Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Sandra
Lacy
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Werden er psychologische aspecten uitgewerkt in deze film?
Nou nee, het is een Stallone hè.
Movie Jim
Sylvester Stallone is erg grappig. Vooral als hij bij zijn keel wordt gepakt.
En wat zegt de slechterik dan.
Who send you:
Your hairdresser
Again: Who send you
Waarop Sylvester Stallone antwoordt: Bruce
Thorak
"Your mother" klinkt toch niet heel erg als "Bruce"...
Heb je een vage gedownloade versie gekeken met 'custom subs' toevallig?
Ramon K
Herziening; toch een halfje eraf: de montage is gewoon verschrikkelijk! Hoe help je een actiefilm om zeep?
Angelo2
Redelijke actiefilm. Leuk om al die veelal B-Acteurs samen te zien. Vond het script met plakband aan elkaar zitten en de dialogen waren echt om te janken. Op zich wel vermaakt met deze film.
FunkStarr
- 1922 berichten
Wat vind je dan verkeerd aan de montage? kun je eens een voorbeeld geven?
RuudC
Het gevecht tussen Dolph Lundgren en Jet Li.
Lennert
Gevecht tussen Gary Daniels en Jet Li ook
Stallone heeft al aangegeven dat een aantal van deze scenes niet door hem geschoten zijn, als hij ervoor zorgt voor de volgende film dat hij dit wel zelf doet dan wordt het helemaal fantastisch.
Ramon K
Wat vind je dan verkeerd aan de montage? kun je eens een voorbeeld geven?
De losse beeldjes wisselen elkaar zo snel af dat je weinig tot niets van de hand-to-hand-combat scenes ziet. Waarom zou je nog een actiechoreograaf inhuren, als je toch alle actie verknipt? De grootste vechtjassen uit de historie van actiecinema bijeen en Stallone verneukt alle fightscenes. Jammer. Gelukkig krijgt deel 2 een andere regisseur?
Ik geef toe dat het gevecht tussen Li en Lundgren beter had gekund maar vond alle overige actiescenes (inclusief de gevechten) meer dan prima ge-edit. Laatste half uur is gewoon puur genieten. Had haast niet beter gedaan kunnen worden imo. Non stop actie.
Ramon K
Voor mij geldt 't voor elke hand-to-hand scene Reinbo!
Thorak
Ik snap wel degelijk wat Ramon K bedoelt en opzich heeft hij zeker wel een punt, vele scènes wáren kort geknipt en snel gemonteerd, iets dat de laatste jaren mode lijkt te zijn in aktie scènes om er een bepaalde snelheid in te krijgen. Ik ben zeer zeker ook geen fan van deze manier van knippen en monteren. Films als The Bourne Supremacy en Quantum of Solace zijn daardoor juist complete bagger films geworden. In The Expendables vond ik het net een randgevalletje, maar dat werd dan wél weer gecompenseerd door een aantal geweldige andere scènes!
djelle
Thorak
Precies (niet alleen daardoor trouwens) maar het is nu juist daar waar de prent zich net niet aan laat vangen,
Ramon K
Bingo! En dat is terechte kritiek. Hoe zeer je dat mee wil laten wegen in je oordeel is verder je eigen keuze.
[edit mod]: reactie op verwijderde post verwijderd.
djelle
[edit mod: reactie op verwijderd bericht verwijderd]
Dat doet het wel, aangezien het niet in de zelfde stijl(en) gemaakt is als de jaren '80/'90 montage.
Er zijn gelijkenissen qua filmstijl, maar het moest natuurlijk ook in een modern jasje gestoken worden en daarom gaat het qua montage idd naar de snelle trend van tegenwoordig. En toch is de montage niet zo hectisch als bijvoorbeeld Bourne Ultimatum. Ik vind dat er een mooi compromis gemaakt is.
Thorak
Niet zó hectisch als Bourne nee, gelukkig niet. Maar toch had het beter gekund dan de 'hype' qua montage te volgen, er zijn genoeg andere actiefilms die dit gelukkig ook niet doen. Waarschijnlijk meer niet dan wel.
Iron Maiden
Iedereen die wilt zien hoe goede actiescènes in elkaar zitten raad ik Undisputed 3: Redemption aan.
FunkStarr
- 1922 berichten
Ik moet toegeven dat ik het wel met je eens ben, in die zin dat ik de actie soms ook wel erg snel gemonteerd vind, maar ik heb me er niet echt aan gestoord en het was voor mij nog redelijk goed te volgen. Maar het had niet gehoeven inderdaad, maar de film " verneuken" vind ik zeker niet, al kan ik me voorstellen dta jij je eraan stoort.
JacoBaco
Ja, deel 2 wordt gedaan door Simon West. (Con Air, The Mechanic, Tomb Raider)
Ik vind alleen de autoachtervolging wat onoverzichtelijk.
dutchtuga
Lees net dat hier een Extended Director's Cut van komt. Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Versie met liefdesscènes tussen Sylvester Stallone en Mickey Rourke.
dutchtuga
Tussen Lundgren en Li zou spectaculairder zijn. Belachelijk weer, dit soort extra uitgaven. Zet het dan als extra op de originele uitgave.
Beffrey28
Ik heb pas nog Commando en Predator gezien, en ik hoop echt dat ze met het 2e deel die richting opgaan. Het hoeft niet allemaal snel gemonteerd, omdat het nu eenmaal de 21e eeuw is. Als ze het echte jaren 80 sfeertje terug willen krijgen, hoop ik dat ze nog eens goed naar die films kijken!
DiDa
Ik hoop eigenlijk dat The Extended Cut ook in Nederland uitkomt. Voorlopig is deze versie alleen aangekondigd in the USA:
jordandejong
Wat een heerlijke actiefilm.
Leuk om al die actiehelden bij elkaar in één film te zien. Toch wel jammer dat Bruce Willis en Arnie een redelijk kleine rol hadden.
De actie spat van je scherm, met de meest harde guns die je ooit in een film zal zien. Wel jammer van de erg snelle montage bij de vuist-gevechten. Dat werd wel erg moeilijk te volgen vind ik.
Al met al een heerlijke actie film. Hopen dat deel 2 nog beter wordt.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988