De Storm (2009)
Releasedatum: 17 september 2009
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot De Storm
De Storm gaat over Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil - gered door de jonge Marine Luitenant-ter-zee Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.
Julia
Stientje
Felix
Emma
megaman
Je weet wel...DE storm. Heel erg origineel jongens! Had het dan 'De Storm van 1953' genoemd. De Storm is meer een titel voor een hoofdstuk in een boek maar niet om een complete film te dragen. Het klinkt zo nietszeggend en vooral voor buitenlanders die niet bekend zijn met de beruchte storm uit 1953. Noem het dan De Storm van '53 of op een meer artestieke manier: gewoon '53. Het jaartal verwijst naar iets belangrijks. Een storm is nietszeggend...het kan elke storm wel zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de titel 'The Perfect Storm'. Misschien ook niet bijster origineel maar hier vraag je je af waarom men het de PERFECTE storm noemt. Dat ene woord verwijst weer naar iets (twee stormen die bij elkaar komen en één grote storm veroorzaken). De Storm klinkt gewoon een beetje ongeinspireerd en nietszeggend.
raymon
als ik naar dit soort teasers kijk denk ik: heerlijk! hier ga ik naar toe, dit is mijn geld waard!
Mr_White
- 2067 berichten
Die trailer was maar suf. Ja, mooie beelden met dat water maar voor de rest elke clichématige zin die je maar kunt bedenken ("we vochten terug", "we wonnen de strijd tegen het water", etc.). Sowieso raak ik niet onder de indruk van losse scènes van mensen die huilen, lachen, bedroefd zijn, rennen en allerlei andere zaken om te laten zien hoe 'episch' het allemaal wel niet is.
Die teksten in Amerikaanse trailers al eens gelezen?
Mr_White
- 2067 berichten
Zeg ik dat ik die teksten in Amerikaanse trailers wel goed vind? Nee, want ik vind het ook niks, Amerikaans of Nederlands.
Je weet wel...DE storm. Heel erg origineel jongens! Had het dan 'De Storm van 1953' genoemd. De Storm is meer een titel voor een hoofdstuk in een boek maar niet om een complete film te dragen.Het klinkt zo nietszeggend
Er zijn grootheden die daar anders over dachten....
Want dan weten die buitenlanders ineens wél waar het over gaat?
of op een meer artestieke manier: gewoon '53.
Grappig. Zo heette de film even, maar juist dát vond men te nietszeggend.
Stephan
Ze hadden hem ook "Aldo en Julia" kunnen noemen.
Neh.. te simpel... LOL
Donkerwoud
De trailer zag er echt goed uit, een beetje zoals Oorlogswinter ook was: stemmig, mooie settings, etc.
Donkerwoud
Ik dacht dat het een (bioscoop)trailer was, maar het gaat dus kennelijk om een teaser. Die twee haal ik altijd door elkaar.
Hannibal
Gratis naar De Storm. Utopolis Emmen, 30 juni
Filmtest.nl: Gratis naar de film!
Wel eerst even aan Gotti vragen of je dan mag stemmen.
Mavoe
Deze wil ik echt zien! Lijkt me een mooie film, hou wel van dit genre!
Sjoerd111
Die teksten in Amerikaanse trailers al eens gelezen?
Betekent dat dat wij Amerikaanse films maar moeten volgen? Ik vind zulke teksten in trailers een zwaktebod, Amerikaans of Nederlands. Waarom kan een trailer geen verhaal vertellen zonder deze slappe titels. Helemaal bij clichematige teksten als ''moet houdt je overeind'' of ''hoop helpt overleven'' draait mijn nek om. Amrikaans of Nederlands.
Als ik deze trailer zo zie word ik bang dat het niet wordt zoals ik gehoopt had.
Ik denk vooral dat er gegokt wordt op publiek die fan zijn van soortgelijke films van Amerikaanse makelij. En om de film nou af te rekenen op deze trailer is mij wat te voorbarig...
Sjoerd111
Maar, we zullen zien!
buddy463
In 1953 zaten wij met hele gezin aan de radio gekluisterd, ik was toen 10 jaar, deze watersnood heeft toen een hele grote indruk op mij gemaakt.
Ik wil deze film dan ook straks heel graag zien
Olivia
Als import-Zeeuwse ben ik wel benieuwd naar deze film. Geen idee of ik hem ook echt in de bios ga kijken, maar ben wel nieuwsgierig naar de reacties en kritieken. De trailer ziet er mooi uit in ieder geval.
Trailer zag er vreselijk oubollig uit. Vrees het soort film we begin jaren 80 maakte. En dat is geen compliment.....
raymon
Zelfs Ab Zagt is lyrisch.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit: ''Een dijk van een film''
Klinkt als een bak vol clichées..... Vraag me af wanneer onze bejaarde Ab voor het laatst een rampenfilm heeft gezien? 't water zal best indrukwekkend zijn (voor Nederlandse standaards), maar als we daarna en daarvoor worden dood gegooid met zuinigheid en verdommenis, weet ik wel hoe laat het is.....
Ben ik dan een van de weinige die me echt verheugd op deze film , de andere films van Ben Sombogaart had ik ook hoog zitten vooral Brideflight en De Tweeling.
Ook de details van een andere tijd vond ik erg goed gedaan.
De Tweeling vond ik oubollig en oersaai. De art direction zal best ok zijn, maar ik vrees gewoon een ouderwetse Hollandse vertelling.... Maar als dat je wel ligt mag je je er zeker op verheugen.
Quido
Wat is een 'ouderwetse Hollandse vertelling'? Zijn laatste paar films hebben juist het meeslepende melodrama en verteltempo van Hollywood, maar de subtiliteit en verfijndheid van de Europese cinema.
gukker
Ik kijk bijna geen nederlandse films meer, ben het zat om steeds teleurgesteld te worden.
Toch denk ik dat ik het met de storm maar weer eens ga proberen.
Stephan
Toch denk ik dat ik het met de storm maar weer eens ga proberen.
Als "Floris" en "Spion van Oranje" jouw idee van "de Nederlandse film" is, dan zal er een wereld voor je open gaan. Zwartboek vind je wel een 5 waard dus het komt helemaal goed zou ik zeggen.
gukker
zwartboek was inderdaad de enige nederlandse film die ik goed vond (ook al zijn er betere films uit andere landen die ik een lagere waardering geef, ik was al blij dat ik eindelijk een film tegenkwam die zich er mee kon meten)
Punt is gewoon dat ik te vaak teleurgesteld ben. Spion van Oranje leek me een film waarbij ik in een deuk zou liggen (jammer dat de enige goeie grappen in de trailer zijn gestopt)

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Aanrijding in Moscou

Flodder
Komedie, 1986

Sonny Boy
Drama / Romantiek, 2011
netherlandsbelgiumgebaseerd op een waargebeurd verhaalrampflood