• 9.371.633 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 17 december 1998

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot The Mask of Zorro

"No one has seen his face... but everyone ... knows this mark."

Het is twintig jaar geleden sinds Don Diego De La Vega zijn laatste heldendaad als Zorro heeft verricht. Maar de onderdrukking duurt voort en hij zal een opvolger moeten vinden die wil vechten voor het Mexicaanse volk. Hij neemt Alejandro Murietta onder zijn hoede, een struikrover met een 'vaag' verleden. Samen met Murietta wordt Zorro de grootste held die De La Vega eens was. Samen strijden ze voor de vrijheid van het volk en de waarheid omtrent de afkomst van de mooie Elena...

Alejandro Murrieta / Zorro

Young Joaquín Murrieta

Young Alejandro Murrieta

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet een extreem Goede Film maar wel echt zéér Vermakelijk om te kijken en de acteerprestaties die waren absoluut héél goed door zowel door Antonio Banderas als door Anthony Hopkins en verder was het Verhaal erg Goed ingedacht en uitgevoerd kortom : Geen Top maar wel een zéér Vermakelijke en Leuke Film van Zorro.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Matige tot redelijke film, nogal voorspelbaar en niet erg verrassend, maar de actie is redelijk in orde, daarnaast zijn de zwaardgevechten vermakelijk. Waar veel Hollywoodfilms kiezen voor schokkerig camerawerk om matig vechtwerk te verbergen, worden de gevechten hier duidelijk in beeld gebracht.

Toch deed de film mij nogal denken aan een wat groter opgezette avonturenfilm voor kinderen.

JohnWilliams

Heb hem gezien hoor! Wat een goeie film!

avatar van Lavigne

Lavigne

Ik vind dit een supermooi verhaal! Het begin is meteen sterk en vind het karakter wat Banderas in de film heeft grappig!

Zeker 4 sterren waard!

JohnWilliams

Vind ze allemaal erg goed spelen! Met name Hopkins.

avatar van Reinbo

Groots bagger product. Banderas is totaal ongeloofwaardig als stoere Zorro (waardoor de film al volledig verloren is) , Zeta Jones irrtant en ook Hopkins kan de boel niet redden. 0,5* PRUL!

JohnWilliams

Wow, zoveel negatiefs heb ik nog nooit over Zorro gehoord.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Bovendien een beetje overdreven kritiek voor een film die zichzelf niet serieus neemt.

avatar van jobbybx

jobbybx

ik vond het best wel een aangename zaterdagavond film

zeker het bekijken waard

avatar van wwelover

wwelover

Ik als Zorro fanaat, vind het een zeer geslaagde film. Banderas heeft de looks en de charme's om als Zorro aan de slag te gaan. Tuurlijk een Guy Williams is hij neit, maar niemand kan zijn plaats als Zorro innemen. Het verhaal is goed. Wijkt wat af van het orginele Zorro concept zo mis je bijvoorbeeld Bernardo. Tuurlijk doet Hopkins zich even voor als hem, maar dat is toch anders.

avatar van markq1

markq1

DIt is echt een geweldige film sommige scenes waren echt fantastisch

avatar van 606

hoe heet dat paard ook al weer

avatar van sofripa

sofripa

Lekker bankhang fillumpie. Zorro tegen stress! 3,5 *

avatar van Dutchmovielover

Dutchmovielover

Prachtige film, zeer tevreden over.

avatar van desteven007

desteven007

606 schreef:

hoe heet dat paard ook al weer

Tornado

avatar van Mark W

Mark W

Vind het een zeer geslaagde film. De nodige actie, humor, romantiek. Alles zit erin. Verder ook goed geacteerd door zo'n beetje de gehele cast. Kan iig niemand bedenken die niet goed was. Het enige minpuntje is de geloofwaardigheid. Hier kon ik over het algemeen vrij goed mijn verstand op nul zetten, maar zeker niet overal. Bijvoorbeeld het gedeelte met de kanonskogels dat hij ineens een kanon en brandende fakkel had.
Verder dus een erg goede actie(komedie) met een verschrikkelijk mooie Catherine Zeta-Jones.

avatar van thunderball

thunderball

Ik zie dat ik deze nog niet beoordeeld heb. Nou, bij deze:

Leuke verfrissende Zorrofilm, die nu eens van een ander gegeven uitgaat, namenlijk de echte Zorro is te oud geworden om nog tegen het onrecht te vechten en hij kiest een jongere opvolger uit.

Hopkins als een Zorro op leeftijd en Banderas als zijn jongere, onervaren opvolger zijn goed gecast en de wisselwerking tussen beide heren is regelmatig om van te smullen.

De scene bv waarin Banderas schermles krijgt is hilarisch.

Minpuntje vind ik wel dat de film eigenlijk veel te lang is voor een in principe redelijk eenvoudig verhaal. Het ontbreekt soms aan de nodige vaart.

