• 9.376.945 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Kevin Connolly

Met onder meer: John Travolta, Kelly Preston en Stacy Keach

Plot Gotti

"He showed the world who's boss."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Gotti. John Gotti was hoofd van de maffiafamilie Gambino, die in zijn tijd de grootste en machtigste misdaadorganisatie van het land was. Bekend als de "Dapper Don" maakte John's flamboyante en uitgesproken persoonlijkheid hem tot een van de meeste bekende gangsters van de 20e eeuw. Hij overleed in 2002 aan de gevolgen van kanker terwijl hij een levenslange gevangenisstraf uitzat.

John A. ‘'Junior' Gotti

Victoria Gotti

Angelo Ruggiero

Sammy ‘The Bull’ Gravano

Bobby Boriello

Wilfred 'Willie Boy' Johnson

Neil Dellacroce

Hahah, Travolta als Gotti.. Ik weet niet of ik dat wel trek.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

avatar van Lakte

Lakte

Trailer zag er erg leuk uit, heel erg nieuwsgierig naar deze film!!

avatar van trebremmit

trebremmit

Alweer een film over Gotti, nou ja ik houd wel van maffiafilms dus laat maar komen.

Witness to the Mob is wel mijn favoriet over Gotti en Gravano, maar Gotti uit 1996 is ook goed met een uitstekende Assante. Vraag me af of Travolta er wel geschikt voor is, maar dat gaan we zien.

avatar van Majestics

Majestics

Opmerkelijk. Vond niet dat de trailer bijzonder was overigens.

Ray1976

De blu-ray komt overigens uit op 27 Juli: Gotti (blu-ray)

avatar van Lewis-06

Lewis-06

Ray1976 schreef:

De blu-ray komt overigens uit op 27 Juli: Gotti (blu-ray)

hij is dus niet in de bios geweest, maar komt direct op bluray ?

Lewis-06 schreef:

hij is dus niet in de bios geweest, maar komt direct op bluray ?

Blijkbaar dus, ik heb hem niet in de bios gezien & ook nergens vermeld zien staan bij Pathe of VUE.

Ik zou maar niet op IMDb vertrouwen voor NL releasedata. Vaak inmiddels achterhaalde / niet meer up-to-date gegevens.

Deze film krijgt geen bioscooprelease.

kappeuter schreef:

...Deze film krijgt geen bioscooprelease.

Lijkt mij ook niet als een maand later de blu-ray verschijnt.

avatar van ChrisM

ChrisM

Pre-Order = IN

avatar van Cosa_Nostra

Cosa_Nostra

EINDELIJK! Kan niet wachten om deze te zien....

Dit project zou al in 2012-2013 in gang gezet worden, maar beter te laat dan nooit.

avatar van mrwhite

mrwhite

Jammer dat deze niet in de bioscoop komt maar ok als je weet dat The Irishman van Scorsese ook de bioscoop nie zal halen weet je genoeg! Op dit moment is er blijkbaar geen plaats voor dit soort films.

avatar van The Oceanic Six

Denk dat ie het in Europa wellicht beter doet dan de VS.

Hier weet men toch nauwelijks iets van Gotti en alles daar omheen.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

“Gotti flick is worst mob movie of all-time”, althans volgens de NY Post.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Wel een audience score van 77%? Waarschijnlijk heeft men dan toch hier wat bots aan het werk gezet.

avatar van mobistar

mobistar

Ben een liefhebber van het genre en Goodfellas blijft voor mij de topper, maar deze versie van Gotti met John Travolta valt me wat te licht...

Wie keiharde actie verwacht zoals de trailer misschien doet vermoeden komt wat bedrogen uit.

Alle executiescénes uit de trailer zijn meteen ook de enige uit de film.

Deze film probeert meer een beeld te vormen van Gotti de familieman dan van Gotti de maffiabaas.

De relatie met zijn oudste zoon, het verlies van zijn jongste zoon, zijn omgang met de ondergeschikten etc.

