Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
TheShadowking
Bottom line: Gemiddelden op filmsites zijn Indicatief niet veel waard, en al zeker niet als het om specifieke genrefilms gaat als deze.
Dat komt omdat niet iedereen die stemt fan is en sommige de film geen zak aanvinden, alleen jij vindt dat schijnbaar absurd dan? Het is niet voor niets een gemiddelde
djelle
Kritiek geven op overdreven onnodige explosies is absurd bij deze film bijvoorbeeld. Daarom is het veel beter om meteen te zeggen dat over the top onrealistische actiefilms gewoon je ding niet zijn. Iemand die niet houdt van fantasy kan ook een hele recensie schrijven bij Lord of the Rings met als kritiek dat er trollen en wandelende bomen inzitten, maar echt nuttig is dat niet lijkt me.
TheShadowking
Denk dat er ook genoeg mensen zijn die prima kunnen inschatten en hem ook niet goed vinden zoals hij bedoeld is.
Neem nou de oneliners en de "komische" momenten, die vond ik echt irritant.
Iemand moet gewoon in zijn resensie kunnen aangeven waarom hij iets wel of niet goed of leuk vind, dat hoeft toch niet nuttig te zijn. Je hoeft er niet eens op te reageren.
djelle
Tja als iemand duidelijk een film niet goed aanvoelt en vervolgens kritiek geeft op dingen die nu eenmaal zo bedoeld zijn, dan is dat jammer om te aanzien voor de liefhebbers en logisch dat er reacties volgen. En ja een recensie moet liefst wel ergens op slaan/een meerwaarde bieden, ik denk dat de mods dat ook wel vinden...
Maar goed, we zijn uitgepraat lijkt me.
Nee joh, Nutteloze recensies en reacties moeten ook mogen. Laat Shadowking lekker. Het is verder toch wel duidelijk dat het zijn genre niet is.....
Maar zo denk je er duidelijk niet over als je commentaar krijgt op een lage score bij één of andere klassieker .
Ach, de (horror)films uit de jaren 80 en series van toen zijn toch allemaal in een nieuw jasje gestoken. Vind toch zeker dat je dat een flinke revival kan noemen.
Itt de muziek revival blijft het bij de meeste films vaak bij het concept, de originele personages en de naam. Van de 80s sfeer blijft in de meeste reboots or remakes niet veel over. Transformers vind ik hét schoolvoorbeeld van een moderne actiefilm, dat de originele poppetjes uit de jaren 80 komen doet daar weinig aan af.
De echte odes/revival is veel kleiner in de filmwereld. De horror van een Ti West valt daar wel onder, deze film ook. Een Hobo With A Shotgun wellicht ook. Film die allen ook die typische 80s vibe opzoeken.
Nee joh, Nutteloze recensies en reacties moeten ook mogen. Laat Shadowking
lekker. Het is verder toch wel duidelijk dat het zijn genre niet is.....
Mijn recensie is net zo nutteloos als die van iedereen en kom nou niet meer met "het is je genre niet" want het is gewoon een actie film en die kan ik best goed vinden. Als ik even in de top 10 van actie kijk zie ik wel een aantal films die ik 4 sterren of hoger geef en die zijn niet uit de jaren 80. Het is natuurlijk wel lekker makkelijk om te doen alsof ik de bedoeling of het genre van deze film niet snap en dan maar niet in discussie gaan.
Jij bent bent een fan van old timer auto's en ik beoordeel die als slecht bijvoorbeeld omdat ie niet hard genoeg gaat in deze tijd. En dan zeggen dat het klets is omdat ik de auto niet snap
Ik vind die laatste vergelijking een erg goede. Vind het ook vrij absuurd als iemand aangeeft oldtimers niet mooi te vinden omdat ze niet zo hard gaan als hedendaagse auto's of dat het comfort minder is. Het mag hoor, maar ik vind dat die persoon er dan geen kijk op heeft. Op oltimers dan.
TheShadowking
Misschien niet, maar het punt is dat dit geen oldtimer had hoeven zijn en dat je het ook niet van te voren weet. Het is niet zo dat ik niet van actie films hou dus die kijk ik gewoon of het een ode aan dit of dat is boeit me niet want dat zegt me inderdaad niet zo veel.
Neem nou Machete, dat is ook een film met een knipoog naar de exploitatie film. Die vind ik gewoon anderhalve ster beter omdat die een betere stijl en humor heeft.
Thorak
Maar de vergelijking is zeer passend overigens, niet geheel in je eigen voordeel, maar passend.
