• 9.455.727 stemmen

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart en Ryan Reynolds

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Plot Adventureland

"Nothing brings people together like a crappy summer job."

Adventureland gaat over de net afgestudeerde tiener James Brennan (Jesse Eisenberg) in de zomer van 1987. Omdat zijn vader dankzij z'n baan met een financiële terugslag te maken krijgt, moet James zelf werken voor zijn schoolgeld. Omdat James erg weinig ervaring heeft, wordt hij bij verschillende bedrijven niet aangenomen en lijkt het erop dat hij geen andere keus heeft dan een nietszeggend baantje te nemen bij het pretpark Adventureland. Hij wordt hier al snel verliefd op Emily Lewin (Kristen Stewart), wat een serie gebeurtenissen in gang zet die James belangrijke dingen over het leven, de liefde en vertrouwen leert...

avatar van ExToR

ExToR

Eigenlijk is deze film niks anders dan een stereotype romannetje (niet negatief bedoeld overigens). De film is (naar mijn mening) echter niet echt grappig genoeg voor een komedie. Toch verbaas ik me altijd waarom dit soort film dan als komedie wordt aangegeven. Komt dat wellicht door de 'losse' figuren? Het uitbeelden van een 'gezellige highschool-/studententijd'? Ik heb geen idee, maar persoonlijk vind ik dit soort films altijd erg leuk, kan me er altijd wel een beetje in inleven. Ik denk dat dat een van de redenen is waardoor ik deze film eigenlijk van begin tot eind met een tevreden gevoel heb kunnen kijken. Eigenlijk zou er een specifieke genre voor dit type films bedacht moeten worden, dit soort films zijn (mits je een goede wilt hebben) namelijk lastig te vinden.

Ach ik dwaal een beetje af merk ik al. Laat ik het dan maar kort houden; leuke, gezellige film. Kijkt makkelijk weg en laat een goed gevoel achter. Af en toe een beetje langdradig en (bijna vanzelfsprekend) voorspelbaar. Leuk geacteerd, iets te overdreven rolletjes (zoals de eigenaar van het park, de nerdvriend van james en natuurlijk lisa p.). Al met al een dikke voldoende.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Jesse had ik laatst ook al bij The Social Network aangetroffen, waar hij ook een goede rol neerzette. Kristen Stewart zie ik ook erg graag op de set. Het verhaal zelf is 'n beetje cliché allemaal maar gelukkig wordt er niet teveel gehuild en zoveel problemen waren er nou ook weer niet. Leuke settings met die kermis en al die lichtjes. Kijkt lekker weg en er komt af en toe nog 'n leuk grapje voorbij.

Wel een beetje raar dat ze ooglapjes gingen zetten op die bananen.

avatar van blurp194

blurp194

Zwakke film met suf verhaal wat veel te lang doormoddert en uiteindelijk met een rare draai toch nog een of ander zogenaamd happy end maakt. Enige pluspunt is Lisa P. Daar staat dan wel weer de kop van Jesse Eisenberg tegenover - die verveelt zo langzamerhand.

avatar van dave

dave

Knusse, romantische film die ongeveer elke grap doet werken. Weinig tartende humor, eerder gebonden aan levensechte situaties. Het verhaaltje stelt weinig voor, al zoek ik nu vooral spijkers op laag water. De afwezigheid van een doordacht script wordt slim opgevangen door talloze andere factoren. Vooral de muziek zorgt voor aardig wat compensatie. Judas Priest, The Cure en Lou Reed zetten de gemoedelijke toon. Het acteerwerk valt buitengewoon goed mee, met een sterke Eisenberg als alfadier. De roedel kent echter genoeg acteurs die sterk in hun schoenen staan. Stewart oogt bijvoorbeeld fantastisch en heeft me zowaar bijna kunnen verleiden de Twilight serie een kans te geven, al mijn kinderachtige vooroordelen ten spijt. Bill Hader komt eveneens schitterend tevoorschijn als dubieuze pretparkuitbater. Die kleine rolletjes passen hem als gegoten. Verder zijn de dialogen doorgaans goed te pruimen en is het totaalpakket zodoende absoluut de moeite waard.

3,50

avatar van namingway24

namingway24

Lekker rustig filmpje, dat nooit echt super zwaar op de hand wordt, maar nu ook weer niet een komedie is waar je echt dubbel van ligt. De 80's sfeer is volgens mij aardig goed getroffen, zonder echt te nadrukkelijk de aandacht erop te vestigen; de muziek is wel een duidelijke referentie, en de kleding is ook fraai.

De acteurs doen het allemaal goed, van Jesse Eisenberg's ietwat wereldvreemde gedrag tot aan de kleinste bijrol. Maar de revelatie is wat mij betreft Kristen Stewart. Hoewel ik nooit een Twilight film gezien heb, rekende ik haar daar wel op af. Maar ze was erg innemend. Gelukkig kan ze meer dan zuur kijken, en als ze lacht is ze best knap.

Het tempo van de film ligt laag maar er gebeurt genoeg en er zijn genoeg leuke momenten dat de film nooit gaat vervelen. Ik had iets meer komedie verwacht, maar toch heb ik me goed vermaakt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Prettig, zo'n soundtrack. Voor liefhebbers bijna een must. Niet alleen is er ontzettend veel te horen, de film zit ook vol met verwijzinkjes naar muziek. Mottola weet er samen met het gammele pretpark een erg stemmig geheel van te smeden. In een film die toch al erg sympathiek overkomt, een aangenaam tempo heeft en gelukkig niet vaak mikt op een schaterlach, maar grotendeels te werk gaat met grapjes uit het leven gegrepen. Naturel gespeeld met opvallend lelijke rollen voor de ouders. Narratief valt er misschien niet zo veel te beleven, er is genoeg te herkennen. Met een licht nostalgisch tintje.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Voor de wat jongere onder ons die de eindeloze romantische komedies uit de jaren 80 en 90 gemist hebben, kunnen deze film kijken en dan voelt het waarschijnlijk allemaal vrij nieuw aan. Maar de meeste kennen de verhaallijn van een romantische komedie inmiddels wel op hun duimpje. Natuurlijk is het de manier waarop en Adventureland doet het best leuk.

Het neigt inderdaad meer de drama kant op te gaan dan de komedie kant en heel romantisch (lees klef) wordt het (gelukkig) ook nergens. De acteurs zijn toch wel van belang en gelukkig kun je met acteurs als Jesse Eisenberg en Ryan Reynolds wat mij betreft prima uit de voeten. Alleen die Kristen Stewart joh... Ik weet echt niet wat ik met dat kind aanmoet. Aan de ene kant een leuke actrice, maar aan de andere kant vind ik haar maar nietszeggend.

Adventureland is een vrij typische komedie/drama met geslaagde grappen. Eigenlijk durf ik zelfs de beweren dat het best realistisch is en veel dingen toch wel uit het leven gegrepen zijn. Er zitten voor mij wel wat hele herkenbare momenten in in ieder geval. Dat is bij veel andere komedies toch wel anders. Verder is de film wel wat braafjes en af en toe had ik wel wat behoefte aan iets meer pit. Het kabbelt zich allemaal een beetje voort.

Maar ook deze film wil ik omschrijven als: een hele bescheiden aanrader. Oja, en ik vind de muziek in de film ook echt goed!

Hier een aantal songs uit de film:

Satellite of Love - Lou Reed

Unsatisfied - The Replacements

Pale Blue Eyes - Lou Reed

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja, Eisenberg en Stewart. Ik heb met beide niets. Is dat een reden om de film links te laten liggen? Nee, voor mij niet. Gelukkig heb ik me minder aan ze gestoord dan verwacht, met name Stewart viel mee. Voor de rol van James had ik persoonlijk liever Michael Cera gezien, maar ik heb het niet voor het zeggen. Ryan Reynolds deed het aardig, maar het meest enthousiast was ik over Margarita Levieva, best een stoot zeg. Het acteerwerk voelt 'echt' aan, nergens geforceerd of ongeloofwaardig. Fijn.

Pluspunt van de film vind ik dat het echt aanvoelde als 1987. Vaak moet het de jaren '80 voorstellen maar zie je zoveel fouten of missers waardoor het al niet meer geloofwaardig is. Bij Adventureland is dit niet het geval. Ook de soundtrack is prima in orde.

