• 9.381.158 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van bozzy

bozzy

Ik vond het dus ronduit shit,gewoon ronduit zwak script allemaal slecht geacteerd,nee ik was blij dat hij was afgelopen.

snap echt niet dat mensen hier 5 sterren aan durven geven,ja als je puber bent kan ik er wel in komen.

avatar van The Oceanic Six

bozzy schreef:

tjonge jonge wat een enorme tegevaller zeg,je houd ervan of je houd er niet van.

Ik vond het dus ronduit schit,gewoon ronduit zwak script allemaal slecht geacteerd,nee ik was blij dat tie was afgelopen.

snap echt niet dat mensen hier 5 sterren aan durven geven,ja als je puber bent kan ik er wel inkomen.

snel vergeten deze film.

Ik snap weer niet dat je zoveel spelfouten in 1 bericht kan krijgen.

avatar van RuudC

RuudC

zeker een puber

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Het enige wat hij kan melden is "slecht script". Weer een duidelijk geval van iemand die de essentie van dit soort films totaal niet begrijpt of wil snappen.

TheShadowking

Komt ie weer met die dooddoener hoor. Hij hoeft de essentie niet te snappen om zijn mening te kunnen geven. Hij vindt het een slecht script jij vindt dat niet belangrijk.

mister blonde

"Ja maar het is zijn mening". Dat is pas een dooddoener.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Hoe bedoel je weer? Van mij hoeft hij het ook niet te snappen. Ik probeer alleen maar aan te geven dat sommige mensen deze film door een verkeerde bril bekijken. En dat is jammer vind ik.

avatar van djelle

djelle

Inderdaad, al is wel zo dat een script (nog iets anders dan verhaal) eigenlijk ook wel belangrijk is in een film als deze. Alleen op een andere manier dan een script voor een of ander puzzeldrama bijvoorbeeld. Een goed script zorgt er mede voor dat je leuke dingen ziet en hoort (bv de killergun scene, of het terugkeren met het vliegtuig om de boel op te blazen, of gewoon nog maar de oneliners), zowat de blauwdruk van een prent. Dat hij bezig is over slechte acteerprestaties en pubers is eerder een indicatie dat hij de opzet van zo'n film niet snapt. Even terzijde.

TheShadowking

Ik zei ook niet "Ja maar het is zijn mening", dat scheelt natuurlijk. Ik zei dat hij de bedoeling van de film niet hoeft te snappen om er een subjectief oordeel over te geven. Kom dan met argumenten (zoals hierboven) waarom het script wel goed is volgens jou maar ga niet roepen dat hij een verkeerd brilletje op heeft want dat is echt een dooddoener (zoek anders even de betekenis op). Het maakt discussie namelijk onmogelijk. Iedereen kijkt met zijn eigen bril naar een film, je kunt niet van iemand verwachten dat hij tijdens het kijken van de film dingen waaraan hij of zij zich stoort maar vergeet onder het mom van "ik heb een verkeerde bril op". Die zogenaamde "verkeerde" bril is namelijk gewoon een andere mening.

mister blonde

Wat je zegt is gewoon een variant op 'ja maar het is zijn mening', ik dacht dat dat wel duidelijk zou zijn. Dat sluit juist iedere deur tot een discussie en bovendien is het een verschrikkelijk cliche. Ook je slotopmerkingen uit je laatste bericht vallen daar onder. Iedereen snapt wel dat het meningafhankelijk is hoe (met welke bril) iemand naar een film kijkt. Je kunt best ter discussie stellen of dat wel de juiste insteek was en of een andere bril wellicht tot een hogere beoordeling had geleid. Als je dit soort berichten gaat plaatsen bij elke poging tot discussie, kunnen we de site (een discussieplatform) wel opdoeken. bozzy wordt in zijn weinig diepgaande bijdrage hooguit uitgedaagd zijn mening eens wat verder te verduidelijken. Voor iemand die hier pas een paar dagen is aangemeld weet jij iedereen wel te wijzen op de ongeschreven gedragregels zeg.

TheShadowking

Ja je kunt hoog en laag springen er staat niet wat jij er graag van wilt maken. Wel merk ik op dat iedere keer als iemand zegt dat hij de film niks vindt een fan meestal wel komt met een variant van "jij snapt de film niet". Gek genoeg lees ik wel vaak argumenten terugkomen in negatieve reacties.

avatar van bozzy

bozzy

oke ik zou graag eens de bril willen lenen van djelle misschien ga ik deze film dan in een heel ander perspectief zien.Ik snap namelijk goed dat hij deze film boven aan zn lijstje heeft staan,hij is immers een groot liefhebber van hapklare knok en actie films.

