• 9.375.988 stemmen

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)

Thriller / Actie | 106 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, John Travolta en James Gandolfini

Releasedatum: 20 augustus 2009

Plot The Taking of Pelham 1 2 3

"I can't get it out of my head. I'm gonna die today."

Een groep criminelen onder leiding van Ryder (John Travolta) kaapt de New Yorkse metro 'Pelham 1 2 3' en eist een enorme som losgeld, namelijk 10 miljoen dollar. Ryder wil dit bedrag binnen een uur in zijn bezit hebben, anders zal er elke minuut na de deadline een passagier sterven. Toezichthouder Walter Garber (Denzel Washington) probeert met zijn kennis over de metro de criminelen om de tuin te leiden, maar heeft zelf geen idee welke vluchtroute zij in gedachten hebben.

Lt. Camonetti

Phil Ramos

John Johnson

Jerry Pollard, motorman

George, teen hostage

George's Girlfriend

avatar van schram101

schram101

Zeer vermakelijke film die inderdaad wel tot het Hollywood popcorn vermaakt gerekend mag worden, alleen doet dat totaal niets af aan de film, sterker nog, de eigenlijk misplaatste humor en one-liners van Ryder, maken de film alleen maar vermakelijker.

De hoofdrollen werden sterk vertolkt door Travolta, Washington en Turturro. Ook de trukendoos van Tony Scott wordt weer uit de kast getrokken en die bevalt me zeer goed. Mooi camerawerk!

Geen bijster origineel verhaal maar o zo vermakelijk. Liep met een voldaan gevoel de bioscoop uit.

avatar van gekkuh_joey

gekkuh_joey

heel goed verhaal de scenes zijn mooi gemaakt maar het eind is helemaal niks aan met zo'n film verwacht je dat gewoon

*3.5

avatar van andrehoek

andrehoek

Prima film met humor en actie en met acteurs als Denzel, John, Luis, Turturro en James is dit een moeter voor elke filmliefhebber.

Helaas voor de film zijn de laatste 15 min afgeraffeld en dat is zeer jammer...

Had er zelf meer van verwacht maar niet slecht.

avatar van b00ts

b00ts

Aardige film.... beetje slap einde.

avatar van Apster

Apster

Scott is een vakkundig regisseur, maar het lukt hem niet het standaard scenario te verhullen met mooifilmerij. De rolbezetting is niet verkeerd, met bijrollen van Turturro en Gandolfini die eindelijk weer eens te zien is op het witte doek. Washington speelt voor de verandering weer eens de goedzak en Travolta doet een herhalingsoefening met een over-the-top schurkenrol.

Een belachelijke scene die bedoeld is voor wat extra spektakel, is de transport van het losgeld, waarbij de ene na de andere agent tegen een auto knalt. Alleen de burgemeester lijkt door te hebben dat een helikopter makkelijker was geweest.

Voor de rest is het allemaal niet eens zo slecht, de scenes tussen Travolta en Washington zijn vermakelijk en de film heeft vaart. Maar met deze rolbezetting en regisseur had ik toch iets meer verwacht.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toch nog een hoop positiviteit omtrent deze film. Mij lijkt het helemaal niets. Integendeel, ik krijg borrelend maagzuur bij de gedachte dat ik deze film kan kijken.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

dit ziet er heel stoer uit! maar de veronica gids kwam niet verder dan 3 sterren wat ook wel goed is...

avatar van m1701

m1701

pfffff saai en standaard!

acteerwerk is goed maar dan houdt het ook wel op

Verhaal is absoluut niet origineel.

Vanaf het begin weet je precies hoe het gaat aflopen!

Beetje jammer

Niet goed, niet slecht 2,5*

avatar van tn2543

tn2543

Ik ben benieuwd. Het verhaal is niet echt heel vernieuwend... .. maar vaak weet Denzel Washington er wel wat van te maken. Ik denk te weten op welke manier John Travolta zal acteren als badguy (goldfish, face-off, broken arrow) Dus op deze manier denk ik dat de rol van john travolta wat minder spannend zal zijn.