Voor een romantische komedie vond ik zelf de balans tussen romantiek en humor een beetje uit het zicht verloren, het leunt voor mij dan ook voornamelijk op het romantische aspect, maar dat is niet storend.

Best aardig, ik ben niet teleurgesteld geworden.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20237 berichten

Knus niets-aan-de-hand-filmpje.

Vind Eisenberg goed op zijn plaats. Kan me goed inbeelden dat hij voor velen irritant overkomt, maar ik vind hem altijd iets grappigs en onbekommerds hebben. James is ook weer fijn gezelschap - zeker met een zakje wiet bij de hand.

Lekker sfeertje omtrent het pretpark, met foute en doorsnee types door elkaar gehusseld door achtbanen en draaimolens. Bill Hader vind ik erg komisch als pretparkbaas. Ryan Reynolds' rol voelt minimaal, maar irriteert gelukkig nergens.

Lekker jaren '80 sfeertje, aangekleed met prima outfits en een heerlijke soundtrack (als ik Don't Dream It's Over hoor, stap ik automatisch in een teletijdmachine en zie blikken van m'n jeugd). Het hele gebeuren rondom James doet me denken aan m'n eigen onschuldige fase in den beginne van het stappen en feesten.

avatar van Zeriel

Zeriel

Adventureland. Ik kan er kort over zijn;

Geen avontuur.

mislukte komedie

mislukt drama

mislukte romance

Extreem stuntelende nerds, die al stuntelend toch aan de vrouw geraken. Waar hebben we dat eerder gezien? Zo'n beetje het meest afgekloven Hollywood concept wat er bestaat. Er had wel een dramatische romance in gezeten, maar volgens de hollywood wetten, moeten romances met jonge mensen altijd comedy heten, en moeten er helaas erg flauwe grappen gemaakt worden.

Toch heeft de film bij vlagen wel iets, zodat ik nog net op 2 sterren uitkom.

avatar van gotti

Voorspelbaar, maar wel erg charmant.

avatar van scorsese

Heerlijke film waarin een jongen noodgedwongen een zomerbaantje neemt in een pretpark en een leuk meisje ontmoet. Op zich een vrij standaard verhaaltje maar de film is bevolkt door leuke personages en de twee hoofdpersonages en hun liefde komen oprecht over. Verder een aangename soundtrack. Jesse Eisenberg en Kristen Stewart zijn zowel goed als leuk samen. En aangezien ik een zwak voor hedendaagse films heb die zich in de jaren '80 afspelen, kom ik toch uit op 4.0 sterren.

avatar van BobdH

BobdH

Door Adventureland in de jaren '80 te situeren zijn we in een klap verlost van de irritaties van de moderne romantische komedie: geen afspraakjes via Facebook, heen en weer sms'en over die-en-die, telefoonmontages van verliefde tieners of verraderlijke e-mails. Er was iets fijn eenvoudigs aan deze tijd, wat overstraalt op het plot. Bovendien geeft het regisseur Mottola de gelegenheid muziek te gebruiken van Judas Priest en David Bowie, wat nog altijd mijn voorkeur heeft boven Lady Gaga en Rihanna. Jeweetwel, hippe moderne muziek die een maand na de premiere al pijnlijk gedateerd zijn.

Wat Adventureland dan weer mist zijn echt leuke dialogen of memorabele personages. Het kabbelt allemaal een beetje van de ene (mild) amusante gebeurtenis naar de ander, totdat het (zoals het genre dicteert) plichtmatig vervalt in vervelend voorspelbare situaties. Pas dan valt het op dat Mottola het nergens echt voor elkaar krijgt om zijn jaren '80 setting in te zetten voor een ultiem fijne sfeer. Het is er simpelweg. Dat de vrouwelijke hoofdrollen nergens van het scherm spatten en Eisenberg ook al een wat saaiig personage neerzet, helpt ook niet.

Had toch minstens gehoopt op een sfeertje dat bleef hangen na afloop, maar Adventureland is een klein uurtje later alweer verdwenen. Prima zaterdagavond vermaak, maar d'r had meer in gezeten.

