• 9.378.044 stemmen

Gladiator (2000)

Historisch / Drama | 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Genre: Historisch / Drama

Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

IMDb beoordeling: 8,5 (1.827.513)

Releasedatum: 18 mei 2000

Plot Gladiator

"What we do in life echoes in eternity."

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

zo hoort een film te zijn!!

helemaal top!!

avatar van Goblin

Goblin

Fantastische film nr.1 in mijn top 10

Kan deze film keer op keer kijken.

Is een absolute must voor iedere filmliefhebber.

Alles aan deze film is indrukwekkend van de muziek tot de locaties.

Goblin schreef:

Fantastische film nr.1 in mijn top 10

Kan deze film keer op keer kijken.

Is een absolute must voor iedere filmliefhebber.

Alles aan deze film is indrukwekkend van de muziek tot de locaties.

Muziek!

Ik vond ook de kleding erg mooi.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Allemaal zeer leuk JohnWilliams, maar is het echt noodzakelijk om bij elke film, bij elk achtergelaten commentaar iets te posten?......zie je het als je officium?. Geen idee wat je er mee duidelijk wilt maken.

JohnWilliams

Ik zeg alleen dat de muziek inderdaad echt prachtig is gecomponeerd door Hans Zimmer.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

en dat voor een john williams fan.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Niet de eerste en laatste keer dat je met dit soort nietige aankondigingen komt JohnWilliams. Zo'n aanzegging is toch ook alleen maar bladvulling?

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

een erg goede film

russel crowe is hier heel goed.

alleen die caesar speel vind ik een tj*ppi

Een tjappi?

Hubertien schreef:

Sperfilm!

Goed script, goede cast en goede regie 5*

Yes, en de goede soundtracks!

avatar van justmitchel

justmitchel

Ik vindt het werkelijk een prachtfilm, HAAST niets op aan te merken. Dat gene wat ik mis kan ik niet echt onder woorden brengen. Fantastisch acteerwerk (Russel Crowe speelt geweldig), werkelijk briljant verhaal. Veel actie, drama en avontuur.

avatar van Vangelis87

Vangelis87

Prachtige en ontroerende film, mede door de muziek die toch wel een beetje de film maakt. Tranen stonden me in de ogen bij de nogal trieste scene als Russell zijn vrouw en kind vermoord terugvind.

Wat vind ik dat toch een heerlijke combinatie: Zimmer & Gerrard.

Dikke 5* voor deze film

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

ik zweer je de hele film hield ik mijn adem in en liet het met een lange zucht ontsnappen toen hij voorbij was. Mijn diepe respect voor iedereen die aan deze film meewerkte

avatar van K@i

K@i

Deelt de eerste plek

van favoriete films in mijn lijst

samen met Leon en Jurassicpark

avatar van martinovitch

martinovitch

Dikke topfilm !

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Zeer indrukwekkende film. Eeen van de beste uit de tijd van de romeinen.

avatar van yordimontana

yordimontana

No you talking man that i like

wat een topfilm is dit geweldig acteer werk en een goede rol van crow

avatar van wwelover

wwelover

Zojuist voor het eerst gezien. Ik verwachtte meer een keiharde actie film zonder echt verhaal. But I was Wrong.

Het is een briljante film. Geweldige actie en een geweldig verhaal.

Het is allemaal zeer meeslepend en ontroerend. Het acteerwerk is echt bijzonder goed. En dan met name Russel en Joaquin.

De beelden zijn ook top. De muziek lijkt bijzonder veel op de muziek uit Pirates of The Carribean. En was top.

Toch één van de betere films uit z'n genre.

avatar van Burrito

Burrito

Een top film die ik al meerdere malen heb gezien. Er ligt een mooi verhaal achter, waardoor de film niet alleen maar geweld is, maar ook een bedoeling heeft.

Een mooi, en voor sommige, ontroerend einde.

5 Sterren.

avatar van Shyrocky

Shyrocky

Egt 1 van mijn betere films

Kan hem vaker kijken en blijft gwn leuk

avatar van Aragorn

Aragorn

wwelover schreef:

Het is een briljante film. Geweldige actie en een geweldig verhaal.

Toch één van de betere films uit z'n genre.

komt ook gedeeltelijk omdat in Hans Zimmer meegewerkt heeft aan de soundtrack van Pirates of the Caribbean.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Wat een pracht van een film! Veruit één van de indrukwekkendste film die ik ooit heb gezien. Alles zit werkelijk briljant in elkaar; het verhaal, de cast, de filmlocaties, de muziek, alles! Een absolute meesterwerk van Ridley Scott. Vanwege de 5 oscars wordt de film nu al gezien als de beste filmklassieker van de 21e eeuw!

avatar van sofripa

sofripa

Van deze films lust ik wel pap. Met liefde gemaakt en oog voor detail. En Crowe is natuurlijk top. 4,5*

avatar van smeetsm

smeetsm

ook ik kom superlatieve te kort om de film de hemel in te prijzen. Wat een topproduct .

avatar van selfhealing

selfhealing

geweldig. Idd. net geen 5ster.

avatar van ***MaYa*1001***

***MaYa*1001***

Precies het soort actiefilm waar ik van hou. De sfeer is overweldigend en Crowe een fantastische acteur

avatar van TheJoker

TheJoker

In de paar jaren na deze film was er ineens een overkill aan films die zich afspeelde in het Romeinse tijdperk. Maar deze prent blijft toch echt heer en meester. Wat een film. Prachtig. Geweldige muziek, geweldige cast, visueel geweldig, geweldig verhaal.... ook hier zitten alle stukjes op de juiste plaats.

avatar van Dutchero

Dutchero

AGE-411 schreef:

De eerste maal is deze film echt goed, verdient ie zelf een 4.

De 2de keer en elke daaropvolgende keer wordt het steeds saaier.

Ik heb de film 4 maal gezien, en iedere keer weer is het een genot om naar te kijken. Je weet het al hoe het afloopt, maar het blijft een spektakel.

avatar van Aragorn

Aragorn

TheJoker schreef:

bij mijn weten is er hierna geen enkele film gemaakt dat ook maar iets met het Romeinse tijdperk te maken heeft van historische films heb je enkel Alexander en Troy gehad , en dat was dan nog van de Griekse periode.

avatar van TheJoker

TheJoker

Goed... historische films dan. Voor mijn gevoel kwamen er na Gladiator heel wat dingen uit met het romeinse of griekste tijdperk erin. Een beetje tot vervelens toe vond ik. Met de serie Rome en de film Alexander als dieptepunt. Maar dat is mijn gevoel... het viel dus uiteindelijk reuze mee met films van dat thema.