Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
GuyB
Op de hersenloze commentaarzone van YouTube kon ik toch iets vinden met een vleugje waarheid in.
"this movie will make up for every sex and the city film/episode, the twilight "saga" and every bad romantic comedy.
EVERY ONE OF US IS EXPEND-A-BLE"
Ceeda7
Van die 2 stemmen is er 1 al absoluut niet serieus te nemen, wer zo iemand die overal 5* voor geeft, zelfs voor 2012 Doomsday...
Ik zeg bannen die mensen!
Tjah iemand bannen voor zijn stemgedrag is redelijk streng. Maar de vraag of hij wel degelijk de film heeft gezien, is de essentie.
Justinw
EVERY ONE OF US IS EXPEND-A-BLE"
Amen To That
Jaren 80s actie is vaak een mannetje dat met een geweer schiet maar niks lijkt te raken. Zitten ook best leuke filmpjes tussen af en toe, maar met die oude actiehelden zelf heb ik maar weinig.
Heeft ook denk ik alles te maken met welke helden je in je pubertijd werd voorgeschoteld. Ik ben een kind van Sly & Arnold.
Harry says:
THE EXPENDABLES is a testicular masterpiece of manish awesomery!!!
Bron: Aintitcool.com
(Nu is Harry wel vaker overenthousiast.... )
Lees anders ook een hoop negatieve berichten, helaas.
Tja, het is vast ook niet voor iedereen bedoeld. Rambo 4 werd ook slecht ontvangen en dat was een motherfuckin' meesterwerk.
ASman
Meest geloofwaardige review die je voor dit soort type film kan hebben :
The Arrow zijn hilarische stijl is weer een fantastische bonus
"shit started to go down like Adam Lambert in a sea of cocks."
x1000
FunkStarr
- 1928 berichten
Hahah me too! ben het wat beteft de discussie over 80's 90's actiefilms en de hedendaagse wel degelijk met mijn vriend Reinbo eens. Statham is dan nog wel cool, maar heeft inderdaad nog geen enkel legendarisch personage neergezet. De enige actiefilm van de laatste jaren die ik echt goed vind is Taken.
Q Jones
Shoot Em Up is ook echt heel goed, vernieuwend en lekker over de top een geweldige actie film, en jullie vergeten Die Hard 4 natuurlijk ook al een heerlijke actie film zoals vanouds
Quentin
"shit started to go down like Adam Lambert in a sea of cocks."

"My balls actually got bigger after watching this one"
FunkStarr
- 1928 berichten
Dat is grappig dat je daarover begint, want ik vond Die Hard 4 na 1 keer gezien te hebben ook geweldig, maar heb hem laatst herzien en was toch al een stuk minder (kwam misschien ook door de belabberde kwaliteit van de tv). Shoot em Up heb ik eerlijk gezegd niet gezien, maar over the top hoeft wat mij betreft niet altijd positief te zijn, in het geval van een Wanted vind ik het zelfs vreselijk. Echt te belachelijk om naar te kijken, een beetje over the top heb ik geen problemen mee maar het moet wel leuk blijven.
paul83
Hm, metacritic stroomt nog niet echt over van de positieve reviews. Ach, zoals iemand al eerder zei, Rambo was ook vet....
Q Jones
Wanted vond ik persoonlijk ook minder, maar Shoot em Up was echt over de top. geweldig gewoon, het kan allemaal niet maar het zit gewoon fantastisch in elkaar. Als je niet van over de top houd zou ik hem niet aanraden, maar het is wel een super coole actie film. Ik zal Die Hard snel weer eens herzien maar ik denk niet dat ik je mening deel want ik vond het gewoon een geweldige film evenalas heel de reeks
jeroen65
Vanochtend gezien tijdens een speciale voorstelling.
Ik moet zeggen dat de film beter is dan ik had verwacht. Er zitten een aantal mooie en bloederige actiescenes in. De dialogen zijn echter soms wel hilarisch slecht, hoewel er ook wel weer een paar geniale one-liners in de film zitten. Je moet niet naar de film gaan voor een specifieke acteur, want hoe groot hun naam ook op de poster staat... sommige komen in de film misschien hoogstens een minuutje of twee voor. Normaal irriteer ik me nogal snel aan Stallone, maar in deze film vond ik hem uitstekend. Ook Statham doet het erg goed. Toch blijft de man van de film voor mij toch Rourke. Hoewel hij niet heel veel in de film voorkomt, speelt hij (zoals altijd) fantastisch. Opzich is de film al een toppertje naar mijn mening, maar het feit dat al deze helden in een film zitten is dan nog ff de kers op de taart. Binnekort (als de film echt uit is) nog maar eens in de bioscoop bekijken.
*4,5
En welke speciale voorstelling mag dat dan zijn?
jeroen65
Hehe, ik ben al vrij snel een easy pleaser, en neem daarentegen ook nooit echt de moeite om de slechte films hier te beoordelen. Vandaar dat ik eigenlijk vrijwel alleen films die ik leuk vind heb beoordeeld hier.
Maar ik raad deze film wel aan. Qua actiescenes gewoon meer dan top. Dialogen konden beter. Paar leuke one-liners en voor de rest geweldige acteurs. En Statham met zijn geniale mes worpen. Ik ga volgende keer eens tellen hoeveel het er wel niet waren.
Ik kan niet wachten om de film weer te zien!
Personeelsvoorstelling. Ik werk bij een bioscoop..;)
Altijd lastig te bepalen of dit nu verzonnen is of niet, maar het komt overtuigend genoeg over. Mazzelaar, had deze graag al willen zien. Nja, binnenkort is het zover!
Pfffff recensies..... Ik blijf hier een weekje weg. Wil het liefst niets horen voordat ik hetzelf gezien heb.
4,5 is in ieder geval een aardige start, verwacht zelf eigenlijk een 4* met groeipotential.
JacoBaco
Ik kan niet wachten om de film weer te zien!
Ok, maar ik schrik altijd een beetje als ik zie dat mensen AVP 4,0 sterren geven.
Maar ik verwacht ook een goede film en hij duurt 99 minuten?Waarschijnlijk zit de film vanavond of volgende week dinsdag in de sneak preview!
Ik ga ze lekker wel lezen. Het plot past toch op een bierviltje, dus veel verraden kunnen recensies toch niet
Ik hoop wel dat Arnold bij zijn paar minuten durende scene ''I'll be back!'' zegt als hij vertrekt
Zou wel een classic zijn!
13 aug ook in Pathe De Kuip, wellicht dat ik daar heen ga....
Thorak
De Kuip, hmmm eens even zien of ik iemand met een auto mee kan zien te krijgen
Zoetermeer>Rotterdam is goed te doen
Aan de andere kant, een weekje langer wachten moet ook nog wel lukken denk (hoop) ik....
Ik had liever Schouwburgplein gehad, dat is op loopafstand.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988