Best een redelijke film met een leuk erhaal erin. Maar qua acteerwerk kan ik maar niet wennen aan Kristen Stewart. Of ze nou vrolijk moet kijken of niet, ze komt altijd ongeinteresseert over. Ik ergerde me daar wel enorm aan gedurende de film.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Hey, do you maybe want to go see a shitty movie or something sometime?''

3de film van Mottola. Een aardig regisseur van komedie's.

Een film waar een saaie vakantiebaan een leuk ervaring kan zijn en zo nieuwe vrienden maken.

Het verhaal volgt James, een slimme jongen die graag in New York journalistiek wilt studeren. Alleen zit het hem niet mee qua geld, want van zijn ouders krijgt die niets en het zit er niets anders op dan werken voor je geld. Na enkele teleurstellende sollicitatiegesprekken, is James gedwongen om bij Adventureland te werken, een pretpark/kermis. Daar ontmoet die enkele collega's en vrienden en begint zelfs een apart relatie met iemand. Uiteraard staat er een lastige keuze op James te wachten tijdens de zomer van '87...

De personages die hierin voorkomen zijn leuk en apart. Zo heb je een technicus, Connell (Reynolds), die een geheime relatie heeft. Frigo, een oude vriend van James die erg irritant is. Een stel die de pretpark beheren, enkele collega's zoals Joel, goed vergelijkbaar met een nerd. Munch, goed vergelijkbaar met een rock-artiest, Em, meisje waar James verliefd op wordt en een hele mooie Levieva (Lisa P in de film). Overige personages bestaan uit de ouders van James, Em en anderen en uiteraard boze klanten.

De soundtrack van de film is inderdaad geweldig. Het voelt ook lekker 80's omdat ze allemaal hits uit de 80's draaien. Daarnaast geeft het wat extra sfeer en lijkt het net of je middenin zo'n pretpark loopt in de jaren '80. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende artiesten en bands, zoals Bowie, Reed en Judas Priest. Een verfrissend goed soundtrack.

Er zitten wat leuke dingen bij waar ik van moest lachen. Zoals elk scène waar Frigo in voorkomt, wanneer de tieners stoned of dronken zijn en toch gaan werken, James' 1ste dag en een 'speciale' rondleiding van Joel, het zoeken van een baan, het ontmoeten van sommige collega's, omgang met klanten en meer. De film bevat prima humor.

Er zit uiteraard wat romantiek in, want zodra er een beetje liefde in voorkomt, spreek je al over romance. James staat voor een lastig keuze, want die wordt gewild door 2 mooie meiden. Aan de ene kant heb je Em, een rustige meid en aan de andere kant Lisa, goed vergelijkbaar met 'de meid van je dromen'. Mijn keuze is al snel gemaakt als ik tussen die 2 zou moeten kiezen... Een pluspuntje is dat James toch wat met beide heeft kunnen doen, alleen ging die uiteindelijk voor Em, waar z'n hart toch van ging kloppen. Nogal logisch, maar qua uiterlijk komt ze met geen mogelijkheid dichtbij Lisa. Toch heeft James een paar leuke dates met beide meiden (apart, natuurlijk) gehouden. Voorspelbaar, maar toch leuk gedaan.

De drama (wat er natuurlijk in voorkomt) is ook prima verwerkt en komt bij vele personages aan bod. Want uiteindelijk moet iedereen een keuze maken, terwijl ze elkaar het één en ander op moeten biechten. Affaires zitten altijd ingewikkeld in elkaar.

Wat betreft pretpark Adventureland is het prima op beeld. Je ziet ongeveer wat ze de klanten aanbieden, je hebt verschillende attractie's, eettenten en gamehoekjes.

De tempo zit er redelijk in en de speelduur was net voldoende. De film werd nergens erg traag en langdradig en qua speelduur ging dat best snel.

Een prima film van een prima komedie-regisseur die komedie met andere genres goed kan combineren (Paul; sci-fi).

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijk filmpje dat lekker weg kabbelt.

De film straalt ook echt dat jaren 80-feel uit dat met name door de soundtrack afgemaakt wordt.

Ook een erg leuke cast, die Margarita Levieva als Lisa P. mag er echt wel zijn. Alleen jammer van Kristin Stewart, haar hoofd staat me echt niet aan.

