Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.728)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
Leland Palmer
Ik heb 'm al 3 keer gezien, dus waarom zou ik de dvd kopen? En trouwens, tv bespaart je ook heel wat geld op dvd's. Dus, nadenken voordat je reageert.
Haha, en die heeft Gladiator op nr. 1 allertijden! Hoor jezelf eens man! Het is toch zielig dat je elke keer gaat wachten tot je favoriete film op tv komt, terwijl DVD's gewoon erg goedkoop zijn! Geld besparen, pfff......laat me niet lachen! Die paar euro?
Ooit zal ik hem in mijn collectie hebben, maar voor minder dan 7€
Collectie? Ik vraag me af of je die hebt. Je hebt geeneens zeven euro over voor een film uit je top tien man!
Aragorn
ja snap ik ook wel niet. ik heb al geld uitgegeven aan dvd's en ik heb er nooit spijt van. het is niet om ermee te pronken, maar kun je ze gewoon zien wanneer je er zelf behoefte achter hebt en niet wachten tot het op tv komt(kun je een paar jaar wachten !)
newG
Gladiator is zeker om de 4 maand op televisie... en heb hem net zoals The last ook al meerdere keren gezien. En over mijn dvdcollectie: er zitten er zeker tientalle films in waar jij nog nooit van gehoord hebt. Films die bijna nooit op televisie zijn. Ik geef dan liever mijn geld aan die parels. En zoals ik al zei: ooit zal gladiator zijn plaats vinden in mijn kast... maar voor minder dan 7€, want dan wacht ik nog wel 4 maanden op de televisie...
Leland Palmer
Dus je geeft wel geld uit voor andere films, maar niet voor een van je favorieten? Want hij staat in je top 10! Hier klopt iets niet! Sorry dat ik het zeg hoor, maar wat doe je nou moeilijk over een paar euro?
Leland Palmer
Dat kun jij niet weten, en zeg dat niet te snel.......
The Last
Kijk.. voor de 10 duizendste keer: IK HEB GLADIATOR AL 3 KEER GEZIEN!!! EN IK WACHT ER HELEMAAL NIET OP TOT DIE OP TV KOMT. DIT IS GEWOON TOEVAL DAT DIE WEER OP TV KOMT, DUS GA IK 'M KIJKEN, WANT IK HEB ER HELEMAAL NIET OP GEWACHT. TIS GEWOON TOEVAL. Snap je me nu?
Ik ga niet meer reageren op die zinloze reacties van jou.
Leland Palmer
Kijk.. voor de 10 duizendste keer: IK HEB GLADIATOR AL 3 KEER GEZIEN!!!
Jah, en? Het blijft je top tien film en daarom terecht vreemd dat je hem niet koopt!
Kaffeefiltjer
Ik ga me efkes mengen hein:
Soms is de magie er af als je iets koopt. Alsin, een zeer goed lied op de radio horen is nog altijd veel fijner dan het op een CD te hebben staan en je het altijd kan horen, ofzo.
Sam_Bracke
blijft gewoon de beste film OOIT gemaakt
Zo'n sterk en goed verhaal, mooi gefilmd en top muziek
PersianKill
Heb je geen leven ofzo dat je daarop gaat reageren?
Gladiator is zeker om de 4 maand op televisie... en heb hem net zoals The last ook al meerdere keren gezien. En over mijn dvdcollectie: er zitten er zeker tientalle films in waar jij nog nooit van gehoord hebt. .
Titels?
newG
Titels?
zal ik jou even plezieren: Barbarella,Cannibal Holocaust, Cocoon, Enemy Mine, Forbidden Planet, Giant spider invasion, One Million Years B.C., Repo man, Slugs, Story of Ricky: Riki-Oh, Them! ...
enz enz
N811
Iedereen haat hart van nederland tussen de film door behalve sbs zelf
Cubalibre
Kijk de meeste mensen werken voor hun centen, waarschijnlijk tik jij 1x op tafel en krijg je als een klein kind gelijk het geld in je porm geduwd. Ik heb verschillende films waar ik echt een hoge hoed van op heb, moet ik hem dan kopen of is die dan automatisch slecht?!