Maar ik ben benieuwd...... De combinatie van Denzel en John kunnen wellicht in de smaak vallen. De regisseur Tony Scott vind ik persoonlijk ook een heeele goeie !

avatar van SPADE VI

SPADE VI

VInd hem niet supergoed, maar ook niet slecht. Het is een leuke wegkijker voor op een zaterdagavond ofzo. John en denzel vond ik enorm aangenaam om te zien. Ook die Turturro of wie het ook is vond ik best te pruimen. Het einde was idd enkel een beetje tegenvallend maar all in all is dit wel een goeie actiefilm

avatar van berry blaster

berry blaster

Eigenlijk een tegenvaller, Travolta is goed en Washington acteert op routine in dit matig uitgewerkte script dat veelbelovend leek. Het "Hollywood Blockbuster" scenario is helaas te nadrukkelijk aanwezig in deze film. Afgezien van de ongeloofwaardigheden zoals politiemotoren met een geluid als zijnde bijna Superbikes, politiewagens die gedegradeerd worden tot botsautootjes en een laptop die in een tunnel een mediastreamer wordt, is het volgens mij een gemiste kans dat er een beetje van-alles-wat door elkaar geprakt is. De actiescenes zijn prachtig in beeld gebracht, maar moet een heli met haast in slow-motion al stuntend over een stad vliegen?

Voor een avondje thuis prima, maar ik zou er geen dollar (sorry, euro) voor bioscoopbezoek aan uitgeven.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

wat leek er dan zo veelbelovend aan het script ? ?

Dit is gewoon een blockbuster en je krijgt precies wat je kunt verwachten van zo'n film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na deze film zullen Denzel Washinton en Tony Scott twee jaar later weer samenwerken met de film Unstoppable. Het plot heeft verdacht wat weg van een B-film.

berry blaster schreef:

Hierin kan ik me helemaal vinden. Het geluid van de motoren was inderdaad een beetje teveel van het goede. Daarbij waren er nog meer wat onnodige gebeurtenissen zoals:
- De bemiddelaar van de FBI. Deze laat het in eerste instantie toe dat Washington als bemiddelaar wordt weggestuurd en vervolgens net zolang door lult tot er een gijzelaar wordt doodgeschoten. Lijkt me niet echt een professionele bemiddelaar. Later wordt zijn rol beter.
- Het onnodige gesprek bij de helikopter waar Washington nog maar 6 minuten heeft. Het gesprek gaat dan over 4L melk. Beetje erg Amerikaans.
- De helikopter die om vliegt omdat hij zo nodig spectaculaire bochten moet maken.
Al met al wel een vermakelijke film om te kijken. Spektakel genoeg en een goed tempo.

avatar van click66

click66

Het verhaal is wat cliche maar de acteerprestaties van john travolta en denzel washington zijn echt super. Ik heb me niet verveeld bij deze film.

avatar van fransw

fransw

ik heb betere films gezien van die twee

geluid was te hard

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Moa kan er mee door had er meer van verwacht

avatar van berry blaster

berry blaster

Ricochan38 schreef:

wat leek er dan zo veelbelovend aan het script ? ?

Sorry, het was een foute formulering van mij, uiteraard heb ik het script niet gelezen. Ik ging uit van de veelbelovende recensies van het origineel uit 1974, die ik zelf (nog) niet gezien heb. Aangezien het een re-re-make betreft (de 1998 versie is geflopt) met een top-cast en -regisseur blijft het voor mij een gemiste kans om niet wat meer voelbare spanning te creëren. Amusementswaarde heeft deze film wel, zeker voor de wat minder kritische kijker.

Enne, blockbusters worden gehyped, daar doe ik niet aan mee. Veel staat of valt met grote namen en een promotiebudget.

Overigens heb ik deze film zojuist nog een keer bekeken en mijn rating iets omhoog bijgesteld. Als pretentieloos amusement, oké.

avatar van Gert P

Gert P

Ik hou me maar bij het orineel lijkt me, Tony Scott vind ik nou ook weer niet zo'n goede regisseur.

avatar van chebby

chebby

Lijkt me een goede film !

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

het is wel een aardige film. denzel doet het heel goed. travolta ook wel overigens, maar het type dat travolta moet spelen is niet zo. beetje dom typen met zijn nepfilosofie. geen angst om dood te gaan bla bla denkt vriend te worden met denzel ( naief) als hij beetje psychotisch is met zijna ftelgedrag.

leuke film hoor om te zien. maar beetje weinig diepgang en beetje simpel.

dezel is wel cool.

avatar van Sprietzeil

Sprietzeil

Aardige film had er wel meer van verwacht. Het acteerwerk was wel goed, Denzel en John hebben er iets leuks van gemaakt. Het einde was wel een beetje cliche/voorspelbaar. De actie en spanning blijven er gelukkig wel inzitten!

