Genre: Drama / Actie
Releasedatum: 4 maart 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Book of Eli
"Some will kill to have it. He will kill to protect it."
In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.
Carnegie
Martha
Martz
Hoyt
TragieStar.*
Lijkt me opzich wel een goede film, misschien dat ik deze film vandaag zal bekijken
TragieStar.*
The Book Of Eli, tja, wat moet ik ervan zeggen.
Het begon allemaal heel vaag en zat me een beetje te irriteren aan Washington, zoals bijna altijd.
Later bleek hij het toch wel aardig te doen.
De verhaallijnen en het plot lopen heel rommelig door elkaar heen, ik snap nog steeds niet echt de reden van het boek dat hij bij hield. Waarom moest dat naar het westen worden gebracht?
Verder niet al te goede acteerwerk maar toch voldoende.
Je komt zo wel langzaam maar zeker meer te weten of het verhaal maar het einde vond ik nogal onduidelijk.
Verder gewoon zitten kijken en heb wel genoten van deze uitzonderingen na.
Trouwens een leuke rol van Mila Kunis, die ik nog niet kende van andere films.
AchmedATM
Waarom het boek naar het westen moet is toch vrij duidelijk aan het eind. Ze proberen relieken van ons verleden te vinden en behouden. Dat gebeurt allemaal in Alcatraz
Altijdklagen
wat een waardeloze zeer vervelende film. Ik heb niet gauw dat ik mijn tijd die ik hieraan besteed, liever anders had willen besteden. Nu wel. Ik wil mijn 2 uur terug. bagger! verhaal is bagger, tempo is stronttraag en beweegredenen in het plot zijn onlogisch. Aktie ging wel, maar veel te weinig.
simpel gezegd. De film kon mijn niet bekoren. zelfs de twist deed daar niets meer aan af.
TinkerTex
The Book of Eli staat bij mij te boek als de film die het allemaal net niet is. Prachtig geschoten, vette gevechten en bij vlagen indrukwekkend. Helaas wil het personage van Eli nergens echt uit de verf komen. Ook de rest van de acteurs loopt er een beetje verloren bij. En dan zijn twee uur erg lang. Jammer, want de middelen zijn er zeker. De christelijke moraal wordt er ook nog eens dik boven op gelegd. Puriteinse Amerikanen zullen hun vingers er bij aflikken. Ik niet.
pukkie88
Wat een slechte film. Actie scenes waren wel goed maar het christelijke karacter maak hem totaal oninteressant. Meer iets wat in het EO programma thuis hoort.
schram101
Wat een visueel pareltje deze film. Geweldig geschoten. Prachtig kleurenfilter is er gebruikt door de regisseur! Ook de actiescenes zien er zeer behoorlijk uit. Kortom, cinematogragisch is de film dik in orde. Ook de hoofdrollen zijn zeer sterk geacteerd.
Omdat we de andere personages verder vrijwel alleen maar met donkere zonnebril te zien krijgen, is hier moeilijk iets van te zeggen.
Verhaaltechnisch is de film vrij sterk, echter had hij naar mijn inziens een stuk meer uit de film uitgehaald kunnen worden. Wat Carnegie nou precies met het boek van plan is blijft namelijk allemaal wat vaag. En wat er nu precies met de Bijbel gebeurd in 'het westen' is ook nog niet helemaal helder .
Met een iets betere benutting van de speelduur had hier (veel) meer mee kunnen gebeuren.
Dosis
Hij kwam wat langzaam op gang, maar toen 'ie eenmaal bezig was vond ik hem goed. Het camerawerk vond ik ook gaaf gedaan, en de paar vechtscenes waren ook vermakelijk.
SvV
The Book of Eli was een zeer welkome verrassing. Zo een film die ik maar bleef uitstellen terwijl ik de naam vaak weer hoorde. Gisteravond dan toch maar opgezet, en heb zeker geen spijt!
De film begint op een prachtige maar trage manier. Allemaal erg rustig aan, de bedoeling is nog lang niet duidelijk. Toch is het prachtig omdat het een mysterieus sfeertje heeft en er worden enkele prachtige beelden geschoten. De film kent later ook nog prachtige beelden maar dan ben je al wat meer aan de stijl gewent.
