menu

The Recruit (2003)

mijn stem
3,28 (2249)
2249 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Actie
115 minuten

geregisseerd door Roger Donaldson
met Al Pacino, Colin Farrell en Bridget Moynahan

James Clayton is één van de meestbelovende jonge CIA-agenten. Zijn intelligentie en houding trekken de aandacht van veteraan Walter Burke, die hem helpt om snel hogerop te komen binnen de Agency. Clayton krijgt vervolgens een speciale opdracht: men denkt dat er een mol in de CIA rondloopt, en het is aan Clayton om hem te vinden.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=5eZVovjkqK0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,5
De film begint nogal lauw maar wordt steeds spannender en spectaculairder. Een goed verhaal wat van begin tot eind weet te boeien. Mooie rol ook van Al Pacino

avatar van Boogeyman
2,0
Aardig.

Aardig tv-filmpje met een prima Pachino, weinig bijzonder, lekker vlot Amerikaans wegkijkertje. En daar heb ik niks aan toe te voegen.

Goed.

avatar van scorsese
3,0
Fijne thriller over een groep nieuwelingen binnen de CIA die een trainingsprogramma ondergaan en waarbij werkelijk alles een test is. Absoluut een aantal goeie twists die de film onderhoudend houden. Maar dit gaat vaak wel ten koste van de geloofwaardigheid, die dus ook ver te zoeken is. Colin Farrell en Al Pacino zijn zeker niet slecht en slim gecast tegen over elkaar.

avatar van sofripa
3,0
Standaard thriller, standaard verhaal, standaard Pacino (=jammer).

avatar van Filmkriebel
3,0
Er bestaan betere CIA-spionnenfilms. De film was occasioneel spannend maar hield dit niveau zeker niet over de hele lengte vol. Al Pacino zorgt weer voor de goede momenten. Farrell kan daar niet aan tippen. Van het verhaal weet je al dat twists erbij horen: wie CIA zegt zegt "nothing is what it seems", en dat is de perfecte clue om te gaan raden hoe het wel in elkaar zit. Ik had die film al eens gehuurd in de videotheek destijds maar kon me er geen minuut meer van herinneren. De kans is groot dat het ook over twee jaar weer het geval zal zijn. Laat iig geen grote indruk achter.

avatar van gauke
4,0
De film acht jaar geleden gezien in een bioscoop in Malta en nu op dvd teruggezien. Gelikte thriller, las ik later in De Volkskrant. Absoluut, dus knap, solide, intelligent en geroutineerd gemaakt; spannend en onderhoudend vermaak, vol actie. De destijds opkomende Colin Farrell zorgde samen met de ervaren Al Pacino voor een sterrenduo.

avatar van MyOwnStyle
Erg vermakelijke actiethriller. Blijft erg vermakelijk tot het einde. De film is redelijk standaard maar weet met twee erg goede acteurs en een leuk verhaal toch te vermaken tot het eind.

avatar van Vinokourov
3,5
Aardige CIA-thriller die klein in opzet is. De nodige twists worden van stal gehaald, da's een beetje jammer maar anders was er weinig boeiends overgebleven van deze film. Al Pacino trekt de film overigens naar bovengemiddeld.

avatar van teaso
3,5
Geen slechte film, maar ik zat achteraf toch met een 'net niet' gevoel. Twee topacteurs die deze film dan toch nog net dit tikkeltje meer gaven. De plot van de film vind ik iets te flinterdun, ik voelde persoonlijk de twist op het einde al mijlenver aankomen. Achja, dit is misschien net omdat ik er eigenlijk erg veel van verwachtende was. Al bij al is deze film toch een 3.5 sterren waard.

avatar van DBTim
3,0
Gisteren met vrienden gekeken, en daar is deze film perfect voor. Het verhaal is erg ongeloofwaardig en behoorlijk standaard. De testen en de 'niets is wat het lijkt' kwamen me na een tijdje wel de keel de uit. Voeg daar natuurlijk de standaard plottwist aan toe en de relatie tussen James en Layla en je hebt een 13 in een dozijn thriller. Acteerprestaties waren wel dik in orde! Wel leuk voor een avondje, maar niks meer dan dat

avatar van eavymetal
3,0
DBTim schreef:
Gisteren met vrienden gekeken, en daar is deze film perfect voor. Het verhaal is erg ongeloofwaardig en behoorlijk standaard. De testen en de 'niets is wat het lijkt' kwamen me na een tijdje wel de keel de uit. Voeg daar natuurlijk de standaard plottwist aan toe en de relatie tussen James en Layla en je hebt een 13 in een dozijn thriller. Acteerprestaties waren wel dik in orde! Wel leuk voor een avondje, maar niks meer dan dat


Het thema van deze film hebben we in talloze andere films al wel een keer eerder gezien, maar door de acteerprestaties van Colin Farrell en Al Pacino vind ik de film tóch wel sterk!

avatar van Minotaures
3,5
''My dick is on fire.''

