• 9.383.735 stemmen

Releasedatum: 17 september 2009

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot De Storm

De Storm gaat over Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil - gered door de jonge Marine Luitenant-ter-zee Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

ries_filmfreak schreef:

mooi verhaal, Echt kijken!

Verhaal? Ik weet niet waar je het vandaan haalt...?

avatar van Frenetic

Frenetic

mooie film en verhaal, maar de ze konden wat meer met de storm zelf doen

avatar van nickteters

nickteters

Helaas vond ik dit een slechte film. Het enige wat goed aan de film was, waren de effecten van de waternood ramp. Maar dan wel voor nederlandse begrippen.

Verder een slecht verhaal, en slecht acteer werk. Erg ongeloofwaardige reacties en acties van de personages. Jammer, want het had wel wat kunnen worden, maar goed dat is mijn mening

Ergerlijk slechte film!!

Special effects voor nederlandse begrippen redelijk goed.

Acteerwerk zwak

Verhaal en plot zijn te triest voor woorden!

avatar van Milan07

Milan07

Ben sombogaart maakt mooie films. Deze valt daar ook onder. Hij laat mooie special effects zien van een provinice die in rep en roer is, waar communicatie 55 jaar gelden anders gold dan de huidige techniek. , de grauwe werkelijkheid hoe het er in Zeeland 1953 uitzag. Alleen het einde van de film verbaasde me, het was ineens afgelopen. Ik heb nogmaals teruggespoeld of er niet een stuk was overgeslagen.

Paulus de Bk schreef:

Ergerlijk slechte film!!

Special effects voor nederlandse begrippen redelijk goed.

Acteerwerk zwak

Verhaal en plot zijn te triest voor woorden!

Maar eh... Wat is je beoordeling??

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Ik vond de film voor Nederlandse film echt niet zo slecht. Het verhaal was alleen eenzijdig of te dun. Er had iets bijgemogen om het aangenamer te maken.

Wel uitgekeken.

avatar van macrobody

macrobody

Ik vond het een zeer overtuigende en realistische film voor wat betreft de beelden. Het verhaal vond ik wat minder sterk maar al met al toch een behoorlijk onderhoudende film.

avatar van Quisto

Quisto

aantal mooie impressies. met name het begin, eerste 20 min, roept een goede sfeer op. Helaas worden gaande weg het dunne plot en de matige acteerprestaties steeds duidelijker. gemiste kans..

avatar van AFCALS

AFCALS

De beste Nederlandse film die ik in mijn leven heb gezien denk ik!

Erg goed voor Nederlandse begrippen.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Hoeveel Nederlandse films heb je gezien dan, twee sterren is behoorlijk weinig voor de beste. Heb je Simon wel eens gezien of Karakter bijvoorbeeld?

Heb deze film zelf nog nooit gezien en weet ook niet of dat ooit zal gebeuren want ik hoor alleen maar slechte dingen. Misschien ooit nog eens op een winderige zondagmiddag.

Willy Wartaal schreef:

Niet doen! Je kunt veeeeeeeeeeeeeel betere films kijken op je winderige zondagmiddag!!

avatar van AFCALS

AFCALS

Willy Wartaal schreef:

Het script zal vast en zeker geweldig zijn als jij dat vind, maar heb je voor de grap wel eens een amerikaanse serie gezien zoals friends en daarna voor de grap wel eens goede tijden slechte tijden gezien? Dan lach je jezelf helemaal kapot, hoe groot het verschil tussen amerikaanse acteurs en nederlandse acteurs is. Dan heb ik het over friends, dat zijn nou niet echt wereld acteurs ofzo.

Sorry hoor maar Nederlandse series en films zijn veelal lachwekkend voor mij..

avatar van MrclS

MrclS

Wat een prutsfilm vond ik dit.

Het hele verhaal had net zo goed met een aarbeving, een vulkaanuitbarsting of een sprinkhanenplaag kunnen plaatsvinden.

De acteurs en actrices hebben voor niets veel tijd doorgebracht in het (koude) water, want het voegde werkelijkwaar niets toe aan het verhaal.

Had veel meer van de film verwacht".

1.0

avatar van Xen0n

Xen0n

Een onderwerp waar toch wel wat van te maken viel, niks van gezien.

Het verhaal, wat eerder is gezegd is gewoon kansloos en spanningsloos. Dan nog die overirritante hoofdrolspeelster, heb me aan haar kapotgeergerd.

Uiteraard verwacht je wel wat van deze film, het zal dus waarschijnlijk altijd tegenvallen.

Wel blijft dat nummer van blof heel mooi. Een opsteker voor deze matige film!

avatar van rebec30

rebec30

vond het wel een goede film

en toch wel goed geacteerd

de film heeft me gepakt van het begin tot het eind

alleen vond ik het eind niet echt super

maar vond wel dat je goed de sfeer proefde die er toen geheerst heeft al weet je dat het toen wel vele male erger was

avatar van jeffrey86

jeffrey86

Milan07 schreef:

Mee eens. Volgens mij verwachtten veel mensen btw ook een rampenfilm. Dat is niet echt de bedoeling geweest, eerder een drama die zich voltrekt NA de ramp. Verhaal van de baby wellicht wat te centraal, maar volgens mij gaat het meer om het verliezen van familie, huis en haard, ieder voor zich etc. Vond het een aardig neergezet stuk over de realiteit, die niet alleen toen was, maar nu ook best nog een keer kan voorkomen (ondanks dat Nederland zeer goed beveiligd is tegen overstromingen). Ik heb het zelf meer bekeken als een stukje bewustwording van het kwetsbare Nederland.

avatar van Stephan

Stephan

jeffrey86 schreef:

Noem het dan "De Baby" en niet "De Storm".

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Had zo mooi kunnen zijn, maar het verhaal en de plot zijn niet wat je er van te voren van verwacht.

avatar van film_criticus

film_criticus

'de storm in een glas water' had een betere naam voor deze film geweest, de trailer etc doet de indruk geven dat je een goede film te zien gaat krijgen, nou ik ga liever een middagje scrabblen met mijn oma dan dat ik deze film nog een keer moet kijken

denisee12

Heeft iemand toevallig een gebruikt kaartje van de film: De Storm

die afgelopen week is geweest?

Gr Denise

ries_filmfreak schreef:

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat wil je met het kaartje doen dan, en waarom van afgelopen week?

denisee12

ik moet voor school naar de film De Storm afgelopen week alleen heb ik de film wel gezien maar heb ik geen kaartje.

en die moet ik inleveren voor een opdracht

avatar van Elineloves

Elineloves

Oei, vervelend. Kan de bioscoop zelf je niet helpen dan?

denisee12

nee want die geven geen kaartjes weg die al gebruikt zijn lekker raar verhaal..

avatar van thebottle9

thebottle9

Gewoon een leuke vermakelijke nederlandse film. De film boeide van begin tot eind.

denisee12

Heeft iemand toevallig een gebruikt kaartje van de film: De Storm die er de afgelopen week is geweest?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Hoe kan het dan dat je geen kaartje hebt? Zijn er geen mensen (ouders, vrienden?) die kunnen getuigen dat je bij de film geweest bent? Kan de bios er echt geen mouw aan passen?

avatar van Xen0n

Xen0n

waarschijnlijk gepindakaast he

(wat ik ook zou doen als ik een badfilm voor school moest kijken)