Maar ik had er dus echt meer van verwacht. er is inderdaad weinig diepgang, een beetje een oppervlakkige film! maar de acteurs zijn gewoon top dus dat scheelt een hoop!

avatar van tottenham89

tottenham89

Had hoge verwachtingen voor het bekijken van de film, naar aanleiding van de regisseur en de twee topacteurs. Helaas was het resultaat wat minder, maar het acteerwerk van Washington en Travolta maakte heel wat van de film, en zeker niet vergeten de dialogen, die inderdaad misschien beter waren dan de actie.

avatar van Oosie

Oosie

TOP film , ik heb zekr genoten van 2 TOPACTEURS en van camera hoeken/beelden TOP TOP TOP ,( soort google earth cam )

En daarom ben ik ook fan van SCOTT family als regiseurs

4**** van mij ( geen moment verveeld )

avatar van jantje.vlaam

jantje.vlaam

Goede film, beetje voorspelbaar, maar zeker de 3,5 sterren waard.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

The Taking of Pelham 1,2,3 is een hele degelijke actiethriller die soms toch echt naast de boot wil vallen. Het idee van de 'hollywood blockbuster' actiefilm is natuurlijk een genre dat al lang over zijn hoogtepunt heen is en degelijke films komen steeds in kleinere getallen tegenover de CGI gedreven filmindustrie van deze tijd.

Denzel Washington en John Travolta zijn allebei topacteurs die allebei een degelijke prestatie in hun rol neerzetten. Het plot is afkomstig van de film uit 1974 die ze gemoderniseerd hebben zodat het in het straatbeeld van 2009 zou passen.

En ik denk dat daar The Taking of Pelham 1 2 3 een beetje de foet in gaat. Het hele Laptop verhaal dat als livestream uit een gekaapte tram zou broadcasten is helemaal ongeloofwaardig. Onder de grong hoort hij uberhaupt geen connectie te hebben. Daarnaast raakt de batterij ook op den duur leeg terwijl in een volgende scene de laptop weer gewoon aanstaat.

Daarnaast zit The Taking of Pelham 1 2 3 vol met overbodige actiescenes. Crashende politiewagens, aangereden politiemotoren een crashende geldwagen. Het slaat gewoon nergens op dat die risico's worden genomen.

Het plot daarbij is wel te pruimen maar volkomen onrealistisch. Het is standard issue bij een gijzeling dat er niet wordt onderhandeld en dat een bemiddelaar hoe dan ook naar de gijzelaars toe zal gaan. De situatie zal dan onder controle proberen worden gebracht met zo weinig mogelijk slachtoffers, maar het is wel heel leuk uitgewerkt allemaal hoor.

3.5/5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Als een groot fan van het werk van Tony Scott, wat mij betreft de beste Hollywoodiaanse regisseur is dit toch wel een lichte tegenvaller.

Dit is vooral debet dat Scott voor zijn doen erg mellow is op cinematografisch gebied. Vooral te danken aan de zeeën kritieken die hij bij zijn laatste films op zijn bord kreeg van al die migraine lijdende saaie huismusjes en helaas trekken de filmmaatschappijen enorm aan zijn lijn. Juist het gene wat zijn films zoveel extra's geeft en wat hem zo'n enorm goede cineast maakt. Zijn kleurenfiltertjes en zijn hectische montage en camerawerk worden tot een minimum beperkt. Wat mij enorm gefrustreerd, en erg jammer dat zo'n filmmaker die hier wat mij betreft zelfs revolutionair in is. Erg jammer dat er voor hem bepaald wordt hoe hij iets moet doen. Laat die man maar een independent company opstarten en dan kan ie echt goed knallen.

Nu even over de film. Net als elke Scott weet hij ondanks die beperkingen toch wel wat visuele kunstjes te laten zien maar veel minder dan bij bvb. een Domino. De eerste minuut is het werkelijk genieten maar helaas laat ie het dan nog met vlagen pas zien. Aardig standaard verhaaltje maar toch weer erg verzorgt uitgewerkt en ook weet Scott het tempo altijd hoog te houden en geen enkel moment weet ie die uit handen te geven. Washington speelt zeer degelijk maar oogt een beetje als automatische piloot werkt maar Travolta steelt toch wel de show die zijn rol eigenlijk met verve vervult. Ook erg sterke bijrollen van Guzman, Turturro en Gandolfini.

Het is wel weer een actiefilm by the book maar kijkt toch erg lekker weg. Ondanks dat Scott's creatieve inbreng beperkt was weet deze film zich zeker niet te scharen in mijn 5* lijstje maar ondanks toch een zeer onderhoudelijke actiefilm. Hopen dat Scott zich ontworstelt van de hoge piefjes en dat ie met zijn volgende film weer lekker helemaal los gaat om cinematografisch gebied.

Hoe kom je er bij dat hij door de studio op het matje is geroepen?

avatar van Colombo

Colombo

Slappe film, niks bijzonders of orgineels. standaard kaap film en een happy end. oftwel 2,5*

geen aanrader.