Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
SnakeDoc
Eergisteren met grote verwachtingen naar de bios gegaan.
Cast is natuurlijk fenomenaal te noemen, dus ik had er zin in!
Na anderhalf uur ging ik voldaan maar toch ook wat teleurgesteld de bios weer uit.
Het was mij wat teveel 'verstand op nul en lomp schieten'
Ik had zelf graag wat meer verhaal gezien.
Ik heb me overigens ook kapot lopen ergeren aan dhr. Lundgren (die voor mij en mijn maat sinds kort het leven door gaat als 'Icarus'.
Die kerel kan echt niet acteren. Verschrikkelijk!
Ook jammer dat Bruce Willis in deze film niet een iets grotere rol kreeg toegewezen.
Positief was Jason Statham die ik de laatste tijd sowieso niet kan betrappen op slecht werk.
De negeroide personage met dat enorme geweer was een briljante scene. Heb me helemaal kapot gelachen in de bios en velen met mij!
Een redelijke film dus maar absoluut geen topper (zoals verwacht).
Daarom (voorlopig) 3 degelijke sterren!
tomola
Lijkt me uberhaupt niet zo verstandig om "the expendables" met "crash"en 'inception"te vergelijken.
"the expendables" heeft zeer weinig diepgang en een te simpel verhaallijn.
Laten we eerlijk zijn, al voor de film begint weten we allemaal hoe het af gaat lopen.
Wat deze film nog redelijk doet scoren is de constante actie.
Maar zoals ik al zei, uiteindelijk gaat deze film rond de 3,5 blijven hangen..en zonder de overkill aan bekende acteurs zou dat nog 0,5 lager zijn geweest.
finalman
Ik was wat teleurgesteld toen de film gedaan was.
mijn belangrijkste minpunten:
-Als men iemand neerknalt, dat bloed is zoooo nep (lelijke computereffect trouwens, daar stoorde ik me erg aan!)
-Op den duur, begon ik dat constant schieten moe te worden. Geef me liever keiharde geknok
-Eric Roberts of de generaal waren niet 'evil' genoeg
goeie punten:
-de muziek en deuntjes in de film
-Stallone die ultra-fit is in deze film (en dat voor een 64-jarige (!)
-De rijke cast
-Het verhaal van Mickey Rourke met dat meisje
-het leger met hun beschilderde gezicht (cool!)
Uit nostalgie voor een reeks actiehelden, geef ik 3,5 punten.
Ik verwacht echter wel dat de cijfers op imdb en moviemeter naar beneden zullen zakken. (is voor mij echt iets te hoog)
GuyB
@ iedereen: stop aub eens met over verhaal te praten, dat woord zou niet te vinden mogen zijn in jullie recensies.
Bottleneck
Gelukkig heeft het nog wel een flinke portie diepgang om het verhaal te compenseren
startkabels
Als twee films nu met extreem conventioneel geschoten zijn zijn het wel Crash en Inception.... Maar Camerawerk en montage is niet het enige waar je geen kaas van gegeten hebt.
Zou niet weten wat er mis is met het camerawerk in Inception. Wie geen kaas heeft gegeten van camerawerk en montage is Sylvester Stalone (regisseur Expendables)
Oh en kijken naar onze vriend hier: http://i38.tinypic.com/2dc607n.jpg.
Verder sla je in vrijwel elke alinea de plank mis. En als je het erg vind als Stallone zijn shirt uittrekt, snap ik al helemaal niet waarom je hierheen bent gegaan.... Maar gelukkig heeft Stallone niet geprobeerd een film te maken voor de massa die Inception mooi vind, dan was het een heel suf filmpje geworden Waarin eerst iedereen van een backstory werd voorzien en het plan heel erg duidelijk zou worden uitgelegd.
Hier sla je zelf de pank compleet mis. Dus jij gaat naar The Expandables omdat je geilt op de blote bast van Stalone? En Stalone had beter wat meer naar Inception kunnen kijken die een veel origineler is en een veel intelligenter plot heeft.
Het verhaal in The Expandables is maar bijzaak. Stalone wilt gewoon oorlogje spelen.
Kunnen mensen die niets met actiefilms hebben, niet op de hoge score afgaan en hier gewoon lekker wegblijven, hoef ik tenminste niet op van die domme recensies te reageren...
Dit kan ik ook tegen jou zeggen over Inception
[ Wie geen kaas heeft gegeten van camerawerk en montage is Sylvester Stalone (regisseur Expendables)

Verder ga ik er maar niet op in. Een vaktechnische discussie is met jou niet te voeren als je schrijft dat een van de grootste actieregisseurs van deze tijd geen verstand heeft van camerawerk en montage.
Kijk over smaak valt niet te twisten, maar over vakkennis en vakmanschap wel. Als het echt zo slecht was zou de film ook niet zo hoog scoren bij de genrefans.
Hier sla je zelf de pank compleet mis. Dus jij gaat naar The Expandables omdat je geilt op de blote bast van Stalone? En "geen film voor de massa"? Nou als je iets moet vinden van The Expandables dan is het wel een film voor de massa, anders dan Inception die veel origineler is en een veel intelligenter plot heeft.
Ik schreef 'voor de massa die Inception mooi vindt', dat is een hele andere club dan de massa actiefans waar deze film zich op richt.
En ja, Stallone moet natuurlijk zijn shirt uit doen, dat heet nostalgie.
Oorlogje spelen!
Dit kan ik ook tegen jou zeggen over Inception
Maar ik heb wel wat met thrillers en heist films, helaas is Inception geen goede. Kon ik ook niet van te voren weten.
startkabels
Stalone heeft geen verstand hoor?
Ik heb The Expandables 3 sterren gegeven, voor een actiefilm is hij niet slecht. Ik hou gewoon niet van simpele films waar je je verstand niet bij hoeft te gebruiken.
Heb ik al verbeterd.
Inception is een Sciencefiction/thriller. De heist is meer bijzaak.
Pacino88
Logisch, maar dan vraag je je toch af waarom dit soort mensen zo snel mogelijk naar de bioscoop rennen om de film te kunnen zien. Ze weten toch op voorhand al wat ze kunnen verwachten.
Wist wat ik kon verwachten. Helaas was het nog slechter. Nergens echt gevatte one-liners opgemerkt, en de acteurs zijn echt expendable. Doen ze wel de titel eer aan, natuurlijk. Dan over de montage...echt zeer matig. Werkt echt niet, dit chaotische geswitch tussen 8 gevechten.
Samen met het standaard Statham verhaaltje (je wist gewoon dat die vriend neer ging later in de film) en de overbodige monoloog van Rourke valt er weinig goeds te zeggen.
Paar mini pluspuntjes:
Stallone die met een of ander automatisch pistool 3 keer zo snel als het licht doorlaadt,.
De neger met de shotgun op het einde, haalde gelukkig de aandacht van de waardeloze montages. Die lijken die naar links of rechts vlogen, dit was wel het bioscoop moment.
En wat had ik dan verwacht? Een film als Rambo 4! Hiermee heeft Stallone me echt verrast en de 80's echt terug gebracht. Geen tijd voor onzin en echte actie scenes.
stephan73
Met mijn hernieuwede interesse in jaren '80 actiefilms, moest is The Expendables gewoon op het grote scherm zien.
De hele film door was het gewoon een goede film, maar op één of andere wijze pakte hij me niet. Dat was tot het gevecht tussen Dolph Lundgren en Jet Li, want daarna werd het een heerlijke film.
Fantastische ontploffingen, harde actie en een geniale casting zorgen dat dit inderdaad een perfecte ode aan de jaren '80 wordt.
Ik krijg gewoon zin om al mijn jaren '80 actiefilms weer op te zetten en te genieten van de good old times!
Stallone is natuurlijk cool, net zoals Statham, maar de uitblinkers in deze film zijn voor mij Lundgren en Roberts. Heerlijk om hen weer eens op het grote scherm te kunnen zien!
The Expendables is fantastische popcorn vermaak.
SnakeDoc
O Sorry!
Inception is een Sciencefiction/thriller. De heist is meer bijzaak.
Volgens mij is de heist met de bijbehorende actie hoofdzaak. (De hele film gaat toch over een inbraak actie, enkel het terrein is een droom, maar als die droom er weer net zo uitziet als de echte wereld, hou je gewoon een heistfilm over)
'Science' komt er al helemaal niet in voor (OK, het aansluiten van wat draadjes). Fiction is het natuurlijk wel.
