Genre: Thriller / Actie
Met onder meer: Al Pacino, Colin Farrell en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Engels, Perzisch en Russisch
Releasedatum: 27 maart 2003
Plot The Recruit
"Trust. Betrayal. Deception. In the C.I.A. nothing is what it seems."
James Clayton is één van de meestbelovende jonge CIA-agenten. Zijn intelligentie en houding trekken de aandacht van veteraan Walter Burke, die hem helpt om snel hogerop te komen binnen de Agency. Clayton krijgt vervolgens een speciale opdracht: men denkt dat er een mol in de CIA rondloopt, en het is aan Clayton om hem te vinden.
James Clayton
Instructor #1
Dell Rep (Bill Rudolph)
Co-Ed #1
Lukic
Als Farrel dat programma aan Pacino had gegeven, en Pacino had hem dan vermoord, dan had nooit iemand bij de CIA geweten dat Pacino het programma in handen had. Dat zou nooit werken als hij hem gewoon van Zack had gekregen.
Uhm deze logica ontgaat me. Hij had net zo goed Zack kunnen vermoorden als Farrel. Ik vind het verhaal toch al niet te sterk uiteindelijk. Dat komt ervan als je teveel twists in je film propt. Maar ik vind de rol die Farrel uiteindelijk speelt toch wel heel onzinnig.
Dementor_20
Ik vond het egt een super goeie film. Veel actie en goed acteer werk. Je moest niet weglopen want anders ben je het gelijk kwijt maar toch !! Leuke film !!
Eem
De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem zo verwarrend, en vooral naar om naar te kijken. Misschien was het omdat ik een stuk van het begin had gemist, want toen ik hem voor de tweede keer bekeek was het een stuk duidelijker.
Het maakte de film helaas niet leuker.
Ik vond het een zwak verhaal. Het had een veel betere film kunnen zijn! Ik vond het vooral raar dat Farrel de hele tijd gevolgd werd als hoofdpersoon, zo miste je de twee kanten van het verhaal, zo werd het einde een rare samenloop van omstandigheden en had ik bij het einde zoiets van: was dit het nou?
Heel naar.
Om wat positieve punten te noemen: het werd niet slecht geacteerd en de set zag er prima uit, 2.5*
janoz46
Goede film zonder voorspelbaarheid had hij 4,5 * kunnen krijgen.
Nu 4*
TheRisingSun
Lekkere snelle,vlotte film om te kijken,met een goede Pacino en zeker wel een degelijke Farrell en Moynahan.
Het verhaal is inderdaad hier en daar wel wat verwarrend,maar toch is dat niet heel erg storend.
Vond het qua film,dus niet qua verhaal, wel iets weg hebben van Bad Company en Enemy of the State. Zijn van die lekkere snelle actiefilms waar je gewoon geboeid naar blijft kijken,zo ook deze dus.
3,5 ster
Waku
Thriller met diepgang.
Pacino is ijzersterk en zet niet alleen Farell als personage maar ook de kijker op het verkeerde been.
Onderhoudend geheel en inderdaad soms een beetje verwarrend.
Maar voldoende
sinterklaas
Echt zo'n verschrikkelijk saaaaie film 5% actie de rest allemaal geouwehoer echt.
Ik zag hem vanmiddag trouwens liggen bij diskoland voor 2 euries nou ik heb hem nog niet eens gekocht zo saai.
al was ie gratis had ik hem laten liggen
0,5 is echt veel te veel voor deze troep
Lucknopfler
Niet echt een heel sterke film. In het begin duurt dat opleiding gedeelte gewoon te lang voordat er echt iets boeiends gebeurd. Op een gegeven moment komt er wel wat meer actie in maar echt meeslepend is het allemaal niet. Af en toe vond ik het ook wel wat verwarrend omdat je niet echt wist wie nou wat aan het doen was omdat ze constant Colin Farell volgen en de rest niet. Het was ook allemaal vrij cliché-achtig en dus voorspelbaar. De film is wel uit te zitten maar echt mee gesleept met het verhaal wordt je niet. Ik had er meer van verwacht.
3.0
LOTR-lover
Goeie thriller die je telkens op het verkeerde been zet! Top!
Silvio Dante
Weet niet goed wat ik er van moet denken.
Je zou kunnen zeggen: hmm, heel goed gevonden; terwijl je evengoed kan zeggen: de meest ongeloofwaardige zever ooit.
Ik vond 'm in ieder geval spannend, heb me niet verveeld.
Helaas is de film erg voorspelbaar.
Julie
hele goede film
als een film je 'bang' kan maken door er veel spanning in te steken dan vind ik dat geweldig
en daar is er in deze film zeker sprake van
is het een film waarvan ik denk 'wauw'? nee ik heb er betere gezien
maar hij is en blijft goed
Halcyon
Was nog aangenaam verrast door deze film. Zat goed ineen, geen seconde verveeld. Het einde was ietsje vergezocht vond ik, maar dat neem je erbij op een zaterdagavond met je vriendin en schoonouders voor TV.
Lola3
Uitstekende film: de plot, de acteerprestaties (subliem van meester Al Pacino, ook goed van Collin), de effecten, alles!
bartsch
Er zat veel meer in deze film als er niet zo in het script was geknipt. Als je de extra's op de dvd bekijkt dan zie je dat er nogal wat essentieels is gesneuveld. Ten koste van het plot ( wat er ooit was:P).
Mc
- 2092 stemmen
Vermakelijke film, uitstekende Pacino en leuke Moynahan, maar Farrell irriteerde me weer mateloos. Naja, daar kan je een film ook niet op waarderen...
Krappe onvoldoende voor het afgezaagde verhaaltje + 0,5 voor Pacino --> 2,5*
Dennis Evahi
Prima film! Ik zat erin, vlot tempo, goed acteerwerk. Niets mis mee. Farell en Pacino speelden goed.
*** en een half.
Scratt
Leuk om zoiets op dvd te hebben. Pacino steekt er weer van die droge humor in en Farell laat zich strikken in het web van leugens en bedrog dat rond hem wordt gespannen, op een spannende manier, waardoor de film je blijft boeien tot het einde.
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
LEKKERRR! Niet masterlijk ofzo maar zeker erg vermakelijk voor zomaar een maandagavond....Grootste minpunten vond ik het niet sterke acteerwerk van Farrell en de doorzichtigheid van het plot.
orbit
- 12092 berichten
Iets te bedacht en te voorspelbaar uiteindelijk.. ontstijgt de middelmaat nooit.
ILDIB
Wat een wazige film, aan de ene kant erg sterk, maar aan de andere kant een zo ongelooflijk slecht en onlogisch verhaal.. Afkijken wel meer dan waard.
Werwolf
Herkeken en verhoogd met halve ster. Toch erg vermakelijke actie. 3,5*
mabo
Vond het begin erg goed maar naar mate de film vorderde vond ik hem wat inzakken. 3,5*
Ari..
Hele goeie film, je moet 'm goed volgen, om het te kunnen volgen..
Door de coplexiteit en originaliteit krijgt het van mij een dikke 4..
Film bleef spannend, en ook goed te volgen.
Lola3
je moet 'm goed volgen, om het te kunnen volgen..
en ook goed te volgen.
je favoriete woord zeker