Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.037)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
lyke
Wat een goede film! Russell Crowe speelt de rol van de Gladiator echt supergoed. Ik hou wel van films over het verleden en deze vond ik dan ook echt goed. Zeker de moeite waard om te kijken!
Aragorn
vond het niet zon goeie film
en toch een 3,5* geven? raar
als ik een film niet zo goed vind, dan geef ik het alleszins al geen 3,5*.
Toxic Mind
Voor mij heeft deze film alles. Mooi verhaal, geweldig acteerwerk van Russel Crowe en de geweldige soundtrack. Het kippenvel einde maakt Gladiator compleet..
tukkerstein
Da's een gefotoshopte foto, zo is te lezen op meerdere websites. Lijkt een hoax te zijn dus.
maxwevalli
DE film, het verhaal, het acteerwerk gewoon alles van de film is goed, op het laatst hoe hij dood gaat is met alle eer die er maar is.
What we do in life echoes in eternity....
Baard
Totaal niet mijn genre, maar wat een prachtige film dit! Crowe speelt echt super! Ook de muziek is geweldig, een welverdiende 4,5!
dacate
echt een topfilm!
De cast was goed en de muziek geweldig.
Zeker een 4.5*+
ViggøJøhnny
herkeken en verhoogd!
Hij bleef boeien aan een stuk door TOP!
4,5** dik verdiend
Youp Elzing
een van de beste oudheid films die er is.
Samen met Braveheart is deze de beste
Aragorn
vandaag nog eens herbekeken en het blijft toch een topper van formaat hoor
goede vertolkingen, heerlijke muziek, mooie effecten, meer moet dat niet zijn:)
Vairo
Begrijp niet zaar daar zo goed aan is Oke sommige scenes zijn mooi maar het is veel te langdradig. De film kan makkelijk een half uur korter. En de vecht scenes zijn niet zo spectalulair.
W.M.J.M
Braveheart speelt zich af in de middeleeuwen , niet in de oudheid.
maxwevalli
Niet echt een slechte film, alleen klopt er veel niet geschiedenis gezien dan + er zitten enorm veel fouten in de film
En jij was er bij in die tijd...? Het is en blijft maar een film gemaakt door mensen.
Blood Duster
Ik geloof dat ik deze film nu alweer 7 keer gezien heb. de eerste keer dus in 2000, en toen had ik er allicht niet meer als 2.0 punten voor gegeven, ik vond hem toen gewoon slecht, waarom weet ik eigenlijk niet.
Of het er aan licht dat ik inmiddels alweer 6 keer in Rome ben geweest en me wat meer met de Romeinse geschiedenis bevat heb, waardoor ik het visuele aspect in deze film zeer boeiend vind, en het verhaal ook steeds beter uit de verf vind komen.........
Het zal wel
JohnWilliams
Ik vind ze geweldig gemaakt en goed geacteerd, maar ieder zijn of haar mening natuurlijk.
Eby
ik moest zeeeer m'n best doen om deze film leuk te vinden. Het verhaal is te zwaaaaar, en toch te voorspelbaar. Het is drama, maar niet 'met-hart-en-ziel' drama. De geloofwaardigheid van het verhaal is ook wel erg laag. Kom op hee, 1 mannetje tegen een biljoen, en hij overleefd tot het einde.
Het heeft een aantal mooie beelden.. zoals dat terugkerende shot met die hand over dat hoge gras heen. Wel mooi allemaal, maar dat langdradige gezeur over 'ooit zal ik weer bij mijn vrouw en kind zijn blablabla.. als je dat zóoo belangrijk vind, maak jezelf dan gewoon dood aan het begin van de film; hoef ik ook niet verder te kijken.
acteerwerk was prima.
J8R
Ik vind m geweldig. schitterend geacteerd door Crowe, prachtig verhaal. Gewoon helemaal top! 4.5 sterren dikverdiend
acteerwerk was prima.
Je hebt helemaal gelijk, maar goed dat About A Boy en Elizabethtown top waren..!
josseheijmen
Mooie plaatjes maar een vrij vlak verhaal. Russell Crowe doet het heel aardig, toch vind ik dat Phoenix en in mindere mate Nielsen de show stelen.
In principe biedt Gladiator, zeer zeker bij de 1e kijkbeurt, bijna 3 uur prima vermaak. Wanneer je de film vaker gaat zien, gaat de eenvoudige verhaallijn enigszins tegen staan. Maar ook dan nog is het zien van Gladiator allesbehalve een straf.
Mai*
Geweldige film! Goed verhaal en mooie effecten. En ook lekker een jankfilm. Ik houd er wel van!
Lexcoaster
En hier heb ik niks aan toe te voegen.
83Utreg!
Heel erg vet, ook na 4, 5 keer blijft het genieten. De decors, de muziek, de vechtscenes, het verhaal en de acteurs zijn van topkwaliteit, hij staat in mijn top 20.
88Fabian
Deze film was echt tof,de actiescenes en acteerwerk waren heel goed gedaan.
Don MN
Geschiedenis is geschreven met deze film, vaak is geprobeerd deze te overtreffen, zonder succes.
Allemaal het kijken waard maar absoluut geen Gladiator 2
Ja dat is opvallend,ze wilden allemaal het succes van de the gladdiator film evenaren,maar dat is zeker niet gelukt.
JacoBaco
En Gladiator heeft geprobeerd om het succes van Ben Hur te evenaren en dat is niet gelukt!

88Fabian

Snap je wel hoe ver die kwa tijd van de elkaar verschillen?,die films kan je niet vergelijken.
JacoBaco
Er zit iets van 40 jaar tussen, maar ik vond het wel leuk om te zeggen. Vandaar die ---->
erbij
%%%%%%
Ik geloof als 300 ok een soort zelfde shot heeft als Gladiator

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant