Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.205)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
Arnhemmer
Er zijn ergere dingen op tv te zien dan dat bijv. iemand word onthoofd.
Klopt, maar `t gaat er vaak om hoe laat dat op de avond vertoond wordt.
Valii
Gladiator is toch één van die films die als je thuis zit en hij komt op tv dat je hem altijd even aanzet ondanks hoe vaak je hem ook gezien hebt.
Dit is echt de perfecte omschrijving, van waarom ik deze film 4 sterren heb gegeven. De film laat misschien her en der wat steken vallen, maar alle bij elkaar is dit een episch filmpje.
chevy93
Dat einde.. hoe perfect wil je het maken!!
Dit is (na TSR) gewoon het beste einde ooit van een film!!
willemse81
Mijn god, wat een film! Ik ben deze toendertijd in de bios gaan kijken, maar maakte de fout met mijn toenmalige vriendin te gaan, waardoor ik hem nooit af heb gezien. Onlangs toch de DVD erin gedaan, dat was een goede beslissing! Het verhaal is steengoed, de sfeer, het acteerwerk, de muziek, alles klopt. Je wordt volledig meegesleept met Maximus en waant je tweeënhalf uur lang in de tijd van de romeinen. Het einde had ook niet beter kunnen zijn, het gebeurt niet vaak dat je aan het einde van een film echt een voldaan gevoel overhoudt, maar hier... Deze gaat linea recta mijn top 10 in!
m1701
Erg goeie film. Nooit eerder gezien deze
Acteerwerk was ook super!
Vormgeving was echt gaaf!
Dus zeker 4* waard!!!!
chrispie
De muziek maakt deze film echt af ( geweldig )!!!!!!
Hoevaak ik de film ook bekijk hij blijft me boeie:P
speranza
Dit is een indrukwekkende film. Russell Crowe speelt zeer sterk.
Malli
Een indrukwekkend en perfect acterende Russel Crowe, Jaoquin Phoenix die met glans de onverdraaglijk slechte Commodus speelt, mooi in beeld gebrachte actie, een geweldige muziekscore en de heerlijke setting van het decadente Oude Rome: ik heb weer elke seconde genoten van deze prachtfilm.
misterwhite
Een mooie en sterke film.
Ik hou wel van gladiatorenfilms, die hebben altijd indrukwekkende verhalen. Deze is een hoogschieter in het verhaal en ook de beelden. De actie is prachtig in beeld gebracht, al die emotie in één film maakt deze gewoon een topper.
Russel Crow speelt echt geweldig goed,hij leeft echt in zijn rol zoals het moet.
Een minpuntje: het is soms wat langdradig (volgens mij ligt dat gewoon aan mijzelf)
Een topper, zeker de moeite waard voor eens te zien
chevy93
Bedoel je langdradig in de zin dat ze teveel liefdesscènes doen?
Nee, dat ligt niet aan jou
misterwhite
Bedoel je langdradig in de zin dat ze teveel liefdesscènes doen?
Nee, dat ligt niet aan jou
Wat een opluchting, ik dacht dat ik de enige was die er zo over dacht
13woutie13
ben het daar totaal niet mee eens.
Ik vind het alles behalve langdradig die scenes, het is juist prachtig acteerwerk!
Dat is een van de redenen dat ik deze film 5* geef.
chevy93
Je kan kletsen wat je wilt. Deze film draait om de gladiatorgevechten.
Als je nog in de thrill zit, na het gevecht, dan wil jij echt geen liefdesscène zien, of wel?
misterwhite
ben het daar totaal niet mee eens.
Dat is een van de redenen dat ik deze film 5* geef.
Ik heb niks tegen dat acteerwerk het is inderdaad fantastisch sterk, maar mij boeide sommige scénes gewoon niet. Maar dat is mijn mening erover
Maar voor de rest van de film vond ik het geweldig
13woutie13
Je kan kletsen wat je wilt. Deze film draait om de gladiatorgevechten.
zeg ik dat?
tuurlijk zijn de gevechten geweldig, maar een film waarin constant gevechten word is niet echt leuk meer.
de film moet het ook van het script hebben.
zonder die liefdesscenes zou het een wat zinloze gladiator-film zijn lijkt me.
chevy93
Klopt, ben ik totaal met je eens, maar af en toe dacht ik van.. kom op, nu wat actie!
darthconner
inderdaad, net iets te veel van die romantische scènes. maar toch blijft het een schitterende film.