Na een tijdje zien we de eerste echte vecht/actie-scene en deze was echt geweldig in beeld gebracht en de special effects waren zeer mooi. Het is een vrij rustige film maar zodra er actie is, is dit wel om te smullen.
Het verhaal was redelijk maar er is al snel duidelijk om wat voor boek het gaat. Zou misschien spannender en mysterieuzer zijn als het niet zo duidelijk was. Het einde verraste me zeker. Ik zag echt niet aankomen dat Denzel blind was. Nu ik er zo over nadenk zijn er inderdaad wel veel aanwijzingen in de film maar toch is het misschien een beetje verdreven en vergezocht. Maar zeker geen slecht eind.
In totaal 4* voor deze film. Film met prachtige shots en special effects. Een grappig verhaal en verrassend eind.
Ninto
Visueel is het geweldig! De rest is allemaal heel redelijk. Washington doet het allemaal goed, het verhaal is interessant en er zit heel wat mooie vecht-scènes in.
Dat niet 100% duidelijk wordt wat er gebeurd is, vind ik eigenlijk wel goed gedaan.
Ninto
Ja, daar heb je een enorm goed punt. Kuch.
purekillah
Hou het kort.
Het plot was geslaagd.
Je moet wel van dit type film houden (Post-apocalyptische setting).
Beetje slecht uitgewerkt verhaal en langdradig, het kon allemaal wat spannender.
Geen film voor atheisten, maar dat had je eigenlijk aan de titel en beschrijving van het verhaal al kunnen zien.
Voor mij maakt het christelijke karakter de film juist interessant.(Ben er zelf namelijk 1
Een 7.
RonMathijs
Ik vond het een betere film dan ik had gedacht. Ik heb een paar weken geleden The Road gezien, eenzelfde soort film maar ik moet zeggen dat dit beter was uitgewerkt. Verder vond ik de gedachtegang achter de film heel sterk. Ik lees meerdere berichten hieronder dat het christelijke niet bij deze film past, maar ik vind dat dit juist de film sterker maakt. Op het begin vond ik de film wel een beetje langdradig en was er weinig spanning, maar het laatste gedeelte van de film maakte dit ruimschoots goed.
Een 7
Noodless
De film heeft mij enigszins toch verrast. Beter dan ik eigenlijk dacht.
Het christelijk verhaal ( ben niet zo gelovig ) kon me best bekoren en is goed opgebouwd en weet de kijker naar het einde toe toch te verrassen. De apocalyptische setting is mooi weergegeven en de cast doet het goed. 7/10
JH.
Film heeft me zeer aangenaam verrast. Het christelijke karakter wat er enigszins in zit verwerkt stoort mij totaal niet, maar dat zal wel eraan liggen dat ik zelf christen ben. Was het het tegenovergestelde van het christendom, was er waarschijnlijk niet over gezeurd.
Zoals men al eerder hier heeft gezegd is de film vooral mooi geschoten en draagt het een prachtige sfeer met zich mee. Ik geef gewoon een aantal sterren op basis van mijn ervaring en mijn gevoel bij de film en die was zeer goed na afloop.
Gatvol
tja..ik weet het zo ook niet, dwaal een beetje in het midden, een beetje blind zal ik maar zeggen,
Ik dacht dat het boek de laatste copy van de Kama Sutra zou zijn ofzo, of misschien "Water purification for dummies"
ik had het kunnen weten..
Jesus saves, but religion kills..
peter81
Geweldige film. Vooral hoe de spanning wordt opgebouwd naar dat mysterieuze boek, waarvan je zelf ook graag wilt weten wat het is. De wijze waarop je ziet dat de mensen proberen te overleven is ook ontzettend goed. Ik had verwacht dat deze film erg langdradig zou zijn, maar ik heb me geen moment verveeld. Kortom, een aanrader!
