• 9.380.902 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Number23

Number23

Vandaag herzien en toch halfje erbij. Toegegeven, camerawerk is niet altijd even fris, maar actiescenes zijn geweldig. Vooral het gevecht tussen Austin en Stallone was genieten geblazen. Maar waar ik nog het meest van genoten heb zijn het gebrekkige accent van Zayas (El Generale), de droge grappen van Roberts en Lundgren die helemaal los mag gaan en daardoor de beste rol uit zijn carriere te pakken heeft. Gewoon niet veel lullen, maar knallen. Plus Arnie

avatar van DiDa

DiDa

De Extended Cut wordt door Splendid film uitgebracht op dvd en blu-ray.

splendid film - splendid-film.nl

De Duitse en Nederlandse releases liggen altijd dicht bij elkaar.

avatar van 606

Master Director Stalone he did it

Wat een film te gek gewoon, vlotte actie en bom vol explosies.

Verhaal dat is ook nog eens goed.

Ouwe rotten in het vak kunnen er nog wat van.

avatar van Redlop

Redlop

Goed fout, had wat meer knipogen naar jaren '80 films gehoopt. Idee is leuk, actie is cool, maar script (te weinig scherpe humor) ontstijgt niet het genre waar ze naar persifleren. 3,5*

avatar van Quentin

Quentin

DiDa schreef:

De Extended Cut wordt door Splendid film uitgebracht op dvd en blu-ray.

splendid film - splendid-film.nl

De Duitse en Nederlandse releases liggen altijd dicht bij elkaar.

Ware het niet dat Splendid helemaal niet de rechten voor de Nederlandse markt heeft, kun je nog lang op wachten.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijke actieprent, maar niet helemaal wat ik ervan verwacht had.

Het verhaal (ja, er zit wel "verhaal" in) laat eigenlijk weinig actie toe. Het bereidt een climax voor - die kwam dan wel - maar in het eerste uur krijg je amper 2 actiescènes voorgeschoteld, die samen misschien 5 minuutjes duren. Da's behoorlijk teleurstellend.
Godzijdank eindigt het allemaal met dik 20 minuten knallen en knokken.
Toch is dat einde niet helemaal bevredigend, want waarom moet Sly er zo nodig een grietje op nahouden?

De cast bestaat uit stevig wat actie'helden'. Toch zijn er weinigen die echt kunnen overtuigen. Jason Statham is goed, Mickey Rourke gaat ermee door, maar voor de rest.. Stallone, Lundgren en Li vallen tegen (en neen, ik doel niet op het acteerwerk, maar op hun actiescènes). En ik vraag me ook af waarom Schwarzenegger en Willis zo'n vervangbaar rolletje kregen. Laat die mannen toch meeknokken!

Stallone als regisseur gaat al helemaal niet goed. De actiescènes 1) zijn nooit origineel, 2) zien er bij momenten traag uit en 3) zijn meestal rommelig in beeld gebracht. Dat laatste geldt ook voor de conversaties. Sly knipte en plakte teveel. Ik vroeg me op het einde bv af wie nu tegen die kale dikke aan't vechten was.
Pluspuntje is de muziek. Ik verwachtte zware gitaren, maar kreeg wat fijnere geluiden voorgeschoteld.

Krappe 3

avatar van duysterbos

duysterbos

Sylvester Stallone heeft al heel vaak bewezen meer te kunnen dan het acteren alleen.

Scripts schrijven, screenplay maken, regiseren.. ook met deze film The Expandables heeft hij een stevige vinger in de pittige pap zullen we maar zeggen, want pittig mogen we deze film best noemen.

Na de laatste Rocky en Rambo zou je gezien zijn leeftijd wel verwachten dat ie wat gas terug neemt, maar niets is minder waar, want The Expendebles is wederom een film vol topsport.

Zelf vind ik deze film eigelijk wel een beetje een soort verlengstuk van Rambo, alleen is het nu niet 1 persoon maar een klein team dat een heel leger uitschakeld.

Mensen worden soms mijlen ver weggeblazen, opgeblazen, in en zelfs uit mekaar geslagen!

de scenes flitsen alleen meestal wel zo snel voorbij dat mensen met een zwakke maag de kans nog niet eens krijgen om er misselijk van te worden.

Een verhaal vind ik zelf eigelijk niet echt aanwezig, minstens stelt ,t weinig voor.

maar dat is bij deze film mischien ook helemaal niet nodig.

Wie gewoon weer eens een vette achtie film wil zien heeft hier een hele aardige aan.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Vandaag herzien en een halfje verlaagd.

De film moet het zeker niet hebben van het verhaal of van het acteerwerk. Nee, dit is gewoon gemaakt voor puur vermaak voor de actieliefhebber.

Mensen die van lekkere knokpartijen, veel explosies en een hoop geweld houden zitten hier zeker goed.

