Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.825.293)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
papaEd
Ijzersterk en realistisch gebracht historisch spektakel.
Zo legandarisch als Ben Hur en Quo Vadis waren in de jaren 60, deze Gladiator is het nog niet door anderen overtroffen epos in dit nieuwe millenium.
Gladiator heeft alles in zich.
Er is drama, harde actie en de beelden zijn eveneens een lust voor het oog.
Net als de bombastische soundtrack overigens.
De film heeft een paar dollar gekost maar dat laat het zich ook aan zien.Een zeer geslaagd project van Ridley Scott.
heb er weinig aan toe te voegen.
deperry
Ook deze mag je niet missen, een topper in zijn genre. Hier ga je voor naar de bios.
Joe-K
Wat een goede film, dit geeft gewoon een perfect beeld over de Gladiatoren gevechten, mooi verhaal. Ik vind echt alles goed gegeven en acteerprestaties waren erg goed. Eigenlijk niet veel op aan te merken, het einde was echt droevig, toen maximus doodging, en die muziek.. Gladiator krijgt van mij een 4.5* en vind z'n plaats in de top 250 welverdiend.
Judiith^
Ik vond the gladiator een geweldige film! Mijn lievelingsfilm! Mooie muziek, zeer goed verhaal en goed gespeeld.
* 5.0
TerrorBird
Geweldige film!!!
Na 100 keer kijken blijft hij nog goed
Tomburg
een film die je 200 keer kan kijken en dan nog steeds leuk is om te kijken..
glaedr
Wat een mooie film, mooie muziek, goede cast, echt waanzinnig, wat een film!! een dikke vette 5,0!!
sudzwa
Fantastische film! Een verdiende 5! Het is dan ook geregisseerd door Ridley Scott die o.m ook hannibal, G.I Jane en Thelma en Louise geregisseerd heeft. Echt een topper die je moet zien als filmliefhebber.
El*Mariachi
Prachtige film met super acteerwerk. Russel Crowe zet een hele goede rol weg. De sfeer van de film is denk nog nooit in een andere film evenaart en ook de muziek is van hoge klasse. Samen met de film Scarface en The Godfather mijn all-time favourite.
Spil
Alleen voor de muziek is deze film het kijken al waard... Verder gewoon een meesterwerk!
hinie
Waarvan G.I Jane duidelijk de minste is!
Jasir
In het begin wat lang van stof maar wat een meesterwerk daarna.
goede sfeer en fantasties eind
jayytjee
een zeer goede film !! zo heb ik er niet veel gezien in dit genre ! dikke 5,0 sterren waard dit
Diantha93
Welke fouten?
Ik vond dit echt een mooie film. Eerst zag ik hem half, bij een vriendin(daarna moest ik weg), en ik was meteen al verkocht. Toen kwam ik erachter dat wij hem thuis ook hebben, en heb ik de andere helft gekeken.
Mooie film! Het deel dat Maximus doodgaat was erg ontroerend voor mij, ik zat bijna te huilen... Wat aantoont hoe goed Russell Crowe is!
Een film die zijn plaats in de top250 verdient!
jayytjee
ik verander m'n cijfer van een 5 * in 4,5 *
killzone
Gladiator is een echte epic-meesterwerk van juweelste.
Regisseur Ridley Scott maakte het echt een ontzettende goede film van en helemaal terecht een oscar voor Russel Crowe, sommige acteurs verdienen dat niet maar deze acteur is helemaal een uitzondering.
Een fantastische soundtrack, qua sfeer/verhaal/actie-scenes top en top!!! En zo heb je één van de beste epic-movies aller tijden en ook Scott's beste film sinds Alien.
Een grootschalige film met een fantastische Russel Crowe en de overige cast is ook zeer goed.
Een klassieker, ja, nu al!!!
Najim
geweldige en spannende film...ik heb me echt vermaakt bij deze film een 4 * waard
rutger0294
Echt een goeie film een meesterwerk! Aan het einde bij dat maximus dood gaat dan word ik ontroerd. het is een echte *****-sterren film
jasperthew
Topfilm, staat bovenaan in mijn top 10, de muziek alleen maakt de film al mooi
nappe
Deze film blijft goed. ik heb hem al voor de 4e keer ofzo bekeken... nog steeds een topfilm!
Sam_Bracke
zeker blijft deze film goed, ik heb 'm zeker al 10 keer gezien, echt een TOP film, beste tot nu toe
4118ruud
Mijn nummer: 1.
In geen jaren zo'n fantatische film gezien. Enkele jaren geleden op video-band gezien (gehuurd). Nu op DVD, echt geweldig.
Zeker 5 punten waard.
Tarkus
Dit is en blijft de beste historische film ooit gemaakt.
Heb de extended version nu gezien en ondanks de lengte is deze film zo voorbij. Je blijft gekluisterd aan het scherm, geen seconde is deze film vervelend.
De actie is er van in het begin tot eind. Het verhaal is groots, alsook de decors, een pluim voor de special effects crew zoals die Rome in beeld brengen.
Russel Crowe heeft terecht een Oscar voor zijn rol gekregen en ook Joaquin Phoenix laat het beste van zijn kunnen zien.
De rol van Oliver Reed is perfect, helaas was dit ook zijn laatste, kort na het beëindigen van de opnames overleed Reed.
Ook weer een prachtprestatie van Djimon Hounsou, die ik altijd veel te onderschat vind en ook veel te weinig aandacht krijgt, hoe klein of groot zijn rol ook mag zijn.
Voor wie een echte spektakelfilm wil zien met alles erop en eraan, dan is deze Oscarwinnende prent de perfecte keuze.
Prudh
Reed ging het hoekie om al voordat al zijn scenes geschoten waren. De imdb trivia schrijven hierover: "Oliver Reed suffered a fatal heart attack during filming. Some of his sequences had to be re-edited and a double, photographed in the shadows and with a 3D CGI mask of Reed's face, was used as a stand-in. The film is dedicated to his memory."

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant