Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Thorak
@Reinbo, welke bioscopen kun je me in Rotterdam aanraden? Die hier in Zoetermeer is gewoon ruk.
De nieuwe in Den Haag bij het Spui moet ook goed zijn. Iemand daar al ervaring mee?
Shit, de film gaat hier vrijdagavond draaien en ook de zaterdag een dag later volgens het filmschema. Beide dagen kan ik niet
Ikzelf vind Cinerama de mooiste bios, omdat het nog een oude gezellige bioscoop is.
Voor de beste zalen (stoelen) en projecties moet je bij Pathe zijn. Die op het Schouwburgplein heeft de twee grootste zalen (1 & 5), bij de Kuip de meeste zalen. Wel onpersoonlijk, maar ach, het gaat om de film.
Binnenkort gaat het geheel vernieuwde Venster open op de Kop van Zuid, een Arthouse waar ik hoge verwachtingen van heb.
Thorak
Ik ga maar een een keer een rondje Rotterdamse bioscopen doen denk ik
Het gaat uiteraard voornamelijk om de film als je naar de bioscoop gaat, maar een ouderetse gezellige bioscoop kan zeker voor een avondje uit ook leuk zijn.
ZO heb ik toentertijd Trainspotting in een hele ouderwetse bioscoop in Hilversum gezien, nog met monogeluid dat van voor uit de zaal kwam en losse stoelen in een zaal waarvan de vloer netjes waterpas lag. Dat geeft een bioscoop bezoek toch ok wel iets bijzonders en ouderwets. Leuk om een keer mee te maken maar niet voor de geweldigere film ervaring geschikt.
Bottleneck
Het heeft zn charme, maar daarmee ook wel rotstoelen en slecht geluid
En ze verkopen er geen Kilkenny!!
Maar wel sterke drank.
Krijg je eerst een haarkleur commercial voor dames te zien.... midden in de doelgroep
Q Jones
Wow ik kan na dat gezien te hebben niet meer wachten. komt trouwens toch aardig in dde beurt van rambo qua actie, tenminste die scene
lykathea
Vandaag gezien, en tja, er valt eigenlijk heel weinig te zeggen. Het is simpel weg alles wat je ervan kan verwachten, plus nog wat extra's - in de vorm van een geweldige psycho Dolph Lundgren en heerlijke actie van Terry Crews.
Quentin
Zie trouwens net dat de film toch 'rated R' is ipv. PG-13 (wat eerder de bedoeling was van de producenten), beloofd veel goeds!
geweldige psycho Dolph Lundgren
Dat klink geweldig.
AC1
Ik vraag me af of onze hedendaagse jonkies eigenlijk wel iets hebben aan de oude actiesterren van de jaren '80. Stallone en Schwarzenegger, die passen toch niet meer in deze tijd?
JacoBaco
Het was en is verstandig van Sly om Jason Statham erin te stoppen. Hij is momenteel zo'n beetje de grote actieheld. Al goed genoeg voor de jonkies denk ik. Statham speelt natuurlijk ook alweer 10 jaar actierollen, maar hij is erg in beeld op het moment. En voor mensen die in de jaren 80 al actiefilms keken, is dit een verademing. Iedereen komt aan zijn trekken.
Idd. Nu is het een film voor het hele gezin.
Nochtans kan je toch geen echte actiefilm met een verzameling van klassieke actie-acteurs maken zonder die 2. Tenzij je Chuck Norris nog eens boven haalt.
JacoBaco
Stallone en Schwarzenegger kunnen het hoge coolheid gehalte van Chuck gewoon niet aan.
chevy93
Beetje een matig gemiddelde na 7 stemmen. Ik had deze minimaal op 4,5* verwacht.
JacoBaco
Reinbo en ik moeten de film ook nog kijken hè. En wij geven beide (mogelijk) 5,0* !
Er zullen nog wel klassieke actieacteurs zijn waar liefhebbers van zijn. Denk aan Jackie Chan, Van Damme, Rutger Hauer, Vin Diesel of Steven Seagal.
lykathea
Dat klink geweldig.
Misschien valt het pas op na de tweede keer voor de meeste kijkers, maar wat een fantastisch karakter heeft hij zeg. Je zal genieten, geloof me!
@Pegasus:
Uiteraard. Jackie Chan was al volop actief in de jaren 70. Van Damme kreeg een rol aangeboden, maar heeft geweigerd. Ruther Hauer?? Hmm... Vin Diesel zie ik niet zo als klassieke actieheld en Steven Seagal moet gewoon van de Hamburgers afblijven! Ja, ze hebben allemaal zo hun trouwe fans.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988