• 9.375.307 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Colin Farrell en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Engels, Perzisch en Russisch

Releasedatum: 27 maart 2003

Plot The Recruit

"Trust. Betrayal. Deception. In the C.I.A. nothing is what it seems."

James Clayton is één van de meestbelovende jonge CIA-agenten. Zijn intelligentie en houding trekken de aandacht van veteraan Walter Burke, die hem helpt om snel hogerop te komen binnen de Agency. Clayton krijgt vervolgens een speciale opdracht: men denkt dat er een mol in de CIA rondloopt, en het is aan Clayton om hem te vinden.

James Clayton

Walter Burke

Dennis Slayne

Ronnie Gibson

Instructor #1

Dell Rep (Bill Rudolph)

Sjaak schreef:

Heineken, Dell, Cia, Opera, Sony, Bacardi op precies te zijn.. en dat allemaal al in de eerste 10 minuten van de film..

En Apple !

avatar van Sjaak

Sjaak

Phooze schreef:

En Apple !

Oja, inderdaad mooie design computers mogen natuurlijk niet ontbreken.

avatar van NERD

NERD

Spannend filmpje met helaas een enorme plothole.
Als Blake dat Ice 9 de CIA uit wilt smokkelen d.m.v. die vrouw, waarom stuurt hij dan Farrell achter haar aan?

Mischien zie ik het wel helemaal fout, als dat het geval is leg het me a.u.b. uit

2,5 sterren maar hij kan hoger worden als blijkt dat ik het mis had.

avatar van troy31

troy31

dit soort films kies ik zelf niet zo snel, maar ik moest mee. daarvan uitgaande viel hij me erg mee. er werd goed geacteerd en gelukkig had ik vooraf niets gelezen wat jullie hadden geschreven, want zelf had ik het einde niet bedacht. inderdaad, ik zet dan ook m'n verstand op nul en laat het lekker over mij heenkomen.

ik vond dat die farell er leek op russell crow, nou ja de jongere uitvoering daarvan. als je dat dan mixt met robbie williams en george clooney....taraaa.

ik geef 3 sterren

avatar van RobeL

RobeL

Ik ga met troy31 mee. Heb hem gezien zonder er vooraf iets over te lezen en dan is ie leuk om te zien. Ook wat mij aangaat, 3 sterren.

avatar van troy31

troy31

RobeL schreef:

ok, en waar gaan we heen dan?

avatar van FisherKing

FisherKing

troy31 schreef:

ok, en waar gaan we heen dan?

Hahaha

avatar van Diesel

Diesel

De eindscène is sterk en het script is niet onaardig. Maar qua verhaal is de film nogal teveel van hetzelfde en hierdoor vaak saai. Verder vond ik Colin Farrell niet geloofwaardig.

Maar Pacino maakt veel goed.

You gotta give me one thing; I am a SCARY judge of talent.

2.0/5.0

avatar van cornelis

cornelis

Niet heel stom. Beetje 13 in een dozijn maar tenminste niet volslagen belachelijk zoals veel van dit soort films de laatste jaren.

avatar van flicks

flicks

Een nogal voorspelbare film met veel herkenbare stukken van andere films. voor een film met Al Pacino valt hij zeker tegen. Ook vond ik veel stukken niet echt geloofwaardig overkomen, namelijk die tests, deze waren te gewelddadig voor de CIA... maar ja. Omdat tegenwoordig niet veel films een origineel idee hebben geef ik toch 3 sterren.

avatar van fb40

fb40

Vond het toch wel een gave film, ondanks dat ik al +- wist hoe het zou aflopen. 3 sterren

avatar van jedymaster

jedymaster

was niet onaardig maar komt door colin en al het script is niet erg sterk

avatar van marylou

marylou

je moet gewoon die film echt een x of 2 gezien hebbuh voordat je um een beetjuh begrypt!!! tis wel een super film

Phooze

1 keer vond ik anders meer dan genoeg.

avatar van flicks

flicks

Nee inderdaad ik heb ook niet veel zin om hem een tweede keer te zien, en begreep hem de eerste keer goed genoeg...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

marylou schreef:

huh? ik had al voor het einde door hoe het in elkaar stak...

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

heel standard allemaal

koele fbi agent meets tuff guy meets prachtige vrouw.

word daar niet goed van...

zie liever eens een echte film.

avatar van the-dude

the-dude

NERD schreef:

Spannend filmpje met helaas een enorme plothole.

