Genre: Drama / Actie
Releasedatum: 4 maart 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Book of Eli
"Some will kill to have it. He will kill to protect it."
In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.
Carnegie
Martha
Martz
Hoyt
lexiepexie
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAP. de muziek liet me steeds weer indommelen. the road boeide me vele malen meer
The Road vond ik persoonlijk saaier want daar gebeurde helemaal niets in. Deze film is ook niet geweldig maar er zit tenminste nog een beetje actie in.
Mischa
Grappig dat sommige mensen vinden dat het geloof (dat woord is hier volgens mij gepaster dan het woord 'religie') een kleine rol speelt in deze film. Het is niets minder dan dé drijfveer van de hoofdpersoon.
Wat geloof en religie betreft: het is het karakter van Oldman dat vooral geïnteresseerd is in de religieuze 'macht' die van Eli's book uitgaat. Voor Eli is het gewoon een kwestie van geloof. Geloof ik
DVD-T
Een film met een prachtige setting, cinematografisch bovengemiddeld en een redelijk origineel verhaal.
Het post apocalyptische is erg goed gedaan. Alles van de lucht tot de wegen is kapot. Nergens is meer vegetatie en ook de mensheid heeft een zware klap gehad en is nu een zootje ongeregeld geworden, en doet er alles aan om in een kapotte wereld te overleven.
Het eerste wat aan The Book of Eli opvalt, is het gebruik van de kleuren, alles ziet er een beetje bleekjes uit. Geeft helemaal de juiste sfeer aan de film. Ook Denzel zien we in een rol die we niet echt van hem gewend zijn. De religieuze ondertonen heb ik me niet echt aan gestoord. Het had net zo goed ieder ander boek kunnen zijn die belangrijk is of een grote rol heeft gespeeld voor de mensheid. Voor de rest ziet de actie er super uit. Vooral de scène bij het huis met een shot van bijna twee minuten is fantastisch gedaan. De muziek ligt fijn in het gehoor en ook de geluidseffecten zijn om te smullen. Mooi camerawerk ook verder. Ik heb me er goed mee kunnen vermaken. Natuurlijk veel jat/leen werk van andere post apocalyptische films maar toch genoeg elementen die het toch origineel maken.
Goeie post-apocalyptische actiefilm met een relatief laag tempo (zeker voor een film als deze), maar dit is zeker niet storend. Het idee van de bijbel die alles min of meer weer goed kan maken, vond ik persoonlijk een beetje belachelijk. Maar dit houdt wel het verhaal gaande. Visueel gezien zit het wel snor. De film is bijna geheel ontdaan van kleur, en wat overblijft zijn vooral bruine tinten. De kale woestijnachtige omgeving waarin het grootste gedeelte van de film zich afspeelt past hier goed bij en zorgt voor een grimmige en onheilspellende sfeer. Ook erg mooi camerawerk.
sander.h
Prima film. De post-apocalyptische wereld ziet er geweldig uit, schitterende shots bij tijd en wijle. Een en ander wordt ondersteund door een stemmige soundtrack, die het geheel een geslaagd sfeertje meegeeft.
Ook het acteerwerk is prima te pruimen, vooral Washington en Oldman overtuigen natuurlijk, maar Mila Kunis doet het toch ook best aardig (had erger verwacht naar aanleiding van diverse reacties hier, maar het viel me alleszins mee). De actiescenes zijn erg goed, vooral die onder de brug in het begin maakte indruk. Erg talrijk zijn ze verder niet , de film is eerder verhalend van opzet, maar dat vind ik een prima keuze.
Ik had geen moeite met het religieuze aspect, waar sommigen hier zich blijkbaar zo aan stoorden. Het gaat toevallig over de bijbel. Big deal. De boodschap wordt niet echt drammerig gebracht gelukkig, of ik ben er gewoon niet zo gevoelig voor.
De wending op het einde, als Denzel blind blijkt te zijn vond ik op zich een goeie, ik denk alleen wel dat ik de film nog eens terug ga kijken want het was me tot op dat moment nog helemaal niet opgevallen.
Davidus
Beelden zijn echt schitterend. Mooie apocalyptische sfeer. Een verlaten, desolate wereld met her en der de vervallen en afgebroken overblijfselen van de menselijke beschaving; zowel gebouwen als mensen. Groepjes mensen leven als beesten hebben alle opgeplakte beschaving afgeworpen , slechts de meest primaire eigenschappen zijn overgebleven: de drang om te overleven ten koste van alles. Kortom een goddeloze Mad Max wereld (of ook Waterworld)
Een eenzame strijder met een missie onttrekt zich aan alles en loopt onaantastbaar door deze goddeloze wereld.
Kleurstelling is zeer mooi en resulteert in, af en toe, surrealistische beelden; deed soms denken aan 300.
Verhaal vond ik goed alleen net even te vergezocht en een aantal (cruciale) scenes waren toch wel onnodig ongeloofwaardig: bijv de scene waarin Mila Kunis wordt meegevoerd in de truck en als een soort Natural Born Killer even twee man wurgt en neersteekt en de andere truck opblaast .