Een prima thriller met Pacino en Farrell.

Het verhaal belooft vele spannende momenten en dat is waar deze film in heeft geslaagd. Boeiend tot het eind.

Je volgt hier een groep leerlingen die een keiharde training moeten ondergaan om een C.I.A.-agent te kunnen worden. Het eerste uur is natuurlijk de 'Farm'; een instelling die als een kamp fungeert waar toekomstige agenten hun training en tests moeten doorstaan. Als agentzijnde moet je van alles en nog wat kunnen wat een gemiddeld mens absoluut niet kan. Zie het als een supermens. Hun training bestaat uit oefeningen vroeg in de ochtend (dat is al iets wat me nekt), behendigheid in het rijden, inbreken met een doel, schieten, een leugendetector ondergaan en het leren van strenge ondervragingen en zo nog andere dingen wat centraal staat tijdens hun zware opleiding. Het tweede deel gaat over de jacht op een mol. Een hoofdstuk waar bedrog, leugens, verraad, hebzucht en allerlei andere geheimen en mysteries een grote rol spelen.

De personages die in voorkomen zijn, dankzij hun mysterieuze achtergrond, interessant om te volgen. Als kijkerzijnde ben je geneigd om meer over de hoofdpersonages te weten, dat is iets waar andere films stukken minder in zijn. Maar deze film doet het juist perfect qua interesse en spanning. Zo heb je Farrel, die altijd een bijdehande personage speelt die tot het uiterst gaat. Pacino's aanwezigheid zorgt toch voor een veteranen-personage die als mentor zijn leerlingen begeleidt. En natuurlijk een beeldschone Moynahan, die als intelligente leerling een soort van tegenpol van Farrell is. En zo heb je andere C.I.A. figuren en leerlingen rondlopen die allen het verhaal compleet maken en hun rol goed spelen.

Daarnaast bevat de film ijzersterke acteerwerk. Dat is natuurlijk te verwachten, met zo'n cast. Juist met zo'n verhaal moet het daarvan hebben. Hoe beter het overkomt en wordt vertolkt, des te beter een verhaal interesses bij een kijker wekt en hem/haar zo mogelijk geïnteresseerd te laten kijken. Spanning is hier bijzaak, maar er zijn genoeg confrontaties die de spanning doen snijden.

Een film waar je goed je aandacht bij moet houden, want films wat betreft de F.B.I., C.I.A., Special Forces, Secret Service en noem ze maar op, hebben veel aandacht nodig om hun termen, gadgets, opleidingen en gewoontes zelf te kunnen volgen. Daarnaast vond ik het vrij realistisch, want van zo'n keiharde opleiding verwacht je geen voorspelbare momenten...

Ondanks de wat langere speelduur is dit zeker een aanrader.

avatar van Kronos
4,0
Door de slechte kritieken, lage stemmen die deze film krijgt, zowel hier als op IMDb had ik er heel weinig van verwacht. Tot mijn grote verbazing bleek het een prima spionagethriller. Onderhoudend, degelijke verhaallijn, goede acteerprestaties. Allemaal ruim voldoende voor dit soort film. Van begin tot eind genoten.

avatar van Theunissen
1,5
Met deze cast zou je toch een dijk van een thriller verwachten maar het tegenovergestelde is waar. Echt boeiend of spannend was deze film nergens en de dialogen waren vaak nietszeggend of strontvervelend. Nee het was allemaal maar slappe hap en ook best flauw en cliché. De film is ook erg voorspelbaar en wie de mol is laat zich makkelijk raden. De cast is eigenlijk nog het meest teleurstellende want Al Pacino speelt dramatisch slecht en opkomende ster destijds Colin Farrell stelt ook teleur en overtuigd nergens. Met pijn en moeite heb ik deze film destijds uitgekeken en met bijna twee uur was het best een lange en pijnlijke zit.

avatar van killer13
4,0
gisteren herzien en score met een half puntje verhoogt. wat een heerlijk spannende film zeg. thumbs up for colin farrell and al pacino!

avatar van Ralf81
3,0
Prima film, maar echt bijzonder wordt het nergens.

avatar van Robertdeniro
3,0
Aardig, niet meer en niet minder. Pacino is altijd de moeite waard.

avatar van Lucitair
3,5
Kwam er pas later achter dat ik de film al had gezien. Maar heb me zeker vermaakt.

