Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Nomak
Waar heb je het over? Smurfen, Benidorm blabla,.. Je hele uitleg slaat werkelijk nergens op.
En dan moet de film nog op dvd komen: Avatar, here we come.
Tsja, het is al eerder genoemd. Maar deze film is als een soepje gebrouwen. Spierballetje hier, oneliner daar. Snufje vechtsport en een paar teentjes wapengekletter. Alleen zijn al deze ingrediënten ver over de datum. Jezus, wat een stelletje volgespoten Benidorm Bastards. Ze zijn allemaal zo stram dat de gevechtscènes alleen maar bestaan uit snel gemonteerde foto's. Ik zie nergens een bejaarde dikzak met een driedubbele, achterwaartse, flik flak een schurk uitschakelen. Maar zoals anderen al opperden, ik moet misschien de film nog een paar keer bekijken om al die details te ontdekken. Deze film zit zo ontzettend vol met gevoel en intelligentie oplossingen, dat zie je echt niet in vijf keer kijken. Ik hou overigens best van aktie-films, maar ze moeten geen smurfen als dodelijke en meedogenloze monsters gaan verkopen
Je hebt werkelijk geen donder gevoel voor cq snars van begrepen. Dit soort films moet het van de explosieve actie en coole one liners hebben. Hoe kan je in godsnaam zitten wachten op een drie dubbele flikflak van een 60 plusser? (Ga dan lekker naar Resident Evil) Blijkbaar ontgaat het je volledig dat het rete cool is dat ze de vijand gewoon achteloos door midden blazen.
Verder ook aan jou de vraag: bios of laptop? Want ik heb sterk het idee dat je de enorme audio power ook gemist hebt.
Ben de Hoog
Explosieve gevechten is goed en goede one-liners ook. Maar de kwalitiet is in deze film niet zo best. En ik heb hem mooi geluisterd op mijn stereo met groootte speakers. Geluid is wel prima. Zo, genoeg over deze film.
b_cru
Wow, ik ben bijna in "shock" van de reacties hier. Dit is BY FAR de slechtste film die ik in jaren heb gezien. Het begon al bij een hoofdrol geven aan Silvestre Stalone. Volgens mij is zijn gezichtsuitdrukking bij verlies van een dierbare nog steeds hetzelfde als bij een lach.
Nu de film... Actiefilm... Ok, ik kan The Bourne Identity en de de vervolgen, Die Hard, Beverly Hills Cop en noem die andere bekende actiefilms op zijn tijd zeker waarderen ookal kan je bij elke scene je vraagtekens zetten... maar de voorspelbaarheid van deze film en het acteren van deze "toppers" was ZWAAR over the top. Volgens mij heeft Bruce Willes dit tijdig gezien en zijn rol zo beperkt mogelijk gehouden.
Ik heb hem afgezien met hangen en wurgen, maar eigenlijk had ik het al na de scene in het vliegtuig dat .... (weet zijn naam even niet) even achter het automatisch geschut gaat zitten om de hele steiger in hens te laten vliegen... Dat doet hij zonder beschutting en met een vliegtuig die op volle vaart terug vliegt... .
Kortom, ik kan er echt niets meer van maken dan 0,5 ster.
JacoBaco
@b_cru:
Ik heb voor jou de oplossing. Kijk vanaf nu alleen nog maar naar National Geographic, Discovery en Animal Planet. Is lekker realistisch.
Laat maar, een blik op de top 10 van cru en je ziet dat hij vooral houdt van verhaalende huilcinema. Voor dat soort mensen is dit soort films idd een soort van antichrist.
(Hij noemt zelfs Beverly Hills Cop een actie film.
Als de gevechten en one-liners en het geluid goed zijn, dan is de kwaliteit toch top. De film wil immers niets meer bieden, het is geweldsporno. Ken persoonlijk ook geen actiefilm die ik beter vind. Acteerprestaties en het verhaal zijn juist perfect voor een film als deze. Zit niet te wachten op Shakesperiaanse plotwendingen en wollig acteerwerk. Trouwens Rourke is groots.
Timba69
Een 13 in een dozijn actiefilm, die alleen vanwege de originele cast een halfje meer krijgt. Je krijgt in ieder geval wel wat je kunt verwachten met deze hoofdrolspelers. Over the top actie zonder goed verhaal. Gewoon leuk als tussendoortje.
ghostman
Hoe had je de actiescenes liever gezien in een film als dit?
