• 9.375.042 stemmen

Geregisseerd door: Gary Jones

Met onder meer: W.B. Alexander, Erin Cahill en Kate Maberly

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Pools

Plot Boogeyman 3

Wanneer een universiteitsstudent over de vermeende zelfmoord van haar kamergenoot getuigt, zet ze een serie van weerzinwekkende gebeurtenissen op gang die haar verplichten om een bovennatuurlijke entiteit te vrezen. Als zij probeert om de overige bewoners van het studentenhuis ervan te overtuigen dat de 'Boogeyman' (Boeman) echt bestaat, groeit de kwade macht en wordt zij alsmaar sterker en nu moeten haar vrienden de prijs betalen. Nu moet zij het ultieme kwaad trachten te stoppen en dat nog voor de hele campus ten prooi valt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja, wat kan ik er over zeggen.. Het is geen film waar je lekker voor thuis moet blijven. Op zich is het een leuke film om eens een keer gezien te hebben, maar daar blijft het bij. Zoals al eerder gezegd zitten er een paar goede schrikmomenten tussen, maar net als je denkt dat het spannend gaat worden, komt er een teleurstelling.

Deel 1 en 2 vond ik ook niet om over naar huis te schrijven, deze film zal ik niet snel nog eens opzetten.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Matig wegkijkertje, die toch zijn momenten heeft. Ik denk dat deze regisseur met meer en betere middelen nog weleens met een aardig horrorfilmpje zou kunnen komen. Boogeyman 3 ademt cheapness uit maar er sprongen één of twee scènes uit die toch wel erg cool waren. Verder is dit te verwaarlozen, maar toch hou ik die Jones in de gaten.

avatar van Hanz13

Hanz13

Man, man, man.. wat een wansmakelijke vertoning. Enige waar deze film goed voor zou zijn is voor de stoelgang. Dag Activia, hello Boogeyman!

Mijn persoonlijke rating:

Verhaal/Script - pijnlijk saai dat je bijna de nijging krijgt in je arm te snijden.

Acteerwerk - wansmakelijk en voorspelbaar.

Muziek/Speelduur e.d. - muziek gaat nog wel maar de speelduur.. pff come on, kwam maar geen eind aan.

Dames - giggidy giggidy, all right!

Deze film is zo saai en goedkoop dat de makers hiervan ons moeten betalen voor het kijken ernaar. Ik speel nog liever Mikado in een parkinson ziekenhuis dan dat ik weer deel 3 of welke deel dan ook ga bekijken.

avatar van Metalfist

Metalfist

She left for college and terror followed

Het is eigenlijk bizar hoe een mens gefascineerd kan geraken door horrorfilms. Voor mij is het nooit echt één van mijn favoriete genres geweest maar via mijn broer heb ik kennis gemaakt met de klassiekers in het genre en tegelijkertijd ook een hele hoop crap. Toch laten we ons altijd verleiden om die crap een kans te geven in de hoop een leuke film voorgeschoteld te krijgen. Zo liet ik me vangen aan dit derde deel van de Boogeyman reeks maar het is gelukkig een niet al te grote teleurstelling geworden.

Het is natuurlijk een derde deel en tijd heeft ons al geleerd dat dit soort sequels erg vaak niet meer dan gewone cash-ins zijn op een bekende naam. Geen idee wat het niveau is van de eerste twee films uit de reeks, die heb ik gewoonweg niet gezien, maar ik veronderstel dat dat toch iets hoger ligt dan hier. Dat moet wel want in dit derde deel zijn een paar vlagen van potentie te herkennen. De kills zijn niet op zich niet zo bijzonder maar een paar leuke vondsten zoals de gitarist/poëet die à la Snake in Metal Gear Solid in een veel te kleine doos terecht komt, met als het enige verschil dat de gitarist het er niet zo bekoopt. Dit ziet er allemaal wel redelijk goed uit en ook de dood van de blonde vrouw (damn, ik ben echt al die namen al vergeten blijkbaar) in de wasmachine is erg geslaagd. Het bloed ziet er iets te fake uit maar het schuimt zo lekker in combinatie met het wasmiddel dat ik het de film vergeef. Jammer dan ook dat de feitelijke Boogeyman er maar redelijk slecht uitziet. Dit soort personages komt voor mij een stuk beter tot zijn recht wanneer er gebruik wordt gemaakt van suggestie. We krijgen gewoon teveel te zien van de Boogeyman met als resultaat dat het schrikwekkende effect al snel zijn kracht verliest. Een regisseur moet trouwens met de mogelijkheden van nu toch wel meer kunnen met het design van het monster dan een simpele afrip van wat we al zoveel hebben gezien..

