• 9.379.403 stemmen

Releasedatum: 4 maart 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Book of Eli

"Some will kill to have it. He will kill to protect it."

In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

kos schreef:
Wel opmerkelijk dat veel mensen de film een Christelijke moraal verwijten, aangezien een belangrijk deel van het verhaal juist is dat het boek een wapen is om mensen alles te laten doen wat je wilt...niet bepaald positief voor de Christelijke kerk. Maar goed.

Hiermee benadrukken ze toch hoe krachtig het boek is? Dat het in de verkeerde handen tot onheil kan leiden... Aan het einde blijkt dan dat er pas een nieuwe maatschappij kan worden gebouwd, eens ze zijn boek hebben. Ze hadden daar wel al de Thora en de Koran in de kast staan, maar voor de juiste antwoorden was het wachten op de Bijbel?

Stephan

Dat de bijbel (los van het geloof) een boek is dat een samenleving uit het anarchisme kan halen lijkt me logisch. Het boek dient zeker als basis voor de huidige maatschappij met zijn waarden en normen.
Of het nou "ingegeven is door God" zoals sommigen geloven, of door "wijze mannen" die het gebruikten om een chaos te structureren maakt dan niet uit. Het boek IS in dat opzicht bijzonder en 'machtig'.

Edit: Overigens had Eli het oude testament kunnen overslaan daar ook de Tanach er naast stond.

Zandkuiken schreef:

Waar haal je dit vandaan? Dat de bijbel nodig is om de maatschappij te herbouwen heb ik toch nergens terug gezien in het einde.

Precies.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Stephan schreef:

Maar de waarden in de Bijbel zíjn toch de christelijke waarden? Bovendien zegt Eli "I was sent by God", dus ik kan me best inbeelden dat mensen het bij deze film over een christelijke moraal hebben.

avatar van thysum

thysum

Wat n domme film ...Kan niet begrijpen dat mensen hier naar kunnen kijken. Wij hebben m afgezet en in de afvalemmer gedumpt.

avatar van andijvie

andijvie

Geen hoogdravende film, maar ik heb me uitstekend vermaakt.

Een goeie voldoende, dus 3.5 punten.

avatar van smettipie

smettipie

actiescenes zijn zeer mooi in beeld gebracht!!!

avatar van dikkop

dikkop

Eigenlijk 3 ster, maar geef hem een halve ster bonus voor de mooie acties...

avatar van prikadel

prikadel

Was heel erg benieuwd in het begin van de film om wel boek het ging! Toen het duidelijk werd dat het om de bijbel ging was voor mij het verhaal erg afgezwakt. Geloof niet in de bijbel, en dat is dan wel jammer als het daar de hele film over gaat. Toch was het wel een film die ik erg boeiend vond. De hele sfeer etc. waren goed in beeld gebracht.

avatar van dirkveldkamp

dirkveldkamp

Was vanaf het begin af aan geboeid door het verhaal.

Vond hem erg vermakelijk en aan het eind ook verrassend.

avatar van re.

re.

De actiescenes zijn erg mooi in beeld gebracht.

Verhaal is niet bijster goed, maar houd goed stand(je blijft toch kijken).

Het einde is net als in Man on Fire onwijs goed!

3,5 sterren wel dit waard.

avatar van Timecop

Timecop

kos schreef:

Ach ja, kijkt wel aardig weg. heb er verder niet zoveel mee.

Ben het hier helemaal mee eens, echter voor de mooie actiescenes mocht er voor mij nog een 0,5 bij.

avatar van Seifer

Seifer

Dat einde zag ik eigenlijk niet aankomen... Dat Eli blind was.

avatar van cdman19800

cdman19800

Hij was dan ook niet blind he. Hij kon wel braille lezen. Dat is alles. Hoe kon hij anders zo accuraat schieten?

Stephan

Het moest weldegelijk lijken dat hij blind was. Daarvoor zitten er teveel aanwijzingen in. Het klakken met zijn tong als hij obstakels nadert etc.

avatar van canciser

canciser

Wat een dom verhaal eigenlijk, dit kun je gewoon niet serieus nemen. De visuele effecten waren wel erg goed evenals het acteerwerk. 3*

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Stephan schreef:

Hoe weet hij dan wanneer hij moet "klakken" ?

boozebelly schreef:

Hoe weet hij dan wanneer hij moet "klakken"?

Zoals sommige blinden getraind zijn in het analyseren van echo-geluid wanneer ze met hun tong klakken als ze obstakels willen "zien".
Zie hier
Je ziet in de film dat Eli dat verscheidene keren doet. Zoals bijvoorbeeld als hij op de trap afloopt van het oude echtpaar.

avatar van Seifer

Seifer

cdman19800 schreef:

Heb jij dan zijn ogen niet goed gezien dan? Of wat al eerder genoemd werd het klakken.

cdman19800 schreef:

Hij wacht elke keer tot zij op hem schieten en dan schiet hij pas terug. Dit moet dus betekenen dat hij op geluid reageert en niet op zicht, dat het 100% accuraat is komt omdat deze film fictie is.

Kijk de scene wanneer hij een slaapplaats (voordat hij het dorp in gaat) vind opnieuw, hij loopt letterlijk tegen een tafel aan, blijkbaar omdat hij het niet zag. Hij loopt ook een kamer achteruit in niet echt logisch voor iemand die kan zien. De film doet je overtuigen dat hij schrikt wanneer hij een hangend lichaam in de kast vindt, maar als je goed naar zijn handen kijkt zie je dat hij schrikt omdat de deur van de muur valt. Later pas merkt hij het doden lichaam door te snuiven.

avatar van DragQueen

DragQueen

Toch wel een enigzins aparte film. op een prima wijze gefilmd, en ook de sfeer is goed getroffen. verder gaat het verhaal wel, en zijn de actie scenes goed uitgevoerd. ook denzel washington zit aardig in zijn rol. 3 sterren.

avatar van Frodootje

Frodootje

Vond de film flink tegenvallen. Deed me denken aan een combinatie van Mad Max (maar dan minder actie) en the Postman.

De sfeer en muziek zijn wel goed, maar het verhaal blijft traag verlopen en heeft weinig diepgang.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Denzel Washington was subliem en zeker een verrassend einde

avatar van Renith

Renith

Keek lekker weg. Het einde van de film was erg verassend maar ook een beetje ongeloofwaardig. Acteerwerk was goed, effecten waren mooi en er zat een passende sfeer in de film. Maar de film is zeker geen uitblinker. 3,5*

avatar van Zadel

Zadel

vind het een geweldige film, de eerste minuten d8 ik echt van wtf, maar dit veranderde gelukkig snel. Denzel speelt hier geweldig, zoals in iedere film. De muziek is erg goed, past heel goed bij dit soort films. De actiescenes maken het net allemaal nog iets beter dan het is. het einde is heel verassend, voor mij dan. maar idd, zoals iedereen hier zegt, als je terug kijkt is het nogal logisch dat hij blind is. Verder goeie effecten, goeie sfeer.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Ik miste iets..

ja, duidelijkheid

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Goede film. In het begin nog lastig te volgen maar al snel kom je meer in het verhaal te zitten en ik vond het dan ook jammer toen de film afgelopen was. Veel mooie beelden welke zeker in HD tot hun recht komen. Een aanrader.

avatar van carlak

carlak

Een nare, wrede film met een evangelistisch sausje aan het einde. Ik heb geen mooie beelden gezien lege landschappen met een grijs filter eroverheen en stoeraangekleden mannen in hummers of is dat mooi?