• 9.378.621 stemmen

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)

Thriller / Actie | 106 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, John Travolta en James Gandolfini

Releasedatum: 20 augustus 2009

Plot The Taking of Pelham 1 2 3

"I can't get it out of my head. I'm gonna die today."

Een groep criminelen onder leiding van Ryder (John Travolta) kaapt de New Yorkse metro 'Pelham 1 2 3' en eist een enorme som losgeld, namelijk 10 miljoen dollar. Ryder wil dit bedrag binnen een uur in zijn bezit hebben, anders zal er elke minuut na de deadline een passagier sterven. Toezichthouder Walter Garber (Denzel Washington) probeert met zijn kennis over de metro de criminelen om de tuin te leiden, maar heeft zelf geen idee welke vluchtroute zij in gedachten hebben.

Lt. Camonetti

Phil Ramos

John Johnson

Jerry Pollard, motorman

George, teen hostage

George's Girlfriend

avatar van EVM2304

EVM2304

Goed verhaal, boeiend van begin tot eind. Zowel sterke als minder sterke momenten tijdens de film. Zeker de moeite waard om te bekijken.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Captain Pervert schreef:

Weet iemand wat voor merk en model die snelle politieauto is die het geld moet brengen?

Dodge Charger 2006

Aardige actiefilm dit die het vooral boven het maaiveld uitkomt door het degelijke acteerwerk van veteranen Washington en Travolta. Vrij standaard verhaaltje met een lekker tempo, een aantal prima actiescenes maar een beetje wat gezochte zijlijntjes (over corruptie) die worden uitgezet en een eigenaardig einde.

Scott heeft zijn hyperdepieper stijl een beetje laten varen en de film oogt daardoor wat conservatiever en rustiger dan bv een Man on Fire. Is dat erg? Mwah, ik ben nooit zo'n fan geweest van die stijl en het lijkt er gelukkig steeds meer op op dat het gewoon een kortstondig modeverschijnsel bleek te zijn waar we over 10 jaar waarschijnlijk hard om moeten lachen...

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

een hele leuke film! mooi gefilmd en met een goede cast!

Naar het einde toe zakte het iets in, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De optiteling is gelijk fijn, een grote brok dynamiek lijkt te zijn losgelaten op het beeldscherm. Treinen gieren door het beeld en openingscredits zoeven voorbij.

De scenes die volgen zijn minstens even gestileerd, al doet de montageman een stap terugwaarts. Tony Scott heeft voor mij een patent op moderne, hoogst vermakelijke actiefilms met een hoop technologische snufjes. Deze film verschilt zeker niet van zijn andere werk, John Travolta overtuigt als schurk en Denzel Washington als bemiddelaar. De visie van de burgemeester over basisschoolkinderen was geinig.

De hele film is eigenlijk zo voorbij, wat rest zijn enkele gave helikoptershots en een constant boeiend verhaal, waarin ik de keuze van Tony Scott om de politieauto `s uit te laten rukken en in beeld te brengen een goede keuze vond. Hierdoor kan hij even goed manifesteren wat hij allemaal in huis heeft en hij weet zo het tempo in zijn film nog meer op te voeren. 4*

avatar van polopolo150

polopolo150

Dit is gewoon een lekkere wegkijk film. Zet op een saaie Zondag gewoon de TV aan, zet deze film op, en gebruik je brein niet te serieus, dan is deze film gewoon lekker makkelijk, en spannend te kijken. Daardoor heb ik erg genoten van deze film. En verdient het een 4,0*.

Als ik toch wel heel eerlijk moet zijn, als je heel logisch nadenkt zitten er heel veel momenten in op deze film en in het verhaal waar nergens op slaat, en je het gevoel geeft alsof je deze film verlaat zonder dat het verhaal goed wordt afgerond en verteld... Dus tja, ik kan begrijpen dat deze film niet al te positief wordt gegeven door sommige mensen.