Dragoontje
Wat een film mensen... Dit is echt voor mij de mooiste film ooit gemaakt. Elke keer als hij weer een keer op tv komt moet ik hem zien!
Heerlijke sfeer zit erin en die Fantastische muziek maakt dit echt een epische film!
Whunter
Gewoon een film die je raakt. Je mag deze dus niet missen hoe ijdel je ook bent. Geweld valt wel mee. Ik was er zeer tevreden mee.
GinolaEHV
Vermakelijke en mooi geschoten film, maar toch wel gigantisch over het paard getild.
De cliché's spatten ervanaf, en je krijgt nooit de indruk echt in het oude Rome te zitten. Daar is het allemaal veel te Amerikaans voor.
Speelt leuk in op de hormonen van puberjongens, maar dat is geen excuus voor zo veel 5-sterren ratings, lijkt me.
Maar nogmaals: leuke film. Verveelt zeker niet. 3,5 *
Hier ben ik het eigenlijk wel mee eens. De film verveelt niet, maar wordt nooit zó boeiend en is niet zó goed dat het een rating van 4,17* verdient.
Verhaal is opzich prima, maar uitwerking is middelmatig en sommige scènes zijn uiterst storend. Ik wil het niet per se 'te Amerikaans' noemen, maar wel 'te heroïsch'. Vooral het einde is verschrikkelijk. Hij had gewoon dood neer moeten vallen, klaar einde.
3,5*.
Don MN
Hoe kan de uitwerking middelmatig zijn? Bijna alles wordt eruit gehaald en je leeft naar de geweldige climax toe waar goed en kwaad het tegen elkaar zullen afleggen.
Heldhaftigheid is een deugd, een kwaliteit waar je juist wél bij zou moeten stilstaan.
prometida
Ben nu net iets over de helft. En ik typ dit tijdens een vechtscene, want daar word ik nou niet goed van. Dat ligt natuurlijk aan mezelf en niet aan de film, want dit is nou eenmaal zo'n film. De film raakt me op sommige punten wel, ik kan sommige personen en gebeurtenissen echt niet uitstaan en word dus gek van al dat vechten. Maar toch trekt het einde me, ik zal hem afkijken
insanoz
een film dat je boeit van de 1ste minuut tot de laaste. En het einde is gewoon adem-be-nemend
langelars
Mijn stem 4,5
Muziek een absolute 5 gewoon weg geweldig.
Verhaal een 4 omdat het gewoon niet historisch klopt maar verder toch wel zeer boeiend is!
Verfilming een dikke 4,5 gewoon weg gave actie soms niet kloppend als je goed oplet maar verder heerlijk om te kijken.
Acteer prestatie ook gewoon heel goed 4,5 commodus word echt briljiant gespeeld en Russel is gemaakt voor maximus!!
Don MN
mnrk
Vandaag de Blu-ray versie gekeken van deze geweldige film...
Dan maakt alles nog meer indruk dan dat deze film al deed. De muziek en de actie komen nog beter over.
Iedereen die in het bezit is van een blu-ray speler : HALEN DEZE FILM
Bélon
Dikke tegenvaller, bijna 10 jaar geleden in de bioscoop gezien maar komt nu bijna lachwekkend, overmatig "geHollywoodiseerd" over. Nee dan heeft Braveheart de tand des tijds heel wat beter doorstaan, heeft meer humor ook. Als Crowe zijn thuis omschrijft en teksten gebruikt als pink stones that warm in the sun nee dat is echt cringe worthy (kan even niet op de Nederlandse term komen). Overdreven bombastische soundtrack en ditto holle uitspraken, het duurt allemaal ook erg lang. Tip: extended cut mijden!
Voor mij nooit weer. Dat deze handel flink mag zakken in de Top 250.

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant