• 9.381.187 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

djelle schreef:

Bottom line: Gemiddelden op filmsites zijn Indicatief niet veel waard, en al zeker niet als het om specifieke genrefilms gaat als deze.

Dat komt omdat niet iedereen die stemt fan is en sommige de film geen zak aanvinden, alleen jij vindt dat schijnbaar absurd dan? Het is niet voor niets een gemiddelde

TheShadowking schreef:

Nee zoals ik zei komt dat dus door een heel percentage van mensen die niet goed kunnen inschatten hoe een bepaalde vorm van entertainment bedoeld of er met een te serieuze bril naar kijken om het te kunnen zien.

Wat is er precies absurd

Kritiek geven op overdreven onnodige explosies is absurd bij deze film bijvoorbeeld. Daarom is het veel beter om meteen te zeggen dat over the top onrealistische actiefilms gewoon je ding niet zijn. Iemand die niet houdt van fantasy kan ook een hele recensie schrijven bij Lord of the Rings met als kritiek dat er trollen en wandelende bomen inzitten, maar echt nuttig is dat niet lijkt me.

TheShadowking

Denk dat er ook genoeg mensen zijn die prima kunnen inschatten en hem ook niet goed vinden zoals hij bedoeld is.

Neem nou de oneliners en de "komische" momenten, die vond ik echt irritant.

Iemand moet gewoon in zijn resensie kunnen aangeven waarom hij iets wel of niet goed of leuk vind, dat hoeft toch niet nuttig te zijn. Je hoeft er niet eens op te reageren.

TheShadowking schreef:

Tja als iemand duidelijk een film niet goed aanvoelt en vervolgens kritiek geeft op dingen die nu eenmaal zo bedoeld zijn, dan is dat jammer om te aanzien voor de liefhebbers en logisch dat er reacties volgen. En ja een recensie moet liefst wel ergens op slaan/een meerwaarde bieden, ik denk dat de mods dat ook wel vinden...

Maar goed, we zijn uitgepraat lijkt me.

avatar van Reinbo

Nee joh, Nutteloze recensies en reacties moeten ook mogen. Laat Shadowking lekker. Het is verder toch wel duidelijk dat het zijn genre niet is.....

He should read more.

djelle schreef:

Maar zo denk je er duidelijk niet over als je commentaar krijgt op een lage score bij één of andere klassieker .

Reinbo schreef:

Ach, de (horror)films uit de jaren 80 en series van toen zijn toch allemaal in een nieuw jasje gestoken. Vind toch zeker dat je dat een flinke revival kan noemen.

Itt de muziek revival blijft het bij de meeste films vaak bij het concept, de originele personages en de naam. Van de 80s sfeer blijft in de meeste reboots or remakes niet veel over. Transformers vind ik hét schoolvoorbeeld van een moderne actiefilm, dat de originele poppetjes uit de jaren 80 komen doet daar weinig aan af.

De echte odes/revival is veel kleiner in de filmwereld. De horror van een Ti West valt daar wel onder, deze film ook. Een Hobo With A Shotgun wellicht ook. Film die allen ook die typische 80s vibe opzoeken.

Reinbo schreef:

Nee joh, Nutteloze recensies en reacties moeten ook mogen. Laat Shadowking

lekker. Het is verder toch wel duidelijk dat het zijn genre niet is.....

Mijn recensie is net zo nutteloos als die van iedereen en kom nou niet meer met "het is je genre niet" want het is gewoon een actie film en die kan ik best goed vinden. Als ik even in de top 10 van actie kijk zie ik wel een aantal films die ik 4 sterren of hoger geef en die zijn niet uit de jaren 80. Het is natuurlijk wel lekker makkelijk om te doen alsof ik de bedoeling of het genre van deze film niet snap en dan maar niet in discussie gaan.

Jij bent bent een fan van old timer auto's en ik beoordeel die als slecht bijvoorbeeld omdat ie niet hard genoeg gaat in deze tijd. En dan zeggen dat het klets is omdat ik de auto niet snap

avatar van Reinbo

Ik vind die laatste vergelijking een erg goede. Vind het ook vrij absuurd als iemand aangeeft oldtimers niet mooi te vinden omdat ze niet zo hard gaan als hedendaagse auto's of dat het comfort minder is. Het mag hoor, maar ik vind dat die persoon er dan geen kijk op heeft. Op oltimers dan.

TheShadowking

Misschien niet, maar het punt is dat dit geen oldtimer had hoeven zijn en dat je het ook niet van te voren weet. Het is niet zo dat ik niet van actie films hou dus die kijk ik gewoon of het een ode aan dit of dat is boeit me niet want dat zegt me inderdaad niet zo veel.

Neem nou Machete, dat is ook een film met een knipoog naar de exploitatie film. Die vind ik gewoon anderhalve ster beter omdat die een betere stijl en humor heeft.

Hahaha hilarisch!

Maar de vergelijking is zeer passend overigens, niet geheel in je eigen voordeel, maar passend.

De spijker op z'n kop zeg maar, wat mij betreft een passende conclusie om de discussie maar te sluiten voor er weer mensen gebanned gaan worden, erg zinnige opmerkingen gaan er waarschijnlijk toch niet meer komen.

TheShadowking

Ben blij dat je jezelf er zo mee amuseert hoor maar mijn opmerking is in niemands voordeel verder.

Maar hij was schijnbaar wel erg zinnig als het de spijker op zijn kop is of bedoel je jouw eigen bericht met onzinnig?.

TheShadowking schreef:

Dat is wat jij vind. Weet je? Jij bent gewoon een erg vervelend baasje die iedereen probeert te irriteren. Jij leeft gewoon in je eigen wereldje. Machette was leuk, maar de zelfde troep als dit hoor. Misschien is die nog wel meer over the top dan deze. Is het toch raar, daar hield jij toch niet van.

