• 9.420.207 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van SAMO-

SAMO-

beetje een standaard film dit..

statham,, en de uitspraken zoals: he likes playing in the junlge, en ' he wants to be a president'. maken het toch nog tot een 2 dan.

Decec

Ik vond een uitstekende spannende Actie/Thriller film...

Top bekende acteurs Sylvester (incl. regisseur), Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren,

Eric Roberts en Mickey Rourke spelen zéér goed...

Spannend en goed verhaal...

Perfect achtergrond muziek...

Uitstekend camerawerk...

Heerlijk genoten!

Zeker een aanrader voor actieliefhebbers...

Oh ja, er komt een nieuw deel 2!

Decec schreef:

Spannend en goed verhaal...

Dat heb ik nog weinigen (eigenlijk niemand) hier horen zeggen

Maar dat jij als vrouw zijnde deze film goed is bevallen alle respect daarvoor want ik denk dat er weinig vrouwen zijn die dit een goede film vinden. Laat staan dat een vrouw dit kan uitkijken.

Dat heb ik nog weinigen (eigenlijk niemand) hier horen zeggen

Ik ben heel anders type vrouw dan een andere vrouwen

Ja dat moet wel

Ook best een aparte Top 10 heb je want veel films (zeker je nummer 1 t/m 6) zijn films die vrouwen mooi vinden maar dan heb je opeens op nummer 7 een film staan als "Aliens" (geweldige film overigens).

Decec

Dat zijn echter mijn smaak voor... niet komedie/biopic...

avatar van Theunissen

Het is ook niet negatief bedoeld, ik vond het alleen zo opvallend dat een film als "Aliens" tussen de andere Top 10 films staat. Het is opeens van het ene uiterste (lief en romantisch wat vaak in goede aard valt bij vrouwen) naar het andere (keihard).

Wat ik ook best knap vindt is dat je heel veel stemmen hebt uitgebracht maar slechts twee films een 1,5 hebt gegeven Sowieso best wel een aparte grafiek heb je m.b.t. het stemmen.

Decec

Ha, ik begrijp het, @Theunissen...

Thorak

Er zijn toch wel meerdere vrouwen die hier van houden hoor. Ik ben met een maat van me en zijn vrouw naar de bios geweest en zij vond het ook een geweldige film.

Mijn ex hield ook van dit soort films (zeker als het met Vin Diesel of Statham was...).

avatar van Theunissen

Zullen ongetwijfeld meer vrouwen zijn die dit goed vinden. Maar in het algemeen is dit niet echt een film voor vrouwen (althans voor de meerderheid van vrouwen dan). Zoals veel vrouwen dit een vreselijk film vinden vinden veel mannen een film als "Mamma Mia" vreselijk. Laatst was er nog een vrouw hier die zei dat er zoveel lelijke mannen in deze film meespeelde (vond ik best een goede) Die vond de film overigens ook vreselijk.

Ik wist eigenlijk niet dat Stratham zo geliefd is bij de vrouwen. Maar hij is wel duidelijk de knapste (en natuurlijk ook de jongste) man in dit gezelschap.

Thorak

Mamma Mia IS ook vreselijk, maar niet eens om het verhaal. Voornamelijk door het vréselijk valse gezang en in de 2e plaats door die doos met dat alien hoofd en vissen ogen.

Dat heb ik nog weinigen (eigenlijk niemand) hier horen zeggen

tja niet alle vrouwen kijken graag naar films als twilight en van die romcoms, maar kijken liever naar goede actiefilms of soms zelfs horror

Just like me

Thorak schreef:

Ik vind het ook een vreselijk film maar die doos met dat alien hoofd en vissen ogen is net het enige goede van die film. Ik vind dat een lekker ding

Just like me

Dat klopt maar ik vind het wel vreemd dat jij dat zegt want ik heb eens effen in je Top 10 gekeken en daar staat toch echt bij uitstek de film die zeer geliefd is bij vrouwen te weten "Titanic" op nummer 1. Persoonlijk vind ik dat overigens ook een zeer goede film. Hetzelfde geldt voor de film "Moulin Rouge!" die je op nummer 7 hebt staan (vind ik persoonlijk een vreselijke film vanwege de zang). De enige film die er een beetje uitspringt is "Sin City" (ook een geweldige film overigens). Met een uitspraak als "kijken liever naar goede actiefilms of soms zelfs horror" had ik toch wat spannenders verwacht in je Top 10. Dat is overigens ook niet negatief bedoeld. Je Top 10 verschilt overigens nauwelijks t.o.v. Decec

Ik heb nog eens effen verder gekeken bij je profiel (en dan bij de stemmen) en het grappige is dat je ook vrijwel dezelfde grafiek hebt als "Decec" Jij hebt zelfs geen enkele film een 1,5 gegeven. Toch wel veel overeenkomsten qua vrouw Jullie zijn toch geen familie van elkaar ?

