Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 9 oktober 1997
Bekijk via Disney+
Plot Air Force One
"Five miles up, The President of The United States is waging war on terrorism. Face to face."
Aan boord van het zwaarst bewaakte vliegtuig ter wereld - het presidentiële toestel - is president Marshall samen met zijn vrouw, dochter en een legertje topambtenaren op weg naar huis. Ze zijn nog maar net opgestegen of het vliegtuig wordt gekaapt door radicale communisten onder leiding van de meedogenloze terrorist Korshunov. Als de gevangen genomen dictator van zijn land niet vrijgelaten wordt, zal Korshunov de passagiers één voor één vermoorden. De best beveiligde man ter wereld moet nu zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van iedereen aan boord én voor de toekomst van een vrije wereld.
- Trailer (YouTube)
- Air Force One (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
National Security Advisor Jack Doherty
sofripa
The president saves the day....Realistisch gegeven
. Lekker vaderlandslievend ook
. Affijn, als je deze hobbels neemt hoef je geen beroerde avond te hebben. Ford is redelijk goede doen, Oldman is weer heerlijk als foute baas. 3 sterren
o0Timmy0o
The president saves the day....Realistisch gegeven
. Lekker vaderlandslievend ook
Deze film neemt zich super serieus en slaagt daar met vlagen in. Het is niet zozeer dat het realistisch is, maar daarom kan het nog wel zo lijken.
De realistische reacties van mensen op het vliegtuig samen met het uiterst goeie acteer werk van alle sleutelfiguren in de film zorgen voor een zeer geslaagde film.
Een van de eerste films die ik ooit zag en daarmee ook gelijk 1 van de beste actie/thriller films uit mijn leven.
puckb96
1 keer op tv gezien en daarna nooit meer. En toch vond ik deze film fantastisch! Ten eerste Harrison Ford speelt een zeer goede en excentrieke president!
Wolfgang Peterson heeft ook een zeer spannende film gemaakt. Dit is nou echt van die thrillers die we nog wat vaker moeten zien.
ExXxtreme
Dan raad ik je aan heat ofzo eens te zien. Want ik zou deze toch eerder een standaard 13 in een dozijn actiefilm noemen. Het verhaal is middelmatig, het camerawerk ook. De acteerprestaties waren nog wel goed voor zover ik het mij herinner (het is al even geleden dat ik deze film gezien heb; daarom zal ik hem ook maar geen rating geven.)
Yakolev
How the hell did they get Air Force One?
Harrison Ford doet weer zijn ding in een uiterst spannende actiefilm. Air Force One is een goede actie thriller met een op zich origineel verhaal. De film kent uiteraard een aantal fouten maar in een actie film is dit kaliber is het vrij snel vergeven.
De cast doet het prima en lijkt een realistische indruk af te geven van hoe mensen zich in zo'n situatie handelen. Natuurlijk zijn hier ook dan wel wat uitzonderingen te noemen maar nergens wordt er gelukkig storend over geacteerd.
Toch wel een goede film op het weekend mee af te sluiten.
filmliefhebber92
Is dit die film waarin Steven Seagal maar een klein rolletje had op het begin? Ik meende dat hij samen met Harrison Ford in een film zat en dat er iets met vliegtuigen was, maar ik kan me deze niet zo goed herinneren.
KILLERBEE99
Wel een leuke film, een ding viel me op ik weet niet of ik het goed gezien heb... Als de president die kabel door snijdt, kun je links boven in beeld iemand zien staan (die daar niet thuis hoort, je ziet alleen wat haar Maar zoals ik zei weet ik niet of ik het goed gezien heb...
Movie Jim
Het verhaal wat achter deze film zit is grappig. Harrison Ford speelt een president dat is toch erg grappig vind ik. Want ik heb nooit een president zich vechtend en schietend door een vliegtuig zien gaan
alleen al omdat het een gijzeling is. Mijn cijfer voor deze film is een 4,0. Waarom? omdat ik het zo grappig vind de verhaalijn. Harrison Ford als een president
en hij gaat oorlog maken door de gijzeling. This is just great.
. Oh ja en ik heb ergens een reactie op. Steven Seagal was samen met Kurt Russell in Executive Decision te zien. [edit mod: spoiler voor Executive Decision verwijderd]
mnrk
Een lekkere actie film van Wolfgang Petersen...
De actie in deze film is goed en Air Force One ziet er ook zeer goed uit.
Maar het is het acteerwerk van Harrison Ford en Gary Oldman wat de film alleen maar beter maakt.
Voor de rest is dit gewoon een film om lekker naar te kijken....
Dennissssss
Woow wat een lage waardering voor deze film?!
Ik vind het een goede film, spannend, geloofwaardig, goed einde.
Special effects zijn niet geweldig, maar de film is ook uit 1997...
Ik ben ook wel een fan van Harrison Ford!
Als je van dit genre houdt is dit een aanrader!
Ik vind het een goede film, spannend, geloofwaardig, ..
Geloofwaardig
Dat kun je toch niet menen
Zie je Barack Obama of een andere president ooit zoiets doen !
Geloofwaardig
Dat kun je toch niet menen
Zie je Barack Obama of een andere president ooit zoiets doen !
Blijkbaar heb je de film niet goed gekeken want deze president (Harrison Ford) is een veteraan!
En welke Amerikaanse president is ooit veteraan geweest ? Er zijn genoeg presidenten die vroeger in het leger hebben gezeten maar dan nog is dit totaal geen realistische film. Dit is gewoon een staaltje van Amerikaanse propaganda die zich wel lekker wegkeek.
Dennissssss
Het gaat er toch om wat er in die film gebeurd? In die film is de president veteraan en wat doet hij nou eigenlijk voor ongeloofwaardigs? Hij krijgt juist meerdere keren een pak slaag!
Vergeleken met de ongeloofwaardigheid van andere films, vind ik het bij deze opvallend meevallen. Alleen het eind, met dat evacueren.
Dan hadden ze ook net zo goed Sylvester Stallone als president kunnen kiezen
Die vind ik realistischer als veteraan als Harrison Ford.
Maar goed deze film is natuurlijk ook niet echt bedoeld als realistisch maar als gewoon entertainment (actie) en daar is deze film wel in geslaagd.
Akron777
Wederom een sterke film van Ford. Niet zijn beste, maar deze mag er zeker wezen.
libra666
Gisteren nog eens bekeken, niet erg realistische film ( Een president als actie-held) alhoewel hij een militair verleden had als helicopterpiloot. Toch wist hij me steeds te boeien en waren de actie scenes goed voor een al wat oudere film, ook een goede Harisson Ford.
DonPeliculón
Vooruit, het is lang niet altijd even geloofwaardig en wat te pro-Amerikaans, maar Air Force One is gewoon een vermakelijke actiethriller. Door de constante veranderingen in de situatie blijft de film boeien en er zijn genoeg drama- en spanningselementen aanwezig. De cast is degelijk onder aanvoering van een voortreffelijke Gary Oldman als de leider van de vliegtuigkapers en ook zijn tegenspeler Harrison Ford doet het als de president van de Verenigde Staten naar behoren. Leuk om een keer te zien.
Get off my plane!
Gister eens een keertje herzien. Dit was nou een film die ik vroeger regelmatig op tv keek vanwege de actie en een stoere Harrison Ford. Tegenwoordig maakt de film wat minder indruk. Het is allemaal wat voorspelbaar en ongeloofwaardig en vooral veel te pro-Amerika. Amerika is goed, Amerika doet alles goed en Amerika faalt niet. Daar komt het op neer. Blergh. Maar als je door die onzin heen prikt dan is het nog best een vermakelijke actiefilm dat zich sowieso op een gave locatie afspeelt: Air Force One. Dat is toch wel een machtig vliegtuig zeg! Naast Ford doet Gary Oldman het ook prima als kaper. De film duurt wel te lang. Typisch een verhaaltje wat in 90 minuten gestopt had moeten worden. Ik verlaag mijn cijfer wel met een halfje, maar het is nu nog wel 3* waard.
DragQueen
Redelijk onderhoudend, maar de film neemt zichzelf te serieus. Met de actie en spanning zit het verder wel goed. Al is de geloofwaardigheid ver te zoeken. Ford zit wel lekker in zijn rol, en de rol van Oldman is een pluspunt voor de film. 2,5 Ster.
jna blauw
Redelijk goede film, wel een beetje onrealistisch maar over het algemeen zit ie goed in elkaar!
Beertje45
vond deze film bij de eerste kennismaking super: wederom een sterk akterende Ford, boef Oldman lekker bad to the bone en veel aktie. Bij het herbekijken was er wel één ding dat me enorm stoorde. het stroperige patriotisme doorheen de film. toch een stevige aktieknaller
Tarkus
Het is zeker niet de eerste keer dat ik deze film zie, en ik vind het nu nog steeds ene zeer goede film.
Puike actiescènes, prima vertolkingen door een prachtige cast.
En voor de tijd goede special effects.
2 Uur spanning en actie, wat moet je meer hebben.
DDT
Ik heb deze gisteren herzien,was lang geleden.En ja ik vond het nog steeds een leuk filmke om es op een avondje te zien...ondanks sommigen die deze film afbreken Theunissen bv

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Black Hawk Down

Basic Instinct
Thriller / Mystery, 1992

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
gevangeniscorruptiewashington dcjournalistthe white housepresident van de verenigde statenterroristoorlogsveteraangijzelaarultimatum politiekhostage-takingair force one airplane hijackingaerial combatsamenzweringmid air collision heroismvuurgevechtfighter airplane secret servicehand to hand combatnegotiationpolitical prisoner