Genre: Drama / Actie
Releasedatum: 4 maart 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Book of Eli
"Some will kill to have it. He will kill to protect it."
In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.
Carnegie
Martha
Martz
Hoyt
AchmedATM
Wat een vette trailer. Weer eentje voor mijn Must-See lijstje! Kan eigenlijk zo 1, 2, 3 geen slechte films van Denzel opnoemen, dus ben reuzebenieuwd...
Licence to Kill
mrwhite
License to Kill was een tv film uit 1984 dus moet je idd al ver zoeken om een film met denzel slecht te noemen.
nachtbraker
Klopt,hij kiest zijn films goed uit.
Persoonlijk vond ik Virtuosity een beroerde film die iets recenter is maar ook van tijdje terug.
Deze eeuw heeft die alleen maar goede keuzes gemaakt met af en toe een wat mindere film en echte toppers maar een slechte film is moeilijk te vinden.
sinterklaas
Hebben ze nog een betere poster? Deze ziet er zwaar verneukt uit.
The Book of Eli word in NL btw uitgegeven door Paradiso.
booyo
Hebben ze nog een betere poster? Deze ziet er zwaar verneukt uit..
Poster ziet er niet uit inderdaad.. Daarentegen wel een hele manse trailer! Veel zin in deze film, Denzel kicked altijd ass.
kArIzMa_Movie
Heb nieuwe poster ingestuurd, nu even afwachten...
Trailer ziet er nice uit! Ook heb ik super zin in deze.
Actionfreak
Na de trailer eens 2 keer bekeken te hebben, kijk ik nu officieel ook erg uit naar deze film.
Ik denk dat Dezel Washington de beste persoon is om deze rol te spelen.
schram101
Wow! Coole poster!
Trailer ziet er inderdaad heel interessant uit. Beetje in de stijl van The Road dat ook binnenkort uit komt.
doe normaal
Na de trailer eens bekeken te hebben, kijk ik nu officieel niet meer uit naar deze film.
kArIzMa_Movie
Door het woordje "eens" maak ik op dat je er nooit naar uit hebt gekeken, trouwens.
Trailer ziet er geweldig uit.
riesma
De apocalyptische omgeving en daarmee ook de sfeer lijken zo uit Fallout 3 te komen. Hopelijk voldoet de film ook aan de verwachting die ik daarbij krijg. De trailer ziet er interessant genoeg uit, deze komt op mijn 'wil zien' lijstje.
canciser
Trailer ziet er wel mooi uit, jammer dat het gevecht over de top is. Dan krijg ik al een beetje het idee dat dit hersenloze actie wordt...
M.Goodkat
Doet mij keihard denken aan Fallout 3 (ook al heb ik niet gespeeld-haat RPG) kan ik er niet op wachten, super.
BoordAppel
Er komen de komende tijd wel meer post apocalyptische films uit. Ook een aantal verfilmingen van boeken die Fallout weer hebben geïnspireerd.
IcU
Goede tijden voor Mila Kunis. Kom haar steeds vaker tegen, en nu in een film met Washington en Oldman. Ben benieuwd.
Rosicky
Precies wat ik ook dacht toen ik de trailer zag. Samen met "the Road' al de tweede film in korte tijd die zich in zo'n setting afspeelt, we zullen zien.
Actionfreak
Don MN
Die hele atmosfeer laat me een beetje denken aan Mad Max en Terminator Salvation, ten minste dat was het eerste dat in me opkwam.
mcdaktari
Dit lijkt me me wel wat al is Denzel Washington niet m'n favoriet. Maar wat ik er van zag was wel ok
bremg
Gister avond gezien in de bios op Curacao.
Film viel erg tegen. Erg Amerikaanse gedachte die achter de film schuilt, film komt traag op gang en wordt nooit ergens echt goed. Het einde is al helemaal belachelijk. Paar leuke actie momentjes die matig gefilmd zijn, je ziet nergens echt goed hoe de bewegingen gaan.. Geen topper deze film, ongeveer 10% van de zaal liep weg..
mcdaktari
En toch zegt het mij helemaal niks. Kijk maar naar Paranormal Activity, daar zatten de mensen bijna flauw te vallen, maar het tegendeel bleek waar, dus eerst zelf zien dan pas ben ik overtuigd.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Vijf dystopische films over een verdorven wereld

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004