Het plot vond ik verrassend maar uiteindelijk ook weer onwaarschijnlijk; Washington blijkt blind: verrassend en ook wel mooi gevonden en de bijbel blijkt in braille geschreven. Maar dan: hij citeert even alle 66 boeken uit zijn hoofd, en dan ook nog op een apostolische wijze: "luister goed wat ik ga zeggen en schrijf alles nauwgezet op"
Buiten dat toch een goed verhaal, vond dat er goed werd gespeeld en nogmaals; beelden waren mooi en indrukwekkend, heb geboeid zitten kijken.
Schiedammer
Film gisteren bekeken en hoewel ik niet van post-apocalyptische films houd is de film mij toch zeer bevallen.
Verhaallijn is eigenlijk heel simpel maar prima uitgewerkt. De weinige actie scenes die in de film voorkomen zijn wel uitstekend gemaakt en een genot om naar te kijken. Voor de rest word je gewoon door het verhaal meegezogen. En dan het bijbelse tintje ?? Ik moet zeggen dat ik mij daar normaal wel aan zou storen maar bij deze film is dat totaal niet het geval.
De cast van de film speelt uitstekend met als uitschieter toch wel Washington. De rest deed daar weinig voor onder.
Ik heb de film op blu-ray gekeken en wat gelijk opvalt zijn de mooie beelden de het verhaal prima weergeven. Alles met weinig kleur maar zo mooi. De disc heeft ook een uitstekend geluid waarbij de mooie soundtrack goed tot zijn recht komt. Kortom een hele goede blu-ray uitgave.
Voor mij is deze film een dikke voldoende waard en daarom geef ik de film 4*.
White Trash
Een vreemde film vind ik Book of Eli. Had hiervoor The Raod gzien met het zelfde thema en die vond ik toch wel stukken beter. Deze film leek soms meer een soort sprookje een hele grimmige dat wel. Ik vond het verhaal wat vergezocht allemaal. Whasington die een soort profeet is en ook nog blind is het gaat er bij mij niet in Mil Kurnis is een mooie vrouw maar vind haar niet goed acteren..
Cybill.
Qua verhaal en actie kon deze me beter bekoren dan The Road waar je gewoon depressief van werd om naar te kijken. Kent een paar hoogtepunten, maar zwakt toch geleidelijk af. Algemeen was ik niet echt onder de indruk. 2,5*
Onverwacht heel sterk.
Ik verwachtte er niks van en dacht dat dit een commercieel filmpje is Met Denzel Washington en Mila Kunis. Even snel geld verdienen met het populaire genre van dood en verderf. Maar daar was niks van waar, dit is een erg sterke film. De omgeving zag er geweldig uit, een van de betere post-apocalyptische films van de afgelopen tijd.
De wereld zag er geweldig uit en er zitten een aantal prachtige shots in. Ondersteunt met een geweldige soundtrack van allerlei onheilspellende geluiden. Het gebruik van een kleurenfilter die de wereld een grijs tintje moeten geven vond ik ook wel gepast.
Het verhaal gaat over Washington die een heel belangrijk boek beschermt. Drie keer raden welk boek dat zou zijn? Hij is een eenzame strijder die rondtrekt en van niemand iets aantrekt, het enigste wat hij wil is naar het westen. Dit is geen geweldig verhaal en vooral niet als hij ook nog in meerdere mensen de pan in hakt om het boek te beschermen.Op een of ander manier heb ik me niet aan het verhaal gestoord en heeft het audiovisuele toch de overhand.
Het acteerwerk is niet echt noemenswaardig en vooral Klunis was niet echt boeiend. Het is een lekkere chick maar geloofwaardig acteren dat doet ze niet echt. Beetje verdrietig kijken en daar blijft het bij. Gary Oldman is wel weer gedreven in de bad gay zoals altijd wel.
Dusja goede punten en slechte punten maar een goede film is het zeker.
Vooral voor liefhebber van post-apocalyptische films zitten hier wel goed.
3.5
Vinokourov
De grauwe grijze post-apocalyptische wereld ziet er top uit. Het is een stuk rauwer dan een I am Legend om maar eens een andere uit dit genre te pakken. Samen met de stijlvolle moves die onze grote vriend Denzel Washington laat zien, krijg je een gave film, die helaas op het eind problematisch wordt. Tijdens zijn trip fronste ik al menigmaal mijn wenkbrauwen over hoe Washington telkens de dans ontspringt, maar ach toe maar, dacht ik! De laatste tien minuten vond ik echter te hoogdravend. Jammer hoor, want een hogere score dan 3,5 ster zat er zeker in.
Nikoleski
Aardige film met hier en daar mooie zeer mooie beelden. Het bijbelse element in de film paste op één of andere manier erg goed en charmeerde me meer dan dat het me stoorde. Tijdens het kijken van de film schoten me ook af en toe beelden van de "Mad Max" films door mijn hoofd. Nog meer mensen die hier even aan hebben moeten denken of ben ik weer de enige met die rare afwijking.
