Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: Tony Scott
Met onder meer: Denzel Washington, John Travolta en James Gandolfini
Releasedatum: 20 augustus 2009
Plot The Taking of Pelham 1 2 3
"I can't get it out of my head. I'm gonna die today."
Een groep criminelen onder leiding van Ryder (John Travolta) kaapt de New Yorkse metro 'Pelham 1 2 3' en eist een enorme som losgeld, namelijk 10 miljoen dollar. Ryder wil dit bedrag binnen een uur in zijn bezit hebben, anders zal er elke minuut na de deadline een passagier sterven. Toezichthouder Walter Garber (Denzel Washington) probeert met zijn kennis over de metro de criminelen om de tuin te leiden, maar heeft zelf geen idee welke vluchtroute zij in gedachten hebben.
- The Taking of Pelham One Two Three (BoekMeter)
- The Taking of Pelham 1 2 3 (MusicMeter)
- Kijk op meJane
George, teen hostage
George's Girlfriend
Mother-hostage
Matig en corny.
Dieptepunt was wel de hele eindscene maar absolute dieptepunt was de "gallon of milk" (uiteraard finaal eindshot). Ook hilarisch: 900% toename van de goudprijs, alsof WW3 uitbrak
Dat was idd te dom voor woorden. Wat ook de hele aanleiding voor die kaping al belachelijk maakt.
Wat als er opeens melding wordt gemaakt van een nieuw olieveld terwijl je net met zo' n kaping bezig bent.
Stephanovic
Meer een dialoog dan een actiefilm..
Hij valt dan ook niet onder het genre actie, maar thriller, kijk dan bij voorbaat niet...
Ik vind het een vermakelijke film om te kijken. Erg goed uitgewerkt allemaal, interessant steekspel tussen Washington en Travolta. Hierbij moet ik zeggen dat ik Washington erg overtuigend vind als gewone burger, is zo te zien ook flink aangekomen voor zijn rol. Verder vind ik Travolta een heerlijke rol neerzetten als ietwat maniakale kaper. Ik vind Washington wel wat gelijkenissen tonen met Morgan Freeman in deze film.
Woltertjes
Goed film ook al zijn er genoeg kaapfilms, het verveelde me niet.
Ook goed geacteerd. Was me alleen niet helemaal duidelijk waarom hij nog zo graag die beurzen omhoog zag gaan, terwijl Travolta al wist dat hij het niet zo halen. Heb ik misschien iets gemist?
@quikfit
Leuke wegkijkfilm,verhaal is wat eenvoudig met een wat flauw einde.
3***
Tazke
Vandaag gezien. Vond het zeker een aardige film. Een topper verwacht ik ook niet echt meer op dit moment, dus laat me iedere keer maar verrassen. Vond John en Denzel wel erg leuk. James had voor mij wel een wat grotere rol mogen krijgen. Altijd leuk om naar hem te kijken!
skipy05
Goede film. alleen had hij nog spannender kunnen zijn. Ik vond het einde ook wat flauw. Heel goed geacteerd.
tal1b
middelmatige film, erger nog, 13 in een dozijn.
matig begin met wat amateuristische beelden, leek alsof ik een goedkope tv serie zat te kijken.
over het algemeen slappe dialogen.. nee 2 top actuers is ook niet altijd alles.
JacoBaco
Gelukkig heeft ie aan het eind van de film wel die Melk gekocht.
queenie
Goede film met mooi acteerwerk van Denzel en John. Film blijft boeien en er komen af en toe wat hardere stukjes in voor.
bakkerbas
Heb met plezier naar deze film gekeken. Ik las wat mindere berichten over deze film, maar persoonlijk vond ik hem goed.
FunkStarr
- 1922 berichten
middelmatige film, erger nog, 13 in een dozijn.
over het algemeen slappe dialogen.. nee 2 top actuers is ook niet altijd alles.
Ben ik het wel mee eens, maar vond Denzel wel weer goed acteren.
De film is nergens bijzonder inderdaad en 13 in een dozijn. Had moeite de aandacht erbij te houden af en toe.
Leno
Het is met name de rol van Travolta die deze film net boven de middelmaat uittilt. Ook Washington speelt aardig en de supporting cast is ook best in orde overigens. Het verhaal, met name het idee van plotse stijging van de goudprijs na zo'n incident slaat nergens op. Jammer ook dat de film te veel voor een standaard hollywood stramien kiest eindshot. Desondanks zeker een vermakelijke film, die overigens vrij trouw blijft aan het betere orgineel.
tukkerstein
Redelijke film. Het verhaal is wel geinig bedacht -iets geloofwaardiger uitwerken had wel gemogen - en zorgt voor voldoende spanning. Het acteerwerk is daarnaast ook prima. De hoeveelheid actie valt een beetje tegen, de actie die in de film te vinden is, is geforceerd en voegt weinig aan het verhaal toe (hoeveel auto's vliegen er de lucht in tijdens dat geldtransport? Totaal ongeloofwaardig om daar zo'n stompzinnige actiescene om heen te maken.).
o0Timmy0o
Echt zo'n "ik ga met het doden van gijzelaars zitten te dreigen en eis er geld voor" film. Veel spanning, weinig nieuws onder de zon.
Gewoon een leuk filmpje.
Washington en Travolta zorgen er nog voor dat het boven het gemiddelde uit word getilt.
Captain Pervert
"Lieverd, ligt dit aan de film, of trekt je computer deze film niet?"
Geen rare vraag van mijn vriendin, want mijn vorige mediacenter was niet krachtig genoeg om 720p films af te kunnen spelen. Het effect was een soort diashow van 5 frames per seconde. Mijn nieuwe processor zou dit toch moeten kunnen? Terwijl ik me dit afvroeg, kwam het antwoord in beeld.
Directed by Tony Scott.
Nee lieverd, het ligt niet aan de computer. Het ligt aan een regisseur die het leuk vindt om zijn publiek acute schuimbekkende epilepsie te laten krijgen. Want wederom is het een overdreven flashy film die Scott aflevert. Ik weet niet welke filmmontage software ze hebben gebruikt, maar ze hebben echt op alle knopjes gedrukt.
Maar, eerlijk is eerlijk: ofwel went de ADHD montage na een tijdje, of past hij het enkel in het eerste halfuur overdreven toe en zwakt het daarna af. Want van zijn laatste handvol films, werkt de montage hier het minst op mijn zenuwen. Wat geen pluspunt is voor deze film, maar eerder mijn afschuw voor zijn vorige films weergeeft.
In de aanloop naar deze film hebben we een tijdje terug het origineel uit 1974 gekeken. En het moet gezegd, de Denzel/Travolta versie is een geslaagde vertaling naar een moderne versie. Grovere taal, meer actie, meer alles. We komen via twee subplots meer aan de weet over het verleden van de beide hoofdpersonen. Sommige details uit het origineel zijn gekopieerd, andere zijn op een goede manier geïnterpreteerd, weer andere behelzen enkel een knipoog:"Why didn't we bring the money by helicopter?", wat ik me bij de eerste film ook al afvroeg. Het is geen ijzersterke film die je nog dagen bijblijft, maar hij biedt volop vermaak.
Reinoir
Film was een beetje karig als het aan mij vraagt. Echt kut vond ik hem niet maar sommige momenten, jesuz. Met die rat bijvoorbeeld die in die been bijt waardoor die sniper een schot lost in het hoofd van een van die gijzelaars. En van die momenten waren er wel meer. Ook te veel oneliners. Das als je het mij vraagt gewoon vervelend.
Anjin
Stephanovic
Ik vind Washington wel wat gelijkenissen tonen met Morgan Freeman in deze film.
Klopt ze zijn allebei zwart ..lol
helleke
Ik vond hem geweldig, maar ja wie ben ik......
Dat zou je zelf toch moeten weten é, en anders vraag het eens aan je naaste omgeving of ......kijk eens in de spiegel
shadoweyes
ik vond het wel een vermakkelijke film ook al duurde het even tot de aktie begon oke 1 gijzelaar dood perongeluk door een rat die in een sniper zijn been bijt vond ik een beetje afgezaagd maar voor de rest was hij wel vermakelijk en ik kon hem wel af kijken zonder dat ik dacht van bleh ik hou het niet vol.
Captain Pervert
Ik denk niet dat jij bij de politie hoeft te solliciteren
Toontje35
Aardige aktiefilm. Mist een verhaal. Dat wordt in het begint opgevuld met een ellelange dialoog tussen Washington en Travolta. En dat verveelt.
Naar het einde toe pakkend.
AHWA
Jammer dat Scott z'n geflipte montagestijl wat heeft getemperd. Zie toch graag meer films in de stijl van Domino, Man On Fire en Deja Vu. Desalniettemin is de visuele kant van deze film de beste kant, want er zitten weer een paar leuke vondingen in. Een shot waarin Turturro in slow-motion beweegt, en de rest om hem heen juist versneld beweegt, is er een om in te lijsten.
Ook de openingcredits worden op een interessante manier in beeld gebracht, evenals het aantal resterende minuten. Ik vond Washington nooit echt geweldig, maar daar begin ik langzaam op terug te komen. Fantastische rol zet hij hier neer. Travolta verbleekt erbij, en kan niets meer doen dan vloeken en ook nog eens niet overtuigend. Jammer.
Ook het verhaal was erg voorspelbaar. Ik hoop dat Scott voor z'n volgende films weer gewoon z'n eigen ding gaat doen en zich niets aantrekt van kritiek.
Rikoss
Washinton speelt weer een geweldige rol, zoals we van hem gewend zijn, in een redelijke actiefilm.
Het verhaal (kaping) is natuurlijk wel een beetje afgezaagd al proberen ze het deze keer met een metro. Spanningsniveau mag hoger.
3.5
MovieHolic
. Helemaal mee eens
Dat en die toevalligheden als dat het transport van die 10miljoen 2 keer werd aangereden... en dat stukje dat Travolta in de taxi zit en hij daar ineens vlak bij boven de grond komt.... te toevallig

Verder was het een prima film en heb ik me wel vermaakt
De Meester
Ik kwam net terug uit New York toen ik deze film ging kijken. Heerlijk vermaakt tijdens deze film. Het is geen film die het continue van het sterke en/of logishe verhaal moet hebben, maar het tempo zit er goed in en de dialogen tussen Washinton en Travolta zijn prima. De laatste 5 minuten zijn wat teleustellend, maar in zijn geheel heb ik een erg vermakelijke film gezien, die ik in één keer heb uitgekeken.
djkoelkast
Op zich een leuke film, maar het einde verpest het. Daarom niet meer dan een gemiddelde van 2,5.
Ramon K
Kijkbaar, maar verder een slappe remake (of nieuwe boekverfilming).
Jimbooo
Goede film, geen topverhaal maar goed uitgewerkt.
Travolta zet zijn rol als badguy in mijn opinie goed en geloofwaardig neer. Het acteerwerk van Washington mag er ook wezen. Hoewel deze film qua verhaal en plotwendingen totaal niks nieuws had te bieden bleef ik tot het einde toe geboeid en in spanning. Ik verwacht dat dit mede is te danken aan het sterke acteerwerk.
Goede film!

Seven Pounds
Drama, 2008

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009
new york citygijzelaarmotorcycle crashremakenew york subwaysubway train stock marketsubway tunnel post-credits scene