schokt en je van je stuk brengt, dat thuis hoort bij het absolute puikje uit de geschiedenis. Hoeveel meesterwerken Scorsese ook nog maakt ('Taxi Driver', 'Raging Bull', 'Casino', 'GoodFellas', 'Gangs of New York'...), deze derde langspeler evenaart hij nooit meer, maar laat het een troost zijn voor Marty dat niemand dat ooit nog zàl doen! 5*

avatar van Ramon K

Ramon K

Mooie sfeer wordt er gecreeerd hoor, acteerwerk is puik, climax geeft een fikse dreun, maar dat meesterwerk zie ik er absoluut niet in. Raging Bull, Taxi Driver en After Hours zijn stukken beter.

avatar van Zavo

Zavo

Overdrijf je niet een beetje Olivier? Ik vond het juist één van de mindere van Scorsese. Ik zie het meer als een voorproefje voor wat hij later beter zou doen.

avatar van as

as

Zavo schreef:

Dit is toch wel een heeeel erg goede film, jongens. Zou het niet zo zeer overdrijving als wel bewondering noemen.

avatar van ghostman

ghostman

olivier schreef:

... Deze film heeft de héle filmgeschiedenis sindsdien beïnvloed, en alle 'nieuwe' concepten als 'pulp fiction' en 'cidade de deus' zijn deze 'mean streets' zéér dankbaar voor zijn inspiratie! ...

Wat dacht je van HongKong-cinema! (+ Aziatische films in het algemeen); John Woo, Wong Kar-Wai (als je Fallen Angels hebt gezien, begrijp je wat ik bedoel) e.a. hebben heel goed naar deze film gekeken.

avatar van eerdekes

eerdekes

Bwaa, ik vond hem maar matig bij herziening.

Acteerwerk is weergaloos, dat pas tegen het einde aan kennerlijk hard opviel!

Die scène waar Freddy en Johnny boy staan bij die trap, en ruzie krijgen... Je weet wel, daar was ik echt van onder de indruk!

Het verhaal boeide me minder fel, en gewoon typisch scorcese waarschijnlijk, weer zo'n gewelddadig einde.

Muziek was bij sommige momenten wel leuk.

Ik geef hem drie sterren!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

eerdekes schreef:

Bwaa, ik vond hem maar matig bij herziening.

Ik vond hem na herziening juist veel beter! Wat een prachtige, sfeervolle film eigenlijk. En fantastische rollen van Keitel en DeNiro. 4,5*

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Straks kijken! Daarna pas m'n punt.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Wat een flinterdun verhaal. Echt een zeurderige saaie film. Okay De Niro zet een grappige gangster neer en Keitel doet het goed. Maar ik begrijp verder niet wat het doel van Scorsese was om deze film te maken. Amuseren doet ie iig bijna niet

Slechte beeldkwaliteit overigens, wel leuke muziek hier en daar

Anderhalve ster

avatar van De GeuS

De GeuS

Goed geacteerd en goede sfeer, maar het verhaal is veel te langdradig. Daar kan zelfs de climax weinig meer aan veranderen; 3*

gemaster

Fantastische film die het vooral van de sfeer moet hebben. Het is een zeer charmante film die van het beperkte budget een voordeel weet te maken. Keitel en DeNiro spelen de sterren van de hemel, maar ook de andere acteurs zijn goed. Na Goodfellas de beste Scorsese film. 4*

avatar van KillerRabbit

KillerRabbit

Ik vond het een tegenvaller. Met het acteerwerk was niks mis, maar ik kon mijn vooral niet in de muziekkeuze vinden. Ook werden mij relaties tussen verschillende personages niet duidelijk. Al met al het minste wat ik van Scorsese heb gezien. Deze komt bij mijn niet in de regionen van Taxi Driver, Goodfellas en Raging Bull. Die vind ik op alle vlakken beter.

gemaster

Ik vond de muziek juist fantastisch. Als Johnny Boy de nachtclub komt binnenlopen met 2 vrouwen onder begeleiding van 'Jumpin' Jack Flash' van The Stones, dan vind ik dat toch wel erg stoer hoor.

avatar van KillerRabbit

KillerRabbit

Dat is een enkele uitzondering. Maar ik hoor liever een echte 'score' dan een soundtrack van bijelkaargeraapte songs, met enkele films uitgezonderd natuurlijk. De muziek van Bernard Herrmann uit Taxi Driver bijvoorbeeld is geniaal. Maar ik kan begrijpen dat Scorsese ten tijde van Mean Streets daar nog niet het budget voor had.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Kan me wel vinden in het meeste commentaar hier; goede sfeer (lekker seventies), prima acteerwerk en goede muziek. De film deed me hier en daar inderdaad wel denken aan een soort van "Resevoir Dogs - avant-la -lettere" maar haalt dit niveau gewoon niet door het vrij nietszeggende verhaal en het rommelige begin van de film.

