• 9.381.317 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

Die simpele actiefilm.

Ben het er trouwens mee eens dat Chaos geen simpele actiefilm is, maar een 13 in een dozijn overvalfilmpje.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

gaap ......

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie actiefilm,

Een simpel verhaal,maar best vermakkelijke over the top actiescenes geen topper voor mij. Maar best een goeie actiefilm

avatar van toetje1977

toetje1977

JacoBaco schreef:

Je bericht is de frikandel onder de recensies.

Dat zie ik in de context dat ik frikandel gebruik dan maar als compliment...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Heel goed, want ik koppel een frikandel nooit aan iets negatiefs.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Ik heb eigenlijk wel trek in een lekker gebakken frikandelletje.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als je op de meeting komt, koop ik een frikandel voor je! Dus ik zet je op de lijst van aanwezige.

avatar van Huesca

Huesca

Ondanks superheroessterrencast wist deze film mij niet te overtuigen, en dat terwijl ik niet vies ben van op z´n tijd en vette actie film .

Het lag echt niet aan het visuele of de cinematografie dat was dik in orde ook de stunts en zo.

Nee, geef mij machete dan maar !

Trouwens, ik vond Statham er echt met kop en schouders boven uitsteken, vond ik nog wel ff leuk die knokpartij á la transporter.

ik merk dat de actie film-die-hards het prachtig vinden allemaal maar voor mij komt deze film in het rijtje gemiste kansen.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

De film was aardig, maar toch kreeg ik een gevoel van medelijden met een paar acteurs. Vreselijk om de gezichten zo erg te zien veranderen.... niet door de ouderdom maar door de operaties.... geëpileerde wenkbrauwen, etc

Ik kon daarom niet op een normale manier naar deze film kijken. Ik denk dat het tijd is om te stoppen voor sommige van deze acteurs... nu het nog niet helemaal te laat is. Ik geef deze een 2,5

avatar van yeyo

yeyo

Tristan Scelso schreef:

Dat is juist een beetje in deze film verwerkt: de melancholie van enkele oude rotten die hun levensstijl niet kunnen loslaten.

Zoals Stallone al zei in Rocky III: "Just keep on punching, Apollo!"

avatar van Q Jones

Q Jones

Huesca schreef:

Nee, geef mij machete dan maar !

Volgens mij is Statham een van de kleinste

Huesca schreef:

Nee, geef mij machete dan maar !

Als er een film geforceerd is is het Machete wel...

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Het is een tijd geleden dat ik zo ben ontroerd door een romantische film als deze. Zoals Stallone zijn leven waagt voor die mooie deerne. Al die vurige dialogen die hij voert om haar voor hem te winnen. Er is geen betere film als deze die laat zien dat het niet om het uiterlijk gaat, maar om de schoonheid van het innerlijke van de mens. Tot op het laatst heb ik het niet droog gehouden, de liefde voor het leven spat er vanaf. Het gaat niet om spieren en kracht, in deze film werd me duidelijk dat je pas je doel bereikt als je werkt vanuit je hart. In vroeger jaren was er een Sophia Loren, of anders “The Sound of Music”. DiCaprio heeft met de “Titanic” jarenlang de vlag gedragen als de meest romantische film. Maar deze “Expandebles” overdondert dat gehele genre. Als je van deze film niet week wordt, dan heb je geen hart. Leeftijd doet er niet toe. Stallone is Young At Hart, en dat zie je. Op de “Rotterdam Marathon” zou hij glansrijk gewonnen hebben met die soepele tred. Om die redenen kan ik deze film niet anders geven dan een 10. Vergeeft me als ik de “0” even weg laat.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

?

avatar van Reinbo

Ben houdt niet van actie...

avatar van intezar

intezar

Reinbo schreef:

Maar ik begrijp best dat het allemaal lastig te volgen is. Kwam hier zelf ook pas bij de 3e kijkbeurt achter.

The Expendables heeft natuurlijk een meesterlijke verhaal. Je dient het minimaal 5 keer te kijken om het helemaal te kunnen begrijpen:P

Vraag me af of het originele scenario voor een oscar zal genomineerd worden.

avatar van Davidus

Davidus

intezar schreef:

Vraag me af of het originele scenario voor een oscar zal genomineerd worden.

Ja, mooi hoe ze deze film - op waargebeurde feiten gebaseerd - sober en realistisch verfilmd hebben. Stilistisch knap en de psychologische onderla(a)g(en) goed gedoseerd laten samenvallen met de karakterontwikkeling zodat je zelfs na de 9e kijkbeurt weer nieuwe aspecten ontdekt die je een compleet andere ervaring van deze film geeft !

Ben de Hoog schreef:

Al die vurige dialogen die hij voert om haar voor hem te winnen.

Ik ga me toch erg afvragen of er niet 2 verschillende versies zijn van deze film hoor...

De versie die ik gezien heb zat in ieder geval helemaal geen romatische beweeg redenen in. Ik ben toch wel zeer benieuwd naar die andere versie di veel mensen gezien lijken te hebben.

avatar van Drezic

Drezic

Thorak schreef:

Ik ben benieuwd naar de versie die jij gezien hebt. Welke soepstengel geeft nou 5 sterren voor deze film? Ik vind hem zeer vermakelijk hoor, maar het acteerwerk is zo slecht dat het aandoenlijk wordt en omdat het eigenlijk alleen om de spierballen en de actie gaat is het te pruimen. De flinterdunne plot ga ik niet eens op in en de diepgaande filosofische dialogen waren mij te ingewikkeld.

Ik vind dat deze film zelfs als actieflik beter had gekund. De scènes tussen de explosies en gevechten door hadden veel intenser moeten en kunnen zijn; eigenlijk vind ik alleen de scenes met Mickey Rourke de moeite waard omdat je bij hem echt emoties waar lijkt te nemen en hij een echt uniek karakter neer zet. Stallone zelf is wat dat betreft het slechtst van allen, manman. die kerel kan echt geen emotie acteren. Wanneer de scenes tussen het geweld door wel intenser waren geweest had de film veel lekkerder wegekeken; nu had ik echt het idee dat die scenes de actie in de weg zaten. Als je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van yeyo

yeyo

Stallone is juist een hele intense acteur, met veel gevoel voor emotie. Maar ik vrees dat hij voor sommigen toch een tikkeltje te subtiel is, naast het feit dat de meesten al geconditioneerd zijn om de naam 'Stallone' met 'slecht acteerwerk' te linken.

avatar van natju

natju

slecht geacteerd

slecht verhaal

slechte special effects

erg voorspelbaar

te langdradige scenes

bij elkaar geraapte 'helden' die denken dat ze niet meer hun best hoeven te doen voor een bovengemiddelde film...

erg jammer dit....

avatar van natju

natju

Davidus schreef:

hahaha, dit kun je niet menen?!?!

natju schreef:

slecht geacteerd

slecht verhaal

slechte special effects

erg voorspelbaar

te langdradige scenes

erg jammer dit....

Zeker op dvd op een crappy beeldscherm met dito geluid gezien?

Drezic schreef:

Soepstengels die meer geven om knalharde actie dan wanstaltig drama, middle of the road stripverfilmingen en flauwe kolderieke humor zoals ik die in jouw top 10 aantref.

Thorak

Ik kan het niet beter verwoorden.

Weer duidelijk iemand die de film NIET in de bioscoop heeft gezien.

avatar van Nomak

Nomak

De dingen die hij opnoemt worden niet beter als je de film in een bioscoop bekijkt.

Al vond ik niet dat er slecht geacteerd werd en dat er langdradige scènes in de film zaten.

Thorak

De intensiteit van de film zeer zeker wel!

avatar van Nomak

Nomak

Kan, maar hij heeft het over zaken als acteerprestaties, voorspelbaarheid, verhaal en special effects. En die worden echt niet beter op een groot scherm.

Vooral die special effects konden veel en veel beter.

Nomak schreef:

Ik vrees dat hij met de langdradige scenes ook de actiescenes bedoeld.... Voorspelbaarheid doet er niet toe bij een film als dit en acteerprestaties zijn prima. Ze moeten allemaal een lompe actieheld voorstellen, zou niet weten hoe je daar beter invulling asn kan geven. En als je niet van actie houdt heeft de film je weinig anders te bieden, maar dan vraag ik me toch wel een beetje af waarom je deze kijkt.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Tsja, het is al eerder genoemd. Maar deze film is als een soepje gebrouwen. Spierballetje hier, oneliner daar. Snufje vechtsport en een paar teentjes wapengekletter. Alleen zijn al deze ingrediënten ver over de datum. Jezus, wat een stelletje volgespoten Benidorm Bastards. Ze zijn allemaal zo stram dat de gevechtscènes alleen maar bestaan uit snel gemonteerde foto's. Ik zie nergens een bejaarde dikzak met een driedubbele, achterwaartse, flik flak een schurk uitschakelen. Maar zoals anderen al opperden, ik moet misschien de film nog een paar keer bekijken om al die details te ontdekken. Deze film zit zo ontzettend vol met gevoel en intelligentie oplossingen, dat zie je echt niet in vijf keer kijken. Ik hou overigens best van aktie-films, maar ze moeten geen smurfen als dodelijke en meedogenloze monsters gaan verkopen