De spijker op z'n kop zeg maar, wat mij betreft een passende conclusie om de discussie maar te sluiten voor er weer mensen gebanned gaan worden, erg zinnige opmerkingen gaan er waarschijnlijk toch niet meer komen.
TheShadowking
Ben blij dat je jezelf er zo mee amuseert hoor maar mijn opmerking is in niemands voordeel verder.
Maar hij was schijnbaar wel erg zinnig als het de spijker op zijn kop is of bedoel je jouw eigen bericht met onzinnig?.
djelle
Maar zo denk je er duidelijk niet over als je commentaar krijgt op een lage score bij één of andere klassieker.
Welnee ik kan dat net zo goed voorhebben natuurlijk. Al denk ik niet dat ik al veel kritiek geuit heb a la 'deze leone is slecht want er zitten overdreven veel cowboys in'.
Trouwens bij klassiekers krijgt gelijk wie bijna gegarandeerd commentaar als ie een negatieve recensie plaatst, of de kritiekpunten nu op zinnige punten slaan of niet.
djelle
die iedereen probeert te irriteren.
Is inmiddels wel duidelijk. Niet meer op reageren dus.
TheShadowking
Ik probeer niemand te irriteren, ik post een heel normaal bericht waar je je helemaal niet aan hoeft te irriteren. Die vervelende opmerking is daarom ook helemaal niet nodig..
Machete is ook een vergelijkbare film, daarom haal ik hem ook aan. Alleen die vind ik nog wel leuk door de bizarre scenes. Machete die de darm van een gast eruit trekt en daaraan door het raam naar buiten slingert bijvoorbeeld. Over de top ja, maar wel hilarisch. Als je dan toch een foute film maakt doe het dan goed. Verder vind ik de stijl veel beter en dat is gewoon het verschil tussen Rodriguez en Stallone, denk ik
Ik wil alleen maar aangeven dat ook al ben ik geen fan van exploitatie films ik hem toch nog wel leuk kan vinden..
TheShadowking
Ja denk dat realistisch verkeerde woordkeuze is want dat is gewoon heel relatief als je het over films hebt. Als een film echt realistisch is is het natuurlijk doodsaai.
- 1948 berichten
Hoeft niet, ligt aan het verhaal en hoe de film gebracht word. Bij deze film weet je eigenlijk al van te voren wat je kan verwachten.
Thorak
Realistisch hoeft helemaal niet saai te zijn! Kijk maar eens naar 'Generation Kill'. Zeer realistisch en verre van saai! Erg spannend zelfs.
Machete is ook een vergelijkbare film, daarom haal ik hem ook aan.
Nee dus, Machete is ook weer een totaal ander soort Aktiefilm als The Expendables en The A-team.
TheShadowking
Generation Kill, nog nooit van gehoord maar heeft wel erg hoog gemiddelde zie ik. Oorlogsfilms doen het bij mij altijd wel goed.
Thuis meteen even downloaden, thanks voor de tip
-edit- Oh een HBO miniserie, misschien nog beter! Was al op zoek naar iets nieuws want heb laatst uitgebrachte seizoenen van Dexter en Game of Thrones al gezien.
Thorak
Dat word gewoon aktie pur sang en een berg one-liners, niet meer en niet minder.
TheShadowking
Ja, maar voor mijn gevoel heeft Expendables wel een bepaalde A-Team factor en Machete helemaal niet. Machete is ook een heel ander soort film, maar dat is toch ook met een knipoog naar jaren 70 films?
Thorak
Klopt bijna, jaren '70 exploitation films. The Expendables is dat tov de jaren '80 aktie films van Stallone zelf, Schwarzenegger, Willis, Roberts en ga zo maar door. The A-team is een reboot van een oude serie en zeker geen ode, er word bewust een aantal elementen genegeerd en geëlimineerd (zoals letterlijk met de bus gebeurd).
Generation Kill is echt een must-see voor fans van oorlogsfilms trouwens! Dat is een waargebeurde van de gebeurtenissen door de ogen van de journalist. Twee van de echte leden van de eenheid spelen mee in de serie, een van de twee speelt zichzelf.
- 1948 berichten
Ja, maar voor mijn gevoel heeft Expendables wel een bepaalde A-Team factor en Machete helemaal niet. Machet gedoe.e is ook een heel ander soort film, maar dat is toch ook met een knipoog naar jaren 70 films?
TheShadowking
Ik hoop echt dat Chuck Norris mee doet dan ga ik hem zeker kijken

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988