De spaarzame humor is goed gedaan, alleen jammer dat dit er niet meer in zat. Het neigde meer naar de drama/romantiek.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van perceived

perceived

Leuk!

Relaxte en onderhoudende film met degelijk acteerwerk, subtiele humor en een hele fijne 80's soundtrack. Heerlijke wegkijker. 8/10*

avatar van Gon1234

Gon1234

Een film die ik super leuk vond toen ik em een paar jaar geleden voor het eerst zag. Nu ik de film nogmaals heb gezien, valt hij me toch wat tegen. Waarschijnlijk omdat ik wat diepgang mis. Zowel in de dialogen als in het verhaal.

Waar de film wel erg goed in slaagt is in het overbrengen van de sfeer. Je wordt echt in het jaren 80 / kermis sfeertje getrokken. Dit is te danken aan de goede soundtrack, de aankleding van het verhaal en de verschillende personages die je leert kennen.

Het is een film die erg makkelijk weg kijkt, en je het gevoel geeft dat je zelf aanwezig bent op het pretpark! Als je opzoek bent naar een ijzersterk verhaal zou je toch even verder moeten zoeken, maar ben je dat niet, dan is dit een erg leuke film om te zien! 3,5* (6,8)

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jammer, dit had een erg lollige film kunnen zijn a la Superbad. Jesse Eisenberg in de hoofdrol doet niet zo veel fouts en Adventureland heeft heus wel een leuk aantal grappen, maar de rest van de cast komt niet uit de verf. Het komt ook allemaal erg routineus over en na een tijdje boeit het plot nauwelijks meer. Enige grote pluspunt is de heersende jaren '80-soundtrack.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Fijne sfeer van tieners die nog relatief onbezorgd door het leven gaan en erachter komen wat volwassen worden allemaal inhoudt. We hebben het allemaal al eens beter gezien, maar toch heeft de film wel een charme op zich. Ik ben wat minder vergevingsgezind naar dat het niet echt grappig of dramatisch wil worden. Het blijft allemaal oppervlakkig sfeer neerzetten.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Een gewone film over een gewone student in het Pittsburgh suburbia van de jaren '80.

Jesse Eisenberg speelt de beetje onnozele student James die denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt na het behalen van zijn bachelor literatuur. Totdat zijn vader demotie krijgt en zijn toelage niet meer kan betalen, waardoor James een baantje kan gaan zoeken, wil hij ooit aan zijn master beginnen. Tot overmaat van ramp kan hij zijn beloofde eurotrip ook op z'n buik schrijven. Tijd dus voor een lesje in de realiteit.

Met die premisse lijkt weinig mis, maar de uitwerking van de film valt tegen. Uiteraard leert James allerlei nieuwe mensen kennen, krijgt hij lessen in de liefde en ziet hij in dat het echte leven niet zo eenvoudig is; erg bijzonder is het helaas niet. Dit soort studenten coming of age drama (soms ook wel quarterlife crisis genoemd) hebben we inmiddels vaker, beter en komischer gezien.

Adventureland kabbelt lekker voort, roept op gratuite wijze wat '80-ties nostalgie op, maar kan geen moment imponeren. Het verhaal is te gewoontjes, de humor is afwezig en het drama heeft geen impact. Echt ernstige dingen overkomen James niet en je weet van te voren dat de rest wel weer op z'n pootjes terecht zal komen. Gelukkig is het niet vervelend om naar te kijken.

Ietwat slappe hap. 2,5*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zeer vermakelijk zomers filmpje. Het is een mengsel van coming of age en romcom, maar dan wel veel beter verpakt. Dat begint al met de goede teksten die redelijk naturel en oprecht overkomen. Acteurs kunnen hier ook gewoon veel mee en zelfs iemand als Stewart is dan best goed te doen, zeker met enige chemie met Eisenberg die echt een heerlijke rol heeft - ik herkende me soms best in hem. Maar ook de andere acteurs passen allemaal prima zonder dat iemand erdoor zakt.