Na het lezen van de overige reviews denk ik overigens wel dat het woord " post-apocalyptisch " goede kans maakt hét woord van 2010 te worden...
Vinokourov
Nee hoor, zeker geen afwijking. Toen zo'n motorbende door de verschroeide steppe heen scheurde, dacht ik ook meteen aan Mad Max.
Awake78
Een ode aan Fallout!
Mooie verfilming van de game Fallout. Werkelijk alles is rechtstreeks overgenomen uit de game, zelfs op de kleinste details is gelet:
- de geluiden van de wapens verwisselen
- de vogels boven een leefbaar gebied
- de verrekijker
- de kleurenfilters
- de lucht met de voortrazende wolken (soms zelfs een beetje té)
- het volgen van de raket van de rocket-launcher (bij dat huis van die oudjes) precies als in de VATS-mode!
- het openmaken van een slot met de 'bobby pin'. Mooi detail: de eerste keer breekt ie (net als in het spel vaak gebeurt) en de tweede keer lukt het wel, met exact hetzelfde geluid als in de game!
- Het beeld van Denzel, lopend op de weg, slechts ziend als een silhouet
- etc etc. zal nog wel talloze dingen vergeten zijn.
Het was een grandioos feest der herkenning, ik denk voor vele gamers onder ons. Dat ze er nog een leuk verhaaltje en een grappige plottwist aan hebben gegeven was voor mij alleen maar extra.
Misschien wel de beste game-verfilming die ik gezien heb. 3,5*
Baba Chui
Cinematografisch en geluidstechnisch een pracht story - karakters idem. D-W en Mila Kunis passen goed in het beeld al is het karakter van Kunis wat aan de zwakke kant als het hulpeloze meisje. Een Mad Max met een boodschap. Over geloof of religie wil ik het niet hebben, maar dat het een aanleiding tot een oorlog kan zijn heeft de geschiedenis al meerdere malen bewezen.
Gave film!
Leuke setting ook. Fallout nooit gespeeld dus ik moest vooral aan Fist Of The North Star denken. Inclusief melig achtergrond thema.
Vooral visueel een hele knappe film. Prachtig kleurgebruik, geweldige actiescenes. Maar ook Washington en Oldman maken er een fijn filmpje van. Het religieuze plot heeft mij niet gestoord, leek mij meer een verhaaltje dan een statement, vond het enkel jammer dat het niet meer roadmovie was, nu hangt het iets te lang vast in dat dorpje.
Einde is redelijk melig maar tegen die tijd was ik al lang overtuigd van het kunnen van de film. Erg fijn werkje, zo mogen ze er meer maken daar in Hollywood.
4.0* en een uitgebreide review
groente12
hehe, ik bedoel natuurlijk bad guy.
lol
Onderhond geeft 4* aan een film met Tom Waits!
Deed ik al véél eerder met Domino. Waits trouwens niet eens herkend in deze film.
Probeer dan The Road eens. Die vond ik ook veel sterker als film in een post apocalyptische wereld.
Heb ik al een tijdje halve interesse in. De film wordt vaak genoemd als de betere van de twee, maar lijkt me visueel een stuk minder en Viggo Mortensen trek ik ook meestal niet al te best.
The Road heeft ongeveer het derde van het budget van the Book of Eli. Vind het alsnog een erg mooie film qua uiterlijk. Het is alleen een stuk trager en minder actie. Mijn gevoel zegt dat je die niet goed gaat vinden, al hoop ik op het tegenover gestelde natuurlijk. Die film is veel beter.
The Road is donkerder en depressiever. Wel een veel, veel betere film. Viggo Mortensen speelt ook behoorlijk. De film kent alleen niet veel actie, dus als je dat zoekt dan zit je er fout bij.
Fortune
The Road draait meer om het dramatische effect en het acteerwerk. Hier draait het meer om audiovisueel pracht en actie. The Road is goed maar die zal ik in mijn leven geen 2e keer opzetten. Deze zal ik wel ooit weer gaan herzien. The Road heeft bij lange na niet hetzelfde apocalyptisch landschap wat hier is gecreëerd.
Ik heb juist het omgekeerde. Hier heb ik juist minder dat apocalyptische gevoel, vanwege die massa's mensen die ik in deze film zie.
In the Road komen ze een handjevol mensen tegen en lopen ze over verlaten wegen. Geeft mij toch een iets meer beklemmender gevoel.
Sluit me bij Roberts woorden aan. The Road gaf een veel betere weergave van het leven na de verwoestingen.
Fortune
The book of Eli is inderdaad niet beklemmend en The Road is ook een realistische kijk daarop. Maar The book of Eli leunt meer op het apocalyptische spektakel dan in vergelijking met The Road die meer leunt op de vader zoon relatie.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Vijf dystopische films over een verdorven wereld

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004