Lennert
Maar Reinbo, vind je dan ook niet dat de montage in een aantal vechtscenes wat tekort schoot? Ik sta verder aan de kant van de liefhebbers, maar dit was voor mij echt een reden om de film niet te prijzen als beste actiefilm ooit.
Natuurlijk kan de montage altijd beter, maar ik vond de montage juist prima. Lekker snel, zo hoort dat bij actie. Ik ben ook fan van Michael Bay's werk. Daarvan vinden sommigen het ook te chaotisch. Ik hou er wel van. Op die manier blijft er ook bij een tweede kijkbeurt nog genoeg te ontdekken. Moet ook zeggen dat ik het bij de tweede kijkbeurt een stuk minder onoverzichtelijk vond. Ik zie dat als een pré, het hoeft allemaal niet in makkelijk te volgen totaalshotjes gebracht te worden.
Beste actiefilm ooit vind ik het ook (net) niet, heb Hard-Boiled in mijn top 10 laten staan.
startkabels
Die inbraakactie is bijzaak, het gaat om het personage van DiCaprio en zijn vrouw.
Het science gedeelte zit in het feit dat er in iemands onderbewustzijn wordt ingebroken met behulp van technologie. Er zit niet superveel science in, maar dat doet niet af aan het feit dat dit gewoon SF is
Lennert
Dat zal wel een kwestie van smaak zijn, maar ik ga hem sowieso nog een tweede keer zien om er achter te komen of het me dan nog steeds zo stoort. De film blijft een genot in ieder geval!
tomvanhal
De film was redelijk. Alleen is het gewoon een rambo in het kwadraat. arnold schwarzenegger zegt 2 zinnen, bruce willis 4, en dat was hun rol in de film. Echt zonde. Mickey rourke zegt een zin of 12 en dan houd het ook op. Dolph Lundgren is vergeten dat hij ooit een acteur is geweest. Sylvester Stallone is saai , pluspunten gaan naar the big black man, en Jason Statham. Jetli deed het ook goed.
Diepgang in het verhaal ontbreekt zeeer zeker. T was eigelnlijk niet eens een verhaal. Als je van rondfladderende lichaamsdelen en messen houd, en wat granaatjes ala Arnold schwarzeneggers "Commando" die ook een leger uitroeit, moet je hem lekker gaan kijken!
John Lee Hooker
Gelukkig, er zijn toch mensen die 2,5-3-3,5 sterren geven. Heerlijk om die commentaren te lezen.
En de man boven me... je verhaal lijkt aardig negatief maar toch vier sterren ( voor de cast? )?
finalman
ZO kritisch over de acteurs en verhaal, en een 4* geven? Sorry maar het klopt precies niet, vind ik.
Aernout
Ik denk dat elke standaard actie film met deze 'helden' goed zou scoren bij het publiek wat actie leuk vind.
Aernout
Ik mag toch hopen dat je Stallone beter vind als regisseur dan Bay
Naomi Watts
je verhaal lijkt aardig negatief maar toch vier sterren ( voor de cast? )?
Beoordeling en review lijken echt ver van elkaar te staan inderdaad.
John Lee Hooker
Je moet toch objectief blijven. De achtergrond van de acteurs doet er toch niet toe? Het gaat erom wat ze hier neer zetten en dat is niet denderend goed.
yeyo
Maar films zoals The Matrix Revolutions, die hun gebrek aan inhoud proberen te verschuilen achter een zondvloed van pseudo-filosofisch geneuzel, vind je dan weer geweldig? Geef mij dan toch maar een pretentieloze film als The Expendables hoor!
Aernout
(en wat gebeurt in de bioscoop?)..
[Scene waar Arnold die deur van de kerk opent en naar Sylvester en Bruce loopt]
.. Menigte wordt gek en gaat joelen.
[film afgelopen]
Toch nog tof dat Arnold er in zat!
chevy93
De romance tussen Carpenter en Statham vond ik juist best wel vernieuwend. Ik ben blijkbaar de enige die dat vindt maar goed. Die basketball court scene is toch wel een hoogtepunt van de film.
Wat is er precies vernieuwend aan als ik vragen mag?
Love-interests zitten altijd al in films.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988