• 9.373.666 stemmen

Releasedatum: 9 oktober 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Air Force One

"Five miles up, The President of The United States is waging war on terrorism. Face to face."

Aan boord van het zwaarst bewaakte vliegtuig ter wereld - het presidentiële toestel - is president Marshall samen met zijn vrouw, dochter en een legertje topambtenaren op weg naar huis. Ze zijn nog maar net opgestegen of het vliegtuig wordt gekaapt door radicale communisten onder leiding van de meedogenloze terrorist Korshunov. Als de gevangen genomen dictator van zijn land niet vrijgelaten wordt, zal Korshunov de passagiers één voor één vermoorden. De best beveiligde man ter wereld moet nu zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van iedereen aan boord én voor de toekomst van een vrije wereld.

President James Marshall

Defense Secretary Walter Dean

National Security Advisor Jack Doherty

avatar van treinstel

treinstel

Spannende film, die je geen moment verveelt.

Het verhaal is onwaarschijnlijk maar je moet deze film zien als entertainment, maar dan van de bovenste plank.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film is best wel cool .

goede cast , goede actie en avontuur.

spannende en avondvullende zaterdagavond-film

echt een geweldige re-make van de echte air force one

ik geef 4.0

avatar van killzone

killzone

Een spannende film van Wolfgang Petersen, ik vind deze film eigenlijk beter dan zijn succesvolle Perfect Storm.

Qua spanning top en top!, qua cast prima en qua sfeer heerlijk!

Kortom, één van Harrison Fords evenarende films sinds Star Wars en Indiana Jones-films

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Op zich een redelijk actiefilmpje om eens een keer te zien. De film verzaakt niet in ellenlange onnodige dialogen en blijft dus constant boeien.

Helaas is het scenario wel weer erg voorspelbaar en riekt het wel weer naar een bepaald Amerkanisme. Maar dat is vaak met films die over Amerikaanse presidenten gaan. Geen kwaad woord over de president, nee de terroristen zijn onsympathiek. Een wat eenzijdig beeld dus. 3*

avatar van waidman

waidman

Gisteravond op de BBC nog eens een keer gezien, een goede actiefilm, maar niets bijzonders. De zoveelste vliegtuigkaping, met als pikant tintje dat de president van de vs gegijzeld is. De actie is goed in beeld gebracht, de luchtopnames zijn spectaculair en de acteerprestaties zijn goed, behalve die van Glen Close, jammer want in haar rol had er zoveel meer ingezeten dan wat zij nu van haar rol maakt. Dat wordt echter gecompenseerd door Oldman, hij is een perfecte schurk. Macy die een kleine rol heef maakt wel indruk. Ford moet wel gaan oppassen dat hij niet te veel verzand in de "Clancy" rollen, hij heeft zoveel meer in zijn mars. AF1 is een leuke film, maar ok niet mer dan dat.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

overtuigende actiefilm!

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Super boeiende film, heel realistisch muv het laatste stuk met de 2 straaljagers/

Jammer dat maar toch een 4

avatar van dje-em

dje-em

prachtige film, uiteraard over the top, maar wie wil er nou niet zo'n president?

avatar van 606

de score is wel erg laag.

voor een erg goede actie film.

vanavond op TV. Hoop dat ie goed is. Ga er zeker voor zitten gezien deze reactie's!

avatar van snip

snip

deze film komt echt te vaak op tv

maar 1x kijken is wel voldoende gewoon een lekkere actie film!!!

avatar van donemans

donemans

ik ga hem ook nog eens bekijken vanavond, voor nu 3,5 redelijke actiefilm.

avatar van Hando

Hando

De film wist me maar matig te boeien. Zoals ik al had verwacht, erg voorspelbaar, echt lopende bandwerk.

Verder brak acteurs, die ook nog eens vreselijk ongeloofwaardige teksten moesten uitspreken. Vooral die dochter van de president spande echt de kroon. My father is a great man Dat kan nooit goed gaan en dat ging ook niet goed.

Af en toe ook vreselijk lelijke special effects, al maakt me dat niet zoveel uit. Uiteindelijk wil ik dit best aanschouwen en kan ik er ook nog wel de charme van inzien. Maar na een klein uurtje begon ik me toch kapot te vervelen.