2,5 sterren maar hij kan hoger worden als blijkt dat ik het mis had.

wel. ik kan die gedachtengang volgen en er zit wel wat in, maar wellicht om het in de schoenen te kunnen schuiven van farrel zodat die diefstal waterdicht is?? wellicht?? of om farrel nog in de film mee te laten doen natuurlijk

avatar van De Knip

De Knip

Vond Pacino redelijk en Colin Farrell wel weer goed spelen in deze redelijke actie/thriller.

Farrell vind ik best geloofwaardig overkomen, kan goeie angstige scenes spelen, goede acteur.

***1/2

avatar van lorelei

lorelei

topfilm! Pacino is en blijft gewoon een goeie acteur!

Je wordt ook elke keer op het verkeerde spoor gezet, dat vond ik leuk aan deze film. Je kan eigenlijk helemaal niet zoveel voorspellen. Tenzij je superman bent ofzo

Ik had eigenlijk niet zoveel verwacht van deze flm. Waarom weet ik ook niet. Maar hij heeft toch wel 4* verdiend.

avatar van [L]eet0r

[L]eet0r

te veel testen in film

avatar van DeMoN

DeMoN

Ik vondt het verhaal zeer goed, alles zat heel goed in elkaar daarom dus 3.5 ster Al pacino he

avatar van granite

granite

Dit is zeker geen film waar je nog uren over door praat na hem gezien te hebben. Wel een hoge amusementswaarde. Op z'n tijd niets mis mee. Verder vind ik de film erg vlot. Ik heb me in ieder geval niet verveeld...

avatar van Spider

Spider

Wat een domme propaganda film!

Zeker gefinancierd door de CIA die wel een opkikker nodig hadden na 9-11.

avatar van wackyboy

wackyboy

Het is vaak moeilijk objectief te blijven als je al allerlei recensies over een film hebt gelezen. In dit geval veel negatieve. Na het zien van de betreffende film heb ik dan vaak een: "ach het viel eigenlijk best wel mee" gevoel. Hier ook. Ik voelde me best wel ge-entertained en vooral het stuk waarin de recruten worden opgeleid en hun tests ondergaan was best wel interessant.

Dat er dan weer een bepaald plot moet komen om de film een spannend verhaaltje mee te geven vind ik dan weer jammer.

Zou hem geen tweede keer hoeven te zien, maar 3 sterren vind ik niet overdreven.

avatar van gandalf

gandalf

Volgens mijn de eigennaar van mijn Videotheek is dit echt een topper, een van de beste films van de laatste tijd. Dus ik heb hem gekeken en dacht mwah, wel grappig dat Pacino zo door de mand viel.

Kan iemand mij vertellen wat Pacino had moeten doen of zeggen toen hij naar buiten kwam om de verdenking op Farrell te houden?

Toen las ik de reacties.
.....
Toen ging ik me afvragen of die vent van de videotheek niet stiekem smeergeld heeft gekregen van heineken, dell, de cia enz. om deze film bij zo veel mogelijk mensen in hun maag te proppen. (figuurlijk dan)

avatar van sjob

sjob

mooi toch dat iemand die maar 1 regel te zeggen heeft geen bier bestelt maar heiniken, je moet toch wel een regelrechte nsb'er zijn om dat storend te vinden. kijk james bond gaat zich uitgebreid staan scheren met een philips in een nuttelose scene das pas irritant. maar lang leven heiniken en ik hoop dat elke figurant in elke film uit elk land in wat voor een omgeving dan ook heiniken roept, bestelt boert of wat dan ook.

sjob schreef:

En je bent geen nsb'er als je heineken verkeerd spelt... wat een gelul zeg...

avatar van neo

neo

Best lekker spannende thriller met goed acteerwerk van Farel en Pacino. Badelt wist ook precies wat voor een begeleiding bij dit soort films hoort. Jammer vond ik wel dat ik toch vaak zat te denken van is dit nou weer een test of niet, waardoor ik toch niet helemaal in de film zat. 3.5 sterren

avatar van Hobbes

Hobbes

neo schreef:

Badelt wist ook precies wat voor een begeiling bij dit soort films hoort.

nu ga je wel heel erg ver hoor met het adoreren van componisten