• 9.381.889 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van Theunissen

Q Jones schreef:

Dat is ook een heel vet liedje van AC/DC

Balls to the Walls is van Accept en niet van AC/DC. AC/DC heeft wel een nummer gemaakt dat Big Balls heet.

avatar van Catwoman1986

Catwoman1986

Heerlijke film! Lag hier al een tijd in de kast, maar had hem nog nooit gekeken omdat ik er niet zo veel van had verwacht.

Maar wat een toffe film. I love Hitgirl!

Nicolas Cage is ook erg vermakelijk als Big Daddy.

avatar van vistrida

vistrida

Ik heb gelachen ...

avatar van stelau

stelau

• 2030 stemmen

Was op zich wel een goede film, beter dan ik had verwacht. Goede rol zoals altijd van Mark Strong, leuke vriendin had Kick-ass ook. maar waar ik me wel aan irriteerde was die Hit Girl, irritant bijdehandje zeg, daarom toch een halve ster eraf,

3.0

avatar van ZoRRoW

ZoRRoW

dit was een serieus vette film

Leuke film, komedie die plots verandert in geniale actie-film, ongezien!:p Cage is een van m'n

favoriete acteurs

Leuk filmpje hoor! Als je hier van houdt moet je ook ff Scott Pilgrim vs the World kijken.

avatar van Film-Master

Film-Master

Huiveringwekkend belabberde film

Een film die vooral probeert over te komen als 'anders' maar daarin gewoon niet in slaagt.

QT soort van actie en gore.Met pseudo intelligente dialogen.

Cage speelt zoals vaak weer erg suf en slecht,het hoofdpersonage speelt ook niet echt jovel nogal mat eigenlijk.Het kleine meisje kan wel leuk acteren maar ook die spat niet echt van 't scherm.

Nee gewoonweg erg slecht.

Film-Master schreef:

Huiveringwekkend belabberde film

QT soort van actie en gore.Met pseudo intelligente dialogen.

Nee gewoonweg erg slecht.

Spat Moretz niet van het scherm? Dan heb je de film nie gezien volgens mij.

avatar van Pete_033

Pete_033

puckb96 schreef:

Spat Moretz niet van het scherm? Dan heb je de film nie gezien volgens mij.

Hij al geband dat zegt genoeg niet. Neem aan dat zijn score dan ook wordt verwijderd

avatar van 606

Pete_033 schreef:

Vind ik ook weg met die stem.

Wat betreft Chloe Moretz die was weerzinwekkend beste kindster tot nu toe.

Vette actie film met verbluffend goede scenes, ook Cage deed weer eens goed.

puckb96

Ja het luidt zo: de Fannings waren de kindersterren van de jaren 2000 t/m 2007 ongeveer. But now: A new kick ass babe is in town!

avatar van 606

Nee ik vind Moretz veel meer overtuigender als Fanning.

Ben het met je eens. Hoewel ik Fanning een ijzersterke kinderrol vond spelen in Man On Fire.

avatar van Prrrauline

Prrrauline

gauke schreef:

Enigszins overgewaardeerde film die voordat hij uitgebracht werd al een hype was. Grappig, vol actie, redelijk onderhoudend, nauwgezette dialogen, prima acteurs, maar helaas een banaal plot. "Popcornvermaak" las ik ergens en "grotendeels geslaagde parodie op superheldenfilms". Ik kijk toch liever naar genoemde superheldenfilms.

Eens.

avatar van mandy7

mandy7

606 schreef:

]Wat betreft Chloe Moretz die was weerzinwekkend beste kindster tot nu toe.

Weerzinwekkend is een negatieve uitdrukking.

Hoewel Moretz absoluut goed was, vind ik Abigail Breslin beter.

En Saoirse Ronan (die ondertussen 17 is) ook.

puckb96 schreef:

Ik herhaal: Abigail Breslin. Saoirse Ronan.