Maar heel veel meer heeft de film niet om het lijf. Zeer zwakke dialogen, de humor is schaars (al kan ik nog steeds lachen om dat sms'je wat Statham krijgt) en het acteerwerk is ook niet geweldig.

Qua actie zit het wel snor, alleen vond ik de laatste twintig minuten wel iets te lang naar m'n zin. Had van mij wat korter gemogen. Toch is dit zeker goed te kijken en ik ben ook wel nieuwsgierig naar het volgende deel.

Voor nu een halfje eraf.

avatar van AC1

AC1

Domme film maar toch redelijk vermakelijk vanwege de sympathieke cast en de harde fight scenes (vooral in die kelder). Stallone doet zijn best om het publiek niet te vervelen en heeft een goeie actiefilm afgeleverd.

avatar van sirecc

sirecc

Is gewoon een lekkere knok film

Geen diep zinnige dialogen maar gewoon een hoop geweld

Is een prima vecht film maar verwacht er veder niks van want het is ook niets meer

avatar van MAC72

MAC72

Actiefilm dat niet veel om handen heeft wat verhaal betreft, maar wel weet te entertainen. Probleem ook nog is het regie werk van Stallone. Hoewel ik toch echt een fan van hem ben, kan hij het beter overlaten aan de echte regisseurs.

Heb me echter wel vermaakt. Je kijkt deze film niet alleen om de actie(dat is dik in orde), maar ook om de actie helden/schurken die voorbij komen. Ik kan niet wachten op deel 2, 3, en als die genoeg hebben opgebracht de volgende trilogie.

Een 4 van mij.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Ik had net de extended cut gekeken. Hierin worden sommige verhaallijnen wat meer uitgediept en krijgen sommige karakters en relaties wat meer diepgang. Leuk voor de fans misschien.

avatar van Humphrey

Humphrey

De film is geslaagd in zijn opzet. Spannende actiescènes en ruw macho gedrag van de personages, zoals te verwachten was. Af en toe wat over-acting. Best een aanvaardbare amusementfilm.3,5*.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het idee is natuurlijk vet, 'n stel actiehelden bijeen flikkeren met heel veel explosies, maar het resultaat is nou niet direct om van te staan springen. Dat ligt vooral aan de rommelig geschoten en gemonteerde actiescènes, die het vaak maar moeilijk maken om te volgen wat er nu precies gebeurt. Daarnaast is het script gewoon ontzettend slecht geschreven, waarmee ik niet doel op het zwakke verhaal - wie kan het verhaal nou wat schelen bij een concept als dit? -, maar op de zwakke oneliners die daarnaast nog slecht worden gebracht ook. Toegegeven, entertainend is het wel - Jason Statham is cool als altijd, Jet Li is 'n keertje best grappig en de anderhalf uur zijn voorbij voor je er erg in hebt -, maar de film valt in het niet bij de gedachte aan wat het had kunnen zijn.

avatar van Dangerous-AF

Dangerous-AF

Wat een teleurstelling voor mij. Ik had er veel van verwacht totdat de 1e trailer kwam, toen wist ik nee dit echt slecht. En dat werd het ook.

De 2e lijkt mij ook veel en veel beter, Van Damme zit erin, een betere regisseur en de teaser ziet er goed uit.

Sly is wel de beste in de film. De greenscreen is heel heel heel slecht gebruikt in de film.

avatar van Laks

Laks

Vind de score hier eigenlijk best laag... Ik vond deze film echt geweldig, Statham weet hem goed staande te houden tussen al deze oudere actiehelden. Leuke over the top actie... En vooral Dolph Lundgren en David Zayas die hier een geweldige rol weten neer te zetten echt genoten van deze film.

avatar van querido

querido

Heerlijke aktiefilm.

De film bevat zowel een knipoog als naar de jaren 70' en 80' actiefilms als naar de wat meer recente. Zelfs Arnold Schwarzenegger heeft nog een korte cameo in de film. Gewoon in 1 woord: heerlijk! En natuurlijk mijn persoonlijke favorieten: Sylvester Stallone en Bruce Willis. De film is niet soft, en het wordt daarentegen bruut en bloederig in beeld gebracht, net zoals bij de laatste Rambo film. Prachtige hommage met sterke en vermakelijke actie scènes. Iedereen heeft wel een paar gillers in deze film. Top!

