Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Paine
General Garza
Sandra
Lacy
Met de look dacht ik meer aan de fotografie.... Maar qua 'foutheid' is het idd zeer 80's.
Fotografie is me eigenlijk niet opgevallen, daar letten misschien de echte filmliefhebbers op waaronder ik niet val. Ik kijk graag (en ook best veel) naar films maar op de technische zaken zoals kleurgebruik en soort geluid let ik eigenlijk nooit op. Daar zou ik misschien wel op letten als ik een film meerdere malen zou bekijken maar dat doe ik eigenlijk niet vaak.
Zoals de fotografie was toegepast bij o.a. Death Proof en Planet Terror was best geinig (ook bij Machete) maar voor mij hoeft dat niet perse, ik heb liever perfect beeld.
dutchtuga
Retro look? Als een film gebuik maakt van vrijwel elk photoshop kleurenfiltertje is het Hobo wel...
Heb juist het idee dat Hobo veel gebruik maakt van on-set kleurgebruik, zoals je veel had in de 80's.
Vond het er nogal als een digitale video productie uitzien. Maar ik kom er naar herziening nog wel een sop terug.
Prudh
Eisener gaf aan een hekel aan 'post' te hebben. Mbt special fx en makeup fx wilde hij het iig allemaal on set doen, kan me niet voorstellen dat hij de belichting ineens wel na het filmen zou aanpakken. Hij heeft heet heel old school aangepakt.
in The Transporter laat hij tijdens de mindere vechtscenes in die films al veel meer zien.
Ben het in veel van de recensie eens, maar dit?? The Transporter is misschien wel het meest suffe stukje vechtscenes van de afgelopen jaren. Alles wat een fatsoenlijke vechter goed zou kunnen doen werd verknipt omdat Statham geen echter vechter is.
Ieder zijn pleziertjes, maar ik vind deze scene uit Transporter 100 keer beter dan het vechtbroddeltje op het basketpleintje. Dat net zo goed compleet aan flarden geknipt wordt hier, alleen door een editor die geen bal verstand heeft hoe een vechtscene te knippen en terwijl toch de flow in stand te houden.
Die vind ik dan weer veel te gechoreografeerd. Beetje Jackie Chan niveau, niets stoers aan....
paul83
Statham is een expert in kickboxen en aardig getraind in martial arts. Je argument gaat dus niet echt op.
niets stoers aan....
Het ging dan ook niet echt om het "stoer"-gehalte van de scene, gewoon om het feit dat Statham beter kan dan een boksje uitdelen voor een wiebelige camera en een snijgrage editor.
Dat is dan a) slecht te zien en b) alleen nog maar erger dat ze het niet fatsoenlijk kunnen filmen en het nu net laten lijken alsof alles door een stuntdubbel gedaan wordt.
Timothyvdmeer
nou als je de films met Statham bekijkt kan je wel zien dat het geen vreemde met echtsporten is. Dat je het slecht kan zien vind ik onzin.
paul83
Dat ligt dan aan de manier van editen. Dat is tegenwoordig de standaard in alle films. Ik ben er zelf niet blij mee, maar je kan het de acteurs niet kwalijk nemen.
In alle films is wel te zien dat Statham een potje kan vechten. Dat is duidelijk te zien aan de techniek en houding die hij gebruikt. Ondanks de snelle cameravoering moet je dit toch kunnen opmerken dacht ik zo.
Het 2 tegen 1 gevecht met Statham en Li is overigens wel prima in beeld gebracht, net iets te snel, maar wel goede choreografie.
Lennert
Ik kan me best vinden in je recensie van de film (ook al zie ik veel minpunten als pluspunten), maar ik ben toch echt blij dat Li niet al teveel kung fu kunstjes uithaalt en Statham gewoon bot vecht, omdat dit het ruwe karakter van de vechtscenes toch een stuk beter in stand houdt dan anders het geval zou zijn. Li en Lundgren slaan en trappen wat, en terecht, Li zou Lundgren met traditionele kung fu hoogstwaarschijnlijk nooit de baas kunnen zijn, net zoals een Transporter achtig gevecht compleet onrealistisch zou zijn in een echte situatie.
