Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.513)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
MaxB52
Nope, de Romeinse tijd eindigde in 476 als ik me goed herinner.
De val van het Romeinse rijk door de inname van Constantinopel door Mehmed II is in 1453 pas een feit.
In 476 is het einde van het Romeinse rijk in het Westen.
echoooo
Vond dit echt een geweldige film een echte klassieker.
(Jammer dat mijn broer dit meesterwerkje liet vallen in het kanaal bij een kanotocht.)
De muziek was meesterlijk en ik heb ondertussen al de cd gekocht,
echt fantastisch om naar te luisteren tis net of je zelf in het colosseum bent.
Die Hard,Willis
Het verhaal is top en de actie is geweldig..De acteerprestaties vind ik goed,vooral Russell Crowe acteert echt heel sterk!
Het verhaal wordt heel mooi weergegeven en zal zeker niet vervelen.
Goede actie en drama vooral als Maximus in het hele gladiator gebeuren terecht komt:heel goed gedaan allemaal.
Het is alleen geen film die ik keer op keer kan kijken vandaar het halve minpunt.
moviegirl2
Vond dit echt een geweldige film een echte klassieker.
De muziek was meesterlijk en ik heb ondertussen al de cd gekocht,
echt fantastisch om naar te luisteren tis net of je zelf in het colosseum bent.
ja zeker ik heb de complete soundtrack (1 uur lang) en ik heb hem LETTERLIJK al minstens 100 keer geluisterd en het blijft mooi, je waant je zelf in de omgeving en in het Colosseum!
MrMitch
Erg over de top, moet je van houden.
Kennlijk.. bar verstand van films vriend..
Gewoon geweldige film..
Mooi verhaal, geweldige gespeeld..
Meesterlijke locatie's..
Aragorn
Kennlijk.. bar verstand van films vriend..
Gewoon geweldige film..
Mooi verhaal, geweldige gespeeld..
Meesterlijke locatie's..
heeft wel niets te maken met verstand van films, het is tenslotten zijn gevoel en mening erover. maar wat ik wel raar vind, je post iets en geeft een quotering, maar zonder meer uitleg. we weten nu nog niet wat je nu eigenlijk bedoelt met erg over de top.
Niet zo moeilijk om te begrijpen he, het is natuurlijk niet bepaald realistisch.
Aragorn
nee dat is waar ook, maar de term "over de top" is een beetje overdreven dan naar mijn mening. ieder zen smaak.
K@i
zou niet durfen om deze meesterwerk lager tegeven dan een volle vijf
Hele mooie en spannende film die zich afspeelt in de romeinse tijd. De beelden zijn prachtig en er wordt uitstekend in geacteerd. Het van de film vond ik zeer mooi.
De film duurt maar liefst 156 minuten maar weet vanaf de 1e tot de laatste minuut te boeien.
ADELANGE
Ik ben een filmfanaat, heb honderden dvd's...... Deze staat bij mij op 1, dat zegt al genoeg denk ik.....
GlenX
Prachtige film,sterk verhaal,goede acteerprestaties...
De soundtrack is werkelijk prachtig...µ
De film is bijna perfect,niet veel op aan te merken.
Wat AVP voor mij de slechtste film ooit is,is deze film de beste film voor mij!
4.5 sterren!
BadAap
Sterke film, goede soundtrack, goed acteerwerk. Toch net niet goed genoeg voor me om bij de "echte" klassiekers geplaatst te worden met 4*
3.5* derhalve.
Leland Palmer
Hans Zimmer maakte zulke goeie muziek voor deze film!
Don't forget Lisa Gerrard
JohnWilliams
Don't forget Lisa Gerrard
Ja dat is waar, ik vind het alleen meer een Zimmer score...maar Gerrard werkte er ook aan mee inderdaad.
Criticism
Erg over de top, moet je van houden.
Kan je dat onderbouwen, want ik heb geen idee waar je het over hebt. Deze film heeft een dijk van een verhaal, goede acteerprestaties en een naar mijn mening geweldige score.
lordsnoopy
Tja, valt weinig over te zeggen: gewoonweg een fantastische film als je van houdt dit genre. Ik moet toch eens op zoek gaan naar de extended edition van deze film
Mooie muziek, decors en muziek, sterke cast en natuurlijk een ontroerend verhaal
AGE-411
En ik niet.
Wacht maar...
Kijk er nog 3 keer na en herzie je stem eens dan.
matitie
Prachtige film en sommige dingen kloppen ècht!
Commodus heeft echt in het colloseum gevochten. Verder heeft de film prachtige muziek, goede acteurs en prachtige actiescènes.
5.0* omdat ik niet meer kan geven.
M.Goodkat
Hoe meer ik hem, hoe beter die wordt
Deze film is een mijlpaal onder de film geschiedenis
5/5
anne J
Vanochtend opgezet (ik weet het, wie kijkt nou een film 's ochtends? Maar het is vakantie hè!).
Ik had de film al eens eerder gezien, maar de vorige periode ging het bij Latijn/KCV een stukje over een aantal keizers (o.a. kort over Marcus Aurelius, Commodus), en gladiatoren enzo. Toen kreeg ik zin om deze film te kijken, nu dus gedaan.
Er zitten best wel wat (grote) historische onjuistheden in. Maar het is maar een film, dus dat deerd niet zo dan vind ik. Ik vond het ook leuk om juist met de kennis die ik heb enzo de juistheden te herkennen/eruit te halen of 't Latijn op straat te lezen, dat vond ik de vorige keer ook al, alleen toen had ik zeker de helft niet meer onthouden (van stof van school), ben niet zo'n harde lerer
, moet eerst iets 100x horen.
De sfeer en spanning die in deze film zit vind ik echt super om te zien. Bv gespannenheid en dreiging van Commodus. De muziek maakt het ook echt, heerlijk.
Nog steeds 4.5*
osman44
Je bent gek!
p_tah
goeie film is dit... heb hem voor het eerst in de bios gezien toen hij net uit was >>> bijna een staande ovatie toen de film was afgelopen
planet_of_death
Het verhaal, de muziek en de acteurs zijn allemaal zo ongeloofelijk goed dat ik niets anders kan zeggen dat dit mijn beste film ooit is.. Petje af!
*****
tjalling
Mijn lievelingsfilm , Best ooit ' '5
Heerlijke actie ,, met een goed verhaal
M.Goodkat
Het einde man, ik heb zo een einde in geen duizend jaar gezien, ik viel in tranen uit, en dit is ook echt de laatse film die mij dat deed denken.
Toen de laatse scene kwam en hem neerstook kwam er een hele rilling over mijn vel, Russell Crowe is hier gewoonweg fantatisch en verdiende gewoonweg een oscar ervoor (of had die het gekregen?)
De musicscore is ook magistraal prachtig, nooit zo een feeling gekregen bij een personage die dicht aanleunt aan Maximus.
De muziek is zodanig gemaakt zodat je compassie krijgt met Maximus en heel zijn familie.
toen die op het einde naar zijn familie ging ='( oh my god, echt, dit is echt één van de beste films ooit gemaakt, zelfs beter dan Scarface en dergelijke, zelfs beter dan the godfather, ik heb scarface dan wel op nummer 1 staan maar deze film is zoveelste beter.
En verdient overal een hogere plaats dan hier 20
6/5
Deze film verdient niks meer dan een volle 5 of meer!

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant