• 9.373.809 stemmen

Releasedatum: 9 oktober 1997

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Air Force One

"Five miles up, The President of The United States is waging war on terrorism. Face to face."

Aan boord van het zwaarst bewaakte vliegtuig ter wereld - het presidentiële toestel - is president Marshall samen met zijn vrouw, dochter en een legertje topambtenaren op weg naar huis. Ze zijn nog maar net opgestegen of het vliegtuig wordt gekaapt door radicale communisten onder leiding van de meedogenloze terrorist Korshunov. Als de gevangen genomen dictator van zijn land niet vrijgelaten wordt, zal Korshunov de passagiers één voor één vermoorden. De best beveiligde man ter wereld moet nu zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van iedereen aan boord én voor de toekomst van een vrije wereld.

President James Marshall

Major Caldwell

Defense Secretary Walter Dean

National Security Advisor Jack Doherty

Jordy

Flauwe, onwaarschijnlijke, standaard actiefilm. Er zullen wel liefhebbers voor zijn, ik vond het niet veel. 2 sterren.

avatar van neo

neo

super spannende film, die perfect had kunnen wezen die lelijke special effects niet aan het einde zaten.goeie cast en stijlvol geregisseerd door pietersen

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond hem kut en allemaal erg onwaarschijnlijk en kut en naar en poep ook nog.

avatar van dttom

dttom

Stomme Amerikanen!

avatar van You_bastard

You_bastard

Volkomen met Blindfold eens het was weer een poepende Amerikaanse propagenda bullshit film. Gewoon om kotsmisselijk van te worden Bwaaaaaaaaaaaaa !!!

avatar van vic

vic

you bastaard

jij vind alle films een amerikaanse propaganda film

ik geloof jouw niet meer

nee, hij vond Karakter GEEN Amerikaanse propaganda film

of misschien is ie het daar vergeten neer te zetten

avatar van jeroen79

jeroen79

Ben ik het helemaal mee eens. Ik heb hem toen ter tijd in de bios gezien en ik vond hem dus echt helemaal lachen he. Misschien kwam het ook wel door die lekkere zak hamkaas en het flesje bier maar toch denk ik dat ik hem nu nog wel aardig vind. Tsja en dat je gaat zeggen 'kut Amerikanen' dan kan je zelfs Matrix af gaan zeiken want het is immers zo dat de amerikanen altijd de gene zijn die de wereld redden, maar dan moet je ook niet naar Amerikaanse films gaan kijken.

Jordy

mocht je toen wel bier drinken, op je 12e ??

avatar van Lt-zero

Lt-zero

Heerlijke zinsloze actie en i love Gary Oldman.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Kan het me niet helemaal meer herinneren maar vond het destijds wel een goeie actie film... 3,5 sterren.

avatar van jay

jay

die you-bstrd doet me denken aan een gast die vaak vindt dat veel films amerikaanse propaganda zijn. En raad eens ik ben het met hem eens dat deze film een propaganda film is. Ik weet niet hoe goed deze film aangeslagen is in de US maar deze film moest het hebben van amerikaanse trots en dat amerika altijd zal zegevieren en dat zij altijd gelijk hebben en de rest heeft ongelijk.

peace jay

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Het is al een tijd geleden dat ik hem heb gezien, maar ik zal proberen...

Het is zo weer een flauwe actiefilm, waarin Russen de President (van Amerika natuurlijk) proberen te kidnappen. Natuurlijk is de president de held weer en red hij veel mensen. Een afgezaagd, superflauw en onrealistisch verhaal.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ontzettend beroerde, ongeloofwaardige en belachelijke "Die Hard in een vliegtuig". Alleen de erg sterke rol van Gary Oldman maakt deze film een heel klein beetje goed. 1 ster voor deze prul.

avatar van gotti

Wel aardig filmpje (beetje te pro- Amerikaans) met een ontzettende goeie rol van Oldam, maar verschrikkelijk slechte special effects. 2*

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

leuke film maar wel heel nep ik verwacht meer van Harrison Ford en dat kan die ook

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Ik vond it wel een goede film. 3,5*

avatar van shayed

shayed

Matige film die eigenlijk niet meer dan 2,5 sterren waard is, maar door de prstaties van Gary 'the ultimate badguy' Oldman nog een half sterretje erbij.

***

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Excuse me, but

Wie the f*ck is Wolfgang PIETERSEN ?

ok verbeterd

avatar van Jildou

Jildou

Ben het ermee eens dat de Amerikanen hun ego blijkbaar even moesten opkrikken door zo'n film te maken waarin de president zegeviert tegenover een hele bende Russen, jah, ik moet toegeven, ik denk dat Bush (en Clinton ten tijde van deze film) daar ook echt wel toe in staat zijn...

Maar goed, ik geef de film 3 sterren omdat ik hem toch wel leuk vond als je even door dat Amerikaanse We Rule gedoe heen kijkt.

avatar van Ramon K

Ramon K

Denk je echt dat die domme Bush dat ook zou doen.......?

avatar van jedymaster

jedymaster

das boot in the sky!

avatar van Wolverine

Wolverine

Volgens mij is dit gewoon een grote persiflage op de films gemaakt ten tijde van de koude oorlog. Alles lekker oppervlakkig en dat juist in tegenstelling tot Das Boot, die ook door deze regisseur is gemaakt. Naieveling Ford, op en top prototype foute Amerikaan, zag uiteraard wel wat in het script.

avatar van GerwinF

GerwinF

Echt een hele erge film dit, snap niet dst hij nog boven de 2.5 punten staat gemiddeld.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Redelijke, maar standaard actiefilm, waar Gary Oldman overduidelijk de show steelt.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

2.5 ster voor Gary !

avatar van sheryl

sheryl

Er zaten niet echt special effects, maar dat doet er niet zo toe in deze film. Want het gaat meer over het verhaal van de film en wat er met president Marshall allemaal gebeurt. Verder is de film wel spannend .

Ik geef 3 sterren voor deze film.

avatar van bylar

bylar

Stukje van gezien gister.

Dit was toch van de maker van Das Boot?

Dit hier was echt maar een standaard-filmpje, hoor. Die man is dan echt diep gezonken als je eerst Das Boot maakt en dan dit hier voor wat Yankees mag produceren.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

bylar schreef:

Het zoveelste bewijs dat de Amerikaanse filmindustrie veel te machtig is en ons zo veel mogelijk troep wil laten slikken ...