Capo_Fortissimus
Topfilm! Lekker lomp knallen en explosies overal. In tegenstelling tot Machete kon ik dat hier wel hebben.
marko09
De film was aardig, maar toch kreeg ik een gevoel van medelijden met een paar acteurs. Vreselijk om de gezichten zo erg te zien veranderen.... niet door de ouderdom maar door de operaties.... geëpileerde wenkbrauwen, etc
Ik kon daarom niet op een normale manier naar deze film kijken. Ik denk dat het tijd is om te stoppen voor sommige van deze acteurs... nu het nog niet helemaal te laat is. Ik geef deze een 2,5
wow ik had niet verwacht dat iemand naar de wenkbrauwen van een acteur zou kijken
ik vind het nogal raar om daar op te letten en aandacht aan te besteden
RSmovie91
Gewoon een heerlijk, ouderwedse actiefilm.
Geen moeite doen aan een moeilijk verhaal wat je toch niet mooi krijgt, maar gewoon een goede hoeveelheid actie en niet alles censuren.
En dan ook nog alle grote actiehelden bij elkaar. Wat toch ook wel erg vet is.
Dat Willis en Swarchenegger eigenlijk nauwelijks wat met de film te maken hebben maakt niet uit (voor Swarchenegger trouwens).
Dat ze toch een klein rolletje hebben geaccepteerd vind ik toch wel leuk.
Leuk grapje trouwens van Stallone naar Swarchenegger als hij wegloopt: Willis: "What's his problem?" Stallone: "He wants to be President."

Een echte knaller laten we maar zeggen
ghostman
Hoe had je de actiescenes liever gezien in een film als dit?
Tonypulp
Maar dat weet je toch
Vreemde en bovendien érg onredelijke eis.
Maar dat weet je toch
Vreemde en bovendien érg onredelijke eis.
Lang niet zo stoer , cool , ' tough & gritty picture ' als ik van tevoren had gehoopt . De uitvoering vond ik juist heel erg flauw . Wat mij betreft is The Expendables te mainstream en bedoeld voor kinderen die de jaren '80 niet hebben meegemaakt !
Een zware tegenvaller ...
** / ***** , misschien zelfs minder .
Tja, dat is nu net het genre dat deze film nieuw leven in blaast. Chuck, Arnold en Sly deden niets anders in de jaren 80. Snap niet dat je iets anders had verwacht.
Ramon K
Je hebt de Rambo's toch ook wel gezien destijds? Ik heb absoluut niet de verwachting gehad dat ik naar een gritty film zou gaan kijken. Wat me vooral wel tegenviel was de montage in de actiescenes: al die vechtersbazen en dan niets van de fights kunnen zien omdat Stallone om de halve seconde moet knippen.
moviemeterfan
Wat wordt deze topic geterroriseerd door sommige.
Met alle respect gezegd blinde bioscoopgangers.
Ze moeten wel blind zijn, want zodra er inhoudelijke kritiek komt op de film is de verwijzing steeds: je hebt hem niet in de bios gezien want het geluid is zo overweldigend. Oké dus, als je blind bent is geluid inderdaad het allerbelangrijkste en wellicht was dit dan de meest orgastische film ooit.
Ik snap de 5 sterren dan. Maar, als je wel kon kijken en deze film hebt gezien zie je dat er helemaal geen lol aan te beleven is. Ik ben een fan van aktiefilms en mede door alle positieve verhalen en 5* van aktie liefhebbers deze in de bios gaan kijken (doe ik veel!) en ik hij viel mij zo zwaar tegen.
Oké het geluid is dik in orde (in mijn thuisbioscoop trouwens ook, dat kan thuis echt wel) maar de film is een aaneenschakeling van prut werk. Rourke groots in deze film, rourke is niet eens een aktieheld! Hij speelt zijn beste rollen in prayer for a dying, the wrestler, nine and a half weeks en Year of the Dragon. Nu niet echt aktiefilms alla Die Hard. En deze film is een parodie op aktiefilms, ik had het idee dat ik naar naar Hot Shots 3 zat te kijken. Ik mistte alleen Charlie Sheen. Nee deze film kon de verwachtingen geen seconde waar maken, wat een tegenvalller. De verwachtingen die mede door de aanbevelingen hier erg hoog gespannen waren.
Afijn, ik zal nu wel weer het mikpunt van de kritiek worden. Maar dit moest even van mijn hart.
Ik snap je kritiek op Rourke niet helemaal. Je vind 'm groots, maar verwijt hem geen actiester te zijn geweest, wat op zich klopt. Maar moet dat dan? En daarbij doet hij ook helemaal niet mee aan de actie, voor zover ik heb kunnen zien natuurlijk.
En prutwerk? De actiefilms uit de jaren 80 waren toch niets anders? Of vond jij films als Missing in Action, Cobra en Punisher cinematografisch en acteertechnisch dan wel hoogstaand?
En ja, je hebt gelijk, het is ook meer een parodie dan een pseudo realistisch actie gebeuren als de Bourne reeks. Je had er ook best om mogen lachen, heb ik ook gedaan.
intezar
De verwachtingen die mede door de aanbevelingen hier erg hoog gespannen waren.
Nooit intrappen he
Waren immers ook genoeg users die het helemaal niets vonden.....
b_cru
(Hij noemt zelfs Beverly Hills Cop een actie film.
na het zien van jouw lijstje had ik jou reactie niet verwacht. Maar aan je reacties op andere die negatief zijn zou het mij niets verbazen dat je aandelen in deze film had
en misschien ook verstandig om nog even Beverly Hills Cop op te zoeken hier.... Zie je dat er echt ACTIE bij staat
Ontopic, gelukkig ben ik niet de enige die "te" hoge verwachtinginge had van deze film met (behalve Stalone) goede acteurs!
Ik ken Beverly Hills Cop zelf goed genoeg om te weten dat het om een actiekomedie gaat met de nadruk op komedie. Heb ik deze site niet voor nodig. Meer actie dan een paar seconde achter een vrachtwagen aanslingeren en wat pistoolgeschiet zit er niet in......
mrwhite
Dat stallone geen super acteur is weet iedereen wel al deed hij met ondere andere zijn rocky films meer dan behoorlijk.het is duidelijk dat je geen liefhebber van hem bent want anders zou je niet zeggen dat het anders allemaal goeie acteurs zijn.Dus kijk gewoon geen films van stallone als je hem niet kan zien acteren.En je commentaar van bhc slaat op niet veel dat is zoals reinbo zegt een komedie met een vleugje actie.
Is er al een DVD release datum voor Nederland bekend?
Deze moet ik eigenlijk wel krijgen in een uitgebreide special edition als het kan
Thorak
Zijn beste acteerprestatie levert hij overigens in Barfly. Voor de rest slaat je reaktie ook eigenlijk al nergens op....
steventje
Alleen wat doet Steve Austin in deze film ik weet het niet,zal jean claude van damme zich het zelfde hebben afgevraagd huilend op de bank(hun wel en ik niet).
Onze Jean-Claude heeft momenteel andere zorgen. Hij is herstellende van een lichte hartaanval en rust uit in Knokke.
Hij ontkent dit echter en zou kerngezond zijn :s
GuyB
Laatst nog een interview met onze lokale held in "NINA", een weekendblad van Het Laatste Nieuws. Ziet er gezond uit, niet zo erg opgepompt zoals de mannen hier op de cover, maar vooral natuurlijk. Heeft volgens zichzelf het lichaam van een 15-jarige. Dan lees je een dag later dat hij een lichte hartaanval krijgt, ik twijfel zelf of het waar is want zag er echt wel kerngezond uit.
Hopen dat hij in een eventueel sequel meedoet.
First, Lionsgate has set The Expendables for DVD and Blu-ray release on 11/23. Extras on both will include audio commentary with director Sylvester Stallone, a deleted scene, a gag reel, the Before the Battle featurette, and trailers and TV spots. The 3-disc Blu-ray will add the interactive The Expendables: Ultimate Recon Mode PiP viewing option, the feature-length Inferno behind-the-scenes documentary, the From the Ashes post-production documentary, video of the Comic Con 2010 Panel, D-Box enhancement, and bonus DVD and Digital Copy versions. More here at IGN.
3 disc
Hoewel....
Expendables Shoots Up Blu-ray - Blu-ray Preview at IGN - uk.bluray.ign.com
Lees hier dat disc 2 de dvd is en disc 3 een digital copy. Wat houd dat laatste eigenlijk in. DVD is toch ook een digital copy?

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988