Maar tja... zelf vond ik het nog reuze meevallen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Tegenvaller. Taking of Pelham verveelt geen moment en ja, over de cast is er ook niets te klagen, maar dit is er weer zo één. Een standaard film waarbij Travolta en Washington hun eeuwenoude rol weer 's neerzetten. Niets nieuws, niets bijzonders. Heel braaf en voorspellend verhaaltje. Slecht wordt het gelukkig niet en wat er uiteindelijk overblijft is een redelijke film die je morgen alweer vergeten bent.

avatar van Minotaures

Minotaures

Matig, doorsnee-gijzelingsfilm.

Soms onvoorspelbaar. Goed plan van de criminelen, hoe ze dus ontsnappen. Best te pruimen muziek, alleen jammer dat 't acteerwerk soms niet overtuigend is, met name de 8-jarige jongen.

Toch een film die je een keertje moet zien, als je into de gijzelingen bent.

avatar van El ralpho

El ralpho

Voor dat ik begin met het beoordelen van deze film zal ik jullie alvast zeggen dat ik geen fan ben van tony zijn films; zijn werk spreekt me simpelweg niet aan. Maar goed, deze film gister toch maar gekeken omdat ik toch wel benieuwd was of het standaard verhaaltje zo standaard zou blijven. En dat bleef het ook voor het grootste gedeelte helaas al was dat gedoe met die aandelen natuurlijk wel origineel maar dit was maar een klein onderdeeltje van de film. Het acteren was prima. De chemie tussen travolta en washington was goed en dan met name travolta. een pluim voor die vent hoor in from paris with love was de rol hem op het lijf geschreven en in deze film weer jammer dat beide films bijzonder matig zijn..de cameravoering was verder strak en prima uitgevoerd maar dit was het dan ook met de pluspunten voor mij. Het verhaal wist me niet te boeien omdat het in grote lijnen zo ontiegelijk standaard bleef. En ook zat ik me gigantisch te storen aan de transportatie van het geld: Dat een politieauto een keer tegen een taxi rijdt vanwege de hectiek is nog enigszins begrijpelijk. Maar daarna nog een politiemotor die over een auto heen klapt en daarna een wagen die nog geraakt wordt door een vrachtwagen? overduidelijk dat dit gedaan is om vertraging te creeeren zodat de spanning zich op kan bouwen omdat ze te laat komen. geen problemen mee maar doe dit dan op een goede manier door echt op het laatste moment aan te rijden oid. verschrikkelijk slechte scene nergens stijgt de film voor mij ergens bovenuit. Ik vond hem gewoonweg saai. maar goed dit kan ook aan mij liggen. en omdat ik doorgaans de fims van meneer scott niet kan waarderen. helaas weer een gefaalde poging van mij om zijn werk te waarderen.. 2,0

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Toch wel wat tegenvallend.

Begint wel erg fijn, vooral visueel (wat dan jammer genoeg wel enkel in het begin is).

Het grootste gebrek van de film: spanning. Het vele gepraat (en gescheld) voelt af en toe wat onnodig aan, en brengt niet echt spanning in de zaak. Ook het momentje waar Garber nog 6 min had om daar heen te komen en nog een paar minuutjes met z'n vrouw ging bellen haalde me nogal uit de film (telefoongesprek was me sowieso iets te subtiel).

Ook zien we wat politie neer crashen, allemaal leuk en aardig, maar voegt verder ook niks toe aan de spanningsboog (enkel dat ze haast hebben).

Cast is oke. Denzel weet het wel weer goed te spelen, het is meer de rol die me stoort. Allemaal leuk en aardig dat een meer random persoon de rol van politie/bemiddelaar op zich neemt, voelt alleen nergens aan als de heldhaftige protagonist die het (vooral richting het einde) probeert te zijn. John Travolta, nooit echt van de man gehouden, maar weet ook z'n rol aardig neer te zetten, alleen voelt ook zijn rol niet geheel aan als die van een bad guy. Verder nog wat andere bekende koppen in bijrollen die ook geen storende factor vormen, ook niet qua rol.

Einde voelt ook niet geheel bevredigend.