Daarnaast is er de zomerse vibe en fijne sfeer in dat pretpark en het voelt echt alsof die mensen daar allemaal fijne collega's van elkaar zijn. Je verlangt weer terug naar je eigen tienerjaren, naar die zomers die eindeloos duurden, waar je elke dag in de kroeg of op het strand hing. Niet dat het van die levensbepalende zomers waren waar men in films patent op heeft, maar toch.

Maar het is vooral de kaartenbak aan prachtmuziek van veelal uit de 80s die hier wordt opengetrokken. Vaak is het als sfeerverhoging voor die jaren, maar even vaak werkt het gewoon goed met de beelden erbij om ze net dat beetje extra panache te geven. Tevens is de film best mooi geschoten met goede locaties en mooi en opvallend (haast kitscherig, maar passend) kleurgebruik. Ook de humor is fijn met als absoluut hoogtepunt een scène met een honkbalknuppel. Daar heb ik even helemaal slap gelegen.

Goed, dat algehele niveau wordt niet altijd vast gehouden want het is vooral een verzameling van veel losse sterke momenten, afgewisseld met mindere stukjes, Uiteindelijk is het ook niet allemaal diepgravend en redelijk voorspelbaar, maar als totaal is de film wel iets wat ik in films zoek; ik wil ergens in kunnen verdwalen, of naar verlangen. Sommigen denken in een verkeerd lichaam te zijn geboren, ik in een verkeerde tijd of verkeerde plek. En als een film je dan meeneemt dan is die geslaagd. 4,0*.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

wel een oke filmpje,,,mocht iets korter.

goed acteerwerk,,,de 80's goed weergegeven.

maar er gebeurt te weinig,om er echt iets van te maken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nooit gekeken door de aanwezigheid van Stewart, maar na het zien van 30 Minutes or Less toch benieuwd geraakt door de aanwezigheid van Eisenberg, die ik wél erg goed kan hebben in dit soort films. Daarnaast natuurlijk ook door Mottola, die met Superbad zo´n beetje de beste komedie van de laatste 10 jaar heeft neergezet. Adventureland gaat iets minder op de pure komedie tour, maar onderscheidt zich met de hang naar de 80´s coming of age sfeer met een tikkeltje drama... en dat werkt wel. Stewart blijft afstotelijk, maar verder is het goed te verteren, ondanks het gezapige tempo.

avatar van IH88

IH88

“My theory is you can't just avoid everybody you screw up with. You can trust me on that because I'm a New Yorker.”

Adventureland is een aardige dramedy die rustig voortkabbelt en nergens saai of langdradig wordt maar ook weinig hoogtepunten kent. De film heeft een beetje vreemde balans tussen komedie en drama die niet echt werkt. Komedie en drama kunnen zeker samen gaan en er zijn genoeg films die de formule met succes hebben toegepast maar hier lijkt het wel of regisseur Greg Mottola moeite heeft om een goede balans te vinden tussen beide.

Vooral de scènes die grappig bedoelt zijn werken voor geen meter. Het dramatische gedeelte werkt nog een beetje omdat Eisenberg en Stewart een aangename chemie hebben maar het houdt niet over. Waarom de film toch een krappe voldoende krijgt is de heerlijke zomerse sfeer en de jaren 80 die bijzonder goed wordt gevangen door Mottola. De muziek is ook geweldig en zoals gezegd, Eisenberg en Stewart sprankelen. Ook Bill Hader, Martin Starr en Ryan Reynolds zijn op dreef en hebben leuke bijrollen. Jammer genoeg blijft alles te veel aan de oppervlakte en de personages zijn te mager uitgewerkt. Je hebt alles al vaker gezien maar dan beter en met iets meer pit en inspiratie. Adventureland is te vlak om een blijvende indruk achter te laten maar het zomerse gevoel wordt zeker opgewekt.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

A Giant Ass Panda

De meeste films die tegenwoordig worden gemaakt en zich afspelen in de 80's worden vaak te overdreven weergegeven. Bij deze film wordt de 80's sfeer echter ook qua hair en make-up rustig en realistisch gebracht.

Een sympathieke komedie met een fijne 80's sfeertje zonder dat het er dik opligt dus.

Jesse Eisenberg is en zal altijd wel de nerd spelen, maar nooit vervelend om naar te kijken. Stewart is redelijk ook al heb ik zoals de meeste moviemetergebruikers wel een allergie voor het wicht.