Goeie film, ik begrijp de mindere recenties echt niet, verhaal is leuk maar vooral vanaf het begin spannend met een goed plot op het eind. Farrell speelt mijn inziens echt goed, Pacino heb ik wel beter gezien. Net voor de tweede keer gezien en me niet verveeld

2,5
Afgelopen vrijdag na jaren weer eens herzien op SBS. Op papier; Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan en script, ziet deze film er beter uit dan dat hij in werkelijkheid heeft uitgepakt. Goed wordt het nergens. Een beetje een matte film met weinig chemie tussen de hoofdrolspelers. De opleiding op The Farm vind ik nog het meest interessante gedeelte van de film. Voor de rest weinig verrassend. 2.5*

avatar van jerome998
3,0
De eerste driekwart van de film hebben me erg geboeid, maar jammer genoeg was het laatste kwart me te overbekend.

avatar van Sergio Leone
3,0
Redelijk.

Na een wat aarzelend begin komt het tempo er goed in tijdens het opleidingsgedeelte. De spelletjes die daar gespeeld worden zijn ondanks hun voorspelbaarheid best leuk.
Nadien begint het verhaal pas echt. Af en toe lijkt actie de overhand te nemen, maar dat blijft verrassend goed beperkt. De spanning wordt goed opgebouwd en ook de climax is bevredigend.

Colin Farrell kan er mee door, maar is verre van indrukwekkend. Ook Al Pacino heeft wel al eens beter gedaan, maar hij kan uiteraard teren op z'n arsenaal tics en dosis charisma.
Bridget Moynahan is de enige die echt uit de toon valt.

The Recruit is overigens strak en zonder franjes in beeld gebracht. Verwacht dan ook geen spectaculaire shots of wat dan ook, maar wel visuele degelijkheid.
De soundtrack is ook typisch iets voor dergelijke thrillers.

3

1,5
Slechte standaard film.
Ofwel was het een the game'-achtig einde, ofwel was het dit einde. Dat was het enige dat me aan het scherm hield.

Ook erg zwak geacteerd door een Pacino op automatische piloot, dat moet ook worden gezegd.

2,5
Eerste deel van de film is te cliché.
Tweede deel niet meer gekeken omdat mijn tijd te kostbaar is om naar middelmatige films te kijken.

4,5
Ondanks dat de meningen hier aardig verschillen heb ik de film met genot bekeken.
De film begint met een goede kennismaking van de hoofdrol speler en de rode draad van het verhaal, the recruit.

Naarmate de film verloopt wordt je gedachte getriggerd door steeds meer nieuwe dingen. Dit maakt het kijken van deze thriller zeer boeiend!

Hoe het afloopt zeg ik natuurlijk niet, maar het is het kijken waard!!

avatar van darthconner
3,5
adriaantje schreef:
Eerste deel van de film is te cliché.
Tweede deel niet meer gekeken omdat mijn tijd te kostbaar is om naar middelmatige films te kijken.


Dan snap ik niet hoe je een score kan geven aan een film. Je moet een film in zijn geheel gezien hebben vooraleer je hem kan beoordelen.

avatar van Jackeroo
2,0
Sytandaard thriller maar kijkt wel lekker weg. Geen tijdsverspilling.

avatar van Gang_Star
2,0
The recruit is meer een spionagethriller dan een thriller/actiefilm. Hoewel de cast een aantal bekende koppen bevat met Farrell, Pacino en Moynahan, wordt er redelijk geacteerd maar ook niet bijster goed.
Verder is deze film vrijwel nergens spannend (op zo ongeveer de laatste 20 minuten na) en bevat het nauwelijks actie.

avatar van rep_robert
3,0
The Recruit is een leuke en vlotte film die een aardig kijkje geeft in de keuken van de CIA. Farrell en Pacino zijn in vorm en hebben een leuke intereactie met elkaar. Het verhaal zelf heeft in mijn ogen niet heel veel om het lijf en ondanks een aantal twists was het toch tamelijk voorspelbaar. Leuk kijkvoer, maar nergens bovengemiddeld en vooral terend op de goede cast.

3,0*

avatar van martijn011
3,0
Prima thriller die nergens boven de middelmaat uitsteekt, maar van begin tot eind vermakelijk is en nergens verveelt.
Het sterke aan deze film is het acteerduo Farrell en Pacino. Laatstgenoemde is altijd al een van mijn favorieten geweest, maar Farrell zet een uitstekende prestatie neer als CIA-agent James Clayton.

Het verhaal heeft niet veel om het lijf, redelijk voorspelbaar zelfs. Toch is het soms zeer aangenaam om films als deze te kijken. Bij tijd en wijle spannend, prima acteerwerk, verhaal waar je niet veel bij hoeft na te denken en een prima soundtrack.
Vermakelijk, dus een voldoende!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:39 uur

geplaatst: vandaag om 15:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.