De Storm (2009)
Releasedatum: 17 september 2009
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot De Storm
De Storm gaat over Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil - gered door de jonge Marine Luitenant-ter-zee Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.
Julia
Stientje
Felix
Emma
Frenetic
mooie film en verhaal, maar de ze konden wat meer met de storm zelf doen
nickteters
Helaas vond ik dit een slechte film. Het enige wat goed aan de film was, waren de effecten van de waternood ramp. Maar dan wel voor nederlandse begrippen.
Verder een slecht verhaal, en slecht acteer werk. Erg ongeloofwaardige reacties en acties van de personages. Jammer, want het had wel wat kunnen worden, maar goed dat is mijn mening
Paulus de Bk
Ergerlijk slechte film!!
Special effects voor nederlandse begrippen redelijk goed.
Acteerwerk zwak
Verhaal en plot zijn te triest voor woorden!
Milan07
Ben sombogaart maakt mooie films. Deze valt daar ook onder. Hij laat mooie special effects zien van een provinice die in rep en roer is, waar communicatie 55 jaar gelden anders gold dan de huidige techniek. , de grauwe werkelijkheid hoe het er in Zeeland 1953 uitzag. Alleen het einde van de film verbaasde me, het was ineens afgelopen. Ik heb nogmaals teruggespoeld of er niet een stuk was overgeslagen.
AmazingPP
Ergerlijk slechte film!!
Special effects voor nederlandse begrippen redelijk goed.
Acteerwerk zwak
Verhaal en plot zijn te triest voor woorden!
Maar eh... Wat is je beoordeling??
bladerunner2007
Ik vond de film voor Nederlandse film echt niet zo slecht. Het verhaal was alleen eenzijdig of te dun. Er had iets bijgemogen om het aangenamer te maken.
Wel uitgekeken.
macrobody
Ik vond het een zeer overtuigende en realistische film voor wat betreft de beelden. Het verhaal vond ik wat minder sterk maar al met al toch een behoorlijk onderhoudende film.
Quisto
aantal mooie impressies. met name het begin, eerste 20 min, roept een goede sfeer op. Helaas worden gaande weg het dunne plot en de matige acteerprestaties steeds duidelijker. gemiste kans..
AFCALS
De beste Nederlandse film die ik in mijn leven heb gezien denk ik!
Erg goed voor Nederlandse begrippen.
Willy Wartaal
Hoeveel Nederlandse films heb je gezien dan, twee sterren is behoorlijk weinig voor de beste. Heb je Simon wel eens gezien of Karakter bijvoorbeeld?
Heb deze film zelf nog nooit gezien en weet ook niet of dat ooit zal gebeuren want ik hoor alleen maar slechte dingen. Misschien ooit nog eens op een winderige zondagmiddag.
AmazingPP
Niet doen! Je kunt veeeeeeeeeeeeeel betere films kijken op je winderige zondagmiddag!!
AFCALS
Het script zal vast en zeker geweldig zijn als jij dat vind, maar heb je voor de grap wel eens een amerikaanse serie gezien zoals friends en daarna voor de grap wel eens goede tijden slechte tijden gezien? Dan lach je jezelf helemaal kapot, hoe groot het verschil tussen amerikaanse acteurs en nederlandse acteurs is. Dan heb ik het over friends, dat zijn nou niet echt wereld acteurs ofzo.
Sorry hoor maar Nederlandse series en films zijn veelal lachwekkend voor mij..
MrclS
Wat een prutsfilm vond ik dit.
Het hele verhaal had net zo goed met een aarbeving, een vulkaanuitbarsting of een sprinkhanenplaag kunnen plaatsvinden.
De acteurs en actrices hebben voor niets veel tijd doorgebracht in het (koude) water, want het voegde werkelijkwaar niets toe aan het verhaal.
Had veel meer van de film verwacht".
1.0
Xen0n
Een onderwerp waar toch wel wat van te maken viel, niks van gezien.
Het verhaal, wat eerder is gezegd is gewoon kansloos en spanningsloos. Dan nog die overirritante hoofdrolspeelster, heb me aan haar kapotgeergerd.
Uiteraard verwacht je wel wat van deze film, het zal dus waarschijnlijk altijd tegenvallen.
Wel blijft dat nummer van blof heel mooi. Een opsteker voor deze matige film!
rebec30
vond het wel een goede film
en toch wel goed geacteerd
de film heeft me gepakt van het begin tot het eind
alleen vond ik het eind niet echt super
maar vond wel dat je goed de sfeer proefde die er toen geheerst heeft al weet je dat het toen wel vele male erger was
jeffrey86
Mee eens. Volgens mij verwachtten veel mensen btw ook een rampenfilm. Dat is niet echt de bedoeling geweest, eerder een drama die zich voltrekt NA de ramp. Verhaal van de baby wellicht wat te centraal, maar volgens mij gaat het meer om het verliezen van familie, huis en haard, ieder voor zich etc. Vond het een aardig neergezet stuk over de realiteit, die niet alleen toen was, maar nu ook best nog een keer kan voorkomen (ondanks dat Nederland zeer goed beveiligd is tegen overstromingen). Ik heb het zelf meer bekeken als een stukje bewustwording van het kwetsbare Nederland.
Stephan
Noem het dan "De Baby" en niet "De Storm".
SpinPSB
Had zo mooi kunnen zijn, maar het verhaal en de plot zijn niet wat je er van te voren van verwacht.
film_criticus
'de storm in een glas water' had een betere naam voor deze film geweest, de trailer etc doet de indruk geven dat je een goede film te zien gaat krijgen, nou ik ga liever een middagje scrabblen met mijn oma dan dat ik deze film nog een keer moet kijken
denisee12
Heeft iemand toevallig een gebruikt kaartje van de film: De Storm
die afgelopen week is geweest?
Gr Denise
Elineloves
Wat wil je met het kaartje doen dan, en waarom van afgelopen week?
denisee12
ik moet voor school naar de film De Storm afgelopen week alleen heb ik de film wel gezien maar heb ik geen kaartje.
en die moet ik inleveren voor een opdracht
denisee12
nee want die geven geen kaartjes weg die al gebruikt zijn lekker raar verhaal..
thebottle9
Gewoon een leuke vermakelijke nederlandse film. De film boeide van begin tot eind.
denisee12
Heeft iemand toevallig een gebruikt kaartje van de film: De Storm die er de afgelopen week is geweest?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Hoe kan het dan dat je geen kaartje hebt? Zijn er geen mensen (ouders, vrienden?) die kunnen getuigen dat je bij de film geweest bent? Kan de bios er echt geen mouw aan passen?
Xen0n
waarschijnlijk gepindakaast he
(wat ik ook zou doen als ik een badfilm voor school moest kijken)

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Aanrijding in Moscou

Flodder
Komedie, 1986

Sonny Boy
Drama / Romantiek, 2011
netherlandsbelgiumgebaseerd op een waargebeurd verhaalrampflood