De soundtrack is prima en sommige nummers hebben een hoog 'o ja, weet je nog' gehalte.

Ik zou ook gek worden als ik tijdens mijn zomerstudentenbaantje voor de zoveelste keer

Amadeus Amadeus moet aanhoren.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Daan258 schreef:

De laatste tijd kan ik Kristen Stewart toch veel meer waarderen. Vond haar eerst altijd een vreselijk irritante actrice

Helaas ben ik deze fase nog niet voorbij en voelt Adventureland, ondanks enkele leuke vondsten, aan als een saai filmpje over tienerliefde.

avatar van Stormy-

Stormy-

Vreselijke cast met Jesse Eisenberg als dieptepunt. In Zombieland (2009) vond ik hem al vervelend maar dat is in deze film precies hetzelfde. Kristen Stewart is ook weer iemand die beter dramatisch kan gaan doen in plaats van in een Komedie mee te spelen. De enige acteur die ik waardeerde in de film was Reynolds helaas kwam hij er bijna niet in. Ze hadden de film veel grappiger kunnen maken maar nee ze gaan hem wat hun noemen 'romantisch' maken. Als dit romantiek is snap ik de regisseur niet helemaal. Genoeg woorden vuil gemaakt aan deze film. Gewoon links laten liggen dus!

avatar van Jeilloc

Jeilloc

Leuke drama, matige komedie.

Ik kon wel om het personage Joel en Bobby (Die trouwens een geweldige scene had met het wegjagen van de vent die James wou pakken. Hoe hij met een knuppel naar buiten kwam.
Geweldig gewoon

Verder is dit gewoon een Romantische Drama met hier en daar wat komedie.

Eisenberg acteerde bijzonder onzeker en nogal slecht, Stewart was daarin tegen wel redelijk. Je kon goed zien dat ze nog jong was in deze film en dus nog weinig ervaring met zulke rollen heeft gehad.

avatar van Brabants

Brabants

Adventureland een luchtig meeslepend verhaal met leuke karakters die goed zijn neergezet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oké.

Mottola hoort overduidelijk binnen dit genre thuis. Heb al meerdere komedies van hem gezien en je kan duidelijk zien dat hij zijn hart op dat gebied heeft liggen. Soms gebruikt hij daarbij een vulgaire, luide vorm van komedie. Deze film is daarin juist anders. Tot mijn grote verbazing was het namelijk veel rustiger en trager te noemen.

Eisenberg was een goede keuze om de hoofdrol te vertolken. Past met zijn postuur echt precies in dit koppie. Stewart is daar tegenover ook zeker niet slecht, al miste ik van haar vooral wat expressie. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat een medegebruiker dat stelt, maar regelmatig kreeg ik het gevoel dat ze gewoon totaal geen zin had om de productie te volbrengen.

De setting is leuk en meerdere grappen slaan aan door de redelijk droge manier van het afleveren ervan. Ook voelt de film weleens herkenbaar aan waardoor je om de ongemakkelijkheid van de situatie moet lachen. Wel jammer dat de film veel steunt op typetjes. Eigenlijk speelt iedereen buiten het koppeltje om een echt type, en als de film dan probeert om die wat meer vorm te geven faalt het omdat je je er maar moeilijk mee kan inleven.

Ik vond het al bij al een beetje jammer dat de regie niet echt een frisse toon kan aanleveren bij het geheel, want het doet best fris en nieuw aan. Alsof je naar een film kijkt die echt wat te vertellen heeft, maar het probleem is dan vooral dat het allemaal erg naturel in beeld wordt gebracht. Misschien is dat intentioneel, maar het kwam toch vooral wat te gemakkelijk op me over.

Vermakelijk en vlot. Wat mij betreft makkelijk één van de betere komedies die Amerika te bieden heeft. Het jammere is dat de regie visueel wat achterblijft en dat de film iets te zoet is hier en daar, maar het kijkt goed weg waardoor de relatief lange speelduur van 109 minuten nooit wordt gevoeld. Lang voor dit soort verhalen dan, uiteraard had het ook een Apatow-speelduur kunnen hebben natuurlijk.