Jammer, meeste filmpjes van Tony Scott weet ik wel te waarderen, maar dit is de eerste tegenvaller. Weet desondanks nog wel te vermaken. Net geen voldoende.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het is toch altijd wispelturig bij Scott: de ene keer maakt ie gewoon leegloop actiefilms en de andere keer klassiekers. 1 2 3 was ook weer zo'n standaard actie film, maar daar was ook zeker niks mis mee. John Travolta is weer lekker bezig op zijn ouwe dag als Badguy Ryder en zit weer bomvol van de heerlijke dialogen en Denzel Washington is ook weer aardig neergezet als Garber. Verhaal: Ryder gijzeld metro en eist 10 miljoen dollar van de burgemeester. Punt. Nouja, wat kunnen we er verder nog van maken? Nouja, de dialogen, spanning en natuurlijk ook nog de fijne aanwezige actiescene's. En natuurlijk kijken hoe Garber en de politie de klopjacht opent op Ryder.

Verder zijn de wilde technische beelden van New York enz ook fantastisch en het lijkt er ook op dat de NY politie niet eens normaal een politieauto kan neerzetten of besturen. Want maar 1 draai om de stuur en ze botsen al overal tegenaan en vliegen in het ronde.

Ach, verder weer een uitstekend gijzelings actiefilm. Komt er wel weer mee door.

avatar van timbo_

timbo_

Prima voorbeeld van een remake die mij vooraf nogal overbodig leek maar die achteraf toch een welkome aanvulling op het origineel genoemd mag worden. Allereerst is de film er qua acteerwerk zeker niet op achteruit gegaan. Denzel Washington is lekker op dreef en John Travolta vind het overduidelijk bijzonder leuk om weer eens een prettig gestoorde bad guy te spelen.

Verder blijft ook het basisverhaal van een metrokaping en de daaropvolgende verbale confrontatie tussen de overvaller en de toezichthouder van de New Yorkse metro meer dan de moeite waard. Enige minpuntje blijft wat mij betreft dat de film richting einde enigzins uit de bocht vliegt en het daardoor bij lange na niet haalt bij de ontknoping uit het origineel. Toch een hele dikke voldoende voor The Taking of Pelham 1 2 3.

Kleine 4 sterren

avatar van dave

dave

Matige actiethriller die zoveel mogelijk het boekje probeert te volgen. Typische bad-guy/good-guy wisselwerking, dito opbouw en een voorspelbaar einde. De dialogen tussen beide hoofdpersonages zijn vrij simpel en weinig omvattend. Veel meer dan het clichématige gelul over religie en dergelijke ga je niet tegenkomen. Washington geeft zijn rol nauwelijks iets van waarde mee, hetgeen al gauw resulteert in een afname in interesse. Travolta scoort hoger, doch lijkt niet de gepaste overtuigingskracht te vinden.

Over het algemeen valt er slechts heel af en toe daadwerkelijk iets te beleven. Van echte spanning was eigenlijk geen sprake, maar sommige scènes in de New Yorkse tube waren wel goed vormgegeven. Daarnaast valt de regie nauwelijks iets kwalijk te nemen. Allemaal wat te gemaakt, maar hier voldoende.

2,50

avatar van Film Pegasus

3e verfilming van dit verhaal. Geen flauw idee waarom dit zoveel verfilmd is, want meer dan een gijzeling in een trein is het niet. Scott en de combinatie tussen Travolta en Washington maken nog wat goed, maar die hebben toch ook al beter afgeleverd. Resultaat is een goed onderhouden, maar toch doorsnee actiethriller. Leuk om een keertje te zien, maar ik vrees dat ik hem volgende week al vergeten ben.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Taking of Pelham 123 is een remake van een film met een kleine status van cult/klassieker. Ditmaal onder hande genomen door Tony Scott. Scott is vooral het type regisseur die visualisatie boven verhaal prefereert. Dat zo’n aanpak beter bij dikke actiefilms werkt dan bij ontroerende dramafilms mogen dan ook vanzelfsprekend zijn. Ik vraag me echter wel af of Pelham One Two Three dan wel het goede uitgangspunt is voor iemand als Scott. Want laten we eerlijk zijn, actie zit er niet in. Het is typisch dat in een thriller over een gekaapt treinstel het enige actiemoment wat het waard was te vermelden een autocrash was. Daarnaast probeert Scott ietwat te geforceerd enkele ‘thriller’ elementjes erin te stoppen, met als slecht voorbeeld het gedoe dat Garber terug moet komen aan de telefoon, en hij dat haalt. Met een halve seconde.

Zoals gezegd, ik was dus vooral benieuwd wat Scott ons visueel ging voorschotelen. Alhoewel het voorstukje veel beloofde (heerlijke openingcredits met namen die door de metrobanen schieten.. Zowel aantrekkelijk als effectief), moet ik toch concluderen dat ik het stijltje niet lekker vind wegkijken. Vooral qua camerawerk werd ik horendol van Scott. Echt élk shot moest wel bewegend zijn, nooit eens een rustig camerastandpunt. Dit gaat je pas echt opvallen als je er op gaat letten, wat mij helaas overkwam. Misschien was het om in het thema van de film te blijven (metro, rails, camera op rails, you get it), maar ik vond het drie keer niks. Waarschijnlijk komt dat ook omdat dit camerawerk niet werkt in combinatie met de film. Met een echte dikke actiefilm zoals Domino werkt dat snelle camerawerk, maar in deze film, waar juist de conversatie tussen Washington en Travolta centraal ligt. Even tussendoor, ik vond dit aspect sowieso beter uitgewerkt in het origineel. Alhoewel Washington wel erg sterk speelt, vind ik Travolta als onwijs overdreven gewelddadige kerel ongeloofwaardig. Dat deed Shaw in combinatie met Mattheu toch beter. Ook had het origineel minder overdreven verplicht spektakel, wat Scott uiteraard wel hier in moest proppen…

Al met al geen verschrikkelijke remake, alleen was de film al gedoemd te ‘mislukken’. De stijl van Scott past gewoon helemaal niet bij het script. Voor iedereen die deze editie heeft gekeken raad ik dan ook aan eens het origineel te kijken. Dan vragen jullie je vast net als mij af ‘waarom nou deze remake?’ Ik snap het doel ook nog niet echt.

avatar van scorsese

Aardige remake van de toch inferieure versie uit 1974. Het gewijzigde einde is een stuk minder goed, en ook is de film een stuk minder spannend. Er zitten ook en paar onlogische momenten in het script (waarom zien de gijzelaars de live streaming niet als ze zelf ook internet hebben en zelfs op een nieuws-site kijken??). Gelukkig is de film een stuk minder flitsend dan een aantal van Tony Scott's vorige films. Verder kijkt de film wel lekker weg, en zijn Denzel Washington en John Travolta leuk gecast tegenover elkaar.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Kijkbare film, maar het is geen actie / thriller zoals op de dvd hoes staat! Echt een thriller zoals dat op deze site staat. Dus ik ben met het verkeerde idee deze film gaan kijken en dan valt het wat tegen. Travolta en Washington spelen altijd goed. Dat zijn toch wel twee van mijn favoriete acteurs en deze film is dan ook zeker prima in orde.

Toch nog een 4* als ik deze film vergelijk met andere films.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede thriller film...

Spannend...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs John Travolta en Denzel Washington speelt zeer goed...

Prima camerawerk...

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

zeer vermakelijke film. deed me beetje denken aan unstoppable. DENZEL RULES

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Als een echte Denzel fan vind ik dit een steengoeie actiethriller.. lekkere spanning die wordt opgebouwd en die je helemaal meeneemt! Kortom, heb me weer prima vermaakt met Denzel en John.

avatar van Awake78

Awake78

Ai, noemde ik Tony Scott na 'Unstoppable' nog de hedendaagse koning van de actiefilms - met deze film daalt onze vrind toch weer wat in rang....

Een veel te simpele, standaard actiefilm die absoluut niet uitsteekt boven het maaiveld. Bijna alle actie-elementen kun je simpel afdoen met 'beneden de maat' of 'al eerder gezien, maar dan beter'. Ook Travolta is niet geloofwaardig te noemen. Denzel zoals altijd goed.

Het kon me op een gegeven moment ook niet meer boeien wat de afloop was eigenlijk. En die regie-achtige trucjes (waar TS mee begon in Man on Fire) heb ik nu ook wel een beetje gezien eigenlijk.....