John Travolta doet zijn uiterste best om Gotti te reïncarneren en fysiek lukt het hem prima maar van John Travolta gaat geen dreiging uit. De man komt veel te sympathiek over terwijl Gotti niet meteen een koorknaap was.

Travolta maakt zich bij vlagen redelijk belachelijk met zn geschmier als Gotti.

En zn eigen vrouw Preston als Gottis vrouw was ook niet zo'n denderend idee.

Maar dat gezegd hebbende, het is bepaald geen goede film, maar zo slecht als de kritieken je willen doen geloven, neuh..

avatar van Frank_88

Frank_88

Na ruim een half uur heb ik de film afgezet. Het is slecht gefilmd, oogde nep, scènes liepen te snel door naar de ander en een erg warrig verhaal. Voelde dus erg amateuristisch allemaal. Jammer, want John Travolta stelt normaal niet teleur. Je vraagt je af waarom hij zich laat strikken voor zo'n rol..

Frank_88 schreef:

Je vraagt je af waarom hij zich laat strikken voor zo'n rol..

Nou volgens mij was hij zelf 1 van de belangrijkere producers...

avatar van Cosa_Nostra

Cosa_Nostra

Slechte film, heel jammer ... De oude Gotti (1996) was vele malen beter..

Het lijkt wel alsof dit in een maand in elkaar geflanst is, slechte verhaallijn slecht geacteerd.

Jammer dat zo een icoon zo matig word neergezet..

avatar van schumacher

schumacher

Ik heb uiteraard ook al veel beter gezien dan dit maar zo slecht was het ook niet zenne en Travolta vond ik nog degelijk spelen., geeft er toch het figuur ook voor. .

Redelijke film wat mij betreft maar ook geene hoogvlieger.

Wel jammer dat Trump er niet in zit

avatar van Bacchero

Bacchero

Film vertelt in het kort de voornaamste momenten/gebeurtenissen in het leven van Gotti. Een standaard "Maffia"-film niet meer of minder. De film heeft niet veel spannends of diepgaand in zich maar kijkt nog vrij vlot uit door de (gelukkig) korte speelduur. Een eerste halfuur kwam het wel wat verwarrend over qua chronologie maar daarna was het wel vrij goed te volgen. Travolta zat wel vrij goed in zijn rol en zorgt en voor mij voor een groot stuk voor dat ik de film niet als ondermaats waardeer maar net gemiddeld. De film is gebaseerd op de biografie van John A. Gotti, zijn zoon. Laat dit nu voor mij net één van de meest irritante dingen van de film zijn: de vader-zoon momenten zijn echt overdreven (mss op vraag van de zoon). Het lijkt alsof ze sympathie willen opwekken en het willen laten overkomen dat behoren tot een maffiaclan eigenlijk gewoon een alledaags feit is. Het moet gezegd, de film uit 1996 was heel wat beter.

avatar van Timvabe

Timvabe

Valt me iedere keer op dat veel mensen wat te vertellen hebben terwijl ze de film niet eens gezien hebben.

De trailer is mooi of niet mooi, en een hele mooie poster en dat soort onzin.

Lekker belangrijk.

Ik heb de film in ieder geval wel gezien en vind dat de film er bekaaid af komt.

Niet een echte hoogvlieger maar zo slecht is hij zeker ook niet.

In het begin veel flashbacks en dat vind ik altijd storend want dat maakt een film vaak alleen maar rommelig.

Die flashbacks hielden op een gegeven moment op.

Redelijke film waarbij Travolta het ook aardig doet.

avatar van Icer

Icer

Matige film met een niet al te overtuigende Travolta. Deze film maakt op mij een verwarde indruk, waardoor ik uitkeek naar een einde wat maar niet wilde komen. Nee, deze haalt het zeker niet bij Casino of Goodfellas. Ook niet bijna... Een vijf, en dat is m.i. aan de hoge kant.