Onderhond schreef:

Maar zo denk je er duidelijk niet over als je commentaar krijgt op een lage score bij één of andere klassieker.

Welnee ik kan dat net zo goed voorhebben natuurlijk. Al denk ik niet dat ik al veel kritiek geuit heb a la 'deze leone is slecht want er zitten overdreven veel cowboys in'.

Trouwens bij klassiekers krijgt gelijk wie bijna gegarandeerd commentaar als ie een negatieve recensie plaatst, of de kritiekpunten nu op zinnige punten slaan of niet.

m1chel schreef:

die iedereen probeert te irriteren.

Is inmiddels wel duidelijk. Niet meer op reageren dus.

m1chel schreef:

Ik probeer niemand te irriteren, ik post een heel normaal bericht waar je je helemaal niet aan hoeft te irriteren. Die vervelende opmerking is daarom ook helemaal niet nodig..

Machete is ook een vergelijkbare film, daarom haal ik hem ook aan. Alleen die vind ik nog wel leuk door de bizarre scenes. Machete die de darm van een gast eruit trekt en daaraan door het raam naar buiten slingert bijvoorbeeld. Over de top ja, maar wel hilarisch. Als je dan toch een foute film maakt doe het dan goed. Verder vind ik de stijl veel beter en dat is gewoon het verschil tussen Rodriguez en Stallone, denk ik

Ik wil alleen maar aangeven dat ook al ben ik geen fan van exploitatie films ik hem toch nog wel leuk kan vinden..

TheShadowking schreef:

Zo had je dat toch ook meteen kunnen brengen. Voorkomt een hoop gezeik. Ja Machette vond ik ook erg leuk, de aktie is gewoon vergelijkbaar. Maar goed ik kan je mening respecteren als je de een beter vind als de ander. Maar ik las een eindje terug dat jij meer van realistische aktie films houd, dan vind ik het vreemder dat je Machette leuk vind dan deze. Ik vond dit juist eindelijk weer eens een ouderwetse no-brain aktie film. Maar goed niet iedereen houd van hetzelfde en dat is maar goed ook. Je had zelf alleen een boel rare en tegenstijdige berichtjes. Je praat jezelf een hoop tegen en dat irriteerde me gewoon heel erg. Dat je hem niet leuk vond oke,dat je dat hier meld ook goed, maar maak je punt en klaar.

TheShadowking

Ja denk dat realistisch verkeerde woordkeuze is want dat is gewoon heel relatief als je het over films hebt. Als een film echt realistisch is is het natuurlijk doodsaai.

• 1948 berichten

Hoeft niet, ligt aan het verhaal en hoe de film gebracht word. Bij deze film weet je eigenlijk al van te voren wat je kan verwachten.

Thorak

Realistisch hoeft helemaal niet saai te zijn! Kijk maar eens naar 'Generation Kill'. Zeer realistisch en verre van saai! Erg spannend zelfs.

TheShadowking schreef:

Machete is ook een vergelijkbare film, daarom haal ik hem ook aan.

Nee dus, Machete is ook weer een totaal ander soort Aktiefilm als The Expendables en The A-team.

TheShadowking

Generation Kill, nog nooit van gehoord maar heeft wel erg hoog gemiddelde zie ik. Oorlogsfilms doen het bij mij altijd wel goed.

Thuis meteen even downloaden, thanks voor de tip

-edit- Oh een HBO miniserie, misschien nog beter! Was al op zoek naar iets nieuws want heb laatst uitgebrachte seizoenen van Dexter en Game of Thrones al gezien.

m1chel schreef:

Als je ook Maarten een heel Klein beethe bekend bent met de acteurs en voornamelijk met Stallone, aangezien die ook de regie op zich heeft genomen, kun je inderdaad best wel weten wat je te wachten staat.

Dat word gewoon aktie pur sang en een berg one-liners, niet meer en niet minder.

TheShadowking

Ja, maar voor mijn gevoel heeft Expendables wel een bepaalde A-Team factor en Machete helemaal niet. Machete is ook een heel ander soort film, maar dat is toch ook met een knipoog naar jaren 70 films?

Thorak

Klopt bijna, jaren '70 exploitation films. The Expendables is dat tov de jaren '80 aktie films van Stallone zelf, Schwarzenegger, Willis, Roberts en ga zo maar door. The A-team is een reboot van een oude serie en zeker geen ode, er word bewust een aantal elementen genegeerd en geëlimineerd (zoals letterlijk met de bus gebeurd).

Generation Kill is echt een must-see voor fans van oorlogsfilms trouwens! Dat is een waargebeurde van de gebeurtenissen door de ogen van de journalist. Twee van de echte leden van de eenheid spelen mee in de serie, een van de twee speelt zichzelf.

TheShadowking schreef:

Ja, maar voor mijn gevoel heeft Expendables wel een bepaalde A-Team factor en Machete helemaal niet. Machet gedoe.e is ook een heel ander soort film, maar dat is toch ook met een knipoog naar jaren 70 films?

Ik begrijp wel wat je bedoeld met A-team factor, en tot op zekere hoogte heeft deze film dat ook wel. Dat pure overdreven, over the top, de goede winnen altijd gedoe. Maar ik vind deze beter te omschrijven als een film met een hoog Rambo 3 gehalte. Ik vond hem geweldig om de overdreven overkill en domme one liners. De jaren 80 zat er vol mee. En idd daar moet je van houden.

avatar van Sasja

Sasja

Dat ga je niet menen

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Who the f### is Taylor Lautner?

• 1948 berichten

Dat is toch die gast uit Twilight?

TheShadowking

Ik hoop echt dat Chuck Norris mee doet dan ga ik hem zeker kijken