Vind het wel mooi om te zien dat hier echt talent in ontwikkeling is van DeNiro, Keitel en natuurlijk Scorsese. Maar het is geen hoogtepunt uit de 3 heren hun carriere dat komt toch pas wat later. 3.5*

P.S. "kleine Italië" altijd grappig he zo'n letterlijke vertaling

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Deze film tijdens mijn vakantie in Californië gekocht. Afgelopen week op een doordeweekse dag na een dag hard werken gekeken. Wat een heerlijke film. Toendertijd draaide de films nog meer om het acteerwerk en het script. Tegenwoordig lijkt het in films helaas meer om de grootse special effects te gaan en actie. Geef mij maar films zoals Mean Streets. Robert De Niro speelt een van zijn beste rollen als Johnny Boy en Harvey Keitel als Charlie Cappa. De bijrollen waren ook goed vertegenwoordigd (David Proval zou jaren lateren nog terugkeren als Richie Aprile in The Sopranos, echt een geniale karakter uit de serie). De sfeer was ook goed gezet, jaren zeventig stijl. Ik geef de film 4 sterren, deze films is een geniale voorloper voor de films van Scorsese die nog komen zouden (Goodfellas, Casino, Raging Bull...).

avatar van Fred Neil

Fred Neil

Gave film met een hele goede rol van Robert de Niro & Harvey Keitel.

Die trailer die ik op mijn dvd heb staan is ook echt gaaf.

Three man & JOHNNY BOY

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik had hoge verwachtingen voor deze film, maar ze worden maar gedeeltelijk waargemaakt helaas. Het acteerwerk is schitterend, maar ik verwachte ook niks minder in een film met De Niro en Keitel in de hoofdrollen. Ook het camerawerk was dik in orde (met een eruit springend moment waarop de camera Keitel op zijn gezicht volgt terwijl hij dronken door een restaurant loopt en uiteindelijk in slaap valt) en de muziek mag er ook zijn. Daarbij kent de film genoeg sterke scénes en dialogen om een meesterwerk te zijn.

Toch ontbrak het mij te veel aan een verhaallijn om echt dat meesterwerk te worden. De scénes hadden in mijn ogen te weinig verband met elkaar waardoor het soms wat vervelend te volgen was. Daarbij zakt de film in het midden wat in. Ik twijfel tussen 3,5 en 4 sterren, maar ik hou het op 3,5. Er had net iets meer in gezeten dan dat eruit komt.

avatar van 93.9

93.9

Hollywood films in die jaren waren nog gewaagd en experimenteler.

Helaas is men de afgelopen 20 jaar de Amerikaanse cinema weer als soort propagandamiddel gaan gebruiken.

In de jaren 80 vooral door het communisme in een kwaad daglicht te stellen en de laatste 10 jaar is het vooral moralisme dat het goed doet.

Balkenende-cinema dus.

En verschrikkelijk ik dat allemaal vind!

avatar van djelle

djelle

Een van de weinige tegenvallers van Scorsese. Het begint erg goed, met wat wijze raad uit de maffiastraat en een onrustig slapende Harvey Keitel, gevolgd met wat nostalgisch in beeld gebrachte filmpjes, begeleid op een geweldig nummer van The Ronettes. Heerlijk was dat.

Daarna zakt de film wat in. Het verhaal werd erg rommelig verteld, een vreselijk miscaste Robert De Niro werkte enerverend, de voorspelbaarheid stoorde soms en veel esthetische en/of interessante scenes waren er niet. Er waren af en toe wel wat mooie hoogtepunten (gelukkig), meestal onder begeleiding van magnifiek gekozen muziek (bv de camera die plots naar de bar toegaat, en inderdaad die dronken scene in dat restaurant), maar die momenten waren eerder schaars. En vooral voor deze prachtige (maar helaas zeldzame) scenes, toch nog een een 1,5*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Goede film, die echter toch "iets" mist. Wel heel goed geacteerd door De Niro en Keitel. Vooral de band tussen deze 2 is mooi om te volgen, 3,5 ster.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg goed. De Niro is goed en Keitel geniaal. De band tussen hen is verschrikkelijk ontroerend en het moment dat ze ruzie krijgen is prachtig en heel intens. Het einde is erg snel en daardoor nog heftiger. 4.0 sterren.

avatar van Diesel

Diesel

Na Taxi Driver, de beste straatfilm ooit.

You know what the Queen said? If I had balls, I'd be King.

Phil Leotardo schreef:

Zeer terechte opmerkingen en mooie constataties, vind dit inderdaad ook meer dan maar een voorproefje van wat komen zou. 'mean streets' is het eerste meesterwerk van waarschijnlijk de grootste regisseur van zijn generatie. Zal deze film blijven verdedigen tot mijn dood

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Een herziening heeft mijn stem 0,5 verhoogd. Heerlijke film die qua sfeer nog lang bijblijft. Het verhaal kent weinig plotwendingen en ik begrijp dat het voor sommigen daarom een saaie film is. Voor mij gold dit echter zeker niet. Na Goodfellas en Taxi Driver is dit voor mij zelfs de beste Scorsese, beter dan Casino, Raging Bull en Gangs of New York.

olivier schreef:

Zeer terechte opmerkingen en mooie constataties

Het blijft toch altijd leuk als mensen zelf woorden gaan verzinnen

olivier

Constatering, excuseer, mijn franse studies werken even tegen

avatar van Werwolf

Werwolf

Ik vond deze film niet bepaald de sterkste in zijn genre. Het verhaal pakte me niet, en ik kon me niet echt inleven in de personages. Ik ken veel betere maffia films, en deze stelde me eigenlijk een beetje teleur.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg goede film van de Niro en Keitel. Heb me zeer vermaakt van de prachtige rollen.

4,5

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie De Niro film zoals we gewend zijn van hem. goede acteerprestaties krijgt een Verse 3* van mij.