Het verhaal is niet veel waard, wat een enorm grote verrassing is (insert sarcasme) in dit soort films. Op zich komt de film dan ook compleet niet uit de verf op dit gebied en dat is jammer want volgens mij had hier wel meer mee kunnen gedaan worden. Zo is heel de insteek van de legende van de Boogeyman en dat die alleen maar kan overleven als mensen in hem geloven wel origineel, al komt het me wel bekend voor van ergens maar ik kan er niet juist mijn vinger op leggen. Soit, originaliteit staat blijkbaar niet garant voor succes en Gary Jones weet er dan ook nergens een mooi geheel van te maken. De ene na de andere voorspelbare gebeurtenis stapelt zich op en de film wordt nergens verrassend, de twist op het einde waar Sarah de moorden op zich neemt en uiteindelijk sterft voel je ook van ver aankomen. Qua cast is dit ook één groot samenraapsel van onbekende gezichten die hopen om via horrorfilms enige bekendheid te verwerven. Soms lukt het (Johnny Depp eerste rolletje was ook in A Nightmare on Elm Street) maar hier springt er nu niemand echt boven uit.Erin Cahill valt nog het meeste op vanwege haar gelijkenis met Eliza Dushku maar daar stopt het dan ook. Ze neemt de hoofdrol redelijk goed op zich maar meer ook niet. Bij de rest van de cast kan ik me zelfs al geen gezichten meer bij voorstellen dus daar begin ik niet aan.

Niet echt een hoogvlieger in het genre. Eén à twee kills zijn geslaagd maar meer ook niet. Het verhaal rammelt langs veel kanten en de cast is enorm goed in je te laten vergeten dat ze überhaupt in de film meespelen. Qua effecten had dit wel wat beter kunnen zijn, zeker als je bekijkt dat dit een film uit 2008 is, maar het is gelukkig niet zo waanzinnig slecht dat het ergerlijk wordt. Leuk om eens een keertje gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van slam1975

slam1975

Zo heel slecht vond ik hem niet. Beter dan de gemiddelde Netflix horror films. Er zat tenminste veel bloed in. Ergens deed het me ook wel denken aan nightmare on elmstreet waarin fantasie werkelijkheid door elkaar lopen

avatar van JollyMira

JollyMira

Spannende film.De eerste had een “echte” Boogeyman en de tweede waren gewoon mensen en hier was weer een monster.Kijkt iig lekker weg

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Gary Jones bouwt zijn film in termen van spanning soms goed op, maar valt in hetzelfde euvel waar de vorige film ook al last van had. Dat euvel is een bedreiging (de boeman) die behoorlijk goedkoop voor de dag komt, met nogal lompe aankleding en een weinig intimiderende vormgeving. Het doet vrijwel elke manier van suspense teniet, iets waar dit derde deel toch wel op teert. In vergelijking met het tweede deel is er minder ruimte voor bloedvergieten, ondanks dat het rode spul geregeld met emmers tegelijk tegen de muren aan wordt gesmeten. Acteerwerk is verder voorspelbaar matig en Jones komt niet van de goedkope looks af, maar gelukkig duurt het niet te lang en worden er net aan genoeg scenes geïncludeerd die apart genoeg zijn om te vermaken.