Vond ik vroeger ook helemaal te gek,zo was ik vroeger helemaal gek op Commando die kon ik niet vaak genoeg zien.

nu is mn film smaak wat veranderd hou nu meer van films met enige diepgang.

Maar ik moet wel bekennen dat hij wel een punt heeft hoe je deze film moet gaan beleven,Ik denk dat tie bedoelt je verstand op nul en genieten van veel knal en schietwerk.

Ik heb deze film ook zelf niet gehuurd maar een vriend van me,en ik zag de bui al hangen dat deze film niks voor mij zou zijn.

Maar ik zal mn beoordeling veranderen omdat hij in zn genre het uiterste uit de kan heeft weten te halen.

van 1. 1/12 naar 2 1/2

mister blonde

En Voila. Die kun je in je zak steken schaduwenkoning.

Juist

avatar van puckb96

puckb96

heerlijke actiefilm.

sylvester stallone blijft wel echt 'the man' in het actiegenre.

eigenlijk worden een beetje de klassieke actiehelden gemixt met de moderne actiefilms.

en eigenlijk bijna iedereen (die in een actiefilm speelt) verschijnt wel ter toneel.

van sly tot een 3-minuut durende cameo van arnold schwarzenegger.

in vergelijking met de laatste rambo film is ie nog niet zo bruut, maar actie ontbreekt zeker niet.

ik heb me heerlijk vermaakt met deze aktiefilm.

avatar van John Church

John Church

Ik vond dit een heerlijke film. Alle aspecten (ook de psychologische) werden mooi uitgewerkt. De leden van The Expendables zelf vormen een goeie en soms grappige groep en de actie, tja die was natuurlijk dik in orde . Ik vond het heerlijk om al die koppen bij elkaar te zien, al vond ik het wel jammer dat sommige wat meer aandacht dan andere kregen. Dit is natuurlijk niet de schuld van Sylvester Stallone, maar sommigen zoals Schwarzenegger, hadden gewoon de tijd niet (hij moest ook nog eventjes Californië besturen )

Al met al een heerlijke film. Hij verwoordt het ''old-skool'' actie-genre goed.

avatar van Waackx

Waackx

John Church schreef:

Al met al een heerlijke film. Hij verwoordt het ''old-skool'' actie-genre goed.

Waarom is dat niet de schuld van Stallone ? hij schreef toch o.a mee aan het script ?

Ik vind dat hij zichzelf en Statham wel erg veel screentime heeft gegund en lui als Li en Lundgren nauwelijks.

avatar van Reinbo

Gaat erom dat Schwarzenegger niet meer tijd had om zijn rol te vergroten.....En Statham juist weer wat te veel.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Werden er psychologische aspecten uitgewerkt in deze film?

avatar van ll0ll king

ll0ll king

Leuke film voor een mannenavondje.

Echt verhaal zit er niet in, het is een en al actie en over de actiefiguren in deze film, valt zeker niet te klagen. Mijn persoonlijke favoriet in deze film van Jason Statham.

avatar van chantal29

chantal29

2,5[permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 14:51 uurtjonge jonge wat een enorme tegenvaller zeg,je houd ervan of je houd er niet van.

snel vergeten deze film.

wat heeft dit nou met een puber te maken dit is gewoon een goede film als je van aktiefilms houd misschien ben jij tekenfilms gewend ik durf hier echt wel 5 sterren voor te geven

avatar van herder

herder

John Church schreef:

Ja, moest een traantje wegpikken bij het speech van Rourke

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Sorry, ik vind die quote van "John Church" echt belachelijk.

Kan dat niet even uitgelegd worden?

avatar van Anjin

Anjin

vechtscenes waren mooi maar het verhaal was but

avatar van Thorak

Thorak

Het verhaal was perfect! Het gaf genoeg aanleiding voor een hoop aktie en dat was hier dan ook het enige doel en dus volledig geslaagd.

Hopen op een vervolg? Ik er ligt een mooie basis, en er mogen zeker nog wat expendables films verschijnen van mij! Aangenaam vertier!

avatar van Jaxxx

Berichten verplaatst naar Film > Nieuws > Expendables 2

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

"Nice bird!"

Zelfs na een 6de keer kijken nog steeds grappig.

avatar van Paatje

Paatje

Fantastische film!!! inmiddels al 3 x gezien. Natuurlijk is het een flinterdun verhaal, maar de cast is fantastisch voor de 80ies en early 90ies mensen.

Ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt. en als het aan mij ligt komen er nog meer delen.