avatar van blackcat13

blackcat13

Geen geweldige actiefilm, niet zo memorabel als bijvoorbeeld een Commando of Die Hard, om maar wat genreklassiekers te noemen. Maar heb me toch zeer vermaakt met deze film, en met een maat van me erbij hebben we helemaal dubbel gelegen om de groffe rauwe stijl en de geweldige personages. Hoewel de film wellicht geen geweldige film is, vind ik de entertainment waarde toch zeer hoog en ik kijk deze film met enige regelmaat nog terug. Komt vooral omdat er zoveel verschillende gave personages in voorkomen, en ik focus me tijdens elke kijkbeurt ook op een bepaald personage. Dolph Lundgren is op het moment mijn persoonlijke favoriet, haha. Maar ze zijn allemaal goed, ook Jason Statham als een wat nieuwere actieheld houdt zich staande. En met een geweldige slechte badguy is alles compleet. De laatste lange actiescene is knallend! Dus ja, nice!

avatar van patrick17

patrick17

Vandaag nog maar eens herzien. Ik vind het zelf een overheerlijke film met al die oude actiehelden in een film.
Het verhaal mag dan wel dunnetjes zijn, daar kunnen we het over eens zijn maar de momenten in de film zijn mooi. Dan heb ik het over zowel de actie momenten als over de normale momenten waar tussen de regels door met een knipoog aardig wat werd afgelachen.

Het begon inpricipe al gelijk goed met de indringers die de gijzelaars hadden. Dat gevecht was een goede beginner als opmaat voor de film. Ook de qoutes die er toe bij behoren zijns geestig.
Gunnar: ''Warning shot'' Whoops Aimed a little low''. Hilarisch. De scene's volgen elkaar op want hierna was het verhaal met oude glorie Arnold Schwarzernegger en Bruce Willis. Dit was wel een hoogtepunt in de film. Ook de opmerkingen tussen de regels door waren om van te smullen.
Het vervolgens verhaal op Vilhena is natuurlijk met een knipoog bij de balie, vooral na het gevecht bij het paleis. Waar ze terug komen bij de douane en Stallone zegt ''You look Nervous''

Daarna is het alleen nog maar actie actie actie wat de klok slaat. Tot het eind. Het is en blijft mooi om te zien, althans wat mij betreft wel. Ik kan er naar blijven kijken.

Iedereen heeft zijn rol in de film en dat is ook meer dan prima. Stallone is de leider met een knipoog naar de andere. Statham is een goede tweede rechterhand die zijn rol prima invult.
Mickey Rourke zet overtuigend een drama rol neer. Lundgren (wat een beest) is goed als de bad-good guy. Randy Coutoure vond ik een beetje buiten de film vallen, geen toegevoegde rol eigenlijk. Dit zelfde geldt voor Jet Li die verbleekt bij de andere sterren. Het gruwelijkst vind ik Terry Crews, wat een beest! Hoe hij met zijn machine stond. Och!
Ook de badboy Steve Austin is geen misselijke jongen. De rollen van Schwarzenegger en Willis waren kort maar werden toch leuk ingevuld.

Hopelijk kunnen we snel genieten van het tweede deel!! Ik kijk er in ieder geval naar uit.

avatar van Beertje45

Beertje45

Best leuk, ovet the top amusement. Jammer dat Schwarzie's rol zo klein is. Ik ken zowat al de aanwezige aktiesterren, maar Steve Austin ken ik niet. Misschien een gat in mijn cultuur, maar kan er iemand films van hem noemen?

gehoord dat Chuck Norris de cast vervoegd in het volgende deel, LOL

avatar van goodfella75

goodfella75

Waardeloos, zelfs als zogenaamde "knipoog" naar de ouderwetse aktiefilm. Zo slecht wordt een film zelden gemaakt, zelfs niet door Stallone.

avatar van Reinbo

Wat vind je er waardeloos aan? Of hou je gewoon niet vsn hersenloos actiespektakel en geweld? Film biedt immers exact wat het belood en moet bieden.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Beertje45 schreef:

Dezelfde achtergrond als Dwayne "The Rock" Johnson. Bekend van de WWE (voorheen de WWF) als "Stone Cold" Steve Austin. Vooral bekend in USA dus. Zijn bekendste film is denk ik The Condemned (en The Expendables). Meestal speelt ie in simpele actiefilms die makkelijk zijn weg te kijken.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Mager verhaaltje, wat ruimschoots wordt goedgemaakt door de actie. Een film, waarbij je je geen minuut hoeft te vervelen.

avatar van Karlok

Karlok

Mooi film, maar te overdreven.

avatar van Dobbel

Dobbel

Wat een slechte film zeg. Flauwe grappen, en verhaallijn is niet iets om over naar huis te schrijven.

avatar van eka81

eka81

Heeft iemand Directors Cut gezien

avatar van Falcon103

Falcon103

eka81 schreef:
Heeft iemand Directors Cut gezien

toevallig net gedaan.
was er zeer tevreden over, de characters worden ietsje uitgediept en er zit extra lekker foute humor bij. ook is er bij het eind gevecht het nummer diamond eyes eronder gezet hier was ik zeer over te spreken want ik miste deze al bij het origineel.

avatar van Zandadder

Zandadder