Ik baal er dan persoonlijk meer van dat Gary Daniels (toch eigenlijk de beste 'echte' vechter uit de hele film) er zo bekaaid vanaf komt in het 2 tegen 1 gevecht met Li en Statham.
dutchtuga
Nah, kutmuziek en veel te weinig badass. Klappen lijken niet hard aan te komen. Statham rekent gewoon af met die gasten op het veldje, simpel en grof.
dutchtuga
Het personages in The Expendables wil gewoon afrekenen met een paar klojo's en niet laten zien hoeveel moves hij in huis heeft. Jij hebt duidelijk niets met 80's actie.
simpel en grof.
Simpel wel, maar grof is het niet. Ofwel cut met elke keer net weg als de slag gaat aankomen, of met begint een shot met de impact waardoor je de aanzet mist. Lijkt wel editing voor een PG-13 filmpje, iets waar bijna deze hele film onder lijdt trouwens.
Ik verwachte in deze film ook geen uitgebreide martial arts choreografieën, maar als je lomp en grof wil doen, doe het dan aub wel goed. Met een beetje punch en impact graag.
dutchtuga
Geluid doet zijn werk ook wel in The Expendables, neemt veel van de grofheid op zich. Als je de klappen niet ziet, dan voel je ze wel door het geluid. Iets wat ik compleet mis in die Transporter scène. Editing is inderdaad misschien het enige puntje van kritiek voor mij en denk vele anderen. Het had meer op afstand gefilmd mogen worden, zoals normaal gesproken werd gedaan in de 80's.
IceTigerGhost
Op de teleurstellende scène tussen Li en Lundgren na kan je toch moeilijk zeggen dat de aktie niet in orde is. Het is allemaal netjes en leuk in beeld gebracht, veel beter dan die show-scène uit Transporter.
paul83
Waneer word die dvd eindelijk eens afgeprijst???
Dit zijn films die het verdomde goed doen in de verkoop. Zal wel niet snel verlagen denk ik. Aan de andere kant zorgen goede verkoopcijfers bij games voor een snellere pricedrop...
Lennert
Er zit in deze scene een vreemde 'phantom punch' maar op 0:14/0:16/0:19/0:20/0:23/0:24 vind ik de impacts er prima in beeld gebracht. Wat snel en vluchtig, maar het geeft de adrenaline van een echt gevecht voor mij goed weer.
sinterklaas
....terwijl alle films na een maandje of 4-5 wel afgeprijst worden naar een tientje. Van b-films tot moderne klassiekers.
En nu betaal je er een euro of 13 voor. Die paar extra Euro weerhouden jou ervan om de film te kopen?
Sasja
Waneer word die dvd eindelijk eens afgeprijst???
Bij FRS heb ik em gezien op dvd voor een tientje (dacht ik) en bluray 15 eu
animal-87
geweldige film.
gewoon een film zoals het hoort a la jaren 80.
spierbundels met geweren, simpel verhaaltjes, explosies en gaan maar!
heerlijk om te kijken en de beste en van veel manne de favoriete actiehelden in 1 film gepropt! toppppp!! dacht dat zo`n films niet meer bestonden.
heerlijk
FunkStarr
- 1924 berichten
Lundgren ziet eruit als een mentaal gehandicapte, Stallone praat als een gehandicapte, en de rest van de cast hangt er eigenlijk maar een beetje bij te bengelen.
Sorry maar dat vind ik een wat flauwe opmerking (over Stallone), want als je je iets meer had verdiept in deze geweldige acteur dan had je geweten dat hij inderdaad half verlamd is geboren aan zijn gezicht waardoor hij zo is gaan praten (en het ook 1 van zijn handelsmerken is geworden.) Als je nou wat over de botox gezegd had had ik je gelijk gegeven
Na het eerste half uur is de lol van spot-the-actor eraf en rest een uiterst saai, brak actienonspektakel. Van Damme heeft een goeie keuze gemaakt.
Van Damme heeft juist geen goede keuze gemaakt, en dat blijkt wel uit het feit dat hij nu ineens wel dolgraag in het vervolg wil optreden. Waar ik persoonlijk wel erg blij om ben, want Van Damme hoort er gewoon bij.
FunkStarr
- 1924 berichten
Aan impact geen gebrek zou ik zeggen (in minuut 1 wordt er al iemand doormidden geschoten, de scene waarbij Statham met zijn mesjes tekeer gaat en Stallone iemands nek breekt, de scene met Crews in die gang, het opblazen van het eiland, allemaal scenes met een behoorlijke impact als je het mij vraagt.
Ik denk inderdaad dat dit niet jou genre is Onderhond. Ieder zijn smaak.
mrwhite

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988