@Theunissen, als de goede film geef ik wel goede cijfer, maar als

vreselijk saai of geen spannend dan geef ik wel slecht. Als wanneer komedie komt, dan kijk ik het niet. Dat is verschil. Als ik kijk naar de slechte cijfer van de soorten films, dan kijk ik het niet.

Vreselijk horror is mijn smaak niet, @Sasja.

avatar van paul83

paul83

Simon West gaat deeltje 2 regiseren.. Goed nieuws naar mijn mening!

avatar van Reinbo

Dat is nog niet zo'n slechte....maar had toch liever Stallone zelf gezien, al zal die zich er vast flink mee bemoeien.

Ja Titanic en moulin rouge toen was ik nog wat jonger

maar je ziet geen 0,5 of 1,5 omdat ik weinig slechte films kijk en als ik er een zie vergeet ik er altijd op te stemmen

Decec schreef:

@Theunissen, als de goede film geef ik wel goede cijfer, maar als

Vreselijk horror is mijn smaak niet, @Sasja.

Hangt er ook vanaf bij mij welke horror, Saw films vind ik zelf gewoon niks aan, maar net als The Exorcist en The Omen kan ik wel waarderen

Ja Titanic en moulin rouge toen was ik nog wat jonger

Na de 5.0 heb je toch de meeste films een 0.5 gegeven

P.S. is overigens helemaal niets mis mee dat je Titanic en Moulin Rouge in je Top 10 hebt staan.

Sasja

ik weet ieder, z'n eigen smaak, maar als je in mijn kast kijkt is misschien net 2% meidenfilms. Ik vond het alleen wel jammer dat ik niet naar de voorpremiere mocht van de Expendables

Was toen namelijk mannenavond in de bios. Wat ik ook minder vind is dat vaak word gedacht dat vrouwen van bepaalde films niet houden. Ik kan bv dus erg genieten van doelloos mensen afknallen in deze film, maar ook de laatste Sat Trek film of Start Wars en The Matrix.

Maar goed ik ga nu teveel offtopic: Back to the movie

Theunissen schreef:

Tja ieder zijn smaak, maar in haar geval kan ik me echt niet voorstellen dat iemand het wat vind...

Doe mij dan mevrouw Carpenter maar, die een veel te kleine rol heeft in deze film.

avatar van Theunissen

Daar zullen de meningen wel over verschillen. Ik weet niet wie mevrouw Carpenter is want de film zelf heb ik nooit helemaal gezien (is ook gewoon niet te doen).

Mevrouw Alien (Amanda Seyfried) met vissen ogen kunnen ze stoppen in het tweede deel van de The Expendables. Dan kunnen zij er op gaan jagen, je krijgt dan een soort van Predator 1 film.

avatar van The Oceanic Six

avatar van Theunissen

Ik zeik haar niet af, ik vind haar juist een lekker ding. Dat vergelijk met de Alien met vissen ogen (ik vind haar ogen juist zeer apart) waren de woorden van Thorak. Maar ik vond het gewoon een schitterende beschrijving van Thorak. Ze heeft ook inderdaad een apart hoofd en grote ogen, maar dat maakt haar juist zo bijzonder.

Sasja schreef:

Ik kan bv dus erg genieten van doelloos mensen afknallen in deze film,

Dan moet je zeker eens gaan kijken naar films als "Hobo with a shotgun", "Machete" en "Planet Terror". Waarschijnlijk heb je een aantal (of ze allemaal) wel gezien.

Thorak

Amanda Seyfried is voor mij inderdaad zo'n beetje de meest afzichtelijke actrice ja.

Als je van het soort films houdt is Hobo een absolute aanrader. Gisteren Repo: The genetic opera gezien, die heeft qua visuele stijl ook wel wat weg van Hobo, maar dan in rock-opera stijl.

Theunissen schreef:

Hobo heb ik nog niet gezien, maar Machete en Planet Terror waren idd de moeite waard om te kijken, vooral omdat de kwaliteit expres niet goed is vanwegen het grindhouse opgenomen style.

Thorak

Dan gaat Hobo je zeker bevallen. Grindhouse was een beetje de '70s stijl, Hobo meer de '80s stijl, maar net zo over de top.

Sasja

dan ga ik die zeker binnenkort eens bekijken, iig bedankt voor de tip