Toch lijkt me een acht, ofwel vier sterren zeker op zijn plaats.

avatar van 88Fabian

88Fabian

avatar van skipy05

skipy05

toch heerlijk die zorro films. ik heb de serie vroeger ook gezien. Dit is een zeer goede film. je moet allen voor Zorro zijn. Ik vind het verhaal van de opvolger zeer goed gedaan. af en toe zit er iets grappig in en dat is wel tof. Antonio Banderas speelde het heel goed als zorro. Catherine Zeta-Jones is ook zeer mooi om naar te zien en ze speelde haar rol zeer goed. ik heb hem al meermaals gezien en hij blijft goed.

avatar van Flipman

Flipman

88Fabian schreef:

medemogelijk gemaakt door "Val in Slaap Movies"

Hè hè ! Ik weet alleen niet of ik het met je eens ben, te lag geleden dat ik de film zag. Natuurlijk is het niet meer dan vermakelijk, maar wat verwacht je anders. Voorlopig drie.

avatar van dikkop

dikkop

We hebben niet zoveel verfilmingen van Zorro. Dan hebben we nog geluk ook nog dat we gelijk zo'n geweldig mooie verfilming krijgen. Dus zit niet zo te klagen allemaal.

avatar van BLG1988

BLG1988

Aardig filmpje met een zeer aantrekkelijke Catherine Zeta-Jones.

Het verhaal is niet zo denderend, toch is het nooit vervelend. Het kijkt vlot en de grappige scenes in de film doen goed en zijn zeker geslaagd. Overigens ook een pluspunt om Anthony Hopkins te strikken voor deze film. Hij geeft altijd wel dat extra's eraan.

3 sterren, leuk om te zien op een gewone vrijdag-of zaterdagavond als je niets anders te doen hebt. Amusante film waar je best zonder al te hoge verwachtingen naar kijkt.

avatar van dave

dave

Antonio Banderas zorgt al-tijd voor sfeer. Samen met zijn twee tegenspelers en die typische muziek leidt Banderas de film al dansend voort.

Zoals een voorganger zei: "je moet voor Zorro zijn". Wel, het helpt in elk geval. Deze film brengt namelijk erg makkelijk de sfeer van de oude serie weer tot leven.

avatar van chevy93

chevy93

88Fabian schreef:

medemogelijk gemaakt door "Val in Slaap Movies"

0,5, zo slecht is hij nooit....

Geef op z'n minst een reden, waarom je het een 0,5 vind...

_______________

Wat ik me ervan kan herinneren is dat ik altijd graag naar zorro keek, heb dan dus ook genoten van deze film

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Matige film. Het verhaal is matig en acteerwerk is top maar vind het op sommige momenten te superman achtig verfilmdt . Vind het verhaal zelf niet echt voorspelbaar maar 30 min voor de film weet je toch al hoe de film zal eindigen. Ik vind dit uitendelijk een goede film maar aan dat einde zijn er veel dingen mis qua verfilming, originaliteit en spanning.

avatar van Sisko

Sisko

Leuke film, goede actie en goed acteerwerk.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Heel leuke- en waardige toevoeging aan de lange reeks Zorro verfilmingen.

Ik ben een liefhebber van dit genre en heb vrijwel alles gezien dat er op film en TV te zien is geweest met deze heldenfiguur in de hoofdrol.

En dat is héél wat, want er zijn honderden TV afleveringen en films gemaakt.

Ik denk dat ik er niet ver naast zit wanneer ik gok op zo'n kleine 300 films en TV afleveringen alles samen gerekend.

Mijn favoriete Zorro acteurs zijn Reed Hadley en Guy Williams.

Maar Banderas doet de gemaskerde held alle eer aan met zijn vertolking.

En..hij had ongetwijfeld het mooiste paard...een Friese hengst nog wel.

Oh, ik vergeet Duncan Regehr, de TV Zorro, die bereed een even fraaie Fries...

Wel grappig dat Zorro vrijwel nooit herkend wordt, ondanks zijn niet veel verhullende masker.

Alleen Reed Hadley droeg in 'Zorro's fighting legion' een masker dat zijn hele gezicht bedekte..

avatar van film_kaza

film_kaza

De scenes met Zorro waren erg cool. De scenes daarbuiten waren maar wat langdradig en boeide niet altijd.

Met een paar grappige stukjes en goeie decors komt het op een 3 uit.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima "Zorro" film.

Antonio Banderas, Anthony Hopkins en C-Z Jones spelen prima samen in deze film.

De film is een prima combinatie van actie & een beetje romantiek.

Ook een groot pluspunt is de muziek van James Horner.

avatar van bild

bild

Anthony Hopkins acteert hier veruit het best. Catherine Zeta-Jones en Antonio Banderas zijn een stuk minder en matig. Verder kent deze film wel een goed verhaal