Triple G
Fijne film. Aangename actie, goed in beeld gebrachte sfeer, redelijk tot prettig acteerwerk en een goed, begrijpelijk en sterk gegeven. Gezien dat gegeven kan ik me voorstellen dat atheïsten er wellicht weinig plezier aan beleven ondanks dat het minder belerend is uitgewerkt dan ik bang voor was. Ook een pluspunt wat mij betreft.
copythat-copycat
Ik zie in je lijstje inderdaad alleen maar snelle actie films staan met een aantal zeer beroerde ertussen dus verklaar je eens nader over:
verhaal is bagger: ....
tempo is stronttraag: ...
beweegredenen in het plot zijn onlogisch:....
Ten eerst is dit een wel orgineel verhaal op een uitgekauwt onderwerp (wereld die vergaat) het tempo is juist zo bedoeld, de scenes waarin dus de actie zat kwamen hierdoor erg sterk over en die laatste snap ik niet helemaal... ?
DrMouse
Goede film. Had er wel net iets meer van verwacht.
De sfeer van 'de aarde die getroffen is door een grote ramp' is goed weer gegeven
nipt 3,5
RodneyS
Mooie sfeer en prima geacteerd. Alleen ik miste wat, ik vond het verhaal niet interessant en er zaten veel saaie stukken in.
Qar
Ik had redelijk hoge verwachtingen van deze film en die zijn grotendeels toch wel ingelost.
Het grootste pluspunt is duidelijk de sfeer, constant voelbaar en heel mooi weergegeven. Dit wordt nog sterker doordat de muziek erg goed wordt gebruikt, een erg mooie Score.
Ook de acteerprestaties waren sterk. Ik had Kunis zeker niet in deze rol verwacht, maar ze paste prima in het plaatje.
Toch miste de film wel wat, hier en daar gebeurt er maar weinig. En ondanks dat ik me niet heb verveeld is de speelduur van 2 uur toch vrij lang, zeker als je ziet wat er in die 2 uur gebeurt.
Maar het blijft een prima film die bij mij een dikke 7 verdient.
k.grubs
De christelijke amerikaanse versie van de blinde vechtende japanse monnik (even de naam kwijt) en Mad Max. Vooral die laatste maar weer eens terugkijken.
Gary Oldman is het net niet en Michael Gambon komt helemaal niet uit de verf.
Het einde is belachelijk: die moeder is allang aan een zeer ellendig einde gekomen tegen de tijd dat het monnikenwerk aan de bijbel klaar is en dochterlief teruggaat.
FMHZ
Ik begrijp niet dat mensen zo´n moeite hebben met het zgn christelijke karakter van de film. Ik vond dat ten eerste zeer mee vallen. Ten tweede moet je je proberen in te leven in de tijdsgeest van de film (in een -fictieve- toekomst) alles en iedereen is naar de klote. En (net als vroeger) kan een geloof mensen hoop en toekomst bieden. Het is gewoon een verhaal, het is geen preek-film. Ik zelf als niet gelovige had er totaal geen moeite mee in ieder geval.
acher710
ik vond het een goede film.
ik had geen probl met het christelijke element zoals vele.
het is een westerse film he en hier is nog altijd het hoofd geloof christendom he dus...
SiD3Sp|N
De teleurstelling was groot toen ik het grauwe beeld van deze film voor het eerst zag. Natuurlijk was dit zo bedoeld, dat er een kernoorlog, en daardoor zoals later bleek, een natuurramp met de ozonlaag was gebeurt was meteen duidelijk maar het viel me toch tegen. Zovaak zie je films waar het grauwe of grijze perfect uitkomt met de bedoelingen van de film. In dit geval vond ik het meteen de plank finaal misslaan. Heb de film hierdoor niet meer serieus kunnen nemen. Jammer, veel meer van verwacht. verder ook voorspelbaar trouwens en maar een heel simpel verhaal. Ik stemde voor in dit intypte nog 2,5 ster. Nu ik er tijdens dit verhaal schrijven nog eens goed over nadenk verlaag ik hem naar 2 sterren.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Vijf dystopische films over een verdorven wereld

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004