• 9.383.275 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

avatar van bosan25

bosan25

Ik ben er ook geweest en moet zeggen een heerlijke tim burton film.

3D was Top !!!! Verhaal was best wel leuk .Ik heb me goed vermaakt met deze film.

En voor mij ook Zeker een aanrader.

Een 4.5 van mij !!!

avatar van faun

faun

Ik zie hier mensen die eigenlijk niet zo te spreken zijn over de film maar toch minimaal een 4 sterren geven. Raar, maar waarschijnlijk mensen die alles wat Tim Burton doet meteen hoog rankeren.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

Gizzmann schreef:

Niet dat het verhaal van het boek veel sense maakt (al gaat het boek juist om logica)

Het originele boek is één grote verzameling nonsens.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

ik vond het echt een genot om naar te kijken

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Nicolage Rico schreef:

Het originele boek is één grote verzameling nonsens.

Het is anders toch vaak nonsens met een kern van waarheid er in. Veel van de gesprekken die Alice in het boek heeft met de figuren gaan over de verschillen in het toepassen van logica. De boeken worden dan ook niet voor niks erg vaak gequote in lesboeken voor bijvoorbeeld filosofie.

faun schreef:

Het is dan ook moeilijk te beschrijven wat de film wel goed doet. Hij ziet er vooral erg mooi uit voor mensen die van de stijl houden. Daarnaast is hij erg entertaining, maar niet gelijk een artistiek meesterwerk. Schrijf zometeen misschien nog wel een wat meer uitgebreide review.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Echt een leuke en vermakelijke film, wil hem nog eens een keer zien:D

avatar van planet_of_death

planet_of_death

planet_of_death schreef:

ede

N811

Ik heb het boek niet gelezen hoor, maar ik vond het echt een fijne weg kijkfilm. Gewoon ontzettend leuk om te kijken zonder al te veel diepgang. De look is ook echt lekker sprookjesachtig.

avatar van ramtin

ramtin

Ik vond de film maar tegenvallen. Ik had er veel meer van verwacht en ik kreeg echt het gevoel dat de 3D in het trailer er beter uit zag, maar dat zal vast wel aan mij liggen.

Johnny Depp vond ik dit keer niet zo interessant. Hij heeft al zoveel gekke rollen aangenomen dat die personages een beetje op elkaar behginnen te lijken. De manier waarop hij rende in Alice in wonderland was dezelfde als in pirates.

Er waren toch wel een paar leuke en vreemd ontworpen personages in de film, zoals die zweverige kat en die twee bolle jongens die het altijd met elkaar oneens zijn.

voor de rest heeft die niet een grote indruk op mij achtergelaten.

2,5 * voor de paar leuke personages

avatar van VanRippestein

VanRippestein

obezzi schreef:

waarom staat alice niet op de cover? het is tenslotte 'alice in wonderland' ?

hehehe ik denk om dezelfde reden dat Depp wel genoemd wordt in de trailer maar dat-meisje-die-Alice speelt niet. Depp sells.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Jammer dat ie blijkbaar niet zo veel diepgang kent. Dat had ik wel een beetje gehoopt.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ik vond de film echt supergoed! Had er minder van verwacht, maar een absolute topper, met topcast!

avatar van dave

dave

Vond de originele Disney een van de slechtste gemaakt in die categorie. Benieuwd wat Burton daarmee wilt aanvangen.

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Tegenvallertje dit.

Toegegeven: visueel is deze film een dikke 10 waard. Simpelweg briljant.

Maar het lijkt wel alsof ze daardoor te weinig aandacht voor het script hadden... Want ik vond het verhaal helemaal niks.

En daarmee bedoel ik: de manier waarop het verhaal verteld wordt. Het duurde ruim een uur voordat goed en wel 'in de film' zat, en dan is 'ie ook zo weer voorbij. Je wordt niet echt lekker geïntroduceerd, en de karakters worden, afgezien van Alice misschien, niet goed uitgewerkt. Te weinig diepgang ofzo.

En dat is jammer want Johnny Depp acteert weer als een waanzinnige. Briljant. Daar had ik wel meer van willen zien.

Toch 3 sterren dus, voor de fraaie visuele elementen én het acteerwerk.

VanRippestein schreef:

Niemand die haar kent .

Ik vind haar erg goed gecast. Een mooi onschuldig lief meisje met een bijzondere lach.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Er zitten erg grappige stukken in maar net als bij Avatar ben ik nog steeds niet onder de indruk van de 3d beelden, ik krijg niet het idee dat ik deelneem aan de film. Nu was er voor de film aan een trailer van Hoe tem ik een draak en die 3d beelden waren een stuk indrukwekkender.

Film inhoudelijk valt er weinig op aan te merken, Johnny Depp is goed als altijd en Mia Wasikowska speelt ook voortreffelijk. Het verhaal wijkt naar mijn mening iets af van het origineel al moet ik zeggen dat het lang geleden is dat ik dat verhaal voor het laatst gelezen heb.

avatar van maithekke

maithekke

Ik vond het wel jammer dat het niet zoals het originele verhaal is, omdat ik dta juist gehoopt had. Maarja dit was ook echt leuk. Ik heb echt zitten te genieten

vond het dacht alleen niet écht dezelfde gekke sfeer hebben als dat erin het boek zit, wat ik juist zo goed vind aan het boek.

Maar ik denk, dat ik hem binnenkort nog een keer moet kijken voor ik echt goed kan beoordelen

voor nu sowieso

*4,5 sterren

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Net terug van de bios, eerste conclusie: niet Burton's beste, maar wel weer een echte Burton. Het ziet er echt fantastisch uit uit. Mooie muziek ook (Danny Elfman). Johnny Depp speelt zoals we verwachten. (Ik krijg nu meer het idee dat het speciaal is om Depp een gewone man te zien spelen, hij heeft al zoveel vreemde, maar toch geweldige personages op z'n naam staan.) Mia Wasikowska speelt verrassend goed, maar Helena Bonham Carter steelt toch echt de show wat mij betreft. Ook valt er genoeg te lachen om de vreemde figuren en leuke karakters. Vooral de kat vind ik geweldig.. alleen door hoe hij eruit ziet.

Het allerbeste aan de film is dat hij qua visuele effecten erg dicht bij de originele tekenfilm uit 1951 is gebleven. Op een gegeven momenten komen er wat live-action flashbacks voor uit die tekenfilm, 1 van de mooiste momenten van de film.

Het verhaal kon mij echter niet zozeer bekoren als het originele verhaal, maar toch zeer goed te doen. Ik vind sowieso dat iedereen deze film moet gaan kijken;) Alleen al voor de prachtige plaatjes!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

planet_of_death schreef:

Waar ie al in die bioscoop. Ik kan hem nergens vinden.

In Ede draait hij in 3D. Hier in Nijmegen draait hij ook, maar dan de 2D versie.

Ik heb hem vrijdag in Ede gezien op de première. Had kaarten gewonnen (via de AFFF nieuwsbrief) en het was de bedoeling om er verkleed in Wonderland-stijl naartoe te komen. Was toch wel erg leuk om te zien hoe creatief sommige mensen waren in hun uitbundige kostuums

avatar van Freckles

Freckles

Straks bekijken,

en ik ben verschrikkelijk benieuwd..

avatar van Freckles

Freckles

dave schreef:

Nee, originele Alice In Wonderland is prachtig!

avatar van Fixi88

Fixi88

Een leuke film. Niet meer en niet minder. Vermakelijk op te kijken en doordat hij in 3D is stijgt hij net boven de gemiddelde film uit. Verder is het verhaal bijna gelijk zo niet identiek aan de geanimeerde versie van disney. Leuke film. 3,5 *

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Freckles schreef:

Nee, originele Alice In Wonderland is prachtig!

Maar ik vraag me af of hij het verhaal heeft aangepast..

Dat heeft ie zeker. Het speelt zich 10 jaar later af dan de originele versie, en hij borduurt er een beetje op verder.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Freckles schreef:

Maar ik vraag me af of hij het verhaal heeft aangepast..

Het verhaal is niet zoals in het origineel hè! Het is een soort vervolg op de originele tekenfilm. Het is gebaseerd op het verhaal 'Through the Looking Glass'.

Dus wees daar maar alvast op voorbereid;)

Gizzmann schreef:

Ede en zijn bekendheid om die bioscoop. , wat een stadion is die grote zaal zeg..

Krijg hoofdpijn van 3d

avatar van PascaL

PascaL

dave schreef:

Meen je dat nou?? Op een aantal karakters na, is dit de beste..

avatar van sander183

sander183

Viel zwaar tegen voor een Burton... Ik vond de graphics in andere films sterker (al was het nog steeds mooi), het verhaal was gewoon slecht en zonder diepgang.

Dieptepunt was dat dansje van Depp op het eind, echt tenenkrommend slecht...

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Wat technische kwaliteit betreft, kan deze 3D film niet in de schaduw staan van Avatar. Slechts enkele scenes tonen de magie van deze adembenemende techniek. Bovendien stond de ondertiteling op een wel heel foute plaats geprojecteerd, waardoor veel van de beelden te loor gaan, en ik geneigd was de film zonder vertaling te volgen. Wat ook opviel, was de armzalige vertaling van de woordgrappen en dubbele bodems, die juist in de Engelse taal dit sprookje boven het gewone sprookje uit tillen. Tel daarbij op dat Alice als personage allesbehalve 'body' krijgt in figuurlijke zin, zodat dit een heel mager sprookje wordt. Van Burton mocht meer verwacht worden. Het einde kon evenmin als een verrassing gezien worden. Enige pluspunt was de rol (dubbel - tweeling) van Matt Lucas, bekend van Little Brittain!

avatar van Carolaah

Carolaah

Zo het gemiddelde zakt flink..

Ik moet hem nog steeds gaan zien, volgende week is de film eindelijk aan de beurt..

Snap alleen weinig van de tarieven van Pathé.. online zou je de 3d kaarten met studentenkorting kunnen kopen voor 8.80, maar tegelijkertijd staat er dat ze 10,80 zijn online in de tarievenkolom en verder staat online dat kaarten met speciale tarieven online niet eens te krijgen zouden zijn.. Vaag..