2 sterren.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg boeiende film. Dat heb ik wel bij de meeste films die zich in een vliegtuig afspelen.

Het verhaal is voorspelbaar, maar doordat er constant wat gebeurt, blijft het wel spannend. Verder waren de makeers wel erg fantasierijk, want sommige scenes zijn wel erg gewild en gemaakt. Het einde zagen we allemaal aankomen, zoals bij meerdere van zulke films (Crticial Decision).

Harrison Ford is een topacteur, hij doet het ook niet slecht, maar met zo een rol kon hij liever een lid van de beveiliging spelen.

Wel zielig dat alweer de Amerikanen de goodguys, de mensen met eergevoel zijn. Tja, ik lette er niet te veel op, het is maar een film, een erg vermakelijke ook.

avatar van donemans

donemans

mee eens.

het ligt er veel te dik op dat de president een grote held is en na een tijdje gaat dat nogal vervelen, vooral als hij ff enkele minuten achter een vliegtuig bungelt

dat werd voor mij dus nogal storend

verlaagd 3.0

avatar van Th.H.Kelder

Th.H.Kelder

Erg Spannende

film ik heb me van begin tot het einde niet verveeld

van mij een 5*

avatar van Joshhartnettfan.

Joshhartnettfan.

Te gekke film. Vind ik meestal van films in een vliegtuig en films met kapingen! Harrison Frod doet het weer geweldig!

avatar van prutnek

prutnek

die patriottistische one-liners geweldig

zo tenenkrommend fout dat ze gewoon leuk worden

avatar van Johan311

Johan311

weer een van de vele standaard actie films.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

prutnek schreef:

die patriottistische one-liners geweldig

zo tenenkrommend fout dat ze gewoon leuk worden

ja zoals : " Get off my plane ! "

deze is super goed.

avatar van prutnek

prutnek

of als ie die draden moet doorknippen,I trust u red white and blue

verschrikkelijk gewoon

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een aardige actie film maar niet meer dan dat. Ikzelf vond het allemaal een beetje overdreven en er zat wel een heel amerikaans tintje aan ( jammer ). Beeld was goed en het geluid was ook prima maar voor mij niet meer dan 3*.

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

hele goeie film.

heel spanned.

niet voorspelbaar.

een 4.5

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Uiterst onderhoudend en bij momenten spannend vertier, al staat 'Air Force One' evenzeer bol van de karikaturale acteerprestaties (Glenn Close voorop...) en onnodig Amerikaans bombast.

Uiteindelijk stoort het niet echt dat Petersen zich net iets te serieus neemt, maar dat lijkt wel tot gevolg te hebben dat de amusante oneliners zich beperken tot een enkeling: Get off my plane!.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

hartstikke leuke actie film met veel voor mij bekende acteurs, zoals Harisson Ford (Indiana Jones, Star Wars) en Gary Oldman (Harry Potter, Batman begins). Het is nou niet een film om 5 sterren voor te geven, maar toch een vermakelijke actie film!

3.5/4 sterren

(ik heb 3.5 gegeven)

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Goede actie film met een zeer goede Ford. Leuk einde en een boeiend verhaal.

3,5

avatar van Haraldinio

Haraldinio

Beter dan de gemiddelde actie, heel goed wil ik ook niet zeggen maar zeker vermakelijk.

Wel vond ik jammer dat aan het eind niks werd gedaan aan de mensen die zich hebben opgeofferd voor de president (het is een film maar toch, was mooier geweest).

4 sterretjes van mij

avatar van Sportingerke

Sportingerke

treinstel schreef:

Spannende film, die je geen moment verveelt.

Yup, zo onwaarschijnlijk als het groot is, maar dat heeft ook zijn charmes. Verder niets aan te vullen bij de mening van treinstel en ook mijn beoordeling is dezelfde...

avatar van Amazing

Amazing

Redelijk maar zie geen enkele president van de afgelopen 20 jaar dit zou kunnen doen!

avatar van Haraldinio

Haraldinio

K zie Bill Clinton zich daar al een weg uitvechten, lal:P