Nee ik vind Moretz veel meer overtuigender als Fanning.

Veel meer overtuigender, *zucht*.

Overtuigender of meer overtuigend.

Anyhow, daar gaat het verder niet om.

Back on topic.

De gezusters Fanning zjjn/waren (Dakota is nu te oud om zo aangemerkt te worden) allebei prima, overtuigende kind-sterretjes.

(Dakota is wel de ietwat betere van de 2 in mijn optiek.)

Conclusie, Moretz doet het geweldig in deze film, maar er zijn genoeg andere kind-sterretjes van niveau.

avatar van Nomak

Nomak

Chloe Moretz beste kindster? Het moet niet gekker worden.

Ik haal er nog maar eens een half sterretje vanaf want ik kan mezelf niet langer serieus nemen als ik hier meer dan 1* aan geef.

avatar van Spetie

mandy7 schreef:

(Dakota is wel de ietwat betere van de 2 in mijn optiek.)

Klopt, Hailee Steinfeld bijvoorbeeld.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Jodelle Ferland maakte ook indruk in Silent Hill en Tideland.

avatar van mandy7

mandy7

Nomak schreef:

Chloe Moretz beste kindster? Het moet niet gekker worden.

Dat is echt onzin.

Ik vrees dat jij jezelf juist te serieus neemt, of eens serieus genomen moet worden.

Eén van de twee, je mag zelf kiezen.

avatar van Nomak

Nomak

Wat een onzin kraam jij uit.

Skycrawler schreef:

Jodelle Ferland maakte ook indruk in Silent Hill en Tideland.

Jodelle Ferland was super in Silent Hill. Prachtrolletje.

avatar van Rutte

Rutte

Apart, maar sfeervol filmpje, waar ik even tijd voor nodig had om erin te komen. Na een half uurtje komt de vaart erin en kijkt het met een hele dikke knipoog best leuk weg, het ging tenminste een andere richting op dan waar ik aanvankelijk bang voor was: Ik verwachte namelijk een soort van flauwe highschool-komedie.

Leuke en goede rol voor Kick-Ass zelf, en voor Hitgirl, maar de rol van Cage vond ik stukken minder. De muziek vond ik goed gekozen, vooral dat cowboydeuntje.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Geen spetterende film maar best vermakelijk mits je je verstand op nul zet. Jammer van alle clichés die één voor één worden afgewerkt en een totaal verkeerd gecaste Nicholas Cage. De vergelijking die veel mensen hier maken met Scott Pilgrim vs The World gaat ook totaal op want het zijn twee totaal andere films. Dat ze beiden gebaseerd zijn op een comic wil niet zeggen dat je ze lukraak kunt gaan vergelijken met elkaar. Suske & Wiske vergelijk je tenslotte ook niet met Kuifje.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

puckb96 schreef:

Vergeet Portman niet uit de jaren 90.

avatar van dominion

dominion

Fucking Fantastisch !

Echt een geweldige superhelden film.

Had hem eergisteren voor een leuk prijsje maar eens meegenomen en eindelijk een herziening gegeven.

Heb er weer van genoten.

Geweldige personages en de humor is erg sterk.

Lekker veel Ultra-Violence actie met veel bloed en aan flarden geschoten hoofden.

Blijft een geweldig filmpje dit die nooit verveelt.

En Hit Girl is denk ik wel de leukste personages vond haar op sommige momenten wel heel erg sexy .

Dit is gewoon een topper die een 5* verdient.

Geweldig !

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hoe kan die 5,0 nou bij je rechtsboven staan terwijl hij niet in je stemlijst staan?

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

deze hoort zeker bij de top tien beste films van 2010,geweldig!!

avatar van dominion

dominion

sinterklaas schreef:

Wat bedoel je ?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

sinterklaas schreef:

Hij staat wel in z'n stemlijst. Enkel niet in de recente, omdat hij vorig jaar al had gestemd.