Een missertje voor tussendoor.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een grote soep aan filmclichés, iedereen lijkt hier op de automatische piloot te werken. De film bevat geen enkele vorm van spanning, de personages komen niet verder dan bordkartonnen poppetjes en alle pogingen tot humor slaan keer op keer zo dood als een pier. En je hoeft maar één of twee films uit het genre gezien te hebben om de film tot in detail te kunnen voorspellen. Verder weet Travolta geenszins te overtuigen als terrorist en zijn die belachelijke slowmotion- effecten tijdens elke actiescène bijzonder vervelend. En dan druk ik me zacht uit. Wat overblijft is een aardig verzorgde, maar alles behalve memorabele popcornfilm. Niets minder, maar al helemaal niets meer.

2 sterren.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren ook maar eens gekeken.

Aardig amusant kijkvoer, maar nergens echt memorabel en zeker niet zo goed als de jaren '70 (semi-)klassieker.

Het sterke van die film was nu juist dat de kapers zich allen identiek en onherkenbaar vermomd hadden, elkaar aanspraken met Mr. Green, Mr. White etc. (daar heeft Tarantino oa dus de mosterd gehaald) en pas helemaal op het eind van de film zag je hun (duurbetaalde) echte gezichten. Zo was Robert Shaw misschien maar een minuut of twee daadwerkelijk zonder vermoming in beeld.

Helaas doet Travolta al vrijwel meteen zijn zgn vermomming af, blijkbaar wil men tegenwoordig haar sterren zoveel mogelijk goed in beeld krijgen om kaartjes te verkopen.

Toch kijkt deze nieuwe versie best lekker weg en zijn Washington en Travolta goed opdreef en is Turturro een leuke aanvulling.

Natuurlijk kan ook nu Scott het weer niet laten om bij de weinige actie toch weer hyper te gaan monteren om zo blijkbaar intensiteit te suggereren, maar dat heeft voornamelijk als resultaat dat je het niet goed kunt volgen wat er gebeurd en je als kijker geirriteerd raakt.

Een zeven, ofwel 3,5 ster!

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens bekeken en 'k heb er ook van genoten. De actie zit er direct in en blijft heel de film door boeien. Een uitgebreide en bekende cast die overtuigend overkwam. Voor de rest was het inderdaad vlot verfilmd en verveelde dus niet. 'k vond het zeker een aanrader.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Whehe, redelijk bespottelijke actiefilm is dit. Denzel Washington regelt het metroverkeer en wordt geconfronteerd met John Travolta die een metrostel gijzelt en... tien miljoen dollar eist, oeeiii! Het is standaard actieshizzle met allerlei irrelevante dialogen er tussendoor. Het meest bizarre vindt plaats als Washington een belletje pleegt met zijn echtgenote voordat ie een helikopter instapt op weg naar Travolta. Zij vraagt hem of ie een groot pak melk meeneemt, als die terugkomt van werk. Heel grappig natuurlijk. Alles wat daarna gebeurt vond ik maar suf en ik zat maar te wachten op het eind, waar uitsluitsel gegeven zou worden op deze prangende vraag.

avatar van Insignificance

Insignificance

Met Washington als betrouwbare kracht het soort actiethriller dat bij deze Scott in goede handen is. Of dat zou moeten zijn. Doorgaans iemand die er voor zorgt dat er visueel voldoende valt te beleven om het aan de gang te houden. Wat dat betreft jammer dat hij zich hier op dat vlak af en toe ietwat lijkt in te houden.

Temeer omdat Tony's films elders ook altijd wel wat averij oplopen. Zo'n lulhannes als de baas van Garber bijvoorbeeld. Blijkbaar moet er altijd iemand rondlopen aan wie het publiek een hekel moet hebben, want anders werkt het niet. De held van dienst heeft natuurlijk een krasje waar iets mee gedaan moet worden.

Met omwegen krijg je dan iets over een pak melk, waarvan de timing ook nog eens beroerd is. Je verwacht zoiets in van die geforceerde adempauzes, maar hier was het spel alweer op de wagen. Nog zo'n onnozel momentje speelt zich af rondom het videochattende stelletje. Het zijn slechts bijzaken, maar ik kan zonder.