Van Nunen
Idd, alsof je een film niet in je top 10 mag hebben, omdat je 'm niet in bezit hebt.
Wat een zeikerd, die Harm..
Martijnnn
Ik heb thuis iets van 20 dvds liggen, wat dus automatisch wil zeggen dat ik zon beetje alle andere duizend films kut films vind.
Anywho, deze film op sbs kijken met een miljoen reclame blokken en het domste nieuwsprogramma allertijden ertussendoor doet niet echt goed aan de film. Leen hem desnoods is van je buurman ^^.
merijn82
- 1931 berichten
God wat een zinloos gezeik over dvd's in je collectie hebben zitten, wie koopt er sowieso films als je kan dowloaden?! (Ja genoeg dat weet ik..)
Arturo
Ik verwijder mijn posts nog liever, wat zinloos zeg!
Dit gaat nergens over. Ik heb Gladiator dan wle op dvd maar ik zou hem ook nooit gekocht hebben als ik hem niet zou zien liggen voor €5,- in de winkel. Dus het is een plicht om een film die je in je top 10 heb staan in huis te hebben? BULLSHIT. Zoek een leven man, dit gaat voor de tweede keer nergens over..
Kijk es in mijn top 10. Ik heb: Cinderella Man, Shawshank Redemption, Green Mile en Radio ook niet op dvd, dus omdat jij vind dat je films die je in je top10 heb staan op dvd MOET hebben MOET ik ze nu gaan kopen?
Zijn we het erover eens dat dit een zinloze discussie is? Dan kunnen we weer naar de film.
Dutchmeister
Topfilm. Vanmiddag eventjes gedownload en gekeken. Die gevechten in de Arene zijn echt tof gemaakt. Echt respect voor de gladiatoren in die tijd.
daanos;
aah deze wil ik zien...
en ik ben gewoon serieus aan het twijfelen om te kijken door dat hart van nederlang... bah ben je ineens helemaal uit je ritme
xentos
klopt dit is echt een film die je moet zien zonder onderbrekingen, toch ga ik hem zometeen zien
PaulieWalnuts
Dit is al de 2e keer dit jaar dat SBS deze film uitzendt. Goedkope k*tzender.
ISSY
Gladiator onderbroken door 7 reclameblokken, Hart van Nederland en Shownieuws is in ieder geval een avondvullend programma
misschien is downloaden of huren toch een beter optie?
heinz85
Geweldige film! Kijk bijna elke keer weer als die op tv is, maar ik irriteer met mateloos aan het geknip in de film wanneer er een bloedig stukje komt. Dit is zo overduidelijk zichtbaar en slecht gedaan.
Zend de film dan na 22.00 uur uit en laat gewoon alles zien...
Maar neemt niet weg dat het een geweldige film is! 5*
ikvoereendjes
Kijk hem nu voor de 2e keer, had hem het voordeel van de twijfel gegeven....
Hij komt nu op mij over als nog minder, Russel Crowe wekt geen enkel greintje van sympathie of medelijden bij me op. Het verhaal is ook niet echt boeiend en erg voorspelbaar, je weet dat hij zijn wraak wel zal krijgen.
Het hele idee dat de film terug valt op dat ene moment wanneer Crowe weer oog in oog staat met de keizer is ook gewoon 'overdone'. Met zijn 'husband of murdered wife, father of murdered son" etc.. echt zo'n zinnetje die elke 'fan' moet kennen en tot in den treure mee moet roepen wanneer het moment daar is, bah.
De film is wel episch (waar ik wel van hou) en de omgevingen vond ik mooi gekozen, verder vind ik phoenix een goede schurk neerzetten.
Geef mij 'Spartacus' maar die vond ik vele malen beter!
superbassie
Miste inderdaad wat stukjes in de film op tv, das wel jammer.
Verder topfilmpje. Goed spelende Crow, perfecte man voor deze rol. Mooi gefilmd ook. Wel een voorspellend verhaal maar daar stoor ik me niet aan.

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant