• 9.378.314 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Reinbo

Idd Stallone is een betere acteur dan Willis. Dat bewijst hij met Cop Land en Rocky wel. Heeft bovendien met Rambo een personage neergezet dat tijdloos en enorm overtuigend is. Verder wordt hij helaas weinig gevraagd voor meer dramatische rollen. Zou hij met gemak kunnen. Enorm onderschat, net als Schwarzenegger overigens. Zijn gevoel voor timing is briljant.

avatar van panax

panax

heel veel aktie, bekende acteurs,tja ........

ik hoef hem niet weer te zien.......

avatar van The Oceanic Six

FunkStarr schreef:

Stallone hoort juist wel bij de betere acteurs, alleen jij ziet het niet in. Willis is ook goed, maar daar gaat het nu niet over. Als je de acteerprestaties van Stallone in twijfel trekt snap je er weinig van.

Haha, Stallone fanboy

Stallone is een vrij matige acteur ja. En uiteraard gaan mensen nu met die 1 of 2 films aankomen waarin hij eens goed acteerde, maar daar overtuig je me niet mee. Stallone mist naast acteertalent ook charisma. Zeker als je hem naast Willis of Schwarzenegger zet.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Moet eerlijk toegeven dat ik hier toch best van heb genoten. Al mijn oude en nieuwe filmhelden verzameld in één groot spektakel, waarin de kogels je anderhalf uur om de oren vliegen. Subwoofer vol aan en alle buren denken dat er een afrekening plaatsvindt in je woonkamer.

Op Jet Li na passen de andere oude rotten allemaal prima in dit popcornvermaak van de bovenste plank. Het verhaal is gelukkig lekker simpel gehouden, het gaat hier puur om zo veel en bruut mogelijk de tegenstanders uit te schakelen. Hier en daar ook wat subtiele humor maken dat ik een vermakelijke filmavond heb beleefd.

avatar van thunderball

thunderball

Vond gisteren de director's cut eerlijk gezegd een tikkeltje tegen vallen, de gewone versie ligt mij toch beter.

Film verliep iets minder vlot door de hier en daar wat uitgebreide conversaties en de muziek tijdens de finale vond ik ook niet echt het er beter op maken.

Die versie ga ik dus niet aanschaffen, geef mij maar de oude, originele versie.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ajax&Litmanen1 schreef:

Haha, Stallone fanboy

Zal ook niet ontkennen dat ik een fanboy ben en de zogenaamde 2 films waarin hij wel goed zou acteren heb ik niet genoemd. Dat zijn er in mijn ogen veel meer. Daarnaast heb ik inmiddels wel door dat het toch niet lukt je te overtuigen, dus dat probeer ik dan ook niet. We verschillen hier duidelijk over van mening. Stallone heeft wel degelijk charisma, net zoveel als Arnold en Bruce. Zij worden niet voor niets als "de grote 3" gezien.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Geweldige kutfilm. Zo slecht dat het wel vermakelijk is om naar te kijken. Stallone zal in het echt zijn rollator aan het uitkiezen zijn, maar in deze film kan opa echt alles! Vrouwen van in de twintig versieren, aan een vliegtuigen hangen, paar koprolletjes erbij. Het verhaal is helemaal top...zo simpel...dat je makkelijk een paar keer naar de koelkast kan lopen zonder op pauze te drukken.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik zou willen dat ik dat ook allemaal nog kan als ik zo oud ben als stallone

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Q Jones schreef:

Ik zou willen dat ik dat ook allemaal nog kan als ik zo oud ben als stallone

Reactie is of lijkt een beetje naïef. Stuntmannen nemen alles voor hun rekening. Ookal gun ik stalllone zijn verzetje wel, ik heb meer bewondering voor vele andere oudere acteurs die uitblinken vanwege hun acteerspel. Het komt op mij allemaal vooral erg gekuntsteld en daarmee komisch over.

avatar van Q Jones

Q Jones

Nou er zijn weinig mensen die er op die leeftijd zo uitzien hoor. De meeste hebben een bierbuik of zijn allang uitgetelt

avatar van mar007

mar007

inderdaad en zonder stallone geen expendables.

wat mij betreft alleen maar complimenten voor stallone

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Heerlijke actie film.. Een film wat je op een zondag middag of whenever je zin hebt opzet. Alle old skool actie helden bij mekaar.. Ludgren, Stallone, Rourke, Jet li, Willis en nog meer...Het verhaal is heel simpel en super voorspelbaar.. maar de actie erom heen maakt het weer leuk... Kortom gewoon een keiharde actie film...

4 sterren waard

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Matig actiefilmpje met grappige toets.

Smijt een hoop bekende actiehelden in een blender, en er komt een slap smaakloos clichésapje uit waar iedereen zijn mannetje moet staan, en z'n deel in de film moet opeisen. Leuke cameo's wel.

Niet echt goed, maar gelukkig niet vervelend. Op naar deel 2, deze krijgt de helft. 2,5*

avatar van Lennert

Lennert

In Director's Cut toch een beduidend betere film dan in de bioscoopvariant overigens.

avatar van orrymain

orrymain

4,0 Lekkere harde ouderwetse actiefilm na de Rocky sage en Rambo sage is dit fenomeen opnieuw succes for Mr Stallone en consorten.Het enige jammere meer screentijd gewild For Mr Dolph,en Minder voor Statham.Het gaat mij er juist om,de helden van de jaren tachtig en eigenlijk horen daar 4 namen niet bij.Dus Staham Li Couture en Crews er uit.IK had graag MR kurt Russell,Mr John Travolta,Mr Mel GIbson,en Mr Michael Dudikoff er voor gehad.Dan was de film zeker nog beter geworden denk ik.Dat zijn toch meer ervaren acteurs ook.

avatar van mar007

mar007

nou nee hoor ik vind dat statham er zeker in moet blijven.

ik vind het geweldig stallone en statham samen dat komt ik was in de jaren tachtig

enorm fan van stallone en nu is statham mijn favoriete actieheld.

statham hoort er absoluut in en dat verdiend hij ook vind ik.

Al mijn idolen/helden in één film beter kan niet. Geweldige film !

avatar van Lennert

Lennert

orrymain schreef:

Sinds wanneer is John Travolta een jaren '80 actieheld?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zijn het niet de actiehelden van de jaren 80 en 90? Travolta heeft drie bekende actiefilms in de jaren 90. Broken Arrow, Face/Off en Battlefield Earth is uit 2000, maar opgenomen in 1999.

Daarna nog Swordfish en The Punisher. Ja, toch wel een semi actieheld inmiddels.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Redelijk vette film maar het vervolg is in elk opzicht beter.

avatar van Reinbo

Ben ik niet met je eens. Vervolg is veel minder rauw, te gelikt en de humor is daar flauwer. Meer afgestemd op het mainstream publiek. Enkel de bad guy is daar beter, zou ik zeggen. En vooruit, Chuck ontbreekt hier.

avatar van RuudC

RuudC

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

avatar van griek

griek

een actiefilm zoals een actiefilm hoort te zijn! niet meer en niet minder..

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Vrij zwakke film.slecht verhaal.natuurlijk was de actie wel te pruimen.maar de film op zich deed me weinig.

avatar van Halcyon

Halcyon

Leuk om zoveel actie-iconen in één film gepropt te zien (al miste ik Vin Diesel), maar een goede film levert het helaas niet op. Ook wat oneliners betreft zijn de schrijvers blijkbaar niet meer zo inventief als weleer, waardoor het uiteindelijk een duffe vertoning wordt, Giselle Itié ten spijt.

avatar van AOVV

AOVV

Leuke bullshit actiefilm. Het verhaal mag dan niet geweldig zijn, ik heb er toch van genoten. Veel bekende acteurs, natuurlijk, en dat wil wel 'ns te hoge verwachtingen scheppen. Stallone doet het echter behoorlijk, net als Statham en Li. Leuke gastrol ook voor Bruce Willis, die in slechts één scène te zien is, maar wel leuk.

avatar van Jackeroo

Jackeroo

Vette actiefilm, weinig nadenken. veel humor tussen deze iconen. Duidelijk dat het voor hen een feestje was deze film met elkaar te maken

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke actiefilm met een paar jeugdhelden!!

Een niet nadenk film...lekker knallen,beter als deeltje twee trouwens...hmm Vin Diesel vind ik er niet echt bij horen hoor Halcyon!!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Reinbo schreef:

Wel een gewaagde uitspraak. Het zou best kunnen, maar ik vind dat Willis het vaker laat zien dan Stallone. Laatste tijd vind ik Willis overigens zwaar beroerd spelen. Stallone blinkt vooral uit in Rocky en Rambo, maar in Cop Land vind ik hem ook niet briljant. Speelt die best goed, maar wordt nogal overschat die rol. Dat hij goed past in dramafilms ben ik volledig met je eens. Kan die makkelijk.

avatar van Reinbo

Het zal sltijd een arbitraire discussie zijn, maar Stallone heeft gewoon veel meer onvergetelijke personages neer gezet dan Willis. En dat lijkt mij toch hetgeen je een acteur op zou moeten wegen. Willis kijkt lekker weg, maar om nu te zeggen dat hij ooit iets bijzonders heeft neer gezet?