Het rolletje van Travolta is een van de grotere tegenvallers. Niet echt de meest gelukkige keuze om hem zo op te tuigen (die foute snor!) en te laten raaskallen, helemaal als je eenmaal weet wie hij werkelijk is. Er zit maar weinig overtuiging in zijn f-bombs. Niet echt een vervelende film, maar er gaat zo wel iets teveel mis.

Vlot.

De eerste 90 minuten zelfs lekker vlot. Typisch Tony Scott filmpje. Washington uiteraard in de hoofdrol, mooi kleurgebruik, visueel geklooi dat je normaal gezien binnen de grenzen van Hollywood niet terugziet en ondanks vele clichés, toch een strakke spanningsopbouw.

Verhaaltje is niet nieuw (film is volgens mij ook gewoon een remake), toch zit er genoeg spanning in. Zolang het hele heist gebeuren gaande is, is deze film op z'n best. Maar iets na het uur moet Washington zelf de metro in en loemt een zeer matig einde. Dat volgt ook effectief wanneer Washington achter Travolta aangaat om het zelf even uit te vechten. Domme keuze die nog wel een paar redelijke actiescenes oplevert, maar niks zo goed als wat al geweest is.

Jammer dat deze film dus wat minder eindigt dat hij begint, maar over het algemeen me toch weer geamuseerd met dit filmpje. Het verlies van Scott is best een gemis binnen Hollywood wat mij betreft. Helpt iets te vaak z'n eigen films een (klein) beetje om zeep, maar vermakelijk is het zeker wel.

avatar van Knisper

Knisper

Als actiefilm meer dan prima. Denzel Washington is goed en de rest van de cast eigenlijk ook. Had eerst een iets betere score gekozen, maar een aantal ontwikkelingen in het plot storen zorgen toch voor een ietwat bittere nasmaak. Als er zoveel zorg wordt besteed aan een film, kan er wel worden nagedacht over hoe financiële markten werken bijvoorbeeld. Toch geen onaardige film.

avatar van blurp194

blurp194

Tony Scott.

De man heeft een paar erg goeie films afgeleverd, maar ook wel wat mindere. Deze is daar toch ben ik bang een voorbeeld van, want het geheel kon me nergens echt overtuigen, en dat dan ondanks de aanwezigheid van Washington (die ik de laatste jaren steeds meer waardeer, en die goed in z'n rol zit) en ook Travolta, die misschien niet z'n beste rol ooit neerzet maar toch ook weer niet heel slecht is.

Nee, waar de grootste serie problemen in zit is het verhaal. Net een tikkie te ongeloofwaardig, en dan heb ik nog niet de grootste moeite met de kaping zelf, maar wel met het plan dat de uberbadguy daar dan mee zou moeten hebben. En de hele geforceerde tocht om het losgeld op tijd af te leveren is er ook wel wat heel erg met de haren bijgesleept. En dan nog Garber's avontuur in de corruptie, of de directe videolink die op magische manier blijkt te werken... allemaal net een beetje te veel.

Qua regie is het dan ook allemaal weer niet heel slecht, maar van Scott verwacht ik eigenlijk toch wel een beetje meer dan 'niet heel slecht'. Jammer, viel toch tegen.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Een mindere Scott.

De film is het leukst wanneer de gijzeling gaande is. Zowel Travolta als Washington spelen verdienstelijk en houden het verhaaltje draaiende. Zeer aangenaam om naar te kijken. Echter vanaf het moment dat Garber zich tussen de criminelen bevindt, wordt het een heel pak minder. Hierna volgt een enorm ongeloofwaardige en beroerde achtervolging, met een dito einde. Redelijk teleurstellend dus.

Het eerste deel voorkomt een onvoldoende, krappe 3*.

avatar van IH88

IH88

“You're my goddamn hero.”

Vlotte film met een degelijke Washington en een heerlijk schmierende Travolta. Het is allemaal niet erg origineel, maar spannend en sfeervol is het zeker. En door de regie van Tony Scott ziet het er allemaal flitsend uit. Vooral het samenspel tussen Washington en Travolta levert vuurwerk op. Dit duo zorgt samen met